Review
Apr 25, 2019, 7:29am

Flavour Vape Paling Sedap Dan Terlaris Dengan Golden Klapper


Penggunaan vape terus meningkat sebagai pengganti rokok biasa. Bagi yang belum tahu apa itu vape, Vaporizer atau vape adalah alat yang digunakan untuk mengeluarkan wap. Bagi anda yang merupakan seorang perokok tegar dan ingin mencuba vape, anda perlu mengenal terlebih dahulu jenis-jenis vape serta perisa yang ada. Hal ini agar anda tidak salah memilih perisa yang sesuai dengan anda. Sekarang, bukan hanya flavour berisi cairan nikotin atau varian rasa lain, saat ini sedang tren cairan vape berisi pelbagai flavour.

flavour vape paling sedap dan digemari ramai (4)

Apa yang terkandung dalam Vape?

Dalam cairan rokok elektrik atau Vape mengandung propilen glikol atau gliserin, nikotin, dan penambah rasa.

 • Propilen glikol atau gliserin berfungsi untuk memproduksi uap air. Penelitian menunjukkan bahwa menghirup propilen glikol dapat menyebabkan iritasi saluran pernapasan pada beberapa individu.
 • Nikotin ditemukan dalam konsentrasi yang berbeda-beda, antara 0-100 mg/ml dalam satu rokok elektrik.

flavour vape paling sedap dan terbaik di pasaran (1)

 • Penambah rasa, seperti rasa cokelat, vanila, buah-buahan, dan lainnya, sehingga perokok elektrik dapat menikmati sensasi rasa tertentu dalam setiap hisapannya.
 • Komponen lainnya yaitu tobacco-specific nitrosamine (TSNA). TSNA merupakan senyawa karsinogen yang ditemukan dalam tembakau dan rokok tembakau. Nitrosamin dalam jumlah sedikit ditemukan dalam cairan rokok elektrik. Semakin tinggi kadar nikotin, semakin tinggi juga kadar TSNA. Selain TSNA, juga ditemukan kandungan senyawa logam, seperti kromium, nikel, dan timah.

Vape Salah Satu Alternatif Berkesan Untuk Berhenti Merokok

Vape telah memasuki pasaran dan menjadi sangat popular. Sesetengah orang mendakwa bahawa vape adalah alternatif yang selamat untuk menggantikan rokok tembakau. Namun, adakah benar penyataan tersebut? Vape adalah peranti rokok elektronik yang dikuasakan oleh bateri. Vape direka untuk kelihatan dan rasa hampir seperti rokok tembakau biasa. Walau bagaimanapun, vape tidak menggunakan tembakau seperti rokok biasa. Ia menggunakan kartrij yang dipenuhi dengan cecair yang dikenali sebagai cecair elektronik (e-liquid) atau perisa vape.

flavour vape paling sedap fruity mahupun creamy (1)

Kenali 4 bahagian utama Vape

Sebelum itu, Vape ini terbahagi kepada 4 bahagian, iaitu Tank, Atomizer, Mod dan Bateri. Atomizer ini adalah alat pemanas yang digunakan untuk penampungan liquid serta tempat berubahnya liquid menjadi wap. Atomizer ini terbahagi lagi menjadi 3 jenis iaitu RTA, RDA dan RDTA. RTA (Rebuildable Tank atomizer) adalah atomizer yang mempunyai tangki untuk cairan, sedangkan RDA (Rebuildable Dripping Atomizer) adalah atomizer untuk cairan yang di lepaskan, Untuk penjelasan lebih lanjut tentang ini silahkan baca di link di bawah ini ya.

 1. Tank

Tank atau tangki adalah tempat penyimpanan cecair (liquid) yang akan menghasilkan wap apabila disedut dan dihembus. Ada macam-macam jenis tank yang ada sekarang nih seperti, Replaceable Carto, Genesis Type, RDA – Rebuildable dripping atomizer (The, Origen, Magma, Veritas, Tugboat, Plume Veil, 454, Vulcan, CLT), RTA – Rebuildable tank atomizer (Taifun GT, sQuape and Fogger, Kayfun). Pelajari Positive dan Negative pole/connection, Jenis coil, wire kanthal dan jenis-jenisnya, wick (silica, cotton), standard recoil, ohm reading, brapa power yang sesuai untuk fire bagi yg memakai mod jenis VV/VW, kenapa tank panas, kenapa mod panas, short circuit, coil gunk, hangit, hot-spot, tank kaca/plastik retak masa vape dan sebagainya.

flavour vape paling sedap (3)

 1. Atomizer

Atomizer berfungsi seperti “dapur” yang akan memanaskan e-liquid sehingga ia menghasilkan wap. Dalam erti kata lain, atomizer merupakan kepala atau bagian atas yang terdapat pada vape atau rokok elektrik ini. Dari atomizer inilah nantinya akan dihasilkan vapor atau uap melalui hasil pembakaran liquid pada coil yang dipanaskan.

flavour vape paling sedap dan terbaik di pasaran (4)

Atomizer biasanya diganti tiga bulan sekali. Dalam atomizer terdapat lingkaran atau coilyang menggunakan benang filamen seperti bola lampu pijar atau mentol (disebut sebagai wick) dan akan habis terbakar jika terus menerus digunakan.

 1. MOD Vape

flavour vape paling sedap (2)

MOD merupakan alat penting dalam pengalaman anda untuk vape. Basicly MOD adalah alat yang mengandungi bateri dan komponen elektronik untuk membekalkan kuasa kepada pembakaran dan mengawal selia pembakaran

 1. Bateri

flavour vape paling sedap dan digemari ramai (5)

Vape menggunakan bateri tersendiri dan ia penting sebagai sumber tenaga kerana tanpa bateri, vape tidak akan berfungsi. Bateri vape yang dipilih harus bersesuaian dengan keseluruhan vape yang digunakan, iaitu jumlah miliampere (mAH) dan amperage (A). Semakin besar mAH, semakin lamalah vape boleh digunakan. Fuhh, dah macam belajar kejuruteraan elektronik pula.

Tanpa Membuang Masa, Jom Lihat Senarai Perisa atau Flavour Vape Yang Sedap Di Malaysia

E-liquid atau juga dipanggil e-juice ialah cecair yang akan menghasilkan wap yang disedut dan dihembus oleh vapour Dengan kata lain, rasa “sedap” yang dinikmati mereka yang menghisap vape ini semuanya datang dari e-liquid. Pelbagai perisa boleh didapati di pasaran. Antaranya perisa milo ais, perisa nenen, sirap dan sebagainya. Nak tahu flavour vape yang paling banyak permintaan? Jom lihat senarai di bawah :

 1. Flavour Vape SaltNic

flavour vape paling sedap dan terbaik di pasaran (2)

Anda pernah tak hisap, ataupun dengar tentang SaltNic, atau nama lainnya, Nicotine Salt? SaltNic merupakan satu perkara yang baru dalam Vaping Scene di dalam Malaysia. Ianya merupakan satu Form Nicotine yang berada di dalam daun tembakau. Tidak seperti Nicotine yang biasa digunakan di dalam e-juice, SaltNic merupakan compound Nicotine yang mempunyai komponen organic yang lain. Ianya menghasilkan satu molekul yang stabil.

 1. Flavour Vape Redbull

flavour vape paling sedap (5)

Menurut pengedar, perisa ini merupakan perisa yang paling hangat di pasaran Malaysia sekarang. Walau bagaimanapun tidak ramai yang tahu bahawa perisa ini ada dua jenis. Pertama buatan dari China dan keduanya dari USA. Apa bezanya? Perisa dari USA rasa lebih manis kerana nisbah kandungan propelyne glycol yang lebih berbanding dari buatan China yang lebih kepada vegetable glycerine.

 1. Flavour Vape Lime Mint

flavour vape paling sedap fruity mahupun creamy (3)

Terdapat juga perisa Lime Mint. Setakat ini, saya hanya tahu yang perisa ini hanya diedar oleh seorang pengedar dari USJ8 sahaja. Untuk pengetahuan tuan puan pembaca, perisa ini akan rasa lebih kick lagi jika dicampurkan dengan perisa Mint. Terasa seperti limau nipis ais dan pudina. Walau bagaimanapun hanya syarikat dari USA sahaja yang mengeluarkan produk ini setakat ini.

 1. Flavour Vape Strawberry Collada

flavour vape paling sedap (4)

Strawberry Collada merupakan perisa yang dikira sebagai masih baru di pasaran Malaysia ~ kira-kira masih sebulan. Perisa ini merupakan campuran antara strawberi dan santan. Sesiapa yang pernah minum di tempat yang eksklusif seperti hotel atau restoren mewah tentu akan tahu bagaimana rasanya. Kalau mahukan rasa ais saya syorkan supaya ianya dicampurkan dengan Mint atau Double Mint nyata akan rasa nikmat kesejukannya.

 1. Flavour Vape Golden Klapper

flavour vape paling sedap fruity mahupun creamy (4)

Kembali lagi dengan perisa vape terbaru yang padu khas untuk vaper-vaper diluar sana. Kali ini lebih banyak brand liquid yang kami bagi diskaun menjadi harga termurah di pasaran. Terbaru ! Golden Klapper merupakan campuran kelapa, krim vanila dan meringue dimana campuran unik ini yang pertama di Malaysia dan dilakukan dengan teliti bagi memberi kualiti serta perisa vape yang terbaik. Walaupun perisa ini adalah perisa baharu yang dicipta, ia telah mendapat sambutan dari penggemar vaper Malaysia.

Terlajak Laris! Flavour Vape Golden Klapper Antara Yang Paling Sedap dan Mendapat Sambutan Dalam Kalangan Penggemar Vaper

flavour vape paling sedap dan digemari ramai (1)

Golden Klapper merupakan produk pertama daripada syarikat Fulcro Lab. Produk E-Liquid ini menggunakan Kelapa sebagai asas utama. Diadun dengan Meringue dan Krim Vanilla . Sepertimana yang kita tahu, kelapa dan ketamadunan manusia amat berkait rapat. Jadi mereka meneruskan tradisi ini di dalam dunia Vape. Proses R&D untuk mendapatkan adunan yang mantap agak sukar. Tetapi, mereka berjaya menghasilkannya jua.

Apa Maksud Klapper?

flavour vape paling sedap fruity mahupun creamy (2)

Untuk pengetahuan, Klapper bermaksud Kelapa di dalam bahasa Afrika. Golden pula merujuk kepada warna akhir produk mereka. Oh ya, produk ini mempunyai 3 varian iaitu 6mg,12mg dan 18mg. Setiap Raw Material yang digunakan adalah diimport sepenuhnya supaya kualiti produk ini mampu setanding dengan produk antarabangsa. Perisa ini bukanlah sebarangan perisa tapi luar biasa punya rasa. Fulcro Lab buat khas untuk pengguna vaper. Boleh dikatakan, perisa Golden Klapper ini setaraf dengan perisa luar negara. Sekali cuba pasti anda tak menyesal!

Golden Klapper Dijual Pada Harga Mampu Milik Iaitu RM45 Sebotol

flavour vape paling sedap fruity mahupun creamy (5)

Anda sedang mencari perisa paling sedap dan hangat untuk vape vaper? anda mahukan segera dan mahukan harga yang murah? Saya cadangkan Perisa Vape yang sedap pasti tak rugi cuba iaitu perisa Golden Klapper. Harga Golden Klapper ini dijual pada harga RM45 sebotol. Golden Klapper mempunyai 3 varian iaitu 6mg,12mg dan 18mg. Harga adalah berbeza mengikut saiz. Satu botol ni pula boleh bertahan 2 hingga 3 bulan lama. Memang jimat!

Campuran Kelapa, Krim Vanila dan Meringue Pada Golden Klapper Adalah Rahsianya

flavour vape paling sedap dan terbaik di pasaran (6)

Setiap flavour vape mempunyai rasa dan rahsianya tersendiri. Begitu juga dengan perisa Golden Klapper ini. 3 bahan utama pada perisa Golden Klapper iaitu Kelapa, Krim Vanila dan juga Meringue merupakan kombinasi terbaik dengan rasa dan bau yang paling mantap gabungannya. Siapa yang dah cuba sahaja tahu kenikmatan perisa terbaru ini. Kalau tak percaya boleh lihat facebook page mereka. Ada banyak video atau testimoni penggemar Golden Klapper berkongsi pengalaman mereka mencubanya.

Pengedar Perisa Vape Golden Klapper Diperlukan!

flavour vape paling sedap dan terbaik di pasaran (5)

Berita baik untuk peniaga vape! Kini, anda boleh dapatkan perisa vape Golden Klapper ini dengan kadar segera. Perisa ini ready stock jadi anda tidak perlu menunggu lagi untuk menambah koleksi perisa vape di kedai anda. Anda juga boleh perkenalkan perisa terbaru ini kepada pelanggan anda. Saya jamin perisa ini akan menjadi bualan ramai setelah mencuba untuk pertama kalinya.

Kenapa Anda Kena Cuba Perisa Vape Golden Klapper?

flavour vape paling sedap dan digemari ramai (3)

 1. Gabungan hebat 3 bahan utama iaitu Kelapa, Krim Vanila dan juga Meringue
 2. Perisa paling popular untuk penggemar vape
 3. Perisa vape yang tidak cepat bosan
 4. Harga yang murah dan mampu milik
 5. Buatan Malaysia

Rasa Yang Sedap Tiada Tandingan! Lihat Testimoni Penggemar Flavour Vape Golden Klapper :

flavour vape paling sedap dan terbaik di pasaran (3)

flavour vape paling sedap dan digemari ramai (2)

flavour vape paling sedap (1)

Tergoda Dengan Perisa Terbaru Golden Klapper? Dapatkan Segera Sementara Stock Masih Ada!

FULCRO LAB | PEMBEKAL FLAVOR GOLDEN KLAPPER TERBAIK
Hotline :
Tekan untuk telefon (017-7611664) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook : Fulcro Lab

Jom dapatkan flavor Golder Klapper SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Jom dapatkan flavor Golder Klapper SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan flavor Golder Klapper SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: