Review
Jul 4, 2018, 9:08am

Foundation Terbaik untuk Kulit Berminyak


foundation terbaik untuk kulit berminyak

Kulit berminyak menyukarkan anda bersolek wajah dengan sempurna, pasti minyak muka akan kelihatan dalam tempoh masa yang panjang atau lebih mudah difahami adalah mekap anda tidak dapat bertahan lama. Kulit berminyak yang disapukan foundation yang tidak sesuai akan menampakkan kulit anda lebih bertompok, warna tidak sekata dan jerawat tidak dapat disorok lagi. Jelasnya ia akan lebih kelihatan.

foundation untuk kulit sensitif dan kering

Foundation terbaik untuk kulit berminyak haruslah membuahkan hasil kulit yang cukup memuaskan, cantik, licin dan lebih cerah tanpa minyak dan cela wajah. Masih adakah foundation yang sesuai digunakan untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak?

Smoothie Foundation | Full Coverage 8 in 1 Smoothie

kebaikan smoothies foundation

Smoothie Foundation adalah foundation terbaik untuk kulit wajah berminyak dan juga untuk kulit wajah yang mengalami pelbagai masalah seperti wajah berjerawat, jeragat, berparut dan lain-lain lagi. Smoothie Foundation merangkumi 8 khasiat dan manfaat terhadap kulit wajah anda. Ia merupakan satu-satunya foundation atau rawatan kulit wajah yang mampu mengurangkan bintik-bintik hitam, jerawat, jeragat dan juga tidak bercapuk.

Kandungan Smoothie Foundation | 8 in 1

kandungan foundation yang bagus untuk kulit

Foundation terbaik untuk kulit berminyak ini dihasilkan daripada sumber semulajadi yang kaya dengan pelbagai zat dan khasiat. Ia dapat mencantikkan tekstur kulit wajah anda sekaligus menyihatkan setiap pori-pori kulit anda. Smoothie Foundation diperbuat daripada 8 bahan aktif semulajadi yang mempunyai fungsinya yang tersendiri.

Vitamin C – Mencerahkan kulit, menghilangkan pigmentasi sel-sel kulit yang gelap dan hitam

vitamin c foundation

Vitamin E – Melembabkan kulit dan membekalkan vitamin untuk kulit lebih sihat dan lembab sepanjang hari

vitamin e foundation untuk rawat kulit

Triple Stemcell – Membantu dalam penjagaan kulit bagi mengatasi pelbagai jenis masalah kulit dan memberikan kesan awet muda serta menghalang masalah penuaan.

foundation dari ekstrak epal

Shining – Menampakkan kulit lebih glowing dan flawless. Kulit wajah anda akan kelihatan lebih licin secara semulajadi.

shining effect foundation

SPF 35 – Melindungi kulit daripada serapan cahaya matahari

foundation untuk elak kulit gelap

Salmon Kolagen – Melindungi sel kulit dan menggalakkan penghasilan kolagen secara semulajadi untuk menjadi lebih sihat dan cerah.

kolagen salmon untuk foundation

Titanium Dioxide – Memudahkan serapan ke dalam kulit dan sesuai digunakan untuk semua kulit terutamanya kulit yang sensitif.

titanium dioxide untuk rawat kulit

Dimethicone – Dapat merawat kulit sunburn dengan mudah dan mencegah serta melindungi kulit daripada menjadi sunburn.

kandungan terbaik foundation rawat kulit muka

Fungsi Dan Khasiat Smoothie Foundation | 8 Dalam 1

kebaikan foundation 8 dalam 1

Sama seperti kandungan Smoothie Foundation, foundation terbaik untuk kulit wajah ini mengandungi 8 manfaat dan khasiat smoothie foundation yang boleh anda dapatkan dengan hanya menyapu smoothie foundation ke wajah anda sahaja. Ia bukan sahaja digunakan sekadar menutup cela wajah seperti jerawat tetapi terdapat banyak fungsi Smoothie Foundation yang wajib anda ketahui.

1. Mencerahkan Kulit Wajah

foundation untuk cerahkan kulit

Kulit wajah akan lebih cerah dan putih dengan memakai Smoothie Foundation. Foundation ini amat natural dimana ia sesuai dipakai oleh semua jenis warna kulit tidak kira lelaki atau wanita. Ia membentuk pigmentasi kulit yang lebih cerah dan putih.

2. Melembabkan Kulit Wajah

foundation lembapkan kulit muka

Kulit wajah akan lebih lembab dengan adanya kandungan vitamin E yang menjadi serapan kulit anda untuk lebih cantik dan sihat. Kulit wajah yang lembab akan menghalang daripada berlakunya masalah kulit kering dan sebagainya.

3. Menjadi Lebih Awet Muda

foundation untuk anti penuaan

Smoothie foundation mencegah penuaan dan menjadikan kulit anda lebih anjal, gebu dan awet muda. Berbeza dengan foundation lain, Smoothie foundation merawat wajah anda untuk lebih remaja dan halus.

4. Glowing Dan Flawless

glowing dan flawless dengan foundation

Kulit glowing dan flawless akan terserlah setelah menggunakan Smoothie Foundation. Kulit wajah yang kasar, jerawat, jeragat, parut serta cela wajah lain tidak akan kelihatan lagi.

5. Terlindung Dari Cahaya Matahari

foundation lindungi kesan cahaya matahari

Smoothie foundation mengandungi SPF 35 dimana ia melindungi kulit daripada cahaya matahari yang memberi kesan kulit gelap dan kulit terbakar. Dengan memakai Smoothie Foundation, anda bebas melakukan aktiviti di bawah cahaya matahari.

6. Penghasilan Kolagen Secara Semulajadi

kolagen putihkan kulit muka

Smoothie foundation melindungi sel kulit dan membentuk penghasilan kolagen untuk kulit secara semulajadi. Kulit akan lebih sihat dan cerah kerana sel-sel kulit tidak mengalami masalah dari segi radang, bakteria, pigmentasi kulit yang gelap dan sebagainya.

7. Sesuai Untuk Kulit Sensitif

hasil penggunaan foundation

Smoothie Foundation sesuai untuk kulit wajah yang sensitif seperti kulit berminyak, berjerawat, berparut, kulit kering dan sebagainya. Anda tidak perlu risau untuk memilih foundation yang sesuai dengan kulit anda kerana Smoothie Foundation merupakan foundation yang amat sesuai untuk semua kulit.

8. Merawat Kulit Sunburn

rawat kulit sunburn dengan foundation smoothies

Kulit sunburn akan dapat diatasi dengan mudah dan kesan sunburn akan berkurangan dek kerana mineral dan vitamin yang diserap melalui Smoothie Foundation akan berfungsi dengan berkesan. Selain itu, Smoothie Foundation juga akan menghilangkan kesan-kesan terbakar daripada sunburn kulit wajah anda.

Smoothie Foundation Jimat Dan Berkesan

kesan penggunaan foundation selepas 7 hari

Smoothie Foundation dapat bertahan sehingga 2 bulan ke atas dengan penggunaan satu botol dengan kerap anda bersolek. Ia akan bertahan lama malah berkesan memanfaatkan kulit wajah anda dengan 8 fungsi yang sangat hebat bagi mencantikkan wajah anda ketika bersolek dan juga secara semulajadi tanpa solekan.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Smootie Foundation

testimoni koreal foundation terbaik untuk kulit berminyak testimoni koreal foundation terbaik untuk kulit berminyak testimoni koreal foundation terbaik untuk kulit berminyak testimoni koreal foundation terbaik untuk kulit berminyak

Jom Dapatkan Smoothies Foundation Terbaik Untuk Kulit Berminyak SEKARANG!

Ramai wanita yang berpuas hati dengan kesan memakai Smoothie Foundation yang juga berfungsi sebagai rawatan kulit wajah. Mereka mendapat 8 manfaat kecantikan dan kesihatan kulit seperti kulit menjadi lebih glowing, flawless, licin, cerah, gebu dan cantik secara semulajadi. Jom gunakan Smoothie Foundation untuk kesan kulit wajah yang cantik seperti anda idamkan!

smoothies foundation 8 in 1 terbaik

KOREAL LIP MATTE | TIPS LIP MATTE TAHAN LAMA UNTUK KULIT GELAP
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-2565008) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Koreal Cosmetics
Instagram: @korealcosmetics
Website: www.korealcosmetics.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: