Review
Feb 7, 2018, 9:47am

Guru Home Tuition Terbaik dan Berbaloi di Selangor dan Kuala Lumpur


Dalam mencapai negara maju berteraskan pendidikan, perkhidmatan home tuition di negara ini bertumbuh bagaikan cendawan.  Perkhidmatan home tuition telah wujud dirata-rata negeri dan mendapat kepercayaan ibu bapa.  Ibu bapa kini yakin dengan teknologi memudahkan pendidikan, begitu juga dalam mencari tutor atau guru untuk mengajar anak mereka di rumah berbanding menghantar anak mereka ke pusat tuisyen diluar.

guru home tuition terbaik dan berbaloi di selangor

Di Selangor, terdapat banyak home tuition yang menawarkan tuisyen dengan subjek atau mata pelajaran yang sama dan banyak tetapi harga yang berbeza.  Namun begitu, setiap ibu bapa mahukan guru yang terbaik untuk mengajar anak mereka dirumah.  Bagi meningkatkan prestasi anak-anak dalam pelajaran, tidak salah anda memilih guru yang terbaik dan berbaloi di Selangor ini.

Ciri-Ciri Guru Home Tuition Terbaik dan Berbaloi

Terdapat beberapa ciri guru home tuition yang perlu dilihat bagi memastikan guru tersebut bagus untuk mengajar anak anda.  Antara ciri-ciri guru home tuition terbaik adalah guru terlatih dan berpengalaman, sentiasa berbincang prestasi anak dengan ibubapa, menjaga masa dengan baik dan yuran yang berpatutan.

ciri ciri guru home tuition terbaik dan berbaloi di selangor

Guru Terlatih dan Berpengalaman

Semua guru boleh mengajar kerana ia adalah perkara mudah yang boleh dilakukan walaupun guru tersebut merupakan graduan yang tidak ada pengalaman mengajar. Namun, yang membezakannya adalah cara mengajar dan tahap manakah pencapaian dan prestasi pelajar yang diajar.  Guru home tuition terbaik adalah guru yang terlatih dan mempunyai pengalaman. Meskipun masih baru dalam bidang pendidikan dan tidak mempunyai pengalaman, anda harus pastikan bahawa guru tersebut mempunyai kelayakan atau telah mengikuti kursus yang sepatutnya.

ciri ciri guru home tuition berpengalaman terbaik dan berbaloi di selangor

Berbincang Mengenai Prestasi Anak

Ada guru yang hanya datang mengajar tetapi tidak ada komunikasi atau perbincangan tentang prestasi pelajar dengan ibu bapa mereka.  Perbincangan mempunyai pelbagai cara seperti berbincang melalui telefon, melakukan meeting bersama ibu bapa seminggu atau sebulan sekali, memaklumkan tentang prestasi pelajar melalui kad laporan pelajar dan sebagainya.  Hal ini penting untuk ibu bapa mengukur tahap kefahaman dan prestasi anak mereka dalam sesuatu subjek yang dipelajari.  Cara ini selalunya digunapakai oleh guru home tuition yang terbaik serta berpengalaman dan mendapat permintaan ramai ibu bapa.

ciri ciri guru home tuition berbincang masalah anak

Guru yang Menjaga Masa

Nampak sahaja remeh, tetapi inilah yang menunjukkan sama ada guru tersebut terbaik atau sebaliknya. Menjaga masa adalah sikap dan contoh yang baik serta perlu ada pada semua orang. Pernah dengar ayat ‘Masa lebih berharga dari emas permata’? Ya. Kerana masa tidak dapat diundur lagi dan kerana masa jugalah manusia dalam kerugian. Oleh itu, orang yang menjaga masa adalah termasuk dalam golongan orang-orang yang untung. Menjaga masa mengajar juga adalah prestasi seseorang guru kerana ia termasuk dalam masa kerja bagi guru tersebut.  Sama seperti syarikat besar yang lain, kalau terlewat ke tempat kerja pasti akan dimarahi boss bukan?

guru home tuition yang menepati masa

Yuran Murah Dan Berpatutan

Masih ada lagi ibu bapa yang lebih percaya kepada pusat tuisyen di luar sana. Salah satu sebab adalah kerana yurannya lebih murah dan berpatutan. Ada segelintir daripada mereka yang menganggap home tuition sebagai private tuition yang memerlukan bayaran yang mahal setiap kali kelas berlangsung. Oleh hal yang demikian, mereka akan berani mengambil perkhidmatan home tuition sekiranya guru tersebut dikenali dan dicadang oleh rakan-rakan atau kenalan mereka sahaja.

yuran home tuition yang murah

Guru Home Tuition MyTutor Terbaik dan Berbaloi di Selangor

MyTutor merupakan home tuition terbaik dan berbaloi di Selangor. Bagi anda yang belum mengenali home tuition ini, MyTutor Academy Sdn. Bhd. berpengalaman sejak tahun 2008 dalam bidang tuisyen dan menjadi salah satu kemudahan tuisyen bagi mereka yang menetap di Selangor. Pada tahun 2017 sahaja, telah ramai dan lebih 200 ibubapa mendapatkan khidmat home tuition MyTutor dan mereka dibantu untuk mendapatkan guru tuisyen terbaik bagi menjadi pembimbing dan tenaga pengajar anak mereka. Home tuition MyTutor memastikan para pelajar mendapat khidmat terbaik dari guru tuisyen yang berpengalaman dan terlatih.

guru home tuition mytutor review

Kepuasan ibubapa adalah nilai utama yang mereka letakkan dalam perkhidmatan home tuition ini. MyTutor juga akan menukar guru yang lain dalam masa seminggu sekiranya pihak ibu bapa tidak berpuas hati dengan kelas tuisyen pertama dan ibu bapa tidak perlu membayar yuran tuisyen yang pertama! Wah, cuba bayangkan betapa kualitinya home tuition Mytutor ini!

Untuk pengetahuan anda juga, antara pelanggan MyTutor.Co yang dikenali adalah Selebriti Fimie Don (Hikayat Putera Shazlan), Timbalan Presiden Ambank dan terkini Mantan Menteri Besar Negeri Sembilan.

Kelebihan dan Kekuatan Guru MyTutor Home Tuition

MyTutor Home Tuition mempunyai kelebihan dan kekuatannya yang tersendiri dan tidak ada tuisyen lain yang hebat sebegini!

mencari guru home tuition terbaik di selangor

 Guru Terlatih dan Berpengalaman

MyTutor mempunyai lebih dari 300 guru tuisyen yang terlatih dan berpengalaman.  Semua guru MyTutor Home Tuition ini telah ditapis untuk mengikuti sesi seminar bimbingan yang dijalankan oleh pihak syarikat supaya semua guru mengajar mengikut panduan yang telah ditetapkan.  MyTutor juga akan memberi senarai pendek profail guru tuisyen yang terbaik kepada ibubapa sebagai rujukan untuk memilih guru yang terbaik bagi mereka.

guru home tuition berpengalaman sedang mengikuti kursus

Report Card Secara Bulanan Disediakan

Guru Home Tuition MyTutor menyediakan laporan pembelajaran secara terperinci berkaitan perkembangan pembelajaran dan prestasi anak mereka setiap bulan. Kad laporan Pelajar atau Report Card diberi kepada ibubapa bagi memantau prestasi akademik anak setiap masa dan sekaligus ibubapa boleh melihat hasil pengajaran serta pembelajaran guru MyTutor bersama anak mereka. Ibubapa tidak perlu tunggu sehingga peperiksaan untuk melihat prestasi anak.  Seeloknya, cara pantauan sebegini lebih berkesan daripada pantauan setelah mendapat keputusan peperiksaan.

home tuition report card untuk menilai prestasi anak

 Jaminan Peningkatan 100%

Kehebatan guru-guru MyTutor ini juga adalah dari segi jaminan peningkatan hasil. MyTutor memberikan jaminan peningkatan 100% untuk anak mereka yang lemah dalam sesuatu mata pelajaran dengan syarat mereka perlu mengikuti kelas tuisyen yang mereka cadangkan iaitu minimum kelas 2 jam sekali seminggu. Mereka sangat yakin pelajar akan ada peningkatan 100%.  Pasti guru home tuition ini memberikan kualiti dan proses pembelajaran yang terbaik kepada pelajar mereka!

guru home tuition mytutor puas hati

Yuran Termurah Di Pasaran

Ramai ibubapa menguburkan niat mereka untuk mengambil khidmat home tuition kerana mereka dicas dengan bayaran yang sangat mahal sehingga RM60 untuk sejam. MyTutor Home Tuition sangat memahami dengan keadaan ekonomi semasa sekarang dan ingin membantu ramai ibubapa dan pelajar. Yuran MyTutor adalah paling murah dan rendah di pasaran iaitu SERENDAH RM35 UNTUK SEJAM. Ia sangat berbaloi kerana kaedah pembelajaran dan barisan guru yang berkualiti tetapi anda hanya perlu bayar serendah RM35 sahaja untuk sejam.  Home Tuition lain selalunya mahal dan tidak ada pilihan guru.

home tuition terbaik di selangor dan kl

 Kelas Tuisyen Pertama Percuma

MyTutor memberikan tuisyen pertama tanpa apa-apa bayaran sekiranya ibu bapa tidak berpuas hati dengan guru yang mengajar serta proses pengajaran dan pembelajaran anak mereka.  Justeru, MyTutor akan menukar guru yang lain dalam masa seminggu.  Tuisyen percuma ini juga sebagai tanda MyTutor memastikan kualiti perkhidmatan mereka dan mereka juga akan memastikan setiap wang yang dilaburkan oleh ibubapa berbaloi.  Anda tak perlu pening untuk memikirkan guru tuisyen terbaik dan berbaloi untuk anak anda.

kelas tuition free trial

Barisan Guru Terbaik dan Berbaloi

Guru MyTutor adalah guru yang terbaik serta mempunyai pengalaman yang tersendiri.  Kesemua guru MyTutor mempunyai cara pengajaran yang kreatif, inovatif dan hebat dalam mendidik anak anda ke arah kecemerlangan.   Anda boleh request untuk mata pelajaran yang anda inginkan dan pihak MyTutor akan cadangkan guru-guru home tuition yang terbaik untuk anda.  Guru MyTutor Home Tuition merupakan guru yang terbaik dan berbaloi yang wajib anda cadangkan untuk home tuition anak anda.

barisan guru home tuition mytutor yang terlatih

Guru Terbaik Kejayaan Anak

Buluh yang hendak diluntur juga harus mempunyai cara yang betul dan bergantung kepada siapa yang melunturinya. Tersilap orang, buruk padahnya. Kejayaan anak adalah disebabkan pembelajaran yang berkesan dan efektif yang lahirnya dari seorang guru mengajar. Manakala, pembelajaran sambil lewa dan tidak ada matlamat pula akan menyebabkan tidak ada peningkatan dalam prestasi pembelajaran anak-anak.  Guru MyTutor adalah guru home tuition terbaik dan berbaloi di abad ini. Ramai anak-anak yang telah berjaya dalam peperiksaan UPSR, PMR dan SPM melalui MyTutor Home Tuition yang sangat berbaloi di Selangor ini. 

kenapa perlu pilih mytutor home tuition

Manfaat yang Akan Anda Terima Daripada Guru Home Tuition MyTutor

Berita baik kepada orang Selangor kerana anda bakal memberi kemudahan serta kejayaan yang amat dahsyat ini kepada anak anda.  Apa yang akan anda terima sekiranya berguru dengan MyTutor? Terdapat banyak manfaat Guru MyTutor Home Tuition! Anda pasti teruja dan tak sabar nak tuisyen dengan MyTutor selepas mengetahui manfaat-manfaatnya.  Bukan anda sahaja yang dapat merasa kelebihan ini, tetapi anak anda juga turut mendapat kebaikannya.

manfaat belajar dengan mytutor home tuition

Manfaat Guru MyTutor Untuk Anda Dan Anak

 • Tidak perlu bayar mahal-mahal dan lebih untuk kelas tuisyen dirumah atau di pusat tuisyen
 • Tidak perlu susah mencari pusat tuisyen yang terdekat dengan anda
 • Tidak perlu susah menghantar anak ke pusat tuisyen yang jauh kerana tiada tuisyen yang dekat
 • Jimat minyak kereta
 • Jimat wang dan peruntukan bajet untuk tuisyen anak
 • Boleh memilih bakal guru tuisyen anak
 • Boleh memantau anak dengan lebih dekat
 • Dapat memantau prestasi anak setiap bulan melalui kad laporan pelajar
 • Jaminan 100% prestasi anak akan meningkat
 • Guru tuisyen diiktiraf dan berpengalaman
 • Anda pilih tempat tuisyen yang memudahkan anda seperti rumah, office dan sebagainya
 • Yuran tuisyen termurah di pasaran
 • Tiada risiko untuk kali pertama mencuba
 • Tidak perlu bayar sekiranya tidak puas hati dengan guru tuisyen untuk kelas yang pertama
 • Boleh menukar guna dalam masa seminggu
 • Tidak mengganggu masa anda untuk bergerak ke sana sini kerana guru yang akan datang ke tempat anda.
 • Perkhidmatan home tuition yang terbukti berkesan
 • Anak lebih selesa belajar kerana tidak ramai
 • Memudahkan anak untuk lebih fokus ketika belajar
 • Mendapat keputusan yang cemerlang dan gemilang dalam peperiksaan
 • Peningkatan dalam prestasi anak
 • Masa anak lebih terurus dan tidak membuang masa untuk ke tuisyen di luar.

guru mytutor bersama pelajar

Testimoni Anak Didik MyTutor – Guru Home Tuition yang Terbaik dan Berbaloi

Jom kita lihat testimoni mereka yang telah memilih guru MyTutor Home tuition sebagai guru tuisyen untuk anak mereka.  Semua antara mereka telah berjaya!

testimoni pelajar mytutor home tuition selangor dan negeri sembilan (1) testimoni pelajar mytutor home tuition selangor dan negeri sembilan (2) testimoni pelajar mytutor home tuition selangor dan negeri sembilan (3)

Dapatkan Tutor Dengan MyTutor – Guru Home Tuition Terbaik Selangor

Masa depan anak anda terletak di tangan anda berdasarkan pilihan anda untuk mereka.  Buatlah pilihan yang terbaik dengan pelaburan kecil untuk tuisyen ini bagi mendapat pulangan yang besar untuk masa akan datang dengan kejayaan anak anda.  Jangan bertangguh lagi, hubungi MyTutor segera!

home tuition terbaik mytutor

 

Jom Dapatkan Info Lanjut Tentang Tuisyen Bersama MyTutor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Info Lanjut Tentang Tuisyen Bersama MyTutor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Info Lanjut Tentang Tuisyen Bersama MyTutor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: