Review
Jan 25, 2018, 9:50am

Jom Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD


BTC telah di perkenalkan oleh Satoshi Nakamota pada sekitar tahun 2008 sebagai matawang digital yang tidak di kawal selia oleh mana-mana badan kewangan dunia. Setakat ini beberapa jenis matawang digital seperti Verge, Batcoin, Ripple dan lain-lain adalah paling terkenal di kalangan pelabur. Ianya di gunakan untuk transaksi pembayaran online yang terkandung dalam e-wallet. Namun kadaran nilai BTC telah pun meningkat secara mendadak dan sekiranya pelabur mempunyai RM10 ribu pun belum tentu dapat untuk memperoleh 1 unit.

Jom Buat Duit Dengan Matawang Digital

Adakah terdapat Cryptocurrency lain yang lebih murah untuk di miliki buat masa sekarang?

Secara alternatif, Monspace Dollar atau dipanggil MSD adalah keluaran Cryptocurrency pertama yang menggunakan teknologi Blockchain dari syarikat dari Malaysia, iaitu Monspace.

Buat Duit Dengan Matawang Digital

Monspace Dollar (MSD) dijangkakan akan berada dalam senarai Top 10 pasaran cap coin di seluruh dunia. Ianya berpotensi untuk menjadi pesaing BITCOIN. Teknologi Blockchain di jangkakan dapat menguruskan mata wang digital dalam ekosistem perniagaan yang lagi besar. Malah setiap transaksi blok Monspace Dollar (MSD) di lejarkan secara terbuka untuk tatapan umum dan kronologi transaksi juga dicatat dan didedahkan secara terbuka.

Jom Buat Duit Dengan Matawang Digital Monospace

Di lancarkan pada 1 Jun 2017 oleh Monspace Groups sebuah Syarikat Multinasional Dengan Pengeluaran Blok Pertama sebanyak 100 juta unit dengan keahlian sedia ada lebih 18 juta orang di seluruh dunia. Walaupun Bitcoin mengambil masa selama 2 tahun untuk kadaran meningkat kepada 1$ namun MSD telah pun mencapai 1$ tidak berapa lama setelah di lancarkan pada 1 Oktober 2017. Ini bermakna potensi MSD adalah sangat tinggi dan di perdagangkan tanpa campurtangan Monspace. Pasaran yang sangat organik dan liquidity bergantung kepada pemasaran dan permintaan.

Lihat paparan di bawah setelah pelancaran MSD di buka ianya pada tangga ke-3 dalam pasaran capcoin.

pasaran monospace cryptocurrency duit digital

Kaedah Untuk Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Kaedah Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Untuk pengguna – pengguna yang masih baru di dalam dunia matawang digital, di sini akan dikongsikan cara – cara untuk memahami dan menggunakan MSD Cryptocurrency;

 • A mempunyai 10 MSD manakala B mempunyai 20 MSD
 • A mahu membuat transaksi sebanyak 5 MSD kepada B
 • B akan memberikan ‘Alamat MSD’ kepada A yang mengandungi gabungan nombor dan juga huruf yang unik.
 • A akan membuat transaksi sebanyak 5 MSD melalui alamat MSD yang telah diberikan oleh B.
 • Ketika transaksi ini berlaku, dua kunci akan dijana iaitu satu kunci umum dan satu kunci yang sulit.
 • Kunci sulit digunakan untuk memastikan transaksi yang berlaku adalah selamat melalui internet.
 • Kunci umum pula digunakan sebagai pegesahan umum. Sesiapa sahaja boleh mengesahkan transaksi ini di dalam Blockchain.
 • A akan menggunakan kunci sulit untuk melakukan transaksi tersebut.
 • Sekarang pelombong atau ‘Miners’ cryptocurrency boleh melakukan kerja mereka dengan menggunakan kunci umum tersebut.
 • Pelombong akan menggunakan kepakaran matematik dan algoritma untuk mendapatkan kunci umum yang dijana oleh A agar ia direkodkan di dalam blockhain. Sesiapa yang menyelesaikan algoritma tersebut akan mendapat jumlah cryptocurrency yang dilombong.
 • Apabila ia direkodkan di dalam blockchain, kesemua transaksi akan diagihkan kepada pengguna blockchain.
 • Jika B mempunyai blockchain, maka ia akan menerima 5 MSD dan kini B mempunyai 25 MSD.

Cara Perdagangan Menggunakan MSD Cryptocurrency Untuk Buat Duit

Terdapat dua cara untuk anda mendapatkan keuntungan menggunakan MSD Cryptocurrency iaitu;

 • Beli Dan Simpan

Anda boleh membeli MSD Crytocurrency dengan harga yang murah dan simpan pada masa yang lama dan anda boleh menjual ketika harga MSD sedang naik. Contohnya, sekiranya anda membeli 400 MSD pada harga $0.10 dan harganya menaik sehingga $1, anda boleh menjual 400 MSD tersebut dan mendapat $400 dan seterusnya meraih keuntungan yang amat tinggi.

Teknik Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

 • Dagangan Harian

Anda boleh membeli MSD pada hari ini dan menjualnya pada keesokan hari ketika harganya menaik. Anda boleh mendapat keuntungan yang tinggi sekiranya anda menggunakan cara ini tetapi anda perlu mengetahui teknik dagangan yang betul agar anda boleh mendapat keuntungan yang paling tinggi.

Kebaikan Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Kebaikan Menggunakan MSD Cryptocurrency Untuk Jana Duit Matawang Digital

Crytocurrency mempunyai pelbagai kebaikan yang anda boleh dapati sekiranya anda membuat keputusan untuk menggunakan ia. Antara kebaikan menggunakan cryptocurrency adalah;

 • Selamat Digunakan

Ia menggunakan Cryptography di mana ia merupakan satu teknik menukar sesuatu data kepada kod untuk menghalang penggunaan yang tidak dibenarkan. Ia digunakan di dalam rangkaian komputer ketika anda melakukan transaksi menggunakan cryptocurrency. Ia merupakan satu cara untuk melindungi info dan data anda. Cara untuk mendapatkan kembali data ini adalah dengan menggunakan ‘Kunci’.

Keselamatan Trading Dengan Matawang Digital MSD

 • Kawalan Tidak Berpusat

Cryptocurrency tidak menggunakan pihak ketiga ataupun pihak organisasi yang lain untuk menguruskan matawang digital anda. Tiada siapa yang akan mempunyai akses kepada matawang tersebut kecuali anda.

Kawalan terhadap Matawang Digital MSD

 • Transaksi Matawang Yang Lebih Jelas

Kesemua transaksi yang berlaku akan direkodkan di dalam ‘blockchain’. Blockchain merupakan lejar umum yang diedarkan ke dalam semua rangkaian komputer. Ini bermaksud ia tidak dikawal oleh kerajaan mahupun pihak organisasi berpusat. Tiada siapa yang boleh menyembunyikan transaksi mereka dan ini membolehkan tiada korupsi yang berlaku.

Transaksi Buat Duit Dengan Matawang Digital

 • Transaksi Yang Selamat Dan Sulit

Anda tidak perlu memberikan sebarang informasi diri anda kepada orang lain. Anda boleh melakukan transaksi memberi dan menerima cryptocurrency tanpa memberikan maklumat peribadi anda kepada orang lain.

Secured Transaction MSD Digital Cryptocurrency

Potensi Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD Yang Anda Perlu Ambil Tahu 

Potensi Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Bitcoin sekarang telahpun melonjak naik di mana 1 Bitcoin telah mencecah harga sehingga $2,000 dan sekiranya anda melabur dengan Bitcoin, anda mungkin telahpun menjadi jutawan. Ianya agak mustahil untuk anda mendapatkan Bitcoin, maka anda boleh mendapatkan MSDollar sekarang dengan melihat potensi – potensi MSDollar yang bakal meneraju dunia cryptocurrency pada masa hadapan.

Potensi Pendapatan Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

MSDollar yang baru sahaja dilancarkan pada tahun 2017 bermula pada harga $0.10 di mana ia telahpun berada di dalam senarai laman web Coinmarketcap. Coinmarketcap merupakan laman web yang boleh memberikan info tentang jenis – jenis cryptocurrency dan juga digunakan oleh pelbagai pengguna dari seluruh dunia. Jadi, MSD telahpun memasuki Coinmarketcap yang dipercayai ramai.

dagangan harian msd cryptocurrency

Selain itu, MSD boleh dibeli dengan menggunakan pelbagai jenis matawang termasuk matawang digital. Jadi, sekiranya anda mempunyai matawang digital seperti Bitcoin, anda boleh menggunakan ia untuk membeli MSD. Pada masa kini setakat 24 Januari 2018, cryptocurrency MSD telah meningkat sebanyak 21.10%.  

Guna Bitcoin untuk Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

MSD juga mempunyai 14 juta pengguna di seluruh dunia dan juga mempunyai sandaran pasaran yang penuh dari MONSPACE. Para pengguna ini telahpun dikumpul oleh MONSPACE sebelum MSD dilancarkan jadi matawang digital MSD pasti akan meningkat dan membolehkan anda mendapat keuntungan yang besar.

Bitcoin vs MSD [Kenapa Anda Perlu Memilih MSD?]

bitcoin vs msd dalam digital currency

Meskipun Bitcoin merupakan peneraju kepada bahagian matawang digital ataupun lebih dikenali sebagai cryptocurrency, tetapi dunia matawang digital boleh berubah – ubah dan MSD sekarang mempunyai potensi yang tinggi untuk menjadi peneraju utama di dalam dunia matawang digital. Bitcoin sekarang adalah agak mustahil untuk dibeli kerana harganya yang tinggi. Bayangkan harga Bitcoin dahulu hanyalah $0.08 dan kini ianya hampir berharga $2,000.

carta pasaran Matawang Digital MSD

Perkara yang sama mungkin akan berlaku pada MSD. Apa yang lebih menguntungkan adalah anda boleh membeli satu unit MSD dengan harga yang amat murah pada waktu sekarang dan anda tidak perlu menghabiskan wang yang banyak untuk mendapatkan MSD. Matawang ini juga semakin meningkat iaitu 21.10% berbanding 9.75% untuk Bitcoin.

ekosistem pasaran Matawang Digital MSD

MSD juga mempunyai 15 juta pedagang dan juga 15 juta tenaga kerja manakala Bitcoin tidak mempunyai sebarang pedagang mahupun tenaga kerja. Apa yang membuatkan MSD lebih baik adalah ia mempunyai sandaran pasaran yang penuh berbanding Bitcoin yang tidak mempunyai sebarang sandaran. Kedua – dua transaksi menggunakan ‘Blockchain’ di mana kesemua transaksi adalah umum dan tidak dikawal oleh kerajaan ataupun oorganisasi berpusat.

Millionaire Fighter Empire [Peneraju MSD Cryptocurrency Di Malaysia]

bagaimana Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Jika anda masih ragu – ragu dan juga baru dalam penggunaan cryptocurrency, anda boleh bermula dengan menyertai pasukan Millionaire Fighter Empire (MFE) dan anda boleh mendapatkan keuntungan yang berlipat kali ganda dengan hanya melabut menggunakan MSD Cryptocurrency. Mereka mahu menambah ahli pasukan yang mahu menjana pendapatan sehingga RM 50,000 sebulan dengan menggunakan teknik –teknik yang betul dan berjaya.

menjana pendapatan Dengan Matawang Digital MSD

Sesiapa yang menyertai ahli pasukan warrior baru mereka akan diajar tentang platform, teknik dan juga amalan yang telahpun disediakan khas untuk anda. Jadi, anda boleh mempelajari pelbagai perkara baharu tentang dunia matawang digital. Peluang ini terbuka kepada lelaki mahupun wanita dengan bermodalkan usaha, semangat dan juga Rm 680 untuk permulaan modal terendah.

kejayaan trader Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Anda boleh belajar untuk menyimpan matawang digital dengan menyertai pasukan mereka kerana pada masa kini, wang fiat boleh susut nilainya jadi anda perlu mempelajari cara untuk menyimpan wang secara digital. Mereka akan menunjukkan cara yang betul agar anda boleh mengaut untung yang paling banyak ketika nilai cryptocurrency ini paling tinggi.

Testimoni Pelabur Yang Berjaya Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

testimoni trader Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Mr. Balbutin telah terdengar tentang Monspace dan dia membuat keputusan untuk menyertai mereka pada bulan April 2017, iaitu sebelum MSD diperkenalkan. Dia perlu meninggalkan negara dia untuk bekerja tetapi dia tidak pernah berhenti mengejar cita – citanya. Isteri beliau juga melakukan perniagaan di Filipina. Apabila Mr. Balbutin melihat perniagaan mereka berkembang, beliau berhenti bekerja dan fokus kepada perniagaan ini.

mereka sudah berjaya Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Beliau telahpun mendapat 1 juta pesos dan mempunyai 160,000 MSD di dalam satu akaun sahaja. Mereka mempunyai lebih dari satu akaun maka mereka pasti mempunyai lebih kurang 200,000 MSD. Ianya bernilai sebanyak $2,000,000 dalam $10 per MSD maka mereka pasti akan menjadi jutawan.

SIMPAN DAN GANDAKAN SEKARANG!

Jangan lepaskan peluang dan mungkin ini hanya sekali dalam hidup anda! Dengan berbekalkan modal serendah RM680 anda akan mendapat keuntungan berlipat kali ganda sehingga mencecah RM50,000 – RM10,000.00 dan lebih lagi.

promosi cara Buat Duit Dengan Matawang Digital MSD

Jom Buat Duit Dengan MSD SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Buat Duit Dengan MSD SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Buat Duit Dengan MSD SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: