Review
Oct 22, 2018, 10:55pm

Homestay Durian Tunggal Melaka dari RM280/malam


Zaman kegemilangan Melaka yang berlatar belakangkan pelbagai kisah dan kesan sejarahnya telah meletakkan negeri Melaka sebagai tempat yang perlu di lawati dalam kalangan pelancong terutamanya pelancongan dalam negara.

Antara Homestay Durian Tunggal Melaka

Dengan kedatangan anda ke Melaka, sudah pasti anda menginginkan keselesaan, kemanisan, keseronokkan, kenikmatan dan keunikan percutian anda. Amatlah tidak lengkap jika anda melepaskan peluang untuk menginap di homestay yang ada di sekitar Melaka.

Homestay Casa Delima Melaka Murah Dan Jimat Serendah RM280/malam

Kini anda sekeluarga boleh bercuti di Melaka dengan tenang dan selesa. Homestay Casa Delima Melaka komited untuk menyediakan homestay yang selesa dan memenuhi keperluan anda pada kadar yang berpatutan.

Ada Homestay Durian Tunggal Melaka

Mereka telah mula beroperasi pada Ogos 2015 di Nusajaya, yang kini dikenali sebagai Iskandar Puteri, Johor Bahru. Mereka juga telah menerima tetamu dari seluruh pelusuk Malaysia dan luar negara yang kebanyakannya daripada Singapura serta juga ada menerima pekerja daripada syarikat yang ingin menempatkan pekerja mereka secara berkala. Homestay Casa Delima menawarkan penginapan secara harian, mingguan atau bulanan.

Adanya Homestay Durian Tunggal Melaka

Setelah tiga tahun beroperasi, mereka telah membuka cawangan kedua di Durian Tunggal, Melaka bermula pada Ogos 2018 yang dikenali sebagai Homestay Casa Delima Melaka.

Kelebihan Menginap Di Homestay Casa Delima Melaka

Apa yang pasti homestay ini juga memiliki keunikkan yang tersendiri. Berikut kelebihan menginap di Homestay Casa Delima Melaka;

Antara Homestay Durian Tunggal Melaka

Murah Dan Menjimatkan

Secara purata harga yang tawarakan berpatutan antara harga bermula RM280 / malam. Lebih menarik anda dapat membawa ahli keluarga yang ramai dan kos penginapan dapat dikongsi dengan ahli keluarga yang lain.

Lengkap dan Selesa

Menginap di Casa Delima seolah – olah anda berada di rumah anda sendiri! Kerana mereka melengkapi homestay mereka dengan semua kelengkapan dapur untuk anda memasak, ruang tidur dan ruang tamu yang kemas, bilik mandi yang bersih.

Homestay Durian Tunggal Melaka

Mesra Pelanggan

Apabila anda bercuti di sesebuah homestay, anda pasti memerlukan bantuan untuk bertanya tentang banyak perkara. Bermula daripada lokasi pelancongan berdekatan yang menarik, tempat menjamu selera yang enak tetapi murah dan pekerja atau pemilik rumah yang mesra pelanggan. Homestay Casa Delima Melaka sememangnya mempunyai pekerja yang cekap selain ia ramah dan mesra pelanggan.

Homestay Durian Tunggal Melaka

Lokasi yang Strategik

Semasa merancang pemilihan sesebuah homestay untuk bercuti, perkara utama yang pasti setiap ‘traveller’ fikirkan adalah lokasi homestay pilihan.  Semestinya lokasi homestay yang strategik menjadi pilihan utama dan disitulah kelebihan mereka. Antara lokasi yang berdekatan dengan homestay ini ialah;

  • Pantai Klebang

Selain Homestay Durian Tunggal Melaka

Pantai Klebang adalah salah satu daripada pantai-pantai yang ada di Melaka. Namun begitu, oleh kerana lokasinya yang lebih strategik iaitu lebih dekat dengan bandar Melaka dan lebih accessible, secara tidak langsung ia menjadi pantai yang paling popular di sini.

  • The Shore Sky Tower

Selain itu Homestay Durian Tunggal Melaka

The Shore Sky Tower adalah bangunan yang tertinggi di Melaka dengan ketinggian 42 tingkat iaitu 153m! Di sini juga terdapat kafe iaitu the Sky Deli Restaurant untuk menjamu selera (tempat best, harga pun “best” juga la ya) sambil menikmati pemandangan yang memukau ini.

  • Rumah Terbalik

Ada Homestay Durian Tunggal Melaka

Upside Down House ini adalah salah satu lokasi yang harus dilawati, terutamanya buat kaki Instagram. Di sini anda akan mendapat satu pengalaman unik yang dihasilkan dengan memanipulasi kedudukan perabot dan barangan di dalam rumah.

  • Masjid Kampung Hulu

Homestay Durian Tunggal Melaka

Masjid Kampung Hulu adalah salah satu daripada tempat menarik di Melaka kerana ia masjid tertua di Malaysia. Masjid yang dibina dalam lingkungan tahun 1720 ke 1728 ini telah di baik pulih untuk memulihara seni binanya yang asal. Kepada mereka yang mahir tentang architecture, anda boleh perhatikan seni bina masjid ini yang unik, kerana antara elemen Sumatera, Cina, Hindu & juga Melayu Melaka.

  • Kota A Famosa

Terdapat Homestay Durian Tunggal Melaka

Kota A Famosa adalah sebuat kubu Portugis yang dibina pada tahun 1511 sewaktu Afonso de Albuquerque tiba di negeri Melaka bersama-sama angkatannya. Kota A Famosa merupakan senibina Eropah yang tertua yang masih wujud di Asia Tenggara. Sebenarnya, kubu ini lebih besar. Namun begitu, bahagian-bahagian lain telah diruntuhkan pada tahun 1807 dan hanya Porta de Santiago, iaitu sebuah gate house yang kecil masih teguh berdiri.

Antara Kemudahan Yang Disediakan Di Homestay Casa Delima Melaka Ialah;

  • 4 bilik tidur, 2 bilik tingkat atas, 2 bilik tingkat bawah aircond di 1 bilik tingkat atas dan 1 bilik tingkat bawah. Setiap bilik memiliki sebuah katil queen.

Homestay Durian Tunggal Melaka

  • Bilik air ada 3, 1 di tingkat atas, 2 di tingkat bawah 1 water heater di bilik air tingkat bawah dalam master bedroom dan sabun mandi disediakan

Homestay Durian Tunggal Melaka

  • 3 ruang rehat keluarga 1 ruang tamu di tingkat bawah, 1 ruang tamu di tingkat atas, dan 1 ruang di balcony manakala ruang makan pula dilengkapi Set Meja Makan untuk 6 orang

Mencari Homestay Durian Tunggal Melaka

Serta kemudahan lain seperti Televisyen, Peti sejuk, Cerek elektrik, Seterika, Sejadah dan telekung.

Cara Tempahan Homestay Casa Delima Melaka

Tempahan hendaklah dibuat secara atas talian melalui pautan borang tempahan yang telah disediakan. Tempahan boleh dibuat 24 jam sehari 7 hari seminggu termasuk hari cuti umum. Bayaran penuh hendaklah dibuat ke akaun homestay Casa Delima seperti yang dinyatakan. Deposit tidak akan dipulangkan bagi pembatalan tempahan yang dibuat kurang 7 hari dari tarikh menginap. Bayaran hendaklah dibuat dalam tempoh 24 jam selepas booking dibuat untuk mengelakkan ia dibuka untuk umum.

Testimoni

Antaranya Homestay Durian Tunggal Melaka

Ada Homestay Durian Tunggal Melaka

Mencari Homestay Durian Tunggal Melaka

HOMESTAY CASA DELIMA MELAKA | SERENDAH RM280 SEMALAM
Hubungi 1: Tekan untuk telefon (017-7797900) | Tekan untuk WhatsApp
Hubungi 2: Tekan untuk telefon (011-19809425) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Casa Delima Melaka – Guesthouse & Homestay
Website: https://homestaycasadelima.com
Alamat:
DT 413, Jalan Nuri 24
Taman Nuri
76100 Durian Tunggal
Melaka

Dapatkan Casa Delima Homestay Dengan Serendah RM280 Semalam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Casa Delima Homestay Dengan Serendah RM280 Semalam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Casa Delima Homestay Dengan Serendah RM280 Semalam SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: