Review
Jun 4, 2018, 12:19pm

Jenis Makeup Yang Sesuai untuk Majlis Makan Malam


Kenapa wanita suka sangat memakai make up? Makeup memainkan beberapa peranan dalam hidup seorang wanita. Ada sesetengah wanita mahu memakai makeup untuk menujukkan aspek kreativiti mereka.Ada juga wanita yang memakai makeup untuk keyakinan diri kerana ia boleh menghilangkan kesan cela. Selain itu, wanita juga memakai make up sebagai simbol untuk menunjukkan kuasa kerana dengan make up ia boleh buat seseorang rasa lebih berkuasa dan sedia menghadapi apa sahaja cabaran.

jenis makeup yang sesuai untuk majlis makan malam

Bayangkan anda berada di dalam situasi untuk ke majlis makan malam, namun anda tidak tahu makeup yang sesuai untuk dipakai ke majlis tersebut. Kalau makeup anda berlebihan, anda akan kelihatan berlainan. Kalau pakai sedikit sangat orang akan fikir anda tidak mahu datang. Walaupun pada waktu malam, kecantikan anda akan tetap menonjol kerana tips make up ini akan membantu menaikkan kejelitaan anda. Maka, apa make up patut anda pakai untuk majlis makan malam supaya anda akan kelihatan cantik?

makeup sesuai untuk dinner

Tips MakeUp Yang Sesuai Untuk Majlis Makan Malam

Tanpa cahaya matahari dan lampu yang cerah make up biasa anda mungkin tidak nampak secantik yang anda fikirkan. Jadi, anda boleh menggunakan tips ini untuk mendapatkan jenis makeup yang sesuai untuk majlis makan malam anda.

 • Bold Lipstick

makeup dinner bold lipstik

Anda boleh pakai lipstick merah seperti, Scarlet Red, Wine Red, dan Crimson. Ini kerana warna yang pekat lebih jelas dalam waktu malam

 • Smokey Eye

smokey eye makeup dinner

Anda boleh mencapai rupa ini dengan menggunakan warna eyeshadow yang gelap seperti hitam atau coklat. Rupa ini berikan rupa yang misteri yang bagus untuk majlis makan malam

 • Kening Natural

kening natural makeup untuk dinner

Pastikan anda buat Kening natural, jangan buat kening yang nipis atau terlalu tebal, biasanya bentuk kening sendiri adalah yang paling baik, anda perlu shade in sahaja dengan eyebrow pencil.

Anda Boleh Mencapai Semua Make Up Look Ini Dengan Product Dyxy!

dyxy cosmetics makeup untuk dinner malam

DYXY kosmetics adalah produk yang berlualiti tinggi, tahan lama dan sesuai untuk semua warna kulit.

Lipstick DYXY

lipstik untuk majlis makan malam

Lipstick Dyxy ada dalam tiga warna iaitu Cherry Red, Flirt Me dan Sexy nude yang boleh dipakai untuk majlis makan malam supaya anda boleh ada bibir cantik dan sexy.

warna lipstik untuk majlis dinner

Lipstick ini juga akan melembapkan bibir supaya dapat rupa “luscious lips”. Bukan itu sahaja tapi lipstick Dyxy juga tidak meninggalkan kesan ke atas cawan. Lipstick in juga berbau fruity dan wangi, tahan lebih dari 8 jam supaya anda tidak perlu berulang-ulang kali memakai lipstick

BC Cream DYXY

BC cream adalah revolusi baru dalam kosmetik dari Korea. BC cream adalah BB cream dann juga concealer yang diperbuat daripada mineral dan ekstrak arbutin yang membantu kulit nampak lebih segar dan berseri, juga dapat memberikan kesan warna tona yang sekata sekaligus membantu merawat kulit muka.

bb cream dyxy untuk makan malam

BC cream ini tidak melekit dan berminyak, dilengkapi dengan spf50 supaya dapat melindungi kulit anda dari pendedahan cahaya matahari yang terlalu banyak kerana Cahaya matahari boleh merosakkan kulit anda. BC cream ini boleh menutup dan memudarkan parut dan jerawat.Tekstur sekatan dan meresap dapat menjimatkan masa untuk bersedia, teksturnya juga ringan dan selesa dipakai dan juga sesuai untuk kulit sensitif.

set bbcream dyxy

Cream ini datang dalam dua warna iaitu beige dan natural. Beige untuk kulit cerah dan natural untuk kulit sederhana cerah.

DYXY Brush

Berfungsi sama seperti beauty blender. Ada dua jenis bristle yang digunakan pada brush, bulunya padat dan mampat. Kelebihan berus ini ialah akan menjimatkan foundation dan BC Cream Dyxy supaya tidak akan berlaku pembaziran. Saiznya kecil dan mudah dibawa ke mana – mana.

dyxy brush untuk mekap

Bristle syntetik dibuat dari nylon dan tylon, yang tidak akan menyerap pigmen atau air, lebih sesuai untuk aplikasi make up cair seperti foundation kerana tidak menyerap banyak cairan. Relatif lebih lembut tetapi semakin lembut semakin mahal!

set dyxy cosmetics brush

DYXY Mascara

Masacara Dyxy terhasil daripada bahan- bahan yang terbaik yang memberikan manfaat untuk anda. Mascara ini waterproof dan senang dicuci. Tidak akan menanggalkan bulu mata anda tetapi akan melebatkan bulu mata.

mascara dyxy untuk dinner malam

Ia akan bertahan selama 12 jam dan tidak menghitamkan bawah mata. Mascara Dyxy senang dibawa ke mana-mana dan tidak akan menggatalkan mata . Mascara ini boleh beri kesan yang sangat cantik kepada bulu mata anda untuk mengambil perhatian siapa sahaja.

koleksi set cosmetic lengkap untuk makan malam

DYXY Face Mist

Dyxy face mist adalah semburan wajah yang diformulasi dari korea digunakan sebagai finishing spray  supaya make up tahan lebih lama atau dijadikan sebagai makeup base. Kebaikkannya adalah akan melembapkan muka yang sesuai untuk kulit kering dan mengelupas. Beri kesan yang sangat baik kepada kulit yang sensitif.  Bau green tea yang wangi dan Fresh. Boleh digunakan Oleh lelaki dan perempuan. Memberi effect glowing serta merta kapada wajah anda.

facemist untuk kekalkan kelembapan muka

Mengandungi vitamin E, Vitamin C, Ekstrak Green tea, Albumen dan mineral, semua bahan ini memberi pelbagain manfaat kepada kulit muka seperti membaiki sel rosak pada kulit dan boleh mengecutkan jerawat pada muka.

face mist pilihan wanita

Dapatkan Promosi Untuk Dyxy Kosmetik!

Beli Set ‘Basic Lady’ Dan Dapat Free Gift

basic set dyxy cosmetics

Dalam set ini ada

 • Dyxy BC Cream Foundation
 • Dyxy Face Mist Green Tea
 • Dyxy Brush

Harga biasa adalah RM185
PROMO PRICE CUMA RM150 SAHAJA!
Free postage

Beli Set ‘Perfect Lady ’ Dan Dapat Exclusive Free Gift

set perfect lady dyxy make up makan malam

Dalam set ini ada

 • Dyxy BC Cream Foundation
 • Dyxy Face Mist Green Tea
 • Dyxy Brush
 • Dyxy Lipstick

Harga biasa adalah RM235
HARGA PROMOSI CUMA RM185 SAHAJA!
Free Postage

Beli Set ‘Beauty Lady’ Dan Dapat Exclusive Free Gift

set beauty lady untuk makeup dinner

Dalam set ini ada

 • Dyxy BC Cream Foundation
 • Dyxy Brush
 • Dyxy Face Mist Green Tea
 • Dyxy Masacara

Harga biasa adalah RM225
HARGA PROMOTION CUMA RM205 SAHAJA!
Free postage

Beli Set ‘Complete Lady’ Dan Dapatkan Exclusive Free Gift

set complete lady dyxy makeup terbaik untuk wanita

Dalam set ini ada

 • Dyxy BC Cream Foundation
 • Dyxy Face Mist Green Tea
 • Dyxy Lipstick
 • Dyxy Mascara
 • DyxY Brush

Harga biasa adalah RM295
HARGA PROMOSI CUMA RM245 SAHAJA!
Free postage

Ini Adalah Feedback Daripada Para Pelanggan DYXY Cosmetics

hasil penggunaan dyxy cosmeticstestimoni pengguna dyxy cosmetics testimoni pengguna dyxy cosmetics testimoni pengguna dyxy cosmetics testimoni pengguna dyxy cosmetics

Tunggu apa lagi? Dapatkan Dyxy Cosmetic sekarang!

DYXY Cosmetics adalah produk kosmetik pilihan ramai wanita di Malaysia termasuk dikalangan artis yang begitu menyukai hasil natural daripada make up ini. Tampil lebih yakin dan bergaya di majlis makan malam anda. Hubungi sekarang untuk dapatkan set pilihan dari DYXY Cosmetics!

DYXY COSMETICS | MENYERLAHKAN PESONA WANITA
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-26246794) | Tekan untuk WhatsApp

Tunggu apa lagi? Dapatkan Dyxy Cosmetic SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Tunggu apa lagi? Dapatkan Dyxy Cosmetic SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Tunggu apa lagi? Dapatkan Dyxy Cosmetic SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: