Review
Mar 1, 2018, 5:48am

Homestay Villa Putrajaya Besar, Selesa Dan Ada Swimming Pool


Anda bercadang untuk bercuti atau mengadakan trip company di Putrajaya dan tercari-cari tempat tinggal atau homestay yang sesuai? Nanti dulu, pastikan anda benar-benar jelas dengan bilangan ahli anda semua sebelum mengambil mana-mana homestay atau rumah sewa.  Ini sangat penting dalam memastikan homestay yang anda tinggal sangat berbaloi dan  selesa.  Kalau company trip yang lebih daripada 20 orang, takkanlah nak ambil homestay yang boleh duduk 5 orang pula kan.  Selain daripada itu, banyak homestay yang mempunyai pelbagai kelebihan dari segi mempunyai tempat menarik yang berdekatan, kawasan yang besar dan selesa serta mempunyai kemudahan tertentu seperti swimming pool dan lain-lain lagi.

Mencari Tempat Homestay Villa Putrajaya

Homestay Villa Putrajaya Terbaik

Terdapat Homestay Villa Putrajaya yang Selesa

Pernahkah anda mendengar tentang Homestay Villa Putrajaya? Homestay Villa Putrajaya telah ditubuhkan di kawasan Putrajaya dan mempunyai 5 homestay yang berbeza terbaik dan sangat besar.  Salah satunya adalah Homestay Villa Putrajaya di Tasik yang merupakan sebuah homestay yang bertapak di Putrajaya berpemandangankan Tasik Putrajaya sebagai pandangan utama homestay ini.   Ia telah ditubuhkan pada 16 Ogos 2016 dan telah mendapat sambutan ramai memandangkan homestay tersebut terletak berdekatan dengan tempat-tempat yang menarik seperti Masjid Putra, Jambatan Seri Wawasan, Masjid Tuanku Mizan dan juga Ayer 8 yang mempunyai pemandangan kereta berhias, belon udara dan pelbagai lagi.  Selain itu, homestay Villa Putrajaya ini sangat besar dan selesa serta mempunyai kemudahan lain seperti swimming pool dan lain-lain lagi.  Selain homestay Villa Putrajaya di Tasik, terdapat banyak lagi Homestay Villa Putrajaya iaitu Villa Putrajaya Event Space, Tamara, Dwiputra dan juga Twin Villa.

Homestay Villa Putrajaya Di Tasik

Mencari Homestay Villa Putrajaya yang Luas dan Selesa

Homestay Villa Putrajaya yang menghadap tasik putrajaya ini mempunyai kawasan yang sangat unik dan strategik.  Ia berhadapan dengan tasik yang sering menjadi laluan utama Cruise Tasik dan kapal Dondang Sayang dimana anda boleh melihatnya dari Homestay Villa sahaja.  Selain dikelilingi tempat menarik dan dapat menikmati keindahan alam dan tempat makan angin, Homestay Villa Putrajaya Tasik ini juga menyediakan kemudahan dari segi penempatan dan hiburan bagi mereka yang menetap di situ.

Antara Homestay Villa Putrajaya yang Selesan dan Cantik

Villa ini sesuai diduduki oleh seramai 12 sehingga 30 orang dalam satu masa, dalam 6 keluarga pun cukup boleh tinggal di sini!  Villa Putrajaya Tasik turut menyediakan 6 bilik air dan 6 bilik tidur beserta penghawa dingin bagi keselesaan anda yang menetap di rumah tersebut.  Tambahan pula, anda boleh berhibur di homestay dengan berenang di swimming pool persendirian yang anda tidak perlu bercampur dengan orang luar.  Cukup sekadar mandi bersama keluarga sahaja.  Lebih mudah dan selesa sangat. Kalau macam ni datang seminggu duduk disini pun dah tak kisah.

Villa Putrajaya Event Space

Homestay Villa Putrajaya yang mempunyai Event Space

Selain Homestay Villa Putrajaya Tasik, Villa Putrajaya juga menawarkan event space, iaitu bagi sesiapa yang menyewa Homestay Villa Putrajaya di Tasik, anda juga boleh mengambil tempat di event space untuk penempatan majlis kahwin dan majlis lain, aktiviti pejabat, sekolah, perhimpunan keluarga dan lain-lain lagi.  Villa Putrajayan event space yang terletak di Jalan Temoleh Presint 8 ini terduduk indah berhadapan tasik putrajaya dan mempunyai ruang luas yang boleh digunakan untuk tujuan aktiviti seperti BBQ, berbasikal, sukaneka, ruangan majlis dan lain-lain lagi.  Villa Putrajaya di sini juga terkenal dengan perkhidmatan beca yang eksklusif.

Mencari Homestay Villa Putrajaya yang Selesa dan Murah

Ia mempunyai keluasan yang dapat menampung seramai 120 orang dalam 1 masa dan maksimum seramai 300 orang dalam sesebuah majlis yang diadakan di situ.  Villa Putrajaya @ Event Space ini juga mempunyai 4 bilik tidur yang lengkap dengan 6 katil dan 6 bilik air.  Terdapat banyak majlis dan aktiviti yang boleh dilakukan di Event Space Villa Putrajaya ini.

Aktiviti Dan Majlis Boleh Dilaksanakan Di Event Space

Homestay Villa Putrajaya yang sangat Berpatutan

  • Company Retreat
  • Majlis Perkahwinan
  • Majlis Akad Nikah
  • Majlis Hari Lahir
  • Bacaan Yasin Dan Khatam Al-Quran Atau Kuliah
  • Program sukaneka
  • Program sekolah
  • Mesyuarat Top Management
  • Business Training
  • Latihan Dan Kursus Sekolah
  • Program dan Aktiviti Pejabat

Homestay Villa Putrajaya berdekatan Dengan TAMARA

Selain daripada homestay Villa Putrajaya @ Tasik dan Event Space, terdapat homestay Villa Putrajaya @ Dwiputra dan juga Twin Villa.

Homestay Besar Dan Swimming Pool Persendirian

Homestay Villa Putrajaya yang Perlu Anda Pergi

Homestay Villa Putrajaya yang mempunyai 5 tempat ini adalah homestay yang terkenal dengan kelebihan utamanya iaitu mempunyai ruangan yang besar dan swimming pool persendirian.

Ruangan Homestay Besar

Homestay Villa Putrajaya yang Ruangan Homestay Besar

Kelebihan utama Villa Putrajaya ini adalah saiz homestay yang amat besar dan paling besar untuk memuatkan ramai orang serta selesa untuk aktiviti-aktiviti yang melibatkan pekerja syarikat, pelajar sekolah dan keluarga yang besar.

Homestay Villa Putrajaya yang anda perlu tahu

Homestay villa ini juga boleh dijadikan tempat perhimpunan bagi pelajar berkursus, tadarus Al-Quran, seminar, kelas dan sebagainya.  Selain dari kawasan ruangan yang besar, anda boleh menambah meja-meja dan kerusi supaya pelajar-pelajar atau mereka yang mengikuti seminar anda  dapat duduk dengan selesa.

Homestay Villa Putrajaya yang mempunyai kawasan yang Luas

Disamping itu, ruangan yang besar ini juga membolehkan anda melakukan solat secara berjemaah secara beramai-ramai dengan kawan-kawan atau saudara mara.  Secara keseluruhannya, bukan sahaja ruang tamu dan bilik-bilik aktivitinya yang besar, malah bilik tidur dan bilik air juga amat selesa dan mudah digunakan.  Kalau pergi kursus bawa bayi dan keluarga pun boleh duduk ramai-ramai di sini.

Swimming Pool Persendirian

Homestay Villa Putrajaya yang ada Swimming Pool

Selain itu, swimming pool disediakan di homestay villa Putrajaya ini untuk hiburan anda sekeluarga.  Ia dikatakan sebagai swimming pool persendirian kerana anda tidak perlu bercampur dengan orang luar untuk mandi swimming pool seperti di hotel-hotel terbuka dan sebagainya.  Lagi mudah kan, siap ada privasi lagi untuk mandi manda.  Apatah lagi golongan wanita muslim dan kanak-kanak.  Nak main-main dalam air pun ibu bapa boleh pantau dengan mudah sebab tak padat dengan ramai orang.  Nak sambut hari jadi di swimming pool pun boleh sambil main bola dan belon air.  Kedudukan swimming pool ini adalah di sudut bersebelahan homestay villa di bahagian dalam kawasan rumah.  Keluar pintu homestay, tepi tu sudah ada swimming pool.  Bangun pagi pun boleh terus terjun mandi kolam.  Proses pembersihan swimming pool juga dijalankan secara automatik oleh sistem yang berkenaan dan anda tidak  perlu risau kerana air di swimming pool yang tersedia untuk mandi ini sangat bersih, selesa dan tidak terkandung klorin yang terlalu banyak.  

Perkhidmatan Lain Yang Disediakan Oleh Villa Putrajaya

Homestay Villa Putrajaya yang sangat selesa

Selain menyediakan perkhidmatan homestay berupa tempat tinggal serta ruangan untuk kegunaan anda yang memerlukan dan juga swimming pool, Villa Putrajaya juga menawarkan perkhidmatan lain-lain yang berkaitan dengan aktiviti dan acara yang anda lakukan.  Antaranya adalah perkhidmatan katering, sewaan meja, sewaan kerusi, sewaan pelamin, photographer, andaman, decoration, khidmat nasihat, program-program outdoor dan juga sewaan kereta mewah.

1. Katering

Homestay Villa Putrajaya yang Boleh buat tempahan Katering

Perkhidmatan katering disediakan bagi memudahkan anda yang memerlukan katering untuk majlis-majlis besar ataupun majlis-majlis kecil yang dilakukan di Homestay terutamanya Villa Putrajaya @ Event Space.

2. Sewaan Meja dan Kerusi

Homestay Villa Putrajaya yang Boleh sewa Meja dan Kerusi

Anda boleh mendapatkan sewaan meja dan kerusi bagi melaksanakan majlis-majlis seperti kenduri kahwin, majlis makan malam syarikat dan lain-lain lagi.  Dengan adanya perkhidmatan meja dan kerusi ini, ia lebih memudahkan anda kerana semua orang  cukup untuk duduk dengan selesa semasa program dijalankan.

3. Sewaan Pelamin

Homestay Villa Putrajaya yang buat Sewaan Pelamin

Perkhidmatan sewaan pelamin juga disediakan bagi memudahkan anda yang mengadakan kenduri kahwin atau pertunangan di homestay villa putrajaya ini.  Anda tidak perlu melibatkan orang luar malah semua urusan sudah pasti akan berjalan lancar dengan perkhidmatan lain ini.  Selain itu, anda juga boleh menempah pelamin untuk majlis aqiqah anak anda.

4. Photographer

Homestay Villa Putrajaya Yang Terbaik

Perkhidmatan Photographer adalah sesuatu yang amat diperlukan bagi apa sahaja majlis atau aktiviti yang dijalankan.  Villa Putrajaya telah menyediakan photographer untuk membantu anda dalam program-program anda yang akan berlangsung.

5. Andaman

Homestay Villa Putrajaya yang Murah

Nak cari mak andam di Putrajaya? Tak payah susah-susah.  Guna saja perkhidmatan andaman yang ditawarkan oleh Villa Putrajaya.  Dengan andaman ini, majlis anda akan berjalan lancar dan tepat pada masanya.

6. Decoration

Homestay Villa Putrajaya yang Lawa

Selain itu, Villa Putrajaya juga tidak jemu mengadakan decoration bagi majlis anda.  Decoration yang dilakukan juga bersesuaian dengan tema anda dan mereka mudah dirunding serta berbincang.

7. Khidmat Nasihat

Homestay Villa Putrajaya yang Terdekat

Aktiviti dan perjalanan program anda akan lebih teratur dan berjalan lancar dengan adanya perkhidmatan khidmat nasihat di sini.  Ini sangat penting bagi mengelakkan majlis menjadi kucar-kacir dan tidak terurus.

8. Program-program Outdoor

Homestay Villa Putrajaya yang Luas

Keseronokan jelas terasa apabila anda mengikut program-program outdoor yang ditawarkan oleh Villa Putrajaya di mana terdapat pelbagai aktiviti outdoor yang sangat menarik dan lasak seperti berkuda, berbasikal, memanah, menaiki beca, belon udara dan lain-lain lagi.  

9. Sewaan Kereta Mewah

Homestay Villa Putrajaya yang ada Sewa Kereta Mewah

Nak berjalan-jalan tapi tiada kereta? Guna kereta pejabat pun tak best, lebih baik ramai-ramai naik kereta besar dan mewah, itu baru feel bercuti kan!  Kereta sewa mewah yang disediakan oleh Villa Putrajaya terdiri daripada pelbagai jenis BMW GT, Honda Accord, Audi, Velfire dan lain-lain lagi.  Anda pasti akan mengalami keselesaan memandu dan keseronokan perjalanan tahap maksimum!

Tempat-Tempat Menarik Wajib Anda Lawati Di Daerah Homestay Villa Putrajaya

Homestay Villa Putrajaya Terbaik

Alang-alang menginap di Homestay Villa Putrajaya, banyak tempat-tempat menarik yang boleh anda kunjungi dan lawati.  Bersempena dengan Putrajaya sebagai sebuah bandaraya futuristik, ia bukan sahaja berfungsi sebagai pusat pentadbiran dan administrasi kerajaan, tetapi ia juga merupakan tempat menarik yang perlu anda jadikan sebagai tempat percutian dan istirehat bagi anda dan keluarga.

Homestay Villa Putrajaya yang Bagus

Anda boleh menikmati keindahan Masjid Putra dan Putra Perdana yang sangat aman pada waktu pagi dan malam.  Keindahan PICC dan Masjid Besi juga wajib terlakar di dalam kamera fon anda sebagai gambar tempat kenangan yang telah anda lawati.  Tidak lupa juga dengan Taman Wetland dan Skyride Festival Park yang wajib anda terjah.  Anda juga boleh berkunjung ke Taman Warisan Dan Taman Saujanan Hijau.

Jom Menginap di Homestay Villa Putrajaya Yang Selesa

Mencari Tempat Homestay Villa Putrajaya

Pelbagai kemudahan telah disediakan untuk menjadikan anda selesa, anda cuma pilih sahaja apa yang anda mahukan untuk menyempurnakan aktiviti dan tujuan perjalanan anda.  Homestay Villa Putrajaya akan memastikan anda selesa tinggal di homestay dan terhibur dengan segala kemudahan yang disediakan.  Dengan harga sewanya yang sangat berpatutan, memang berbaloi-baloi menetap di sini.  Jom Menginap di Homestay Villa Putrajaya yang besar dan selesa ini!

Testimoni Homestay Villa Putrajaya Besar, Selesa Dan Ada Swimming Pool

Homestay Villa Putrajaya yang Best

Homestay Villa Putrajaya yang Harga Berpatutan

Selain Homestay Villa Putrajaya

Menginap di Homestay Villa Putrajaya Untuk Percutian Yang Berbaloi

Sekiranya anda mempunyai urusan dan bergerak dalam kumpulan besar, sudah tentulah Homestay Villa Putrajaya adalah satu pilihan yang sangat tepat dan menjimatkan. Anda harus bertindak segera untuk membuat tempahan supaya anda tidak terlepas peluang menginap di Homestay Villa Putrajaya yang ada swimming pool dan ruang yang besar dan selesa ini. Booking Sekarang!
Antara Homestay Villa Putrajaya

Jom Menginap Di Homestay Villa Putrajaya Untuk Percutian Yang Berbaloi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

17, Jalan P8 E2/5, Presint 8, 62250 Putrajaya, Wilayah Persekutuan Putrajaya

   
Jom Menginap Di Homestay Villa Putrajaya Untuk Percutian Yang Berbaloi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Menginap Di Homestay Villa Putrajaya Untuk Percutian Yang Berbaloi SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: