Review
Jul 19, 2017, 10:52am

Home Tuisyen di Rumah Terbaik Di Putrajaya dan Kuala Lumpur


Shares118

Pendidikan anak-anak adalah satu perkara penting yang harus diberi perhatian utama oleh ibu bapa. Lebih-lebih lagi dalam zaman sekarang di mana persaingan untuk mendapat tempat di universiti awam tempatan sangat sengit. Melanjutkan pelajaran di universiti swasta pula memerlukan perbelanjaan yang sangat besar kerana yuran dan caj-caj lain yang dikenakan sangat tinggi. Nak Tuisyen di Rumah Terbaik?

tuisyen-rumah-putrajaya

Ramai ibu bapa yang melatih anak-anak mereka untuk berusaha bersungguh-sungguh dalam mendapatkan kecemerlangan akademik sejak anak di bangku sekolah rendah lagi. Ibu bapa menghantar anak-anak mereka menghadiri kelas tambahan anjuran sekolah, dan kelas tuisyen untuk memantapkan lagi pemahaman dan penguasaan anak-anak terhadap subjek-subjek yang bakal diambil semasa peperiksaan utama seperti UPSR, PT3 dan SPM.

Pemilihan Home Tuisyen Di Rumah Yang Bagus?

tuisyen-terbaik-putrajaya

Satu masalah yang biasa dihadapi oleh ibu bapa ialah memilih pusat tuisyen yang bagus. Ada banyak pusat tuisyen di setiap kawasan kediaman, sampai ibu bapa pening kepala memikirkan pusat tuisyen mana yang sesuai dengan anak mereka dan mampu meningkatkan prestasi akademik anak mereka.

Ada juga ibu bapa yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan home tuition.  Home tuition atau tuisyen di rumah lebih mudah kerana cikgu datang mengajar di rumah, jadi tak perlulah ibu bapa menghantar anak-anak ke pusat tuisyen.  Bagi yang tak sempat menghantar dan menggunakan khidmat pengangkutan, kos pengangkutan boleh digunakan untuk membayar perkhidmatan cikgu home tuition.

Kelebihan Home Tuisyen Di Rumah Berbanding Di Pusat Tuisyen

Home Tuisyen di Rumah Terbaik

  • Home Tuisyen Di Rumah Dapat Jimat Masa Dan Kos Perjalanan

Cikgu datang mengajar di rumah dan ini menjimatkan masa pelajar dan ibu bapa yang tidak perlu menghantar dan menjemput anaknya di pusat tuisyen.

  • Home Tuisyen Di Rumah Lebih Selesa dan Terkawal

Anak dapat belajar dengan selesa di rumah sendiri.  Ibu bapa tidak perlu risau anaknya melencong ke tempat lain bila pergi ke pusat tuisyen.

  • Home Tuisyen Di Rumah Lebih Fokus

Berbanding dengan pusat tuisyen yang mengambil ramai pelajar dalam satu kelas, tumpuan cikgu hanya dicurahkan kepada anak anda apabila tuisyen di rumah.  Anak boleh bertanya soalan kepada cikgu tanpa rasa malu-malu dengan kawan-kawan sekelas.

  • Home Tuisyen Di Rumah Dapat Kenalpasti Kelemahan dengan Cepat

Cikgu dapat mengesan kelemahan pelajar dengan cepat kerana tumpuan diberikan kepada pelajar itu saja.  Tindakan yang sesuai untuk menangani kelemahan boleh dilakukan segera, misalnya memberi lebih banyak latihan dan membuat soalan-soalan latihan bersama murid ketika tuisyen berlangsung.

Home Tuisyen Di Rumah Terbaik Dari Homestar Quranic & Home Tuition

Logo Homestar tuition

HOMESTAR QURANIC & HOME TUITION menyediakan perkhidmatan tuisyen di rumah yang dikendalikan secara profesional oleh tutor yang berpengalaman dan komited. Perkhidmatan tuisyen di rumah disediakan untuk semua subjek UPSR, UPKK, PT3, SPM, STPM, STAM, MUET dan pengajian Al-quran & Al-sunnah.

Homestar Quranic & Home Tuition berpusat di Putrajaya tetapi beroperasi di beberapa kawasan lain seperti Kuala Lumpur, Shah Alam, Nilai. Kajang, Johor & Melaka.

Home Tuisyen di Rumah Terbaik Putrajaya

Para tutor yang disediakan oleh Homestar telah ditemuduga dan diberikan latihan mengenai silibus sekolah terlebih dahulu sebelum mereka dipilih menjadi tutor Homestar.

Pakej Homestar Quranic & Home Tuition Di Putrajaya dan Kuala Lumpur.

Homestar menawarkan 4 jenis pakej tuisyen di rumah yang amat bermanfaat kepada anak

1. Pakej Akademik & Pecutan

pakej-akademik-pecutan

Pakej Akademik Di Rumah

Pakej pembelajaran secara konsisten setiap minggu berkaitan silibus yang diajarkan di sekolah.

Pakej Pecutan

Kelas pecutan super adalah program khas bersama Homestar Quranic & Home Tuition yang telah dianjurkan sejak tahun 2015 untuk membantu para pelajar mengulangkaji silibus peperiksaan yang bakal diduduki bersama tutor yang mahir dan pakar. Kelas ini banyak membantu pelajar memahami pelajaran dengan lebih efektif di saat peperiksaan semakin hampir. Ramai pelajar yang telah berjaya selepas mengikuti kelas Pakej Pecutan Super.

2. Pakej Mengaji di Rumah

kelas mengaji tuition

Bukan sekadar kecemerlangan akademik, Homestar juga membantu orang ramai meningkatkan kemahiran membaca Al Quran.  Pakej Mengaji di Rumah memberikan pengajian Al-quran / Iqra’ di rumah pelajar bersama barisan ustaz/ustazah yang berkelayakan. Pakej boleh secara individu atau berkumpulan.

3. Pakej Kasih

pakej kasih homestar tuition

Pakej tusiyen di rumah pelajar atau tutor terpilih secara kumpulan kecil iaitu min 5 orang murid dan menumpukan pembelajaran berasaskan silibus sekolah. Bagi UPSR, standard pembelajaran didik hibur akan diterapkan supaya murid mempunyai pengetahuan yang luas.

4. Pakej Intensif Cuti Sekolah

pakej-intensif-cuti-sekolah

Ini ialah pakej khas yang biasanya dilakukan semasa cuti sekolah.  Pakej Intensif mensasarkan pelajar yang lemah untuk diberi bimbingan. Pakej ini bukanlah pakej akademik dan dijalankan sepanjang oktober hingga disember bagi mengenali secara umum subjek yang diambil pelajar. Menariknya, pakej kelas intensif menggunakan modul terhad yang disediakan sendiri oleh Homestar Quranic & Home tuition sepanjang kelas intensif berlangsung.

5. Program Di Sekolah dan Jabatan

progam di sekolah

Program seminar / bengkel ke sekolah masing masing untuk beberapa subjek teras terutamanya Subjek Bahasa Melayu yang diketuai oleh Cikgu Fara, penceramah berpengalaman dan pengasas program Penulisan Ada Gaya.

Realisasikan “Skor A” Bersama Tutor  Berpengalaman Hanya Di Rumah Anda

Skor A.  Itu matlamat pelajar.  Ibu bapa yang mahu membantu anaknya skor A dalam semua subjek peperiksaan usah berlengah lagi. Hubungi Homestar Quranic & Home Tuition untuk mendapatkan perkhidmatan tuisyen di rumah atau untuk belajar mengaji di rumah yang berkesan.

tuition-pilihan-di-putrajayahomestar-tuition-sekitar-putrajayatuition homestar testimoni 3 tuition homestar testimoni 1 tuition homestar testimoni 2

Daftar Home Tuisyen di Rumah Terbaik Di Putrajaya dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Ingin mendaftarkan anak anda demi masa depan mereka? Homestar Tuition pastinya pilihan terbaik. Apa lagi, hubungi nombor tertera di bawah ataupun cawangan berdekatan.

HQ PUTRAJAYA
Cikgu Fara: Tekan untuk telefon (019-3610423) | Tekan untuk WhatsApp
Admin: Tekan untuk telefon (014-3610528) | Tekan untuk WhatsApp

CAWANGAN HOMESTAR
Kuala Lumpur:  019-3610423 – Cikgu Fara
Shah Alam:  013-7704737 – Cikgu Hilma
Nilai & Kajang:  019-6920976 – Cikgu Hana
Johor & Melaka: 019-3610423 – Cikgu Fara

Daftar Home Tuisyen di Rumah Terbaik Di Putrajaya dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Daftar Home Tuisyen di Rumah Terbaik Di Putrajaya dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Daftar Home Tuisyen di Rumah Terbaik Di Putrajaya dan Kuala Lumpur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: