Review
Feb 22, 2018, 10:21am

Jenis-Jenis Foundation Yang Sesuai Dengan Wajah


  • 16
  •  
  •  
  •  
    16
    Shares

Solekan yang cantik dan kulit yang menawan berpunca daripada bedak asas atau foundation yang dipakai sebelum memakai apa-apa solekan walaupun bedak sekalipun. Foundation merupakan bedak asas yang dioles ke wajah untuk melembabkan kulit muka dan menjadikan solekan wajah lebih kemas dan rapi.  

jenis-jenis foundation yang sesuai dengan wajah

Foundation akan menutup pori-pori muka anda yang terbuka dan meratakan tona warna kulit anda. Setelah memakai foundation, barulah bedak compact disapu ke wajah. Seterusnya anda boleh memakai blusher, eyeliner dan sebagainya. Itu adalah cara mekap simple dan ringkas yang boleh anda amalkan untuk ke tempat kerja setiap hari. Namun, pernahkah anda alami situasi dimana anda hanya memakai mekap ringkas tidak tebal tetapi kulit wajah berminyak, berpeluh, tumbuh jerawat, tidak selesa, nampak semakin gelap dan muka menjadi gatal-gatal? Sekiranya terjadi perkara sebegitu, ketahuilah bahawa sebenarnya anda memakai foundation yang tidak sesuai dengan kulit wajah anda.

Jenis-Jenis Foundation Yang Sesuai Dengan Wajah

jenis-jenis foundation

Terdapat pelbagai jenis foundation yang anda perlu tahu supaya tidak tersilap dalam memilih foundation. Antara jenis-jenis foundation adalah liquid foundation, cream foundation, mousse foundation dan stick foundation.

1. Liquid Foundation

jenis liquid foundation

Liquid foundation adalah foundation jenis cair yang sesuai dipakai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit berminyak dan kulit kering. Foundation jenis cair ini juga berperanan melembabkan kulit dan menjadikan mekap lebih natural dan cantik. Mekap tidak akan bertampuk, tebal dan terlalu berat. Selain itu, foundation cair mempunyai formulanya yang tersendiri iaitu oil based foundation dan juga water based foundation. Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering, oil based liquid foundation adalah yang sesuai untuk mereka manakala water based liquid foundation pula sesuai dipakai oleh mereka yang berkulit berminyak atau selainnya. Pemilihan foundation berdasarkan formula ini sangat penting supaya kulit nampak sekata dan selesa. Pemilihan warna foundation juga penting supaya muka tidak menjadi kelabu dan sebagainya.

2. Cream Foundation

jenis cream foundation

Cream foundation adalah foundation jenis krim yang mengandungi tekstur seakan sedikit minyak dan krim. Ia sangat bagus kerana berfungsi melembabkan kulit muka dengan lebih lagi. Muka juga akan lebih gebu, putih dan flawless. Namun, foundation krim ini tidak sesuai dipakai oleh mereka yang mempunyai kulit berminyak kerana teksturnya yang telah berminyak dan lembab. Berbeza dengan kulit berminyak, foundation ini sesuai dipakai oleh mereka yang mempunyai kulit kering. Selain mengembalikan kelembapan kulit, pori-pori wajah dan jerawat anda juga akan tertutup dengan sempurna.  Meskipun demikian, ia merupakan salah satu faktor tumbuhnya jerawat.

3. Mousse Foundation

jenis mouse foundation

Mousse Foundation adalah sejenis foundation yang seakan bedak loose powder.  Rupanya yang lembut bukan cairan itu memberi kelembapan wajah yang berpanjangan. Namun begitu, kulit luaran akan cepat kering setelah memakainya.  Oleh itu, ia tidak sesuai dipakai oleh anda yang berkulit kering. Ia sesuai dipakai oleh anda yang mempunyai kulit berminyak dan juga kulit normal. Kebanyakan mousse foundation didatangkan dengan warna foundation yang gelap dan sekutu dengannya. Anda yang berwajah cerah boleh jadikannya sebagai shading untuk mekap sahaja juga tiada masalah.

4. Stick Foundation

jenis stick foundation

Stick Foundation adalah bedak asas ringkas yang kering dan sekata. Dengan memakai foundation stick, kulit akan akan lebih sekata dan menutup segala cela seperti parut, jerawat, jeragat dan sebagainya. Stick foundation sesuai dipakai oleh anda yang mempunyai kulit jenis berminyak atau normal. Untuk pengetahuan anda, anda tidak perlu memakai bedak pun setelah mengaplikasikan foundation ini ke wajah. Ini kerana, ia akan rata dan kering seperti bedak selepas disapu ke kulit muka anda. Selain itu, stick foundation sangat ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja.

Jenis Kulit Dan Jenis Foundation

Semua jenis foundation mempunyai kod-kod warnanya yang tersendiri dan ia bertujuan untuk menyerupai tona warna kulit anda supaya solekan wajah anda kelihatan sepadan, cantik dan warna kulit anda nampak berseri-seri. Walaupun begitu, terdapat foundation jenis liquid atau cecair yang amat sesuai untuk digunakan pada semua jenis kulit warna. Ada foundation cair yang boleh dipakai untuk kulit cerah, sawo matang dan juga kulit gelap. Mudahnya bukan? Tak perlu pening-pening fikir nak guna foundation jenis apa.

jenis foundation dan jenis kulit

Blonde Liquid Foundation Sesuai Untuk Kulit Wajah Anda Semua

blinq liquid foundation sesuai untuk semua jenis kulit

Anda mempunyai jenis kulit yang bagaimana? Pastinya ada di antara anda yang mempunyai kulit yang normal, lembab, kering, berminyak dan sebagainya. Walau apapun jenis kulit anda, Blonde Liquid Foundation amat sesuai dan terbukti berkesan untuk semua jenis kulit dan warna kulit anda.  Blonde Liquid Foundation sesuai untuk warna kulit yang cerah, sawo matang dan kulit gelap. Ia didatangkan hanya dengan 1 kod warna sahaja tetapi berfungsi untuk semua jenis warna kulit.  

blinq liquid foundation sesuai untuk semua wajah

Blonde Liquid Foundation juga berkesan dalam mencantikkan wajah anda yang asli dan sebenarnya, bukan sahaja dari solekan anda. Paling hebatnya, ia merupakan foundation yang menjadi pilihan para artis seperti Diana Daniell oleh kerana fungsi dan kelebihannya yang hebat tidak terdapat pada foundation lain.

Fungsi Blonde Liqiud Foundation

Anda wajib tahu kegunaan dan fungsi liquid foundation blonde ini kerana tidak ada satu pun foundation yang setaraf dengan fungsi dan kehebatannya. Ia bukan sahaja mencantikkan wajah luaran solekan anda tetapi ia juga merawat dan membaiki wajah anda yang asli untuk lebih cantik, licin dan berseri tanpa jerawat dan kedutan. Terdapat banyak lagi fungsi Blonde Liquid Foundation.

fungsi blinq liquid foundation

  • Mengawal minyak dan sel-sel kulit daripada lebih berminyak
  • Memudarkan jeragat dan parut jerawat.
  • Melembabkan kulit wajah dan merawat masalah kulit kering.
  • Mencerahkan kulit, anti radang dan menghilangkan garis halus.
  • Menjadikan wajah lebih bersinar dan licin
  • Kulit sensitif tidak akan alergi
  • Menganjalkan kulit serta merawat masalah kulit kusam.
  • Mampu memberi efek natural pada wajah.
  • Mengecilkan liang pori dan menutup cela justeru tidak akan menyebabkan jerawat.
  • Menghaluskan kulit wajah.
  • Memperbaiki tisu rosak pada tempat kulit yang bermasalah.
  • Melindungi kulit dari sinar uv.

Kelebihan Blonde Liquid Foundation

kelebihan blinq liquid foundation

Dengan fungsi dan kegunaan Blonde Liquid Foundation, jelas bahawa foundation ini bukan sahaja mencantikkan permukaan kulit, tetapi juga dalaman kulit dan menyebabkan kulit menjadi semakin berseri, tiada jerawat, jeragat dan menangani masalah kulit muka yang rosak serta melindungi kulit dengan lebih baik. Selain kegunaan dan fungsinya, terdapat banyak kelebihan dan keistimewaan foundation ini.

keistimewaan blinq liquid foundation

  • 7 kali lebih nipis jika dibandingkan dengan foundation biasa.
  • Texture yang sangat ringan dan lembut.
  • Bertahan sehingga 16jam.
  • Senang dicuci dan tidak perlu kapas yang banyak untuk buang kotoran
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Anti rekahan.
  • Anti penuaan.
  • Tidak berminyak.
  • Tidak bercapuk atau bertompok.
  • Bebas dari bahan kimia
  • 100% Selamat dan halal

Dengan kelebihan yang ada pada Blonde Liquid Foundation oini, anda wajib bertukar pada blonde foundation sekarang.

Kenapa Anda Perlu Mula Gunakan Blonde Foundation Liquid

siapa perlu guna blinq liquid foundation

Anda perlu berubah dan melakukan transformasi untuk mula memakai Blonde Liquid Foundation segera. Orang lain semakin cantik apabila meningkat dewasa, tetapi anda? Blonde Liquid Foundation merupakan rahsia kecantikan wajah anda secara semulajadi kerana tiada bahan kimia dan bahan larangan didalamnya. Sebab itu hanya pakai sikit, tapi kesannya menjadi dan mengujakan.

  • Nipis sangat dan tidak panas
  • Tidak berminyak langsung
  • Tidak bertompok dan tiada istilah salah pilih foundation
  • Natural looking
  • Sebagai pelindung wajah anda
  • Sebagai pelembab wajah
  • Muka terasa ringan seperti tidak memakai apa-apa
  • Jerawat, jeragat dan cela-cela pada wajah tidak kelihatan lagi
  • Harga berbaloi
  • Stok terhad kerana permintaan terlalu tinggi
  • Mendapat free gift daripada HQ
  • Selamat dan tiada kesan sampingan

hasil selepas guna blinq liquid foundation

Tidak ada produk lain sehebat Foundation Blonde Liquid ini.  Anda boleh mencubanya dan semestinya ia sangat sesuai dengan kulit wajah dan warna kulit anda kerana foundation ini datangnya dengan satu tona warna sahaja tetapi boleh dipakai untuk semua jenis kulit.

Cara Memakai Blonde Liquid Foundation Dengan Mudah dan Betul

cara memakai blinq liquid foundation

Blonde Liquid Foundation mempunyai cara untuk diaplikasikan pada wajah bagi mendapatkan kesan yang lebih cantik dan memuaskan. Anda harus mencuci wajah anda dengan bersih terlebih dahulu. Kemudian, anda boleh calit sedikit foundation di jari atau span foundation dan aplikasikan ke wajah. Selepas itu blendkan foundation dan ratakan setiap calitan foundation di seluruh wajah anda. Kemudian anda.boleh paka mekap atau biarkan begitu sahaja.  Rupa anda akan kelihatan natural tetapi putih, licin, bersih dan tiada cela wajah.

Jana Pendapatan Anda Bersama Blonde Liquid Foundation

jana pendapatan dengan blinq liquid foundation

Blonde Liquid Foundation membuka peluang kepada anda semua untuk bersama menjana pendapatan anda secara tetap (full-time) atau tidak tetap (part-time). Anda yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan Blonde Liquid Foundation, sangat dialu-alukan. Kelebihan menjana pendapatan bersama mereka adalah anda akan menerima ganjaran ejen terbaik, mempunyai grpup coaching, disediakan latihan pemasaran dan free gift. Jom jana pendapatan bersama Blonde Liquid Foundation sekarang!

Pengakuan Diana Danielle Setelah Menggunakan Blonde Liquid Foundation

Anda boleh melihat video Diana Danielle di Instagram yang bercakap tentang Blonde Liquid Foundation yang dipakainya setiap kali shooting dan secara harian. Artis terkenal ini membuat pengakuan memakai foundation ini dari pagi hingga ke petang untuk shooting dan foundation ini tahan selama 16 jam. 24 jam hanya mengadap kamera untuk shooting tetapi muka masih glowing dan flawless serta tidak berminyak hanya kerana menggunakan Blonde Liquid Foundation. Harga foundation ini sangat berbaloi bawah seratus sahaja tetapi kesannya mengalahkan produk antarabangsa.

testimoni diana daneille tentang blinq liquid foundation

“Nama pon artis kan, takkan la takde duit,tapi saya pilih kualiti produk!! Pasal harga saya tak pernah ambil tahu,tapi bila dah cuba BLONDE LIQUID FOUNDATION.. terbaik”

-Diana Danielle

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Blonde Liquid Foundation

muka natural selepas guna blinq liquid foundation

sebelum dan selepas guna blinq liquid foundation

hasil selepas guna blinq liquid foundation

Miliki Kulit Cerah Dan Menawan Hanya Dengan Blinq Liquid Foundation. Dapatkan SEKARANG!

Ramai yang telah menggunakan blonde liquid foundation ini dan mereka sangat berpuas hati dengan kelebihan serta kesan-kesan foundation ini.  Sebagai seorang wanita, pasti anda semua juga ingin memiliki kecantikan dan keseronokan seperti mereka semua.  Jangan tunggu lagi, jom guna Blonde Liquid Foundation untuk kelihatan cantik dan menawan tak sampai 1 minit!

BLONDE LIQUID FOUNDATION | FOUNDATION SESUAI UNTUK SEMUA WAJAH Hubungi: Tekan untuk telefon (016-2573006) | Tekan untuk WhatsApp

Jom order Blond Liquid Foundation SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Blond Liquid Foundation SEKARANG!