Umum
Dec 23, 2010, 10:30am

Erti Kehidupan Selepas Zaman Sekolah


  •  
  •  
  •  
  •  

Alangkah Bestnya, Bahagianya, Merdekanya bila habis zaman sekolah kan? Itu hanyalah kata-kata pelajar yang masih di bangku sekolah mahu cepat-cepat habis Zaman Persekolahan dan juga yang pemalas pergi sekolah seperti saya.. Sesungguhnya, Zaman Persekolahan merupakan zaman yang sangat Bahagia, Hebat! dan Merdeka! Siapa setuju? Angkat keyboard!

Erti Kehidupan

Tahukah anda Erti Kehidupan Selepas Zaman Sekolah sangat mencabar? Mencabar untuk menyambung pelajaran yang lebih tinggi.. Mencabar untuk mencari pekerjaan, Mencabar untuk hidup berumah tangga dan sebagainya.. Bila korang dah habis sekolah banyak perkara yang korang akan fikir tidak seperti berada di zaman sekolah!

Sekarang aku sudah kenal erti kehidupan selepas zaman sekolah.. Begitu mencabar! Jika adik-adik yang bercadang nak berhenti sekolah lebih awal tolong fikir-fikir masak-masak 10 tahun akan mendatang! Jika kita tiada SPM/setakat SPM kita tak boleh pergi kemana-mana.. Boleh kerja tapi sebagai kuli, Orang akan pijak kita.. Orang akan pandang hina kita.. Saya Sudah Lalui!!!!!

ProfHariz: Erti Kehidupan Selepas Zaman Sekolah Tanggungjawab Lebih Besar, Terhadap Diri dan Keluarga..