Review
Dec 6, 2017, 1:50pm

Foundation Terbaik Untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat


Seorang wanita akan lebih berasa yakin sekiranya mereka merasakan diri mereka cantik. Tiada seorang pun wanita yang tidak mahu cantik kerana wanita tidak boleh dipisahkan dengan kecantikan sejak azali lagi. Malah, kaum lelaki juga sangat mementingkan soal penjagaan kulit untuk tampil lebih yakin.

kecantikan-adalah-aset-wanita

Sangat beruntung seorang wanita itu sekiranya memiliki kulit yang cantik dan sihat tanpa mengenakan sebarang makeup di wajah. Mempunyai kulit wajah yang bermasalah boleh memberikan impak yang negatif kepada seseorang dalam menjalani kehidupan seharian sekiranya masalah tersebut tidak dapat diselesaikan dengan segera.

Antara masalah kulit yang seringkali dihadapi oleh seseorang adalah kulit berminyak, kulit berjerawat, kulit kusam, kulit kasar, berparut, berjeragat, ditambah pula dengan masalah liang pori pori yang besar membuatkan lagi tidak senang duduk dan semakin runsing memikirkannya.

masalah-kulit-muka-igauan-wanita

Walaupun terdapat pelbagai jenis produk kecantikan di pasaran, tidak semua produk sesuai untuk merawat masalah kulit muka. Pemilihan produk yang tepat sangat membantu dalam menyelesaikan masalah kulit yang anda hadapi. Produk yang terbaik adalah dengan menggunakan produk yang berasaskan bahan semulajadi.

Namun begitu, produk yang berasaskan semulajadi ini memerlukan masa yang agak lama untuk memulihkan kulit yang bermasalah. Untuk menutup cela kulit yang bermasalah dalam masa yang singkat, tidak lain dan tidak bukan dengan mengenakan makeup. Dengan kuasa makeup dapat mengubah muka seseorang menjadi lebih cantik daripada biasa.

bermakeup-tutup-masalah-muka

Bahan makeup yang wajib ada adalah foundation yang berfungsi sebagai alas bedak sebelum memakai bedak pada wajah. Ia dapat menutup cela pada wajah dan kulit akan kelihatan lebih halus. Pemilihan foundation terbaik juga perlu diambil kira untuk disesuaikan dengan jenis kulit anda. Lebih-lebih jika kulit anda jenis kulit berminyak dan berjerawat.

Umumnya, foundation terbahagi kepada beberapa jenis iaitu jenis cecair ( liquid), jenis krim, stick, mousse dan sebagainya. Yang biasa digunakan dan menjadi pilihan ramai adalah jenis cecair, krim dan stick. Setiap jenis foundation ini perlu digunakan mengikut keadaan dan jenis kulit anda.

pemilihan alat mekap

Sekiranya anda ingin membeli foundation, sebaiknya anda kenal pasti terlebih dahulu jenis foundation dan jenis kulit anda. Apa yang perlu anda tahu ialah foundation berasaskan krim atau stick sesuai untuk anda yang berkulit kering. Jenis cecair pula sangat sesuai untuk anda yang memilik kulit jenis berminyak. Atau anda boleh pilih foundation yang mempunyai matte finished.

Mungkin anda kurang arif dalam hal memilih foundation yang tepat untuk jenis kulit anda kerana terdapat pelbagai jenis dan warna foundation. Untuk tidak memeningkan kepala dalam membuat pilihan, anda  boleh gunakan fairytales foundation yang sesuai untuk semua jenis kulit.

Kenali Fairytales Foundation by Skin Republic Cosmetic Untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat

fairytale-foundation-skin-republic

Fairytale foundation adalah salah satu produk makeup keluaran Skin Republic Cosmetic yang sangat hebat kerana mempunyai triple stemcell yang terbaik daripada Belgium. Fairytale Foundation ini adalah foundation jenis liquid yang sangat istimewa kerana dapat membantu merawat segala jenis masalah kulit dan dalam masa yang sama mampu menutup segala cela di kulit wajah dengan sempurna.

Dengan penggunaan triple stemcell ini sekaligus menjadikan foundation ini satu-satunya foundation yang tidak memerlukan produk makeup yang lain untuk kelihatan lebih cantik. Anda tidak perlu lagi menggunakan produk lain seperti primer, concealer, bedak dan setting spray kerana fairytale foundation memiliki kesemua fungsi produk-produk tersebut untuk membuatkan hasil makeup anda nampak cantik.

atasi-masalah-kulit-muka

Fairytale foundation boleh dipakai oleh mereka yang cepat berpeluh termasuklah mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat kerana telah foundation ini dicipta sesuai dengan cuaca Malaysia yang panas. Walaupun anda berpeluh, dengan memakai fairytale foundation ini tidak menyebabkan makeup anda bercapuk tetapi kulit lebih nampak glowing ketika berpeluh.

Hebat bukan? Fairytale foundation ini juga bukan sekadar mampu menutup segala parut dan cela di muka ataupun merawat segala jenis masalah kulit, malah foundation ini mampu memutihkan kulit anda menjadikan tona warna kulit anda menjadi sekata serta nampak lebih cantik. Bahkan buat anda lebih yakin untuk berhadapan dengan orang ramai.

Fungsi Utama Fairytale Foundation

fungsi-utama-fairytale-foundation

Untuk pengetahuan anda, foundation terbahagi kepada 3 jenis coverage iaitu sheer coverage, medium coverage dan full coverage. Sheer coverage hanya memberi kesan makeup yang ringan dan kelihatan seperti kulit wajah yang asli. Ianya tidak mampu menutup segala cela yang terdapat pada wajah anda.

Foundation jenis medium coverage pula memiliki tekstur yang sedikit pekat mampu menyamarkan cela di wajah secara sederhana. Paling istimewa adalah jenis full coverage yang boleh menutup cela wajah dengan sempurna secara menyeluruh tanpa menggunakan bantuan concealer.

warna-foundation

Selain pemilihan jenis foundation, pemilihan warna foundation juga perlu anda ambil kira untuk mendapatkan foundation yang sesuai dengan tona warna kulit anda. Untuk kulit yang cerah, anda perlu memilih warna foundation yang cerah. Manakala untuk anda yang berkulit sawo matang, pilihlah foundation bertona medium. Jika ingin selamat, pilihlah warna natural yang boleh disesuaikan dengan apa jua warna kulit anda.

Penggunaan foundation dengan betul dapat menjadikan wajah anda lebih sempurna. Selain itu, fairytale foundation juga berfungsi sebagai anti wrinkle, anti aging, memberikan kesan glowing dan flawless pada wajah, mencerahkan kulit, sebagai uv protection, lifting dan firming, hyrdrating, moisturising dan boleh juga dijadikan sebagai pelembap kulit wajah anda.

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Fairytale Foundation Terbaik Untuk Kulit Berminya dan Berjerawat?

1. Jimat

foundation-jimat

Untuk mendapatkan hasil makeup yang cantik, anda tidak perlu membazir membeli primer, concealer, bedak ataupun setting spray kerana fairytale foundation mampu memberikan fungsi yang sama bukan sekadar foundation yang biasa. Anda boleh jimat banyak dengan hanya membeli satu produk sahaja untuk kelengkapan makeup anda.

2. Cepat Siap Sepantas 5 Minit

makeup-siap-pantas

Dengan menggunakan fairytale foundation, anda mampu bermakeup dengan cantik sepantas 5 minit. Selepas 5-10 minit memakai fairytale foundation akan menjadikan kulit muka anda kelihatan lebih cerah dengan sekata. Tiada lagi masalah kulit gelap yang sentiasa menggangu penampilan anda.

3. Mudah Dipakai

makeup-mudah-dipakai

Dengan hanya menggunakan 5 minit untuk bersiap membuatkan fairytale foundation ini sangat istimewa kerana penggunaannya yang sangat mudah. Hanya perlu pam sedikit foundation dan calitkan pada kulit wajah, kemudian sapukan foundation dengan betul pada wajah untuk memberikan kesan kulit lebih cantik dan cerah sekata.

4. Tidak Bercapuk

tidak-bercapuk

Sekiranya anda jenis yang berpeluh, fairytale foundation ini sangat sesuai untuk anda. Ini  kerana bila muka anda berpeluh, ia akan memberikan kesan glowing. Anda juga tidak perlu risau makeup anda rosak kerana ia tidak akan menyebabkan kesan bercapuk walaupun anda berpeluh.

5. Full Coverage

full-coverage

Fairytale foundation merupakan foundation jenis cecair yang mampu menutup cela dan parut jerawat dengan serta merta dan sempurna tanpa bantuan concealer. Kulit anda juga akan berubah menjadi flawless selepas sapuan pertama dengan syarat anda perlu blend foundation di wajah anda dengan betul.

6. Merawat Kulit Bermasalah

merawat-kulit-bermasalah

Kandungan triple stemcell yang hebat dapat membantu kulit anda menjadi lebih anjal dan juga sebagai anti penuaan untuk kulit anda. Dengan tambahan vitamin C juga dapat menjadikan kulit muka anda lebih cerah. Sekaligus dapat merawat pelbagai jenis masalah kulit anda dengan meransang pertubuhan sel kulit yang baru. Kulit anda akan berasa lebih lembap dan tidak berminyak.

7. Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

sesuai-untuk-semua-jenis-kulit

Disebabkan fairytale foundation ini berasaskan water based, ianya sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya untuk anda mempunyai jenis kulit yang berminyak dan berjerawat. Tambahan lagi, ia mengandungi SPF35 sebagai perlindungan dari sinaran UV dan UVB bagi menjaga kulit wajah anda.

8. Lulus KKM Dan Selamat Digunakan

lulus-kkm

Seperti yang kita tahu, produk yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya akan memberikan kesan yang tidak baik pada kulit wajah dan juga kesihatan anda. Disebabkan itu, fairytale foundation hanya menggunakan bahan-bahan yang terbaik dan selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan KKM.

9. Halal

produk-tanpa-bahan-tidak-halal

Tiada terdapat sebarang bahan yang terlarang ataupun bahan yang diragui di dalam produk fairytale foundation ini. Fairytale ini diyakini selamat digunakan dan halal digunakan oleh wanita muslimah di luar sana yang ingin nampak cantik dengan mengenakan foundation sebagai makeup harian.

10. Mesra Wuduk

mesra-wudhu

Selain itu, fairytale foundation yang dihasilkan berasaskan water based ini juga bertujuan untuk memudahkan wanita muslimah  mencuci dan menghilangkan makeup dengan lebih bersih sebelum mengambil wudhuk. Jadi, anda boleh pakai foundation ini dengan kerap kerana ianya mudah dicuci.

11. Tahan Lama

mekap-tahan-lama

Jika anda ingin membeli foundation, sudah pasti anda mahukan foundation yang boleh memberikan hasil yang tahan lama semasa memakainya tanpa bercapuk. Fairytale foundation bukan sekadar tidak bercapuk malah tahan lama sehinga berjam-jam lamanya tanpa merosakkan makeup anda.

12. Berbaloi

mekap-berbaloi-baloi

Berbaloi? Ya, memang berbaloi memiliki fairytale foundation ini kerana memberikan ciri-ciri foundation yang terbaik seperti seorang wanita mahukan. Anda tidak perlu membeli produk yang banyak dengan harga yang mahal. Tambahan lagi, foundation ini boleh merawat kulit muka anda yang bermasalah.

13. Cantik Sekelip Mata

cantik-sekelip-mata

Wanita mana yang tidak mahu kelihatan cantik dalam sekelip mata. Dengan memakai fairytale foundation anda boleh cantik dalam sekelip mata sahaja tanpa perlu berbelanja banyak upah juru makeup. Di samping itu,

Testimoni Pengguna Fairytale Foundation Terbaik

Hasil penggunaan fairytale foundation tidak pernah mengecewakan mana-mana penggunanya. Selepas memakai fairytale foundation pada kulit wajah mereka buat pertama kali, mereka terus rasa teruja untuk memakainya berkali-kali. Dengan menggunakan fairytale foundation memberikan hasil makeup mereka nampak lebih cantik seperti hasil juru makeup professional. Tidak percaya? Anda boleh lihat sebahagian testimoni daripada mereka di bawah ini.

testimoni-fairytale-foundation (1) testimoni-fairytale-foundation (2) testimoni-fairytale-foundation (3)testimoni-fairytale-foundation (3) testimoni-fairytale-foundation (4) testimoni-fairytale-foundation (5)

Ingin Kelihatan Cantik dengan Cepat? Dapatkan Fairytale Foundation Terbaik Sekarang!!!

Anda ingin tampil cantik? Nak nampak makeup macam professional? Nak cantik dengan cepat? Fairytale foundation ialah jawapannya! Dapatkan fairytale foundation sekarang dan ubah penampilan anda supaya nampak lebih menarik. Bukan cantik biasa-biasa tapi cantik yang luar biasa!

dapatkan-fairytale-foundation

Untuk lebih penjimatan, anda boleh dapatkan fairytale foundation ini pada harga promosi dan anda menerima free gift yang menarik jika anda membuat tempahan anda sekarang sebelum berakhir promosi ini bakal berakhir.  Penghantaran adalah PERCUMA. Tunggu apa lagi? Dapatkan SEKARANG!!!

Jom Dapatkan Fairytale Foundation Terbaik SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Fairytale Foundation Terbaik SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Fairytale Foundation Terbaik SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: