Review
Feb 20, 2017, 4:03pm

Homestay di Arau Perlis


Perlis ialah sebuah negeri yang terkecil dan paling utara di Semenanjung Malaysia.  Selain dari sawah padi menghijau yang luas terbentang dan mangga harum manis, ada banyak tempat menarik yang boleh dilawati di Perlis.  Anda mahu bercuti di Perlis?  Atau ada urusan di sana?  Tentu anda memerlukan tempat tinggal, kan?  Apa kata anda menginap di Arau Guesthouse yang terletak di Arau, Perlis?  

Homestay di Arau Perlis

Arau ialah sebuah bandar kecil yang juga merupakan Bandar DiRaja bagi negeri Perlis Indera Kayangan.  Ia terletak hanya 10 km dari Kangar, ibu negeri Perlis. Memandangkan Perlis ialah sebuah negeri yang kecil, tidak ada masalah sekiranya anda menetap di Arau untuk sebarang urusan atau percutian di mana-mana lokasi di Perlis.  Jadi, saya cadangkan anda menginap di Arau Guesthouse.

Selesa & Murah Homestay di Arau

Homestay arau

Arau Guesthouse menyediakan penginapan yang sangat selesa dengan harga yang sangat berpatutan.  Dengan keluasan 1,400 kaki persegi, ia boleh memuatkan 4 hingga 10 orang pada satu masa.  Ruang tamunya luas dan setiap biliknya berhawa dingin.  Arau Guesthouse juga dilengkapi dengan TV serta perabut dan kelengkapan asas untuk keselesaan tetamu.

Lokasi Strategik Homestay di Arau

Homestay murah di arau perlis

Alamat : No 15 Jalan Syed Hussain Arau Perlis

Lokasi Arau Guesthouse sangat strategik.  Ia terletak betul-betul di tengah pekan Arau.  Ada banyak kedai makan berhampirannya.  Anda boleh berjalan kaki saja untuk mengisi perut atau mendapatkan barang asas di kedai 7-eleven yang berdekatan.

Arau Guesthouse Homestay Murah di Arau

Homestay di Arau Perlis

Arau Guesthouse juga sesuai untuk tetamu yang menghantar anak untuk mendaftar di pusat pengajian tinggi sekitar Perlis.  Lokasinya hanya 5 minit ke UiTM Perlis dan Pusat Matrikulasi Perlis. 10 minit ke Politeknik dan Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP).

Bagi pelancong yang ingin bercuti di Langkawi dan menaiki bot di jeti Kuala Perlis, Arau Guesthouse adalah pilihan yang sesuai sekiranya anda perlu bermalam di Perlis kerana lokasinya hanya 20 minit dari jeti Kuala Perlis.  Alang-alang sudah sampai di Kuala Perlis, jangan lupa menikmati seafood yang segar, lazat dan murah di Medan Selera Ikan Bakar, Kuala Perlis.

Kelengkapan Homestay di Arau

Homestay di Arau Perlis

Untuk keselesaan tetamu, Arau Guesthouse dilengkapi dengan peti ais, cerek elektrik, seterika, papan seterika dan kelengkapan asas yang lain.  Ada 2 bilik tidur, setiap satunya dilengkapi dengan katil bersaiz queen dan berhawa dingin.  Tilam dan bantal tambahan juga disediakan untuk bilangan tetamu yang ramai. Homestay di Arau ini juga dilengkapi dengan 2 bilik air.

Homestay di Arau Perlis

Meja makan dengan 6 kerusi, TV dan perabot asas juga disediakan untuk memastikan anda dapat menginap dengan selesa.  Peralatan memasak juga disediakan di dapur, tapi dengan lokasi yang strategik berdekatan dengan kedai runcit dan kedai makan, anda tak perlu bersusah payah memasak.

Homestay di Arau Perlis

Dan untuk memudahkan lagi tetamu Homestay di Arau, waktu masuk dan keluar (check in/check out) adalah fleksibel.

Homestay di Arau Perlis

Apa lagi?  Marilah menginap di Arau Guesthouse.  Luangkanlah masa untuk bersiar-siar dan melancong di negeri Perlis.  Walaupun Perlis adalah sebuah negeri yang kecil, ada banyak tempat menarik yang boleh anda lawati terutamanya tarikan alam semula jadi.  Boleh dikatakan semuanya terletak tidak jauh daripada homestay di Arau.  

Homestay di perlis

Gua Kelam, Ladang Tebu Chuping, Masjid Terapung Al-Hussin, Muzium Kota Kayang, Taman Ular dan Reptilia dan Tasik Timah Lasoh adalah beberapa tarikan pelancong yang boleh anda kunjungi bila berada di Perlis.  Bagi yang suka membeli belah pula, Padang Besar dan Wang Kelian sentiasa bersedia menanti kehadiran anda.

Booking Homestay Murah di Arau Ini Sekarang !

Homestay di Arau Perlis

Dan yang paling penting sekali, jangan lupa bermalam di Arau Guesthouse. Anda pasti berpuas hati dengan homestay yang luas, bersih, dijaga rapi, selesa dan memudahkan percutian atau apa saja urusan anda di Perlis.

Jom tempah Arau Guesthouse SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Arau Guesthouse, No 15 Jalan Syed Hussain (Tingkat Atas), Arau, 02600 Arau, Perlis

   
Jom tempah Arau Guesthouse SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom tempah Arau Guesthouse SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: