Review
Apr 24, 2019, 1:22am

Hadiah Perkahwinan Paling Best Quran Tag Cantik Dan Lengkap Dengan Doa & Panduan


Kawan baik paling rapat nak kahwin? Wah! Pasti happy dapat berjumpa semula kawan lama kan? Berjumpa di hari bahagia pula tu. Pasti banyak cerita nak dikongsikan. Tapi tak kan mahu ke majlis tersebut dengan tangan kosong saja?

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pasangan (5)

Adat tetamu yang menerima undangan, adalah lebih afdal jika membawa sedikit buah tangan tanda ucapan tahniah untuk insan yang akan diraikan dan juga dalam masa yang sama sebagai tanda terima kasih di atas kesudian tuan rumah untuk menjemput anda suami isteri.

Hadiah Perkahwinan Paling Best (1)

Jika ditanya apakah barangan yang sesuai untuk dijadikan hadiah untuk diberikan kepada sang pengantin, jawapannya ada banyak. Anda boleh berikan barangan perkakasan rumah, cadar tilam, set pinggang mangkuk, barangan elektrik dan sebagainya.

Namun, jika ditanya apakah hadiah perkahwinan paling best, paling bermakna dan paling special untuk diberikan kepada pasangan pengantin yang sedang diraikan itu, jawapannnya tidak lain dan tidak bukan adalah QURAN TAG. Dan salah satu pihak yang sedang aktif menjual Quran Tag ini ialah Miss Ell Store.

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2019 (3)

Apakah Sebenarnya Quran Tag Ini?

Quran Tag ini adalah senaskah kitab suci AlQuran yang sangat comel berserta dengan penanda pada mukasurat tertentu mengikut surah-surah yang paling banyak di cari untuk rujukan mudah para pembaca.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pasangan (3)

Sebagai contoh, ayat-ayat yang memberi peringatan dan larangan dari Allah. Ayat-ayat yang memberi motivasi, khabar gembira dan segala nikmat yang Allah SWT janjikan. Ayat-ayat pilihan lazim yang elok untuk dijadikan amalan pada setiap hari. Ayat-ayat untuk menceritakan sirah, kisah para sahabat bersama Nabi dan Rasul. Ayat-ayat yang boleh bantu sembuhkan penyakit dan lain-lain lagi.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pasangan (6)

Dengan adanya AlQuran tag ini, para pembaca akan  :

 • merasa lebih jatuh cinta dengan AlQuran
 • merasa lebih seronok untuk tadabbur ayat AlQuran
 • merasa lebih menghayati maksud ayat di dalam AlQuran
 • merasa lebih rajin untuk membaca AlQuran berbanding sebelumnya
 • dapat amalkan doa-doa yang bagus untuk kehidupan harian
 • sentiasa diberi peringatan buat renungan diri tentang apa yang ada disekeliling

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2019 (4)

Kelebihan Quran Tag Yang Dijual Oleh Miss Ell Store

1- Sangat comel dan menarik untuk diberikan pada seseorang

AlQuran ini sangat comel dan berguna. Ternyata, ia sangat sesuai untuk dijadikan sebagai pemberian kepada seseorang sama ada untuk hadiah sempena hari lahir, hadiah sempena ulang tahun perkahwinan, hantaran di hari pernikahan dan sebagainya. AlQuran ini juga sangat sesuai di beli untuk dijadikan hadiah pada diri sendiri dengan niat untuk menjadi insan yang lebih baik, InshaAllah.

Hadiah Perkahwinan Paling Best (2)

2- Saiz yang sangat sesuai untuk mudah dibawa ke mana saja

Saiz AlQuran yang tidak terlalu besar sangat mudah untuk di bawa ke mana saja. AlQuran ini juga sangat senang untuk di simpan di dalam bag galas mahupun tas tangan. Apabila mudah di bawa ke mana saja maka dapatlah dijadikan bahan bacaan kala perlu tatkala sedang berehat, bercuti, mengembara dan sebagainya.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Buat Suami isteri (2)

3- Berwarna warni dengan gaya eksklusif

AlQuran ini datang di dalam warna yang sangat menarik bagaikan sebuah pelangi. Secara tidak langsung anda akan berasa lebih tertarik dan seronok untuk membacanya dari masa ke semasa. Warna warni yang sangat cantik ini turut membuatkan AlQuran ini tampak lebih bergaya dan eksklusif.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Buat Suami isteri (4)

4- Mudah untuk dibaca mengikut jenis kategori

Dengan adanya penanda mengikut pelbagai jenis kategori, maka si pembaca akan dapat membacanya dengan lebih mudah. Jika kebetulan sedang mencari sesuatu doa maka dengan adanya tagging yang berwarna warni ini, anda akan dapat mencari doa yang dikehendaki itu dengan lebih mudah mengikut jenis Doa, Juzuk, Surah yang kita perlukan pada waktu tersebut.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Sesuai Untuk Surprise Pasangan (2)

5- Harga yang sangat berpatutan dan berbaloi

Soal harga jangan bimbang kerana ianya ternyata sangat berpatutan dan berbaloi. Yang penting AlQuran yang bakal di beli ini dapat dijadikan saham untuk akhirat dan adalah sangat tepat membuat keputusan untuk membeli AlQuran yang sangat cantik dan seronok untuk di tatap tanpa jemu sebegini.

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2019 (7)

6- Penghantaran terus by pos ke seluruh Malaysia

Tidak kisah di mana anda tinggal sama ada di mana-mana negeri kat Semenanjung mahupun di Sabah dan Sarawak, anda boleh membuat tempahan dan penghantaran akan dilakukan secara terus ke alamat yang akan diberikan nanti dengan kadar caj pos yang sangat minima sesuai dengan berat. Anda jangan risau, hanya kos pembelian Quran Tag dan kadar caj pos sahaja yang perlu di bayar. Selebihnya, anda sama sekali tidak akan ada dikenakan sebarang caj tambahan yang lain.

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2019 (1)

Quran Tag Cantik Dan Lengkap Dengan Doa/Panduan

Al-Quran ini telah disemak oleh Lembaga Tashih Al-Quran KDN dan telah mendapat kelulusan untuk diterbitkan. Quran ini dihasilkan dengan menggunakan kertas khas Al-Quran jenis QPP yang berkualiti tinggi, anti-silau (untuk pembacaan yang lama) dan tahan lama. Paling penting, Quran Tag dari Miss Ell Store ini bukan saja cantik tetapi juga lengkap dengan doa dan panduan.

Hadiah Perkahwinan Paling Best (5)

 • Resam Uthmani beserta Tajwid Kod Warna

Resam rasmi Malaysia. Diwarnakan beberapa huruf dan tanda bacaan bagi mewakili hukum tajwid tertentu bagi memudahkan kita di dalam pembelajaran membaca Al-Quran dengan tajwid yang betul.

 • Asbabun Nuzul (Sebab turunnya ayat)

Ayat Al-Quran diturunkan secara bertahap tahap dan mengikut peristiwa. Jadi, bagi ayat ayat tertentu, disertakan sebab sebab turunnya ayat tersebut bagi kita memahami dengan lebih dalam makna ayat itu.

 • Hadis Sahih

Hadis hadis sahih yang berkaitan dengan tema perbahasan ayat Al-Quran bagi menambah kefahaman makna ayat tersebut.

 • Indeks Tematik

Indeks pencarian tema tema perbahasan tertentu di dalam Al-Quran merangkumi semua perkara. Ia memudahkan kita di dalam mencari ayat ayat tertentu yang membahaskan perkara perkara tertentu seperti hukum fara’id, akidah, muamalah dan sebagainya.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Buat Suami isteri (3)

Terdapat Pelbagai Jenis Quran Tag Untuk Pilihan Pelanggan Sebelum Tempahan

Untuk dapatkan Quran Tag dari pihak Miss Ell Store ini, anda boleh membuat pilihan daripada beberapa jenis Quran yang ada mengikut citarasa anda sendiri. Anda boleh memilih berdasarkan warna dan harga. Quran Tag terdapat dua versi iaitu versi pertama yang dikeluarkan, mempunyai 198 tag dan dipanggil sebagai Quran Tagging Nafeesa. Bagi versi pertama, terdapat 168 tag ayat dan 30 tag juzuk yang menjadikan total 198 tag kesemuanya. Manakala versi kedua iaitu versi terbaru, ada 383 tag dan dinamakan Quran Tagging Safeeya. 383 tag adalah gabungan 353 tag ayat dan 30 tag juzuk secara total.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Buat Suami isteri (5)

Antara jenis-jenis Quran Tag yang ditawarkan tersebut adalah :

– HUMAIRAH A5 – MAGNET

Didatangkan dengan 5 pilihan warna yang sangat cantik iaitu Hitam, Ungu, Merah, Kuning dan juga Turquoise. Mempunyai ukuran saiz 16cm x 21.5cm.

Harganya pula adalah seperti yang berikut :

Biasa (Tanpa tag) RM   70.00

Tagging Nafeesa (198) RM 120.00

Tagging Safeeya (383) RM 160.00

**tidak termasuk harga pos

Hadiah Perkahwinan Paling Best Pada Abad 21

– AL QURAN DIGITAL MY QALAM

AlQuran MyQalam Digital didatangkan dalam 2 saiz iaitu A4 & A5. 1 Set Al Quran Digital My Qalam lengkap dengan kitab, buku dan peralatan digital Al Quran.

AlQuran MyQalam A4

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pasangan Anda

AlQuran MyQalam A5

Hadiah Perkahwinan Paling Best

Set Yang Terkandung Dalam Al Quran Digital My Qalam

1xKotak Quran
1xPen Pintar
1xKabel USB
1xPengecas
1xEarphone
1xKad Warranty

1xNaskah Al-Quran (Rasm Uthmani)
1xSurah Index
1xBuku Doa-Doa Pilihan dan Manzil
1xBuku Panduan Sembahyang
1xBuku Iqra’ 1-6
1xKad Panduan Haji & umrah
1xPanduan Tajwid

– HUMAIRAH EKSKLUSIF WANITA ZIP A5

Didatangkan dengan 5 pilihan warna yang sangat cantik iaitu Hitam, Ungu, Merah, Kuning dan juga Turquoise. Mempunyai ukuran saiz 17.5cm x 24cm. Cover menarik, berkualiti tinggi dan lebih tahan lasak. Ia juga turut mempunyai cermin di dalamnya.

Harga:

Biasa (Tanpa tag) RM   85.00

Tagging Nafeesa (198) RM 135.00

Tagging Safeeya (383) RM 175.00

**tidak termasuk harga pos

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Kekasih

Kerja Penuh Teliti Mengikut Tempahan Eksklusif (PreOrder)

Jika benar anda mahu dapatkan Quran Tag ini untuk dijadikan sebagai hadiah perkahwinan paling best, anda perlu membuat tempahan terlebih dahulu sebelum tiba hari majlis itu nanti. Ini kerana semua Quran Tag ini hanya akan dihasilkan sebaik saja menerima tempahan.

Hadiah Perkahwinan Paling Best (6)

Dalam erti kata lain semua Quran Tag ini adalah bersifat preorder. Ini bagi memastikan tahap kerja yang lebih teliti dan eksklusif untuk semua bakal pelanggan. Semua kerja tagging akan dilakukan secara manual oleh tenaga kerja yang amat berpengalaman di dalam bidang ini.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Buat Suami isteri (1)

Bahan Tag Turut Dijual Untuk Yang Mahu Buat Sendiri

Khas untuk yang nak buat sendiri tagging dan ada pada Quran milik peribadi yang telah ada di dalam simpanan, anda boleh dapatkan juga set tag untuk Quran kesayangan anda tersebut. Untuk set bahan tag yang ditawarkan oleh pihak Miss Ell Store, antara bahan yang bakal anda peroleh dengan membeli set bahan tag ini adalah seperti yang tertera di bawah.

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2019

2019 Hadiah Perkahwinan Paling Best

Setiap Set disertakan dengan:

 1. Buku Manual
 2. Stiker Tulisan
 3. Stiker Juzuk
 4. Stiker Warna

Ada 2 Jenis Tag

 1. Tag MIKA – 168 ayat tag
 2. Tag MATIN – 215 tag (185 ayat tag & 30 tag juzuk)

Harga (tidak termasuk kos pos) :

 1. Tag MIKA – RM 37.00
 2. Tag MATIN – RM 39.00

Apa beza Tag MIKA & MATIN?

 • Jumlah bilangan tag.
 • Jika hanya Tag Mika akan jadi NAFEESA
 • Jika Tag Mika digabungkan dengan Tag Matin akan jadi SAFEEYA
 • Tag Matin ada tag untuk Juzuk

Dengan setiap pembelian Tag Mika atau Tag Matin,  akan dapat free gift (Buku Nota, Pen Comel, Kad Doa)

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pengantin Baru

Maklumbalas Daripada Sebahagian Pembeli Dan Pengguna Quran Tag

Ini adalah sebahagian daripada para pembeli yang telahpun menggunakan Quran Tag. Anda boleh lihat sendiri apakah yang disampaikan oleh mereka. Ternyata Quran Tag memang sangat berbaloi untuk dibeli dan sangat sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah perkahwinan paling best di hari istimewa itu nanti.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pasangan (4)

Hadiah Perkahwinan Paling Best Sesuai Untuk Surprise Pasangan (3)

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2019 (5)

Bersama Jadikan Baca AlQuran Sebagai Suatu Amalan

Meskipun niat asal adalah untuk membeli Quran Tag ini sebagai hadiah perkahwinan paling best untuk rakan mahupun sedara terdekat namun hakikatnya ia lebih daripada itu. Bayangkanlah anda sendiri walaupun hanya selaku seorang pemberi namun tatkala Quran itu di buka dan di baca nanti maka secara tidak langsung anda sendiri akan mendapat tempias pahalanya.

Hadiah Perkahwinan Paling Best 2020

Pada sahabat mahupun sedara yang telah menerima Quran Tag ini sebagai hadiah perkahwinan paling best dari semua hadiah yang lain, pastinya mereka akan merasa sangat terharu dan sangat berterima kasih pada anda untuk hadiah sebaik itu. Sama-sama mendapat manfaat dan sama-sama mendapat berkat.

Anda Buntu Kala Mencari Hadiah Perkahwinan Paling Best? Mahu Beri Hadiah Yang Paling Bermanfaat? Mari Dapatkan AlQuran Tag Sekarang Juga!

Apa yang sedang ditunggu lagi tu? Tak usah terus pening kepala demi untuk fikirkan hadiah perkahwinan paling best untuk diberikan pada rakan mahupun saudara kesayangana anda itu. Terus saja dapatkan Quran Tag dengan segera membuat tempahan sebelum kehabisan stok.

Hadiah Perkahwinan Paling Best Untuk Pasangan (1)

Untuk sebarang maklumat lanjut mahupun tempahan, sila hubungi wakil pihak Miss Ell Store melalui detail yang tertera di bawah ini sekarang juga! Semoga dengan berkat pemberian Quran Tag ini ikatan anda dengan si penerima akan terus kekal terjalin buat selamanya. Ameen.

MISS ELL STORE | PEMBEKAL QURAN TAG CANTIK DAN LENGKAP
Hotline : Tekan Untuk Whatsapp
Facebook : Miss Ell Store

Jom order Quran Tag SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Quran Tag SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Quran Tag SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: