Review
Mar 28, 2019, 7:34am

Hilangkan Gatal Kulit Dan Sembuhkan Penyakit Gatal Paling Cepat Dan Pantas


Kesian melihat si kecil atau warga tua yang sedang mengalami masalah kulit yang gatal dan sensitif. Ada di antara mereka memberi kesan kepada gangguan waktu tidur, terbatas pergerakan, kawalan makanan laut, tidak boleh berpeluh dan sebagainya. Antara faktor yang boleh menyebabkan masalah kegatalan kulit adalah disebabkan persekitaran yang berdebu, terdedah dengan pencemaran udara, alergi terhadap sesuatu makanan, atau secara semulajadi sejak lahir.

hilangkan gatal kulit dijamin berkesan 5

Kesan yang diperolehi daripada kulit yang gatal ini akan menjadikan kulit mudah luka, melecur, kudis, kemerah-merahan, ruam dan sebagainya. Sekiranya kudis berada sekitar kawasan tersembunyi di sebalik pakaian anda, mungkin anda boleh bertenang lagi. Namun bagaimana mereka yang mempunyai kudis di bahagian badan yang terdedah seperti jari, pipi atau kaki? Sudah pasti akan mengurangkan keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Terdapat pelbagai petua dan cara untuk menghilangkan gatal badan dengan berkesan. Jom baca perkongsian artikel ini seterusnya moga – moga bermanfaat untuk anda.

Cara Untuk Menghilangkan Gatal Badan Dengan Berkesan

Aloe Vera

hilangkan gatal kulit sesuai untuk semua 2

Aloe Vera sangat dikenali untuk mengubati pelbagai jenis masalah kulit yang bermasalah. Ia sangat berkesan untuk mengubati pelbagai penyakit kulit kerana ciri anti bakteria, anti kulat serta anti radang yang dimiliki oleh Aloe Vera. Penggunaan gel aloe vera pada kulit dapat mengubati masalah kulit kering, kulit berjerawat serta kulit yang gatal.

Minyak Kelapa

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 7

Salah satu sebab kegatalan kulit adalah disebabkan kulit yang kering. Penggunaan minyak kelapa dapat memberikan kelembapan kepada kulit. Ini kerana minyak kelapa mengandungi asid lemak penting yang boleh membantu menjaga kulit anda terhidrat dan kelembapan kulit akan sentiasa terjaga.

Minyak Zaitun

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 1

Minyak zaitun dapat membantu melegakan kulit dan mengurangkan kegatalan. Minyak zaitun sangat kaya dengan vitamin E dan antioksidan di mana ia berfungsi untuk menyembuhkan dan memperbaiki kulit daripada masalah kulit.

Cuka Epal

hilangkan gatal kulit dijamin berkesan 2

Cuka epal mengandungi asid asetik yang membantu mengatasi jangkitan kulit atau alergi yang boleh menyebabkan kegatalan kulit. Anda boleh terus membuat sapuan cuka epal terus pada kulit atau mencampurkan cuka epal dengan air.

Kunyit

hilangkan gatal kulit dijamin berkesan 1

Kunyit merupakan bahan yang paling mudah untuk anda gunakan bagi merawat kegatalan kulit. Di dalam kunyit terdapat bahan antioksida yang boleh melindungi dan memelihara kulit dengan meneutralkan bahan radikal serta mempercepatkan proses penyembuhan luka.

Daun Gelenggang

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 2

Daun gelenggang merupakan antara pengamalan tradisional yang paling mujarab. Antara khasiat daun gelenggang adalah dapat membantu merawat kegatalan kulit, ruam, kurap, kudis dan juga ketuat. Bukan itu sahaja, daun gelenggang sangat mujarab merawat masalah dalaman seperti sembelit, pedih ulu hati, sengatan berbisa serta eczema.

Nikmati Manfaat Daun Gelenggang di dalam Glow Gelenggang

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 3

Glow Gelenggang merupakan produk herba organik yang tidak mengandungi steroid. Ia diformulasikan menggunakan bahan – bahan semulajadi sahaja tanpa bahan kimia, selamat dan berkesan. Produk Glow Gelenggang ini terdiri daripada Sabun Herba Glow Gelenggang dan Minyak Herba Glow Gelenggang. Kedua – dua produk Glow Gelenggang ini dapat digunakan oleh semua peringkat umur dengan selamat dan berkesan. Dengan adanya Glow Gelenggang, anda kini boleh merawat masalah kulit seperti kegatalan kulit, eczema, psoriasis, panau, bisul, kayap, ruam susu dan pelbagai lagi.

Ketahui Khasiat Bahan Semulajadi Yang Terkandung di Dalam Glow Gelenggang

# Daun Gelenggang

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 6

Daun gelenggang merupakan agen anti bakteria dan anti kulat yang sangat kuat. Ia sangat bermanfaat untuk bidang perubatan kerana mampu merawat penyakit kulit yang disebabkan oleh kulat. Selain itu, daun gelenggang sangat dikenali sebagai penawar kepada masalah kegatalan kulit yang disebabkan oleh eczema, psoriasis, panau, kurap, bisul, kudis buta, ruam, kayap dan sebagainya.

# Habbatus Sauda

hilangkan gatal kulit sesuai untuk semua 5

Habbatus Sauda sangat bermanfaat untuk mengurangkan keradangan kulit dan menyembuhkan luka luaran. Bahan – bahan aktif dari habbatus sauda iaitu thymoquinone, fixed oil dan nigellone berfungsi sebagai anti – histamine, anti – oksida dan anti – jangkitan dan membantu anda yang menghadapi kulit gatal, eczema, ruam dan juga kulit melecur.

# Minyak Argan

hilangkan gatal kulit dijamin berkesan 6

Minyak argan membantu kulit untuk lebih halus, licin dan mudah menyerap di dalam kulit. Ia sangat kaya dengan vitamin A dan E yang sangat bagus untuk melembabkan kulit. Kegatalan atau iritasi pada kulit ada yang disebabkan oleh kulit yang kering. Dengan ramuan minyak argan, ia membantu kulit anda untuk kekal lembab sepanjang hari.

# Minyak Zaitun

hilangkan gatal kulit dijamin berkesan 3

Umum sudah ketahui minyak zaitan sangat bermanfaat untuk kesihatan kulit dan juga baik untuk rambut. Kandungan nutrisi di dalam minyak zaitun mampu meresap ke dalam lapisan kulit serta menguatkan lapisan kulit tersebut. Minyak zaitun juga bertindak sebagai pelembab kulit di mana pengamalannya dapat mencegah masalah kulit kering.

# Susu Kambing

hilangkan gatal kulit dan sembuhkan gatal 2

Susu kambing mampu membantu mencerahkan, melembutkan dan melembabkan kulit anda. Ia mengandungi fungsi anti oksidan protein yang mengawal dan mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas dan sinar matahari.

# Crystal Menthol

hilangkan gatal kulit sesuai untuk semua 1

Crystal menthol mempunyai sifat antiseptik yang pada kebiasaannya dapat menghalang pertumbuhan kuman dan bakteria. Sifatnya yang dingin dan sejuk pada kulit dapat mengurangi rasa sakit pada luka kulit. Crystal menthol turut dijadikan bahan aromaterapi kerana mengeluarkan aroma yang sejuk dan menjadikan kulit lebih tenang.

Glow Gelenggang Hilangkan Gatal Kulit dan Sembuhkan Penyakit Gatal Paling Cepat dan Pantas

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 5

Kini, anda sudah tidak perlu menderita menahan gatal dan menggaru sehinggakan kulit menjadi luka dan pedih. Anda sudah tidak perlu mencari daun gelenggang kerana kini terdapatkan produk yang telah dikeluarkan berasaskan daun gelenggang yang bagus untuk kesihatan kulit. Jom lihat apakah di antara manfaat menggunakan sabun dan minyak Glow Gelenggang ini.

Manfaat Glow Gelenggang kepada kesihatan kulit adalah seperti berikut :

 • Kegatalan kulit
 • Eczema
 • Psoriasis
 • Kurap
 • Panau
 • Kayap
 • Badang
 • Bisul
 • Kudis buta
 • Kurap susu bayi
 • Resdung
 • Kutu air
 • Kutu rambut


Glow Gelenggang Membantu Memulihkan Masalah Resdung

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 7

Mengalami masalah resdung adalah perkara normal namun sekiranya dibiarkan ia akan mempengaruhi tahap kesihatan seseorang. Anda akan mudah terkena jangkitan kuman yang akan menyebabkan selesema sehinggalah berlarutan kepada demam. Namun, resdung anda kini boleh dirawat dengan hanya menggunakan sabun herba Glow Gelenggang yang selamat tanpa steroid. Dengan mengamalkan secara konsisten, bersin yang berpunca dari resdung akan semakin berkurang. Malah, kulit anda juga dapat dirawat daripada masalah kulit seperti kulit berjerawat.

Glow Gelenggang Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur

hilangkan gatal kulit dan sembuhkan gatal 5

Sabun Glow Gelenggang dan Minyak Glow Gelenggang sememangnya sesuai digunakan untuk semua peringkat umur termasuklah lelaki, perempuan, kanak – kanak, orang dewasa, orang tua, wanita hamil dan wanita yang berpantang. Oleh yang demikian, memang wajarlah untuk setiap rumah mempunyai sabun Glow Gelenggang dan minyak Glow Gelenggang untuk digunakan oleh seluruh ahli keluarga.

5 Sebab Kenapa Anda Mesti Dapatkan Produk Glow Gelenggang?

#1 Diformulasikan Bahan Semulajadi Bebas Kimia dan Bebas Steroid

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 4

Disebabkan produk Glow Gelenggang bebas kimia dan bebas steroid, anda boleh gunakannya ke atas kulit bayi anda juga. Sebagai contoh, bayi yang kebiasaannya terkena eczema di bahagian pipi yang disebabkan susu ibu. Sapuan minyak Glow Gelenggang dapat menghilangkan kegatalan pada eczema dan juga merawat eczema daripada semakin kronik lagi.

#2 Mengandungi Herba Gelenggang dan 3 Jenis Minyak

hilangkan gatal kulit dan sembuhkan gatal 3

Herba gelenggang diakui pantas untuk melegakan kegatalan pada kulit anda. Ia mempunyai agen anti kulat dan anti bakteria yang kuat dan berkesan. Produk Glow Gelenggang merupakan satu – satunya formula sabun herba yang paling banyak menggunakan herba dan minyak premium kerana minyak akan mengunci lapisan kelembapan daripada tersejat. Oleh yang demikian, penggunaan sabun herba ini tidak mengeringkan, tidak memedihkan dan tidak merengsakan kulit anda. Malah kulit akan lebih lembut, lembab dan selesa.

#3 Itchy Skin Relief

hilangkan gatal kulit dijamin berkesan 4

Kajian pakar dalam penilaian makmal telah mendapati daun gelenggang ( Cassia Alata ) ini sangat berpotensi sebagai antifungus dan antiseptik di mana ia sangat berfungsi dalam penyembuhan luka dan gatal kulit. Selain itu, daun gelenggang juga dipanggil sebagai ‘Ringworm Bush’ kerana sifatnya yang sangat berkesan ke atas kulat, merawat kurap, panau dan juga lain – lain jangkitan kulat kulit.

#4 Sabun Herba Plus Scrub

hilangkan gatal kulit dan sembuhkan gatal 6

Anda boleh membuat penjimatan kerana sabun herba Glow Gelenggang turun berfungsi sebagai scrub kulit. Setelah anda menyental sabun herba Glow Gelenggang pada kulit, daki – daki dan kegatalan kulit akan hilang. Anda sudah tidak perlu mencari scrub badan secara berasingan lagi.

#5 Tahan Lebih Sebulan

hilangkan gatal kulit sesuai untuk semua 3

Penggunaan minyak herba Glow Gelenggang hanyalah sedikit sapuan pada kulit. Makanya, walaupun anda menggunakan setiap hari, satu botol minyak herba Glow Gelenggang boleh bertahan sehingga 3 bulan. Begitu juga sabun herba Glow Gelenggang. Anda sangat jimat dengan penggunaan yang konsisten untuk hilangkan kegatalan kulit.

Cara Penggunaan Sabun Herba dan Minyak Glow Gelenggang

# Sabun Herba Glow Gelenggang

hilangkan gatal kulit dan sembuhkan gatal 4

Sabun herba Glow Gelenggang boleh digunakan pada muka, badan dan juga rambut. Apa yang anda perlu lakukan adalah gosok sabun bersama air pada bahagian kulit yang gatal secara memutar. Kemudian bilas dengan air bersih. Anda boleh gunakan sabun herba Glow Gelenggang 2 hingga 3 kali sehari.

# Minyak Herba Glow Gelenggang

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 4

Selepas menggunakan sabun herba Glow Gelenggang, anda boleh lapkan kulit sehingga kering. Kemudian, picit dan sapu minyak herba Glow Gelenggang pada bahagian kulit yang gatal sehingga betul – betul menyerap ke dalam kulit. Minyak herba Glow Gelenggang boleh digunakan setiap kali selepas mandi, sebelum tidur dan juga setiap kali kulit anda gatal. Penggunaan pada bayi sudah memadai dengan hanya sapuan minyak herba Glow Gelenggang sahaja.

Lihat Testimoni Pelanggan Yang Merawat Masalah Kulit Dengan Produk Glow Gelenggang

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 6

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 3

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 1

hilangkan gatal kulit dengan cepat dan pantas 5

hilangkan gatal kulit sesuai untuk semua 4

hilangkan gatal kulit tanpa ragu ragu 2

hilangkan gatal kulit sesuai untuk semua 6

Hilangkan Kulit Gatal Dengan Pantas Dengan Glow Gelenggang!

hilangkan gatal kulit dan sembuhkan gatal 1

Glow Gelenggang sangat mujarab untuk dan pantas untuk legakan gatal – gatal pada kulit kerana ia merupakan penawar masalah kulit yang diamalkan sejak zaman nenek moyang kita lagi. Dengan kajian terperinci yang telah dilakukan, formula hebat Glow Gelenggang kini bukan sahaja merawat kulit yang gatal malah pelbagai masalah kulit yang dihadapi dapat dirawat dengan cepat dan berkesan. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, anda boleh menghubungi info yang dinyatakan di bawah ini.

HILANGKAN GATAL KULIT DENGAN PANTAS | GLOW GELENGGANG
Hotline : Tekan untuk telefon (014-5445951) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Glow Gelenggang
Website : glowgelenggang.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: