Review
Jan 26, 2017, 10:28am

Email Autoresponder Terbaik di Malaysia


Jika anda mulai bergelut di dunia blogging dan internet marketing, maka istilah Autoresponder wajib anda kenal dan anda menggunakannya dalam strategi marketing anda. Autoresponder adalah sebahagian daripada strategi email marketing yang anda boleh gunakan dalam pelbagai tujuan di dalam bisnes anda. Sebelum kita pergi lebih jauh, saya akan terangkan serba sedikit berkaitan apakah itu autoresponder dan apa manfaatnya untuk bisnes anda.

Email Autoresponder Terbaik

Definisi, Autoresponder adalah sebuah program internet yang memiliki fungsi untuk menyimpan data pengunjung berupa alamat email, nama dan lain- lain, kemudian melakukan follow up email dengan cara mengirimkan email secara berkala untuk diarahkan sesuai dengan strategi pemiliknya.

Bagi anda yang menggunakan website untuk tujuan berbisnes, maka menggunakan Autoresponder itu wajib. Akan ada banyak sekali manfaat yang anda peroleh dengan menggunakan Autoresponder ini. Malah boleh dibilang, penggunaanya merupakan harga mati jika anda tidak ingin ketinggalan jauh dari persaing anda dan melipatgandakan hasil bisnes anda.

Gresponsive Email Autoresponder Terbaik Di Malaysia

Dengan menggunakan Gresponsive ini mereka akan membantu anda untuk mengumpul database dan menukarkan mereka kepada pembeli. Biarkan mereka untuk membeli dan membeli lagi dan lagi daripada anda. Sistem ini adalah senjata WAJIB pengguna seperti anda yang ingin mengembangkan lagi bisnes yang mampu meningkatkan keuntungan  dan kredibiliti anda sekaligus!!!

Email Autoresponder Terbaik di malaysia

Untuk pengetahuan pembaca, Gresponsive adalah autoresponder yang paling popular yang sering digunakan oleh pengguna yang menggunakan autoresponder untuk marketing dalam bisnes mereka. Bagi mereka yang tidak mengenali Gresponsive. Gresponsive berasal dari malaysia.

Walaupun Gresponsive adalah dari malaysia tetapi ciri-cirinya yang ia ada merupakan tahap international. Ia amat sesuai bagi mereka yang baru bermula dalam pemasaran email. Ia adalah terbaik dan tepat buat golongan yang baru menceburi bidang pemasaran email ini.

Sering kali kita mendengar kos yang perlu mereka hadapi bila menggunakan autoresponder email ini ialah isu kos yang mahal. Gresponsive mempunyai harga yang sama tetapi dalam lingkungan ringgit malaysia bukan dalam mata wang usd.

Penggunaan gresponsive ini turut digunakan oleh usahawasan SME serta pihak Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) yang menguruskan lebih 20, 000 ahli mereka. Mereka memberikan perkhidmatan yang kelas pertama dengan harga kelas ekonomi. 

Bagi mereka yang ingin menggunakan Gresponsive tidak perlu risau tentang isu delivery kerana Gresponsive tidak mempunyai isu dalam delivery kerana mereka menggunakan 3rd party smtp untuk memastikan email terus sampai ke inbox.

3 Sebab Gresponsive Penting Sebagai Email Autoresponder Anda!

Bina Kredibiliti

Email Autoresponder Terbaik Bina Kredibiliti

Gresponsive ini ia juga dapat membantu dalam membina kredibiliti. Medium email adalah satu saluran membina kredibiliti yang tak patut diabaikan. Untuk mendapatkan pelanggan, komponen yang wajib ada adalah LIKE – KNOW – TRUST. 3 komponen ini dapat dibina melalui email. Hantarkan maklumat, berkongsi pengalaman, ‘be personal’ akan membuatkan ada dipercayai di mata prospek anda.

Buat Jualan

Buat jualan dengan email autoresponder terbaik

Kajian oleh McKinsey (2014) mendedahkan yang email adalah 40X lebih baik daripada Facebook dan Twitter dalam mendapatkan pelanggan. Media social bagus dalam memberikan ‘exposure’ kepada bisnes anda, tetapi proses menukarkan prospek kepada pembeli berlaku dalam email. Ini kajian dan data yang diperakui.

Bina Hubungan

Bina Hubungan dengan email autoresponder terbaik

“Relationship” adalah kunci kepada “duit berulang”. Kita mahukan pembeli membeli berulang kali, tetapi ianya tak akan berlaku tanpa mereka percaya kepada anda. Pemasaran email yang betul membolehkan anda bina kepercayaan mereka kepada anda dan memilih untuk membeli berulang kali daripada anda.

Dengan Gresponsive Pemasaran Email Autoresponder Anda Seperti Pakar!

Pengurusan database anda akan lebih komprehensif dengan fungsi-fungsi advance ini. Pemasaran email anda dilengkapi dengan 6 fungsi SUPER ini

Autoresponder

Autoresponder email terbaik di malaysia

Ini fungsi utama automation dalam autoresponder. Apa yang perlu anda lakukan ialah anda perlu setup email-email anda sekali sahaja, kemudian biarkan ianya berjalan setiap kali ada subscriber baru masuk.

Newsletter

Newsletter fungsi email autoresponder terbaik

Fungsi ini sangat penting terutama jika anda mahu lakukan pengumuman atau promosi. Anda boleh terus email database anda secara pukal sekaligus. Tak perlu lagi copy-paste email secara manual!

A/B Split Testing

Split Testing dengan Email Autoresponder Terbaik

Buat beberapa variasi email dengan anda mengubah tajuk/kandungan email. Lihat email mana yang lebih banyak mendapat respon, maka teruskan dengan email tersebut. Senang sahaja, gunakan fungsi A/B Split Test ini.

Smart Segmentation

Smart Segmentation dengan Email Autoresponder Terbaik

Email yang bagus adalah email yang dihantar kepada mereka yang berminat sahaja. Dengan fungsi ini anda boleh asingkan database yang aktif dan tidak aktif dengan hanya track siapa yang buka email anda!

Intelligent Trigger

Intelligent Trigger dengan Email Autoresponder Terbaik

Hantar follow-up email kepada mereka yang ‘take action’ kepada email anda. Sama ada mereka buka email, klik link atau pun forward email yang anda hantar. Hantar diskaun/reward kepada mereka. Pasti mereka terkejut. Seolah anda ‘SPY’ aktiviti mereka

Laporan Interaksi

Laporan Interaksi dengan email autoresponder terbaik

Anda boleh tahu email anda ada respon yang bagus atau tidak. Setiap kali email dihantar, anda boleh lihat siapa yang buka, siapa yang klik, link apa yang mereka klik. Semua itu diberikan secara detail untuk anda!

Dapatkan Gresponsive Email Autoresponder Terbaik Sekarang !

Usah berlengah lagi, dapatkan lebih ramai pelanggan, buat mereka membeli berulangkali daripada anda. Mulakan pemasaran email anda hari ini. KEPUTUSAN DI TANGAN ANDA!!!!

Dapatkan Gresponsive Sekarang !

PS : Jangan lupa kongsikan pengalaman anda menggunakan Gresponsive disini ya.

Jom dapatkan Email Autoresponder Terbaik di Malaysia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Email Autoresponder Terbaik di Malaysia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Email Autoresponder Terbaik di Malaysia SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: