Review
Sep 12, 2017, 10:38am

Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah


Sebut sahaja ‘Hospital’, rasanya ramai yang tak berapa suka dengannya kan. Yelah, nama lagi hospital mestilah berkaitan dengan sakit mahupun penyakit. Siapalah dalam dunia ni yang nak dihinggapi penyakit, ye dak? Tapi itulah, kalau dah ditakdirkan kita berpenyakit, maka hospitallah tempat kita untuk mendapatkan rawatan. Bagi yang mengidap penyakit yang memerlukan rawatan berpanjangan, memang hospital akan menjadi rumah kedua bagi mereka.

Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Memang menjadi lumrah bagi sesiapa yang sakit atau memerlukan rawatan, seharusnya orang yang sakit perlu ke hospitai bagi mendapatkan rawatan. Terutama sekali bagi mereka yang mengidap sakit yang berpanjangan, kronik dan sebagainya, kebiasaannya memang tiada pilihan lagi selain untuk menuju ke hospital untuk rawatan lanjut. Kadang kala sekiranya anda ke hospital untuk rawatan susualan, anda pasti akan membuang masa anda kerana terpaksa menunggu nombor giliran, menunggu giliran dipanggil, menunggu untuk mengambil ubat dan sebagainya.

Lebih-lebih lagi sekiranya tujuan ke hospital adalah untuk rawatan susulan yang mana mungkin hanya perlukan sedikit masa dari doktor sahaja, tetapi disebabkan proses-proses yang mesti diharungi setiap pesakit ketika berada di hospital, ini akan menjadi satu beban dan kebanyakan pesakit membuang masa yang banyak hanya menunggu giliran sahaja.

Menggunakan Perkhidmatan Home Nursing Care dari Rumah ke Rumah

Mungkin ada yang sudah bosan dan letih untuk berulang-alik ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Apatah lagi bagi warga emas yang terlalu uzur dan tak berkemampuan untuk pergi sendiri ke hospital tanpa bantuan anak-anak. Jadi, alternatif lain yang dapat memudahkan kita dalam urusan ini adalah dengan menggunakan perkhidmatan home nursing care dari rumah ke rumah. Ini merupakan salah satu jalan yang terbaik khusus bagi mereka yang mempunyai masalah untuk bergerak dari rumah ke hospital ataupun bagi mereka yang terlampau uzur untuk bergerak sehinggakan hanya mampu berbaring di katil sahaja. Perkhidmatan home care nursing memang adalah suatu alternatif yang terbaik. Tetapi di Malaysia ada ke yang menawarkan perkhidmatan home nursing care ini?

Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Tahukan anda bahawa sebenarnya perkhidmatan home nursing care dari rumah ke rumah memang wujud di Malaysia dan perkhidmatan ini telah lama pun bertapak yang mana ramai pesakit di Malaysia ini telan mendapat manfaat yang baik daripada servis dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh home nursing care rumah ke rumah ini. Walau bagaimana pun, servis ini jarang diketahui umum dan ramai pun yang tidak tahu di mana hendak mencari home nursing care services yang menawarkan perkhidmatan rumah ke rumah di Malaysia.

Di sini anda akan diperkenalkan dengan satu syarikat yang bertapak di seluruh Malaysia dan telahpun menubuhkan beberapa cawagan di Malaysia bagi menawarkan khidmat home nursing care dari rumah ke rumah. Mari kita perkenalkan syarikat ini yang telah memberi perkhidmatan dan servis yang memang diperlukan oleh pesakit-pesakit yang sukar untuk keluar dari rumah untuk rawatan ke hospital.

Aital Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

AITAL Home Nursing Care. Sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan Nursing Care dari rumah ke rumah. Ia mula beroperasi secara kecil-kecilan sejak tahun 2014 dan kini sudah hampir 4 tahun mereka beroperasi. AITAL Home Nursing Care ini telah membuka servis dan cawangannya di seluruh Malaysia dengan jumlah kakitangan yang ramai serta sentiasa bersedia untuk bekerja sepanjang masa.

Home Nursing Care malaysia

Home Nursing Care rumah ke rumah merupakan salah satu alternatif terbaik untuk mendapatkan rawatan tanpa perlu anda bersusah payah ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Home Nursing Care ini amat bermanfaast bagi mereka yang memang sukar untuk bergerak keluar dari rumah seperti pesakit yang misalnya patah kaki, atau terpaksa baring di katil kerana tidak mampu untuk bergerak, dan sebagainya.

Ada juga kes-kes seperti kes kecederaan akibat kemalangan yang mana anda perlukan khidmat fisioterapi dari masa ke semasa tetapi dengan keadaan anda yang sedang sakit anda tidak dapat ke hospital untuk rawatan susulan. Oleh itu, terdapatnya servis seperti ini yang dapat memberikan home nursing care langsung ke rumah, di mana pakar-pakar Aital Home Nursing Care Services akan ke rumah anda untuk merawat anda.

Home Nursing Care malaysia

Antara pakej dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Aital Home Nursing Care ini adalah seperti :-

  • Nursing care (penjagaan kejururawatan di rumah) / rehabilitation – rawatan nursing care ini adalah bagi mereka yang uzur sehinggakan tidak dapat bergerak keluar dari rumah dan lazimnya terdiri dari golongan tua atau golongan kurang upaya, dan atas asar ini Aital Home Nursing Care services menawarkan perkhidmatan ini sebasgai perkhidmatan utama yang mana merekan akan datang langsung ke rumah untuk anda mendapatkan rawatan yang sewajarnya.

  • Wound dressing (cucian luka) / cleaning – kes ini kebiasannya untuk menukar bandange atau mencuci dan dressing semula luka yang dirawat, dan adalah menjadi tidak wajar untuk anda membuang masa menunggu di hospital semata-mata untuk anda menukar dressing atau mencuci luka. Dengan home nursing care services rumah ke rumah ini, anda boleh mendapatkan rawatan wound dressing ini dari rumah anda sendiri di mana pakar-pakar Aital Home Nursing Care Services akan melakukan cucian luka dan dressing / bandage di rumah anda sendiri.
  • Physioterapy (fisioterapi) – fisioterapi adalah merupakan terapi menggerakkan semula anggota-anggota badan terutama sekali apabila anggota badan tersebut telah pulih atau sembuh akibat daripada bencana-bencana seperti kemalangan, kesakitan kronik sehinggan memudaratkan bahagian anggota badan seperti tangan dan kaki, dan sebagainya. Melihat pada keadaan ini, memang sukar bagi pesakit yang memerlukan rawatan fisioterapi, memang sukar untuk mereka keluar dari rumah kerana keadaannya yang sedang pulih memang tidak mengizinkan mereka untuk pergi ke hostpital untuk rawatan.

AITAL Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Baiklah, bagi yang ada kekangan masa untuk mendapatkan rawatan di hospital, anda bolehlah menggunakan perkhidmatan daripada AITAL Home Nursing Care Services ni ye. Manalah tahu ada yang memerlukan rawatan fisioterapi tapi mahukan ianya dilakukan di rumah, bolehlah mengambil servis dari mereka kerana mereka menawarkan harga yang berpatutan.

Harga bagi pakej yang ditawarkan oleh AITAL Home Nursing Care Services adalah mengikut jenis servis yang diminta oleh pelanggan dan harga mereka adalah yang terendah jika dibandingkan dengan harga pasaran yang lain. Anda boleh berhubung dengan Aital Home Nursing Care Services untuk membincangkan apakah jenis rawatan atau perkhidmatan yang terbaik untuk anda.

rehabilitation-care Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Kenapa perlu pilih AITAL Home Nursing Care Services bukan yang lain? Ok, Ini jawapannya. Kerana kesemua kakitangan mereka amat berpengalaman dalam bidang ini serta mempunyai pengalaman yang luas dalam mengendalikan perkhidmatan kejururawatan rumah ke rumah (home to home nursing service), disamping turut mempunyai kelayakan sijil, diploma serta ijazah dalam bidang berkaitan dan mereka memang berasal dari bidang perubatan bukan ahli biasa. Jadi segala kemungkinan adalah dalam pengawasan mereka.

 

pengawasan-teliti-oleh-jururawat-rumah Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Telah ramai yang menggunakan perkhidmatan mereka dan ramai berpuashati dengan servis yang mereka berikan. Antaranya kejayaan yang telah mereka cipta adalah :-

i. Pesakit Stroke yang sudah boleh menggerakkan anggota badan seperti kaki dan tangan dengan sendirinya hasil daripada latihan dan program fisioterapi yang mereka jalankan.

ii. Kebanyakan pesakit yang melakukan cucian luka harian (daily dressing), sudah semakin sembuh dan tidak perlu melakukan cucian lagi. Ini adalah hasil cara dan proses cucian/dressing yang betul dan berkesan daripada kakitangan mereka.

iii. Home nursing/kejururawatan mereka mendapat sambutan yang amat menggalakkan sehinggakan ada kakitangan mereka yang diambil untuk bekerja secara tetap di rumah pelanggan sepanjang hari bagi melakukan aktiviti seperti membantu dalam penjagaan makanan, cucian, mandian, penjagaan ubatan dan senaman serta lain-lain aktiviti harian yang mereka perlukan.

Testimoni Pelanggan Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Aital Home Nursing Care Services, syarikat yang menawarkan perkhidmatan home nursing care dari rumah ke rumah, telah mendapat maklumbalas dan komen-komen yang positif dan bernas dari pelanggan-pelanggan serta pesakit-pesakit yang telahpun mendapatkan perkhidmatan dari mereka. Kesemua pelanggan-pelanggan serta pesakit-pesakit ini amat bersyukur kerana terdapatnya servis yang sebegini yang amat membantu mereka dalam mendapatkan rawatan tanpa perlu ke hospital untuk mendapatkan rawatan mereka.

nursing-care-malaysia Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

Atas kejayaan inilah Aital Home Nursing Services telahpun berkembang servis dan perkhidmatan home nursing care dari rumah ke rumah yang bermula secara kecil-kecilan sehingga kini ia dapat menubuhkan beberapa cawangan di sekitar Malaysia. Mari kita baca sebahagian daripada feedback positif dari pelanggan mereka tentang perkhidmatan yang mereka berikan. Jom kita lihat satu persatu.

feedback-home-nursing-servis-1

feedback-home-nursing-servis-2

feedback-home-nursing-servis-3 Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

feedback-home-nursing-servis-4 Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah

feedback-home-nursing-servis-5

feedback-home-nursing-servis-6

Jom Dapatkan Servis Home Nursing Care Dari Rumah Ke Rumah SEKARANG !

Perkhidmatan home nursing care services dari rumah ke rumah mula bertapak di negara luar dan kini sudahpun berada di negara Malaysia setelah sekian lama, dan ramai yang amat berterima kasih atas servis ini yang membenarkan pesakit-pesakit diberikan layanan oleh doktor dan nurse tanpa perlu berhempas pulas bergegas ke hospital dan juga menunggu untuk mendapatkan rawatan.

servis-home-nursing-care

Lebih-lebih lagi sekiranya anda mendapatkan rawatan di hospital kerajaan yang mana anda terpaksa menunggu panjang semata-mata untuk mendapatkan nombor giliran sahaja untuk berjumpa dengan doktor, tidak kira lagi masa menunggu untuk berjumpa dengan doktor itu sendiri, menunggu untuk mengambil ubat dan juga menunggu untuk menetapkan temujanji bagi rawatan susulan. Dengan Aital Home Nursing Care Services yang menawarkan khidmat home mursing care services dari rumah ke rumah, anda kini boleh mendapatkan rawatan anda delam keselesaan di rumah anda tanpa perlu risau untuk anda ke hospital.

Di samping itu juga, anda sendiri sudahpun membaca dan mengamati maklumbalas serta feedback yang positif daripada pelanggan-pelanggan Aital Home Nursing Care Services. Ternyata ramai yang berpuashati dengan servis yang mereka berikan. Oleh itu, sekiranya anda, keluarga anda atau rakan-rakan anda memerlukan rawatan dan anda ingin mendapatkan perkhidmatan Home Nursing Care dari rumah ke rumah, tak perlu anda mencari lagi. Sila hubungi AitaL Home Nursing Care Services, home nursing care dari rumah ke rumah, untuk membincangkan keperluan anda untuk rawatan di rumah.

 

Jom ambil Khidmat Penjagaan Jururawat Ke Rumah SEKARANG!

Sila telefon ke +60188748565 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom ambil Khidmat Penjagaan Jururawat Ke Rumah SEKARANG!

Sila telefon ke +60188748565 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom ambil Khidmat Penjagaan Jururawat Ke Rumah SEKARANG!

Sila telefon ke +60188748565 atau WhatsApp SEKARANG!