Review
Aug 20, 2017, 11:06pm

Homestay Bandar Hilir, Bandar Melaka Strategik Dan Murah


Negeri Melaka Bandar Bersejarah menjadi salah satu tempat bercuti yang kian dikunjungi ramai tidak kira oleh penduduk tempatan mahupun pengunjung di luar negeri. Pelbagai tarikan-tarikan pelancong yang boleh didapati di negeri Melaka terutama di Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka. Antara sebahagian tarikan-tarikan pelancong boleh didapati adalah Menara Taming Sari, Kota A Famosa, Stadhuys, Jonker Street dan sebagainya. Tidak kurang juga anda boleh menikmati pemandangan dan suasana di Bandar Melaka dan Bandar Hilir Melaka dengan menaiki beca yang semestinya menjadi tarikan pelancong.

pemandangan-di-bandar-hilir
Namun begitu, dengan begitu ramai pelancong tempatan mahupun luar negeri yang mengunjungi negeri Melaka Bandaraya Bersejarah, terutama sekali di kawasan Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka yang sememangnya berada di kawasan bandar, anda akan berhadapan dengan kesesakan lalu lintas terutamanya pada hujung minggu.

kesesakan-lalulintas-melaka

Oleh itu ia telah menjadi pilihan oleh pengunjung tempatan mahupun antarabangsa untuk mencari tempat penginapan yang strategik dan murah. Baru-baru ini ramai pengunjung di negeri Melaka lebih suka menginap di homestay di Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka kerana pada kebiasaannya ia menawarkan penginapan dengan harga yang amat berpatutan dan pada masa yang sama menawarkan kemudahan-kemudahan yang setaraf dengan hotel 3 bintang. Mari kita lihat salah satu homestay di Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka yang strategik dan murah.

Memperkenalkan Nilam HomeHotel antara Homestay Terbaik di Bandar Hilir

Nilam HomeHotel merupakan homestay yang terletak berdekatan dengan Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka. Bertempat betul-betul di Bandar Melaka, ia merupakan salah satu tempat penginapan yang semangnya strategik yang mana tempat penginapan anda berada hanya beberapa minit sahaja daripada tarikan-tarikan pelancong di Bandar Melaka. Antara tempat-tempat menarik yang anda boleh kunjungi yang berhampiran Nilam HomeHotel, homestay Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka yang strategik dan murah, adalah seperti berikut.

nilam-homehotel-homestay

  • Dataran Pahlawan dan Mahkota Parade (10 – 15 minit)
  • Kawasan bersejarah Stadhuys (10 minit)
  • Kota A Famosa (11 minit)
  • Jonker Walk (13 minit)
  • Masjid Selat (6 minit)
  • Menara Taming Sari (7 minit)
  • Mahkota Medical Center (5 minit)

kota A Famosa
Cukup dekat bukan? Tak perlu lagi anda hendak meredah kesesakan lalulintas sekiranya anda mengambil penginapan di luar Bandar Melaka. Dengan lokasi tempat-tempat pelancongan yang menarik, Nilam HomeHotel tentu menjadi pilihan pengunjung tempatan mahupun antarabangsa.

Kemudahan Yang Disediakan di Homestay Bandar Hilir Bandar Melaka 

Kediaman Nilam HomeHotel di Bandar Melaka menawarkan kemudahan-kemudahan yang setanding dengan hotel-hotel komersial yang terdapat di Malaysia ini. Ia menawarkan tiga jenis bilik tidur iaitu bilik tidur dengan 1 katil king-size, bilik tidur dengan 1 katil queen-size, dan bilik tidur dengan 2 katil single.

Homestay Murah di Bandar Melaka Homestay di Bandar Melaka

Ia juga mempunyai dapur yang lengkap dan juga menyedikan mesin basuh baju bagi pengunjung-pengunjung. Apa yang menarik juga tentang homestay ini yang terletak di Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka, yang mempunyai lokasi yang strategik dan harga penginapan yang murah, homestay ini juga ada kolam renang atau swimming pool! Tentu seronok bagi para pengunjung Nilam Homehotel di mana anda juga boleh bersantai di homestay anda.

ruang-dapur-nilam-homehotel
ruang-tamu-nilam-homehotel

Dengan kedudukannya di Bandar Melaka, selain daripada ianya berhampiran dengan tempat-tempat tarikan pelancong yang dekat, ia juga berhampiran dengan tempat-tempat shopping dan juga terdapat mini mart yang beroperasi 24 jam sehari, yang mana anda boleh membeli barangan keperluan harian di sana. Dengan kawasan homestay yang bersih, bilik-biik yang kemas, ruang tamu yang luas dan selesa, dan kemudahan dapur yang lengkap, ia pasti akan menjadi pilihan yang tepat bagi pengunjung yang datang bercuti di Melaka.

kemudahan-kolam-renang

Testimoni Homestay Bandar Hilir Bandar Melaka

Berikut adalah sebahagian testimoni dari pengunjung-pengunjung yang telahpun berpeluang untuk menginap di Nilam HomeHotel, homestay Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka yang strategik dan murah. Rata-rata bagi mereka, mereka amat berpuashati dengan pengalaman mereka menginap di Nilam Homehotel kerana fasiliti serta kemudahan yang terdapat pada tempat homestay tersebut, harga yang murah, dan kedudukannya yang strategik di Bandar Melaka.

testimoni-pengunjung-homestay-bandar-hilir

testimoni-pengunjung-homestay-bandar-hilir

Jom Tempah Homestay Bandar Hilir, Bandar Melaka SEKARANG !

Jadikan Nilam HomeHotel destinasi anda untuk tempat penginapan atau homestay yang strategik dan murah berhampiran denga Bandar Hilir Melaka dan Bandar Melaka. Kadar harga bagi penginapan di Nilam HomeHotel adalah dari RM300 – RM350 untuk satu malam, tetapi sekiranya anda bernasib baik Nilam Homehotel menawarkan harga promosi dari semasa ke semasa.

peta-lokasi-nilam-homehotel

Untuk tempahan maklumat lanjut, anda boleh menghubungi Nilam HomeHotel menerusi telefon/whatsApp ataupun melawat media sosial mereka seperti di bawah:

 

Jom booking Homestay Nilam HomeHotel SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Unit 7-8 Crystal Tower, Garden City Straits Condominium, Jalan Merdeka, 75000 Bandar Melaka

   
Jom booking Homestay Nilam HomeHotel SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom booking Homestay Nilam HomeHotel SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: