Review
May 25, 2019, 2:27pm

Harga Al-Quran Tagging Cepat Delivery Menjadi Teman Di Alam Kubur


Al-Quran adalah kalam Allah SWT.  Di dalamnya terdapat suruhan, larangan, iktibar dan pedoman buat manusia secara umumnya, dan juga buat mukminin khususnya.  Membaca dan menghayati Al-Quran tentunya mendatangkan kebaikan yang teramat banyak buat sesiapa yang melaziminya. Lazimilah diri kita untuk membaca Al-Quran kerana Al-Quran akan menjadi peneman kita semasa di alam kubur nanti. Terdapat hadis dari Nabi Muhammad S.A.W berkaitan membaca serta beramal dengan Al-Quran, di mana ia akan memberikan pertolongan pada Hari Kiamat.

Dari Abu Umamah radhiAllahu `anhu katanya:  “Saya mendengar Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Bacalah olehmu al-Quran itu, kerana ia akan datang pada Hari Kiamat sebagai sesuatu yang dapat memberikan syafa`at (pertolongan) kepada orang-orang yang membacanya.”

(HR Muslim)

Dari an-Nawwas bin Sam`an radhiAllahu `anhu katanya:  “Saya mendengar Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Akan didatangkan al-Quran dan ahli-ahlinya iaitu mereka yang mengamalkannya (ajaran al-Quran), didahului oleh surah al-Baqarah dan surah Aali-`Imran.

Dan telah disamakan ia berdua oleh Rasulullah sallAllahu `alaihi wa sallam dengan tiga perumpamaan yang mana aku tidak lupa selepas itu.  Baginda bersabda:

“Ia berdua seperti dua awan, atau seperti dua naungan yang antara keduanya ada cahaya, atau seperti dua kumpulan burung yang terbang dalam barisan untuk memberi pembelaan kepada ahlinya.”  

(Riwayat Muslim)

Sungguh besar nikmat pahala membaca Al-Quran ini. Oleh itu, lazimilah diri kita untuk mebaca Al-Quran. Masa yang paling sesuai untuk membaca Al-Quran ialah selepas solat 5 waktu dan waktu lain seperti ketika berehat dan sebelum tidur. Jadikanlah kalam Allah ini sebagai teman hidup kita.

Al Quran Tag ENUUR

Harga Al-Quran Tagging Murah

Al-Quran tag ENUUR, disertakan dengan tagging untuk memudahkan anda mencari surah-surah, ayat serta juzuk di dalam Al-Quran. Selain itu, ia akan membuatkan Al-Quran kelihatan kemas dan tersusun rapi. Buat pengetahuan mereka yang belum tahu, Al-Quran tag ENUUR ini baru sahaja berada di pasaran selama 11 bulan. Namun begitu, kualitinya terjamin. Malahan, Al-Quran tag ENUUR ini pernah masuk dalam rancangan Assalamualaikum di TV ALHIJRAH. Walaupun baru 11 bulan Al-Quran tag ENUUR ini diperkenalkan, ia telah mendapat sambutan ramai dan lebih 15 000 unit telah terjual. Al-Quran tag ENUUR ini sesuai untuk dimiliki oleh sesiapa sahaja kerana ia direka sesuai dengan keperluan pelanggan tidak kira lelaki mahupun wanita, dari pelbagai peringkat umur. Pelajar universiti juga boleh memiliki naskhah Al-Quran tag ENUUR ini kerana harga yang ditawarkan berpatutan dan mampu milik. Mereka yang bekerja di bahagian kerajaan, swasta serta di bandar amatlah dialu-alukan untuk mendapatkan naskhah Al-Quran tag ENUUR ini. Selain itu, Al-Quran tag ENUUR ini bersaiz kecil dan mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja.

Harga Al-Quran Tagging 2020

Pasaran Al-Quran tag ENUUR

Harga Al-Quran Tagging 2019 dan 2020

Memandangkan Al-Quran tag ENUUR baru sahaja memasuki pasaran selama 11 bulan, ia tidak boleh didapati di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui pembelian atas talian (online). Al-Quran tag ENUUR boleh didapati secara online di seluruh Malaysia. Selain itu, bagi anda yang berada di luar negara, kami juga ada menawarkan jualan Al-Quran ini kepada anda. Jangan risau, Al-Quran tag ENUUR ini tidak hanya terhad di Malaysia sahaja malah kami turut menawarkan pos secara worldwide termasuklah ke Brunei, Singapore, Indonesia, Dubai, Jepun, Switzerland, Perth dan Melbourne, Australia. Anda tidak perlu khuatir kerana servis kami dijamin selamat sampai ke tangan anda. Kami berharap agar Al-Quran tag ENUUR ini dapat membawa manfaat dan kegembiraan di serata dunia, insyaAllah.

Harga dan Jenis Al-Quran tag ENUUR

Harga Al-Quran Tagging

Al-Quran tag ENUUR ini menawarkan dua jenis Al-Quran iaitu Nafeesa dan Safeeya. Apakah beza Nafeesa dengan Safeeya?

Untuk pengetahuan anda, keduanya berbeza dari segi jumlah tag. Nafeesa ialah Al-Quran yang mempunyai 198 tag, di mana 168 daripada tag tersebut adalah tag ayat manakala 30 tag lagi adalah tag juzuk. Safeeya pula ialah Al-Quran yang mempunyai 383 tag, di mana 353 daripada tag tersebut adalah tag ayat manakala 30 tag lagi adalah tag juzuk.

Selain itu, Al-Quran tag ENUUR ini juga boleh didapati dalam tiga saiz iaitu A6 MAGNET, A5 WANITA dan A5 MAGNET. Saiz A5 ialah separuh A4 manakala saiz A6 ialah suku A4. Jadi, saiz A5 lebih besar daripada A6. Al-Quran Wanita ada dihighlightkan ayat berkenaan wanita manakala A5/A6 magnet tiada highlight ini. Mudah bukan?

A5/A6 Magnet cover mempunyai pelekat magnet manakala A5 Wanita mempunyai cover berzip. Ini membuatkan Al-Quran tag ENUUR kami ini tampak kemas dan cantik. Kami menawarkan harga yang berpatutan iaitu bermula daripada RM95 sehingga RM160. Jadi, anda boleh membuat pilihan berdasarkan bajet anda.

Pre-Order Batch 13 Kini Dibuka!

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan naskhah Al-Quran tag ENUUR daripada kami. Batch terkini dibuka untuk pre order Al-Quran Tagging Humaira.

Harga Al-Quran Tagging Awesome

Harga Al-Quran Tagging Sangat Cantik

NAFEESA / 198 TAG :

  1. A6 Magnet – RM95
  2. A5 Wanita – RM135
  3. A5 Magnet – RM120

SAFEEYA / 383 TAG :

  1. A5 Wanita – RM175
  2. A5 Magnet – RM160

Sila ambil maklum bahawa harga belum termasuk postage.

Harga Al-Quran Tagging Terbaik

Harga Al-Quran Tagging Pantas Delivery

Harga Al-Quran Tagging Cantik

Memupuk minat untuk membaca Al Quran

Membaca dan beramal dengan Al-Quran sudah tentu mendapat ganjaran pahala dari Allah SWT. Namun begitu, tidak semua orang mendapat kesenangan untuk belajar membaca Al-Quran sejak kecil. Kesannya, sesetengah orang berasa segan dan malu kerana tidak tahu membaca Al-Quran apabila sudah dewasa. Namun begitu, ketahuilah bahawa terdapat juga pahala ganjaran buat mereka yang tidak tahu atau tidak lancar bacaannya dalam membaca ayat-ayat suci Al-Quran.

Dari `A’isyah radhiallahu `anha, katanya Rasulullah sallAllahu `alaihi wasallam bersabda:

“Orang yang mahir dengan bacaan al-Quran, maka ia beserta para malaikat yang mulia lagi sangat taat.  Sedang orang yang membaca al-Quran dan ia berasa susah dalam bacaannya (tidak lancar) tetapi ia selalu berusaha, maka untuknya dua pahala.”

(HR Muslim)

Oleh itu, jangan takut dan berasa malu apabila tidak tahu untuk membaca Al-Quran. Sesungguhnya, tidak pernah rugi mereka yang membaca serta beramal dengan Al-Quran.

Harga Al-Quran Tagging Memudahkan

Antara tips untuk memupuk hati agar rajin membaca Al-Quran terlebih dahulu adalah dengan mempelajari dan mengetahui tentang manfaat dan keutamaan membaca Al-Quran. Jika kita sedar betapa banyak pahala dan kebaikana yang boleh diperolehi dari membaca Al-Quran, nescaya kita tidak akan mensia-siakan setiap peluang yang ada untuk membaca dan beramal dengannya. Selain itu, berdampinglah dengan orang yang sentiasa mengajak ke arah kebaikan kerana ia akan mempengaruhi anda untuk sentiasa melakukan amalan yang mendatangkan pahala.  Dalam pada itu, anda juga boleh ikhtiar dengan membeli Al-Quran yang cantik dan comel agar hati berasa senang dan suka setiap kali membaca Al-Quran. Al-Quran tag ENUUR bukan sahaja memudahkan anda dengan menyediakan tag supaya senang bagi anda untuk mencari surah-surah atau juzuk di dalam Al-Quran, malah ia juga terdapat dalam pelbagai jenis dan saiz, sesuai dengan keperluan anda. Sudah tentu ini akan memberikan motivasi kepada anda agar sentiasa rajin untuk mebaca Al-Quran. Selain itu, disiplinkan diri anda untuk membaca Al-Quran sekurang-kuranya satu muka surat setiap kali selepas solat. Lama-kelamaan, ianya akan menjadi kebiasaan dan suatu rutin buat anda dan anda tidak akan berasa lengkap jika tidak membaca Al-Quran.

Semoga Allah SWT mengurniakan kebaikan yang banyak buat kita dan memberikan kita kekuatan untuk istiqamah mendampingi dan mengambil manfaat dari Al-Quran.  La haula wa la quwwata illa billah, tiada daya dan kekuatan melainkan dengan izin Allah.  Hidayah dan taufiq Allah lah yang sangat-sangat kita harapkan.

Testimoni dari Pelanggan

Anda masih tidak boleh membuat kata putus sama ada untuk mendapatkan naskhah Al-Quran tag ENUUR ini atau tidak? Mungkin anda masih ragu-ragu dengan servis kami. Jangan risau. Al-Quran tag ENUUR ini mendapat sambutan ramai dan dipercayai. Di sini, kami kongsikan beberapa testimoni daripada pelanggan kami berkenaan Al-Quran tag ENUUR ini.

Testimoni di bawah dikongsikan oleh pelanggan kami. Semangat untuk membaca Al-Quran semakin membuak dengan adanya Al-Quran comel dan cantik ini. Selain itu, ia memudahkan anda untuk mencari surah-surah, ayat atau juzuk kerana tagging ada disediakan sekali yang didatangkan dengan warna yang pelbagai.

Harga Al-Quran Tagging Cepat Delivery

Ramai pelanggan kami berasa seronok dan lebih bersemangat untuk mengaji dengan adanya Al-Quran tag ENUUR ini. Ini kerana rupanya yang cantik dan kemas serta lebih mudah untuk digunakan dengan adanya tagging.

Harga Al-Quran Tagging Delivery

Seperti yang anda lihat, kami menyediakan pelbagai jenis tagging yang comel dan kemas agar mudah untuk anda menanda mana-mana surah, ayat mahupun juzuk di dalam Al-Quran ini.

Harga Al-Quran Tagging Quran Tag

Ramai pelanggan kami berpuas hati dengan rekaan Al-Quran tag ENUUR ini. Bukan sahaja memudahkan, malah sedap mata memandang kerana ia sangat comel dan cantik. Ini membuatkan pelanggan kami semakin bersemangat untuk mengaji.

Harga Al-Quran Tagging Mudah

Bagaimana? Anda sendiri boleh lihat dan nilai sendiri testimoni daripada pelanggan kami. Kebanyakan pelanggan kami berpuas hati dengan Al-Quran tag ENUUR ini. Ianya bukan sahaja tampak comel, kemas dan cantik malah sangat memudahkan anda kerana tagging disediakan. Selain itu, Al-Quran tag ENUUR ini didatangkan dalam pelbagai jenis dan saiz, bersesuaian dengan keperluan anda. Apa tunngu lagi? Marilah order!

Harga Al-Quran Tagging Teman Alam KuburHarga Al-Quran Tagging Teman Alam Kubur

Jom Dapatkan Al-Quran Tag Enuur Sekarang!

AL-QURAN TAG ENUUR | QURAN TAG TERBAIK
Hotline : Tekan untuk telefon (011-18657850) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Al Quran ENuur
Instagram : @sahabatenuur
Email : khairy_daj5663@yahoo.com

Jom dapatkan Al-Quran Tag Enuur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Al-Quran Tag Enuur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Al-Quran Tag Enuur SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: