Review
Dec 26, 2018, 11:46am

Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor


Shares543

Secara amnya, tuisyen diperlukan dalam kalangan pelajar yang lemah dan tertinggal pelajaran. Pelajar berkenaan mungkin menghadapi pelbagai masalah seperti tidak minat belajar, kurang faham, atau tidak dapat menumpukan perhatian dalam kelas sehinggakan dia tertinggal dalam pelajaran.

guru Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor

Namun baik tuisyen yang disediakan sekolah, tuisyen berbayar di luar mahupun di rumah pastinya ia memberi impak berbeza kepada pembelajaran pelajar atau murid serta ibu bapa. Memang benar bahawa ramai ibu bapa kini gemar menghantar anak mereka mengikuti Home tuition di rumah. Hal ini bagi mereka, belajar di rumah dengan guru sebagai mentor boleh memberikan keputusan peperiksaan yang lebih baik.

Mengapa Tuisyen Itu Perlu?

Sesetengah pelajar yang lemah begitu sukar untuk memahami isi pelajaran yang diajar guru di sekolah. Masalah ini berlaku terutama kepada subjek yang sukar seperti Matematik, Bahasa Inggeris, Matematik Tambahan dan Sains Tulen. Oleh itu, bagi mengatasi masalah para pelajar yang tidak faham isi pelajaran pada hari itu, jalan keluarnya adalah dengan mengikuti kelas tambahan di rumah.

Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor murah

Ibu bapa menginginkan pendidikan yang terbaik dan berkualiti untuk anak mereka. Ada pelajar yang sesuai belajar di pusat tuisyen bersama rakan-rakan. Tidak kurang juga yang sukar untuk menyerap ilmu jika belajar dalam kuantiti yang ramai. Jadi Home Tuition adalah adalah antara solusi yang dicari oleh ibu bapa.

guru tuisyen rumah terbaik johor

Guru Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor – Homestar Home Tuition

Bagi anda yang sedang mencari guru tuisyen di Johor, apa kata gunakan khidmat dari Homestar Quranic & Hometuition. Ditubuhkan sejak 2014, Homestar Quranic & Hometuition telah membantu ramai ibubapa mendapatkan tutor yang terbaik untuk anak mereka. Guru-guru kami berpengalaman dan dapat berikan yang terbaik kepada pelajar-pelajar.

Guru Home Tuisyen Yang Terlatih dan Berpengalaman

Kelebihan utama tuisyen di rumah dengan Homestar Quranic & Hometuition ialah adanya guru terlatih dalam pasukan tenaga pengajar di sini. Ini memastikan kualiti pengajaran & pembelajaran yang tinggi, yang terbukti amat membantu pelajar mencapai prestasi yang memberansangkan dalam pelajaran mereka.

pakej Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor

Cikgu-cikgu sekolah juga sentiasa memastikan silibus subjek sentiasa dikemaskini dan mengikut ketetapan Kementerian Pendidikan Malaysia. Cikgu  yang bukan dari sekolah atau tutor lain yang diambil juga dipastikan mempunyai pengalaman mengajar yang lama, serta mempunyai teknik dan skil mengajar yang bagus untuk membantu pelajar mencapai peningkatan dalam pelajaran mereka.

Homestar Quranic & Hometuition Berjaya Mendidik Ramai Pelajar Mendapatkan Keputusan Cemerlang

Sepanjang tempoh ini, pelajar-pelajar tuisyen di rumah kelolaan Homestar Quranic & Hometuition telah menunjukkan peningkatan dalam prestasi matapelajaran mereka. Mereka juga sentiasa diraikan apabila berjaya menunjukkan peningkatan prestasi dalam pelajaran sebagai motivasi untuk lebih berusaha dengan gigih.

home tuition di johor bahru

Guru Tuisyen Cemerlang untuk Subjek Peperiksaan UPSR, PT3 Dan SPM

Hometuition oleh Homestar Quranic & Hometuition menawarkan pelbagai kelebihan untuk pelajar-pelajarnya. Pendekatan Homestar Quranic & Hometuition adalah dengan menekankan aspek hubungan rapat antara tutor/guru dan para pelajar. Elemen ini adalah penting agar penyampaian ilmu pengetahuan dapat disampaikan dengan lebih sempurna.

kelas Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor

Untuk memastikan aspirasi ini tercapai kami mengadakan pengajaran secara individu (1 to 1) atau maksimum sebanyak 5 orang sahaja. Dengan cara ini, tutor dapat mengenal pasti setiap kelebihan dan kelemahan para pelajar-pelajar dengan lebih terperinci, secara tidak langsung pelajar-pelajar dapat memberi perhatian dengan baik.

Suasana Pembelajaran Yang Menyeronokkan

Pelbagai subjek yang di tawarkan terutamanya math, add math, sains, bm, bi, sejarah, fizik. Kami menekankan pembelajaran berkumpulan kecil yang fokus kepada setiap individu. Ramai pelajar telah mendapat keputusan yang cemerlang. Pembelajaran dalam suasana yang selesa dan menyeronokkan.

suasana pembelajaran hometuition homestar

Inilah Sebab Kenapa Anda Perlukan Guru Home Tuisyen di Rumah Terbaik Dari Homestar Home Tuition

 1. Pemahaman pelajar terhadap pelajaran akan menjadi semakin kukuh. Pelajar dapat menyelesaikan masalah pembelajaran di dalam kelas dengan merujuk secara personal dengan guru tuisyen.
 2. Guru tuisyen Homestar Quranic & Hometuition boleh memberi banyak latihan tambahan yang boleh meningkatkan keupayaan pelajar itu untuk menjawab soalan. Kaedah ini juga dikenali sebagai latih tubi yang turut memberi satu pengalaman kepada pelajar untuk menghadapi realiti peperiksaan sebenarnya..
 3. Memastikan pelajar memanfaatkan masa dengan aktiviti yang berfaedah.
 4. Membimbing dan memahirkan ilmu pelajar yang dipelajari di sekolah.
 5. Boleh lebih menumpukan perhatian semasa guru mengajar kerana mempunyai persekitaran yang baik untuk belajar dan bilangan pelajar dalam satu kelas kecil.
 6. Pelajar boleh bertukar fikiran dan soalan ujian dengan rakan-rakan.

guru home tuition johor terbaik

Program Pecutan Super Untuk Persediaan Pelajar Menghadapi Peperiksaan

Adalah sudah menjadi rutin tahunan bagi pelajar-pelajar peperiksaan utama di sekolah-sekolah seluruh Malaysia,membuat persiapan akhir sebelum mereka menghadapi peperiksaan UPSR, PT3, SPM dan STPM. Program Pecutan Super membantu meringankan beban dan tekanan pelajar dalam menghafal fakta dan mengulangkaji matapelajaran.

kaedah pengajaran home tuition

Elemen yang diterapkan lebih kepada persiapan mental, emosi dan kerohanian. Ia merupakan rangkuman sesi ceramah yang menggunakan pendekatan interaktif agar peserta melaluinya dengan gembira, bermaklumat serta meninggalkan kesan di dalam hati dan pemikiran mereka dalam usaha membuat persiapan peperiksaan yang bakal mereka hadapi akan datang. Matlamat program adalah meningkatkan keyakinan diri peserta untuk menghadapi peperiksaan serta mempersiapkan peserta untuk menghadapi peperiksaan dengan positif dan berkesan.

Program Kasih untuk pelajar UPSR

Lebih menariknya, Homestar Quranic & Hometuition turut mengadakan program kasih untuk pelajar yang bakal menduduki peperiksaan UPSR. Program ini bertujuan untuk membantu pelajar-pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan UPSR lebih fokus mental serta fizikal untuk menjawab soalan.

program kasih UPSR

Keistimewaan Program ini :

 • Modul selaras dengan Format UPSR 2018
 • 100% mengikut silibus UPSR 2018
 • Pengkhususan pada KBAT
 • Buku Latihan terbaik untuk pelajar
 • Pelajar akan diberi tumpuan sepenuhnya
 • Penceramah terbaik dari kalangan terbaik
 • YURAN MAMPU MILIK

Pencapaian Akademik Yang Cemerlang Hasil Didikan Tenaga Pengajar Homestar Home Tuition. Lihat Testimoni :

testimoni Home Tuisyen di Rumah Terbaik di Johor testimoni hometution johor testimoni hometution johor

Tunggu Apa Lagi Jom Tuisyen Dirumah Bersama Homestar Quranic & Hometuition

Sekolah bakal bermula. Jadi hubungi Cikgu Fara dan Cikgu Nik untuk mendapatkan khidmat Hometuition terbaik untuk anak anda sekarang. Hubungi nombor di bawah untuk sebarang pertanyaan.

HOMESTAR HOME TUITION | JOHOR
Miss Cilik: Tekan untuk telefon (014-3610545) | Tekan untuk WhatsApp
Cikgu Nik: Tekan untuk telefon (019-3610769) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Tuisyen Homestar Cawangan Selatan – Johor & Melaka

HQ PUTRAJAYA
Admin: 014-3610528

CAWANGAN HOMESTAR
Kuala Lumpur             : 019-3610423
Shah Alam                   : 013-7704737
Nilai & Kajang             : 019-6920976
Johor & Melaka           : 019-3610423

Hubungi Homestar JB SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Hubungi Homestar JB SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Hubungi Homestar JB SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: