Review
Sep 14, 2017, 5:46pm

Instant Shawl Murah Jahitan Tangan


Kecantikan dan wanita tidak dapat dipisahkan. Wanita sanggup melakukan apa saja untuk kelihatan cantik. Ia sama ada demi kepuasan diri atau bergaya di hadapan orang lain. Gaya yang ringkas namun nampak elegen sangat menepati citarasa wanita zaman sekarang. Jika dahulu fesyen hanya pada pemakaian, tapi sekarang wanita memandang fesyen itu perlu dari atas kepala hingga ke hujung kaki.

Instant Shawl Murah Jahitan Tangan

Begitu juga dengan cara pemakaian dengan penggayaan tudung yang sesuai untuk digayakan perlu nampak sesuai. Fesyen tudung seperti selendang, tudung sarung, bawal, dan sebagainya kini telah mendapat tempat dalam masyarakat dari masa ke semasa hingga mendapat permintaan yang tinggi oleh pengguna Muslimah di Malaysia. Citarasa pengguna dalam pemakaian tudung adakalanya tidak menepati dunia fesyen kerana material, design atau kualiti yang dipamerkan kurang diminati mereka. Nafsu seorang wanita sentiasa berubah dan mereka akan sentiasa mencari sesuatu yang sempurna dalam kehidupan harian walaupun perkara yang kecil. Oleh itu, mereka akan mencari tukang jahit yang boleh menunaikan permintaan mereka untuk menjahit fesyen yang diminati.

Kelebihan Instant Shawl Murah Jahitan Tangan

yana-samsudin-berhijab

Kelebihan tukang jahit yang kita tidak ketahui mereka boleh ‘mengolah’ sesuatu fesyen mengikut citarasa pengguna. Sebagai contoh, tudung bawal memang cantik dipakai mengikut semua jenis bentuk muka wanita akan tetapi, sangat leceh untuk menggosok, perlukan kerongang yang banyak dan tidak boleh lasak kerana akan membuatkan tudung tersebut  kelihatan ronyok. Jika kita meminta pendapat tukang jahit untuk membuatkan tudung bawal yang mudah dipakai dan tidak mudah renyuk, mereka tahu akan material kain yang lebih sesuai dan boleh menjadikan tudung bawal hanya perlu disarung dan siap dipakai tanpa perlu digosok!

instant-shawl-di-pasaran

Bila berbicara mengenai tudung sarung atau lebih dikenali sebagai ‘instant shawl’ wanita kini lebih cerewat dan lebih menyukai sesuatu yang mudah dan cepat. Hal ini kerana, semua wanita tidak kira seorang suri rumah mahupun wanita yang berkerjaya tidak suka mengambil masa yang lama untuk bersiap ke tempat kerja. Penggayaan tudung instant juga lebih pelbagai dan sesuai digayakan semasa melakukan apa sahaja aktiviti harian anda.

Instant Shawl Murah Jahitan Tangan Dari Butik House Of Nadeeyazamri

Fesyen instant shawl dalam kalangan wanita muslimah telah berkembang dengan pesat dan pelbagai jenis penggayaan selendang telah tercipta. Di dalam entri ini, saya ingin mengupas serba sedikit tentang instant shawl murah yang dijahit sendiri (handmade) oleh sebuah butik ternama iaitu Butik House of Nadeeya Zamri.

butik-house-of-nadeeyazamri

Nama yang tidak asing lagi dalam kalangan pelanggannya yang sentiasa memberikan kepuasan dalam kekemasan jahitan dan juga kepelbagaian fesyen terkini yang menepati citarasa setiap wanita. Rekaannya sangat popular dan patuh syariah menjadikan Butik House of Nadeeya Zamri semakin mendapat sambutan dalam dunia fesyen walaupun baru sahaja dirasmikan pada bulan Februari 2017 kelmarin. Selain itu, rekaannya juga merangkumi semua aspek termasuk jenis nursing dan wudhuk friendly.

Kesemua Produk Adalah Jahitan Tangan Supaya Kualiti Terjamin

Keistimewaan utama yang dipamerkan oleh butik ini adalah mereka menjahit tangan (handmade) untuk semua produknya sebagai contoh instant shawl agar kualiti tudungnya terjamin dan kemas. Butik ini juga mempunyai produk jenama mereka tersendiri seperti palazzo, shawl, semi instant shawl (denim, chiffon, cotton etc),cardigen serta baju kaftan, dress batik dan sebagainya.

instant-shawl-nadeeyazamri

Tidak hairanlah jika koleksi yang ada dibutik ini sentiasa mendapat sambutan setiap masa. Jika dibanding dengan pakaian yang dikeluarkan dari kilang sangat berbeza dengan hasil pembuatan tangan. Walaupun harga pakaian kilang jauh lebih murah, tapi kualiti produk sangat teruk dan mudah rosak terutama pada bahagian jahitan akan mudah tertanggal atau berlubang. Hasil jahitan tangan pula adalah teliti, kemas dan selesa dipakai lebih lagi jika ianya mengikut ukuran tepat badan seseorang.

Kelebihan Memakai Instant Shawl dari Butik House of Nadeeya Zamri

Mereka yang bergelar suri rumah dikatakan lebih suka sesuatu yang mudah dan pantas termasuk menyarung tudung di kepala. Ada kalanya mereka terpaksa menolak ketepi fesyen tudung jenis lilit kerana perlu mengenakan pin dan jarum yang banyak ketika memakainya. Sangat bahaya terutamanya untuk mereka yang masih mempunyai anak kecil kerana takut tercucuk jarum atau termakan kerongsang seperti kes yang pernah keluar diberita seorang budak kecil berumur lingkungan 6 hingga 2 tahun termakan kerongsang yang dipakai ibunya. Hal sebegini paling digeruni oleh mereka yang bergelar ibu. Disebabkan itulah para ibu lebih memilih tudung jenis sarung kerana lebih selamat. Wanita berkerjaya juga ada yang menyukai tudung jenis sarung kerana dapat menjimatkan masa untuk bersiap.

by-nadeeyazamri

Hidup menjadi lebih mudah dengan adanya instant shawl hidup seorang wanita tidak lagi menjadi halangan untuk berfesyen kerana anda boleh mendapatkan segala fesyen tudung instant dengan cepat dan tampil bergaya mengikut trend terkini yang sangat mudah dipakai.

  • Tidak Perlu Gosok
  • Tidak Melekap di Badan
  • Tidak Panas
  • Tidak Perlu Pin
  • Tidak Perlu Inner

Dan yang paling penting,

  • Labuh bahagian depan dan belakang
  • Mudah disarung
  • Menjimatkan masa untuk bersiap
  • Tudung terletak cantik di badan tanpa menampakkan susuk tubuh

Sesuai untuk semua golongan tidak kira usia muda mahupun berumur boleh berfesyen mengikut trend terkini asalkan menutup aurat. Dibawah pula antara harga, jenis kain dan contoh koleksi dari Butik House of Nadeeya Zamri :

tudung-plain

Tudung Plain Jahitan Tangan 

Material : premium bubble | handmade | semi instant |RM40 exclude postage

shawl-pucci

Shawl Pucci Jahitan Tangan 

Material : premium silk satin pucci | handmade | long shawl | RM68 exclude postage

blouse-3-color

Blouse 3 Color Jahitan Tangan

Color : Olive, Black, Maroon | Size : 38, 40, 42,44, 46 | Material: Textured Cotton Blended | Nursing Friendly | Harga: RM75 Exclude Postage

jubah-abaya-modern

Jubah Abaya Modern

Colors: Dusty Pink, Maroon, Grey, Olive | Material: Preimum Heavy Crepe | Size : 38, 40, 42, 44,46, 48 | Harga : Rm155 Exclude Postage

jubah-abaya-modern-plussize

Jubah Abaya Modern Plussize

Colors: Dusty Pink, Emerald Green, Dark Purple, Grey | Material: Preimum Heavy Crepe | Size : 50, 52, 54, 56, 58 | Harga : Rm165 Exclude Postage

kurung-selempang-modern

Kurung Selempang Modern

Colors: Baby Pink, Black, Dusty Green | Material: Luxed Linen With Pearl Flowers | Size: 38, 40,42,44,46,48 | Harga : Rm155 Exclude Postage | Wudhuk Friendly

mini-kurung-erva

Mini Kurung Erva

Colors: Mustard, Emerald Green, Dusty Purple, Baby Blue | Material: Geogette Crinkle | Size: 38, 40,42,44,46,48 | Harga: RM155 Exclude Postage | Wudhuk Friendly

SIMPLE BUT CLASSY. Itulah yang ditekankan oleh butik ini dalam pembuatan produknya. Harga yang ditawarkan juga sangat mampu milik. Jika anda yang berbadan agak besar juga boleh dapatkan baju ‘plussize’ dengan pelbagai warna, corak dan design yang menarik. Tiada istilah orang bersaiz kecil sahaja boleh berfesyen malah, berbadan besar juga turut boleh bergaya.

Testimoni Instant Shawl Murah Jahitan Tangan Dari Butik House Of Nadeeya Zamri

testimoni-nadeeya-1

testimoni-nadeeya-2

testimoni-nadeeya-3

testimoni-nadeeya-4

testimoni-nadeeya-5 testimoni-nadeeya-6

Jadilah penggguna yang bijak dalam membuat pilihan. Sesuatu yang murah itu belum tentu memberi kepuasan pada diri dan sudah pasti yang berkualiti itu lebih baik dari segalanya.

Jom Dapatkan Instant Shawl Murah Jahitan Tangan SEKARANG !

Jom order Instant Shawl SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Lot 3850 Jalan Intan, Kampung Balai Besar 23000 Dungun, Terengganu, Malaysia

   
Jom order Instant Shawl SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Instant Shawl SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: