Review
May 3, 2018, 3:35pm

Garam Mandian Aura Membantu Anda Buang Aura Negatif


Aura ataupun digelar juga sebagai gelombang elektromagnetik, merupakan jaluran tenaga atau wap-wap air dalam warna-warna pelangi yang diserap dan tidak kelihatan dalam cahaya nampak tetapi sebenarnya ia wujud di persekitaran tubuh manusia, haiwan dan tumbuhan yang hidup.

cara buang aura negatif

Aura adalah medan tenaga tubuh manusia. Aura berfungsi sebagai perisai diri dari ditembusi oleh gelombang atau energi negatif yang merbahaya. Jika aura kita lemah, bocor atau bersaiz kecil maka kita mudah diserang oleh gelombang negatif yang ada di persekitaran.

Tanda – Tanda Tubuh Anda Dipenuhi Aura Negatif

Energi negatif dapat menimbulkan suasana tidak nyaman dan selesa di dalam rumah, malah dapat menimbulkan ketidakharmonian di dalam rumah tangga. Tenaga negatif di sekeliling anda juga boleh menjejaskan kehidupan anda. Tenaga ini boleh membuat emosi anda tidak terkawal, sering marah, mengadu, malas untuk bekerja, akhirnya mengganggu kesihatan dan hubungan anda dengan orang lain. Antara tanda tubuh anda dipenuhi oleh aura negatif adalah seperti berikut:

tanda aura negatif dan cara buang aura negatif

 • Resah gelisah, tidak tenang
 • Tidak suka bergaul
 • Ragu diri, Takut
 • Gangguan emosi, pemarah, sedih,
 • Tidak bersemangat untuk bekerja
 • Histeria / dirasuk makhluk halus
 • Berfikiran Negatif
 • Kurang disenangi oleh orang lain
 • Malang bertimpa-timpa
 • Rezeki susah dapat
 • Selalu sakit

5 Cara Untuk Menghilangkan Aura Negatif Dari Tubuh Dan Persekitaran Anda

Berikut adalah lima cara cepat untuk menghilangkan tenaga negatif dari tubuh dan persekitaran anda:

1. Bercakap Kepada Diri Sendiri

buang aura negatif dengan melatih bercakap dengan diri

Kita harus melatih otak kita untuk berfikir secara positif, dan apa yang akan mengubah fikiran positif menjadi tenaga positif. Dengan cara itu, kita menuai apa yang kita menanam. Jadi bercakap positif kepada diri sendiri.

2. Terapi Warna

buang aura negatif dengan terapi warna

Warna yang anda lihat akan menjejaskan tenaga atau aura di dalam badan. Terapi warna dikenali sebagai tenaga terang yang menyimpan makna simbolik oleh otak yang digunakan untuk mengimbangi tenaga dalam tubuh. Semua warna mempunyai makna yang unik.

3. Menyanyi

buang aura negatif dengan menyanyi

Nyanyian sangat baik untuk kesihatan mental dan membuat perasaan lebih baik. Ia boleh menurunkan tekanan darah anda, meningkatkan kekuatan paru-paru, memperbaiki postur, dan tentu saja membawa tenaga positif.

4. Bersatu Dengan Alam Semula Jadi

buang aura negatif dengan alam semulajadi

Terdapat beberapa manfaat kesihatan yang dapat dirasakan dengan segera apabila penurunan tekanan berlaku. Fikiran akan berasa segar selepas berjalan mengelilingi pokok-pokok, serta unsur-unsur semula jadi lain yang dipenuhi dengan atom oksigen.

5. Pergi Ke Laut

buang aura negatif di pantai

Sains telah menunjukkan bahawa tenaga positif akan muncul dengan berada di sekitar air. Menunjukkan keadaan yang tenang membolehkan kita membersihkan perasaan tenaga negatif, dan mengisi dengan ion positif. Malah tasik atau sungai juga boleh berguna. Ia boleh menenangkan minda.

6. Terapi Kristal

buang aura negatif dengan batu kristal

Kristal batu seperti black tourmaline, jet, dan fluorite dipercayai menangkis sikap negatif. Smoky quartz dan black obsidian menyerap tenaga negatif. Letakkan satu kristal di atas meja, simpan di dalam poket anda, atau gunakannya sebagai barang kemas.

Atasi Aura Negatif Dengan Perubatan Reiki Di Faridah Aura Therapy

Reiki berasal dari Bahasa Jepun, Rei ertinya alam semesta dan Ki ertinya energy atau tenaga. Jadi perkataan Reiki bererti tengada dari alam semesta, malah ada yang menamakannya energi Illahi. Reiki adalah salah satu teknik penyembuhan alternatif dengan menggunakan tenaga. Tenaga Reiki yang disalurkan merupakan tenaga kehidupan yang tidak terbatas dari alam semesta yang memberikan kerehatan yang mendalam serta sangat membantu dalam mengatasi Stress dan membantu setiap orang agar mampu menjaga dan meningkatkan kesihatan serta menyembuhkan berbagai penyakit.

terapi buang aura negatif

Reiki adalah seni penyembuhan tradisional purba yang ditemui kembali di Jepun oleh Dr. Mikao Usui lebih kurang 100 tahun yang lalu. Penyembuhan ini dilakukan dengan meletakkan tangan ke atas bahagian tubuh yang sakit sama ada dengan menyentuhnya atau tidak.

reiki terapi buang aura negatif

Tenaga Reiki tidak sama dengan tenaga yang digunakan dalam berbagai jenis penyembuhan alternatif yang lain. Tenaga Reiki mempunyai getaran yang sangat tinggi, halus, lembut dan menyebar. Oleh kerana kehalusannya, Reiki dengan mudah dapat menyerap ke dalam sel-sel tubuh untuk menyihatkan atau melakukan pembaharuan (regenerasi) sel.

Faedah Terapi  Aura Reiki Di Faridah Aura Therapy

antara faedah terapi buang aura negatif

Aura Reiki Memiliki Beberapa Manfaat Seperti Berikut

 • Membersihkan dan mengaktifkan cakra diri (pusat energi diri yang penting)
 • Mengaktifkan dan meningkatkan aura diri (medan tenaga diri cepat berkembang)
 • Meningkatkan aura spiritual diri kita ke tahap tertinggi (rahsia kesihatan sejati)
 • Meningkatkan kesihatan diri samada emosi, mental dan fizikal (semua orang perlu)
 • Melindungi diri dari energi-energi negatif (khusus untuk mereka sentiasa sakit, dan dah puas berubat tapi belum juga sihat)
 • Meningkatkan kecerdasan emosi dan spiritual (amat baik untuk para pelajar dan mereka yang banyak menggunakan minda dalam kerja harian)
 • Memberikan lebih banyak energi serta meningkatkan getaran energi tubuh (lebih sihat, lebih ceria hidup kita)
 • Mudah dipelajari dan mudah dilatih, tidak memerlukan latihan fizikal yang melelahkan (rahsia amalan diri secara spiritual)
 • Dapat digunakan untuk meningkatkan kerjaya diri (lebih cepat berjaya, jiwa akan bahagia, hidup lebih ceria)
 • Meningkatkan kasih sayang ahli keluarga dan sesiapa sahaja (rahsia eratkan hubungan lebih mesra) lebih mudah dalam mengadakan urusan hubungan kemanusiaan (jauh dari iri hati dan rasa dendam orang) dapat membebaskan diri dari kesan tekanan ‘stress’ (jiwa lebih tenang, emosi lebih terkawal)
 • Boleh menolong mereka yang memerlukan pertolongan, di mana kita mampu untuk melakukan rawatan untuk masalah fizikal, mental, emosi dan spiritual untuk sesiapa sahaja, samada secara hadir atau secara jarak jauh (boleh buka pusat rawatan alternatif atau khidmat sosial masyarakat)
 • Di samping itu, kita juga dapat mengenal pasti apa sahaja masalah dengan kaedah ‘scanning’ secara spiritual aura sesuatu benda, (tanpa ada perantara khodam, jin dan seumpamanya) kita boleh mengenal aura sesuatu benda atau apa-apa sahaja (bukan ilmu nujum) tetapi secara kaedah ilmu ‘metafizik’ (iaitu rahsia segala rahsia ilmu sains fizik yang tidak boleh nampak dengan mata )

kebaikan terapi aura untuk badan

Mandian Garam Buang Tenaga Negatif, Dan Melancarkan Peredaran Darah

Ternyata garam bukanlah makanan perasa sahaja, garam adalah salah satu zat yang berguna untuk kecantikan dan garam kesihatan menyediakan banyak manfaat untuk kaki ke ujung rambut. Selain itu, harga garam dijamin lebih murah dan boleh dibeli di mana sahaja dan bila-bila masa.

mandian aura untuk memperbaiki hidup

Aura negatif dapat anda bersihkan dengan mandi air garam. Mandi air garam di percaya sejak ribuan tahun untuk membersihkan aura.

Produk Faridah Aura Therapy Dirumus Khas Untuk Menjana Aura Positif

Inginkan aura positif di badan anda dan sekali gus singkirkan aura negatif? Produk Faridah Aura Therapy di rumus khas bagi menjana aura positif di tubuh anda.

1. Garam Mandian Aura Terapi

Garam Mandian Aura Terapi mampu memberi kesegaran pada tubuh badan anda sepanjang hari. Ia dapat membangkitkan Aura yang positif serta kesegaran secara semula jadi pada keseluruhan tubuh badan, memberi ketenangan pada minda dan emosi serta dapat membantu menghilangkan stress yang menjadi punca berbagai penyakit.

garam aura terapi buang aura negatif

Fungsinya: Membersih dan merawat Aura negatif, Menyingkirkan energi negatif pada tubuh, Memberi kesegaran pada tubuh badan dan Menyerlahkan Aura yang sihat, segar dan bertenaga sepanjang hari.

Cara penggunaan: Rendam 7 ketul  garam aura terapi dalam sebaldi air selama ½ jam. Apabila garam sudah hancur dan larut, kacau garam cara pusingan lawan jam sebanyak 7 kali dan selawat 7 kali dan Sertakan dengan niat yang positif

Harga: RM 40.00

2. Garam Hitam Bertenaga

Secara semula jadinya terlalu banyak khasiatnya, telah di tenagakan dengan Energi Alam Semesta berserta Energi Ayat Suci Al Quran sebagai satu medium rawatan terapi untuk kesihatan dan keharmonian tubuh badan.

garam aura hitam bertenaga

Fungsinya: Membantu menyingkirkan dan menghalang tenaga negatif pada tubuh badan, Merawat serta memulihkan masalah gangguan tenaga negatif pada tubuh badan, Merawat serta memulihkan rumah , premis perniagaan, pejabat dan lai – lain dari  gangguan tenaga – tenaga negatif.

Cara penggunaan: Rendam 7 ketul  garam hitam dalam sebaldi air selama ½ jam. Apabila garam sudah hancur dan larut, kacau garam cara pusingan lawan jam sebanyak 7 kali dan selawat 7 kali. Sertakan niat untuk menyingkirkan energi negatif dari tubuh badan agar kembali pulih dan sembuh

Harga: RM 45.00

3. Minyak Aura Terapi

Dihasilkan dari Minyak Aura Kasturi Kijang bersama Minyak Pati Bunga Bungaan. Telah di tenagakan dengan Tenaga Alam Semesta secara semula jadi, sebagai ” Minyak Aura Terapi”.

minyak terapi aura kesihatan

Khasiatnya: Merawat Aura Negatif, Menghalang tenaga negatif pada tubuh, Memberi tenaga positif pada diri, Memberi ketenangan pada minda, emosi, fizikal dan spiritual, Menyerikan Aura wajah, Menyerlahkan Aura Positif pada diri, tampil  berkeyakinan dan ceria sepanjang hari.

Cara Penggunaannya: Titiskan minyak Aura sebanyak 7 titis ke dalam air mandian. Kacau air mandian Aura dengan cara pusingan lawan jam. Selawat 7 kali berserta niat yang positif. Kesan terbaik boleh dicampur bersama garam Aura terapi.

Harga: RM 69.00

Testimoni Pengunjung  Faridah Aura Therapy

testimoni pengunjung dr faridah aura therapy testimoni pengunjung dr faridah aura therapy testimoni pengunjung dr faridah aura therapy

Hubungi Faridah Aura Therapy Untuk Buang Aura Negatif Anda Sekarang Juga!

Faridah Aura Therapy Membantu menyelesaikan masalah kesihatan dengan menyediakan Rawatan Alternatif untuk merawat masalah Aura Negatif, Sakit-sakit badan, Tekanan(stress), Minda & Emosi negatif, lesu, tidak bersemangat, malas dan sebagainy. Jika mengalami masalah- masalah seperti di atas, berkunjunglah ke Faridah Aura Therapy sekarang, di sini ada jalan penyelesaiannya. Untuk Mengetahui lebih lanjut perubatan ini, boleh hubungi nombor dan info yang tertera di bawah.

pusat terapi aura Dr Faridah untuk buang aura negatif

FARIDAH AURA THERAPY | PAKAR PERUBATAN REIKI
Hubungi: Tekan untuk telefon (0126328934) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Faridah Aura Therapy

Alamat:
No. 32A,1st Floor, Jalan Spu 1, Bandar Saujana Putera, 42610 Jenjarom

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: