Review
Sep 13, 2018, 3:37am

Ejen Hartanah Selangor dan KL Jual Beli Rumah Terbaik dari Azhar Wahab


Proses membeli dan menjual hartanah tidak semudah yang disangka.  Ia boleh menjadi satu proses yang sangat sukar dan meletihkan. Ramai orang menganggap dengan maklumat yang mudah didapati di internet mereka boleh melakukannya sendiri tanpa khidmat seorang ejen hartanah.

Antara Ejen Hartanah Selangor dan KL

Hakikatnya, pasaran hartanah sebenar adalah rumit jika seseorang itu tidak mempunyai pengetahuan dan pengalaman. Dengan menggunakan khidmat ejen hartanah akan menjadikan proses jual-beli lebih mudah dan mengurangkan tekanan. Berikut adalah diantara kelebihan jual rumah menggunakan ejen hartanah

Mengapa Anda Perlu Melantik Ejen Hartanah Dalam Urusan Pembelian Atau Penjualan Rumah?

Anda pemilik rumah. Anda nak jual rumah? Tapi tidak ada pengalaman dalam menjual hartanah kepada orang ramai. Adakah kita perlu melantik ejen? Jawapannya adalah ya, kita perlu melantik ejen hartanah. Tetapi kita haruslah melantik ejen yang berdaftar sahaja. Persoalannya, mengapa perlu yang berdaftar? Ini kerana :

1) Elak Penipuan

Ejen berdaftar merupakan ejen yang dilantik secara sah di bawah Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah. Bagaimana kita mahu mengenalpasti bahawa seseorang itu adalah seorang ejen yang sah? Dapatkan ID atau kad nama mereka dan lakukan semakan di laman web Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah (http://www.lppeh.gov.my).

Mencari Ejen Hartanah Selangor dan KL

Semakan ini penting bagi memastikan ejen berkenaan berdaftar dan mempunyai butiran lanjut. Sebagai ejen berdaftar, mereka tidak akan menerima deposit masuk ke dalam akaun peribadi, sebaliknya akan didepositkan ke akaun Agensi Hartanah. Setiap Ejen Berdaftar akan bergerak di bawah Agensi Hartanah masing-masing. Jangan sesekali membuat deposit duit sama ada tunai atau cek ke akaun peribadi ejen hartanah. Risiko yang ada sangat besar kalau anda buat macam tu.

2) Kelancaran Proses Jual Beli Hartanah

Sekiranya kita mahu menjual hartanah, kita perlu sedar bahawa transaksi yang akan berlaku melibatkan nilai sehingga ratusan ribu malah mencecah jutaan ringgit. Ejen berdaftar sudah semestinya mempunyai kemahiran yang tinggi terutama dalam selok belok jual beli hartanah. Daripada proses wang tempahan sehinggalah kepada proses menandatangani surat perjanjian.

Ada Ejen Hartanah Selangor dan KL

Ejen berdaftar juga merupakan seorang yang arif tentang keadaan persekitaran.
Mereka akan membuat kajian terlebih dahulu dalam menentukan harga yang sesuai untuk diletakkan. Daripada aspek persekitaran, lokasi, jenis rumah dan kemudahan akan diteliti dengan sebaiknya. Oleh sebab itu, ejen hartanah berdaftar juga dikenali sebagai perunding hartanah. Sebagai pemilik rumah, kita boleh meletakkan harga cadangan, dan akan dinilai oleh pihak ejen.

3) Jujur dan amanah

Ejen Hartanah Selangor dan KL

Agensi hartanah akan menerima sekurang-kurang 3% daripada nilai jualan yang persetujui.
Ejen hartanah berdaftar tidak boleh melakukan sebarang penyelewangan kerana setiap perkara yang berlaku akan direkodkan dan dilaporkan kepada Agensi Hartanah. Maka, pemilik rumah tidak perlu bimbang, dan hanya perlu menunggu proses jual beli rumah selesai.

4) Rumah Mudah Terjual

Selain itu Ejen Hartanah Selangor dan KL

Ejen hartanah berdaftar akan sedaya upaya menjual rumah kita kepada orang ramai. Mereka bukan sahaja akan mengiklankan di kawasan-kawasan tumpuan, malah turut membuat iklan di internet dan surat khabar. Selain itu, dengan mempunyai jaringan luas antara ejen-ejen hartanah yang lain, ejen hartanah mampu membantu melancarkan lagi proses jual beli. Ini kerana mereka boleh membuat cadangan dalam memilih peguam, pentaksir hartanah dan pihak bank yang mudah untuk berurusan.

5) Jimat Masa

Ejen Hartanah Selangor dan KL

Hanya berhubung dan follow up dengan seorang ejen serta proses jual beli rumah lebih lancar. Ejen eksklusif boleh berkogsi Listing bersama ejen lain (dikenali sebagai co-broking) untuk memastikan sesuatu hartanah itu dapat dijual dengan cepat.

6) Nasihat Berkaitan Pinjaman/Pembiayaan Bank

Adanya Ejen Hartanah Selangor dan KL

Ejen hartanah dapat membantu dan memudahkan anda untuk mendapatkan pinjaman/pembiayaan bank untuk membeli hartanah tersebut. Selain itu, khidmat nasihat berkenaan apa jenis hartanah yang bersesuai dengan pendapatan anda juga akan diberikan kepada anda secara percuma. Jimat masa dan tenaga bukan?

7) Pengurusan Dokumen

Selain itu Ejen Hartanah Selangor dan KL

Jumlah kerja yang ada dalam urusan jual-beli kelihatan sangat rumit kepada mereka yang baru dalam perniagaan ini. Dokumen pembelian biasanya menjangkau lebih 10 mukasurat. Ini belum lagi dokumen lain seperti borang-borang dari badan kerajaan dan lain-lain. Seorang ejen hartanah mempunyai pengetahuan berkenaan dokumen yang diperlukan dan boleh menyediakan semuanya dengan teliti dan betul.

8) Ejen Hartanah Berdaftar

Ejen Hartanah Selangor dan KL

Ejen Hartanah berdaftar dipantau oleh Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Semua konsultasi Ejen Hartanah perlu mengikut standard yang telah ditentukan oleh LPPEH.

Servis menguruskan penjualan hartanah Dari A-Z di Selangor dan KL

Selain itu Ejen Hartanah Selangor dan KL

Menguruskan penjualan hartanah Dari A-Z di Selangor dan KL dalam proses jual beli, penting untuk kita mengetahui harga pasaran semasa, kelayakan seseorang pembeli, prosedur jual beli dan banyak lagi. Kesemua kemahiran ini ada pada ejen Azhar hartanah. Encik Azhar mengetahui pasaran semasa sesuatu kawasan. Beliau akan melihat kepada aspek permintaan dan tawaran, keadaan pasaran terkini, lokasi, jenis rumah seperti adakah bilangan bilik sesuai dengan harga tawaran.

Servis menguruskan penjualan hartanah di Selangor dan KL Yang Senang Dirunding

Ejen Hartanah Selangor dan KL

Encik Azhar juga boleh membuat rundingan harga yang boleh menjimatkan ribuan ringgit. Semestinya Encik Azhar mempunyai akses kepada maklumat seperti nilai rumah di kawasan itu, purata harga jualan dan berapa hari rumah sudah berada di pasaran untuk dijual. Dengan melantik ejen hartanah Encik Azhar, pastinya akan menjimatkan masa pihak penjual dalam mengenalpasti potensi pembeli.

Servis menguruskan penjualan hartanah di Selangor dan KL Yang Jelas Dalam Penerangan Proses Jual Beli Rumah

Terdapat Ejen Hartanah Selangor dan KL

Anda sebagai penjual akan mendapat penerangan yang jelas dan telus tentang proses penjualan/ penyewaan hartanah anda. Servis menguruskan penjualan hartanah yang dipimpim oleh Encik Azhar adalah terbaik di Selangor dan Kuala Lumpur. Ramai telah menggunakan perkhidmatan dari beliau. Anda juga boleh bertanya sebarang permasalahan dan kemusykilan dan akan dijawab sehingga anda berpuas hati.

Ejen Hartanah Yang Dipercayai Di Selangor Dan KL

Ejen Hartanah adalah individu yang diberi kuasa untuk menguruskan proses jual, beli,sewaan serta pajakan hartanah melalui syarikat/agensi atau secara individu. Kepercayaan yang diberikan oleh pelanggan Encik Azhar menjadikan beliau antara top ajen hartanah di Selangor dan KL.

Mencari-cari Ejen Hartanah Selangor dan KL

Sebagai Ejen yang berpengalaman, Encik Azhar komited dalam memberikan servis yang berkualiti kepada setiap klien. Dari Persediaan Awal Jual Rumah sehinggalah kepada menyempurnakan Proses Jual Beli, Encik Azhar sentiasa bersedia untuk anda.

Antara Perkhidmatan Yang Ditawarkan Oleh Encik Azhar

Ejen Hartanah Selangor dan KL

 • Jual rumah
 • Beli rumah
 • Semak harga pasaran.
 • Khidmat nasihat pelaburan hartanah.
 • Pertanyaan dalam mencari khidmat peguam terbaik.
 • Membantu dalam memberi nasihat memilih pinjaman bank yang mempunyai kadar keuntungan terendah.

Contoh Servis menguruskan penjualan/pembelian hartanah di Selangor dan KL Oleh Encik Azhar

Ejen Hartanah Selangor dan KL

 1. Khidmat nasihat hartanah: Memberi panduan kepada pemilik hartanah berkaitan nilai pasaran, khidmat nasihat pelaburan dan pengurusan hartanah kepada pembeli serta prosedur jual-beli hartanah,
 2. Khidmat peguam dan pembiayaan perumahan: Khidmat peguam yang berpengalaman dalam urusan jual beli hartanah, panduan berkaitan pemilihan produk pembiayaan perumahan, proses dan dokumen untuk memohon pembiayaan perumahan
 3. Semakan nilai pasaran: Bagi pemilik dan pembeli, Encik Azhar tawarkan semakan nilai pasaran untuk memudahkan urusan anda

Encik Azhar Bantu Anda Mendapat Maklumat Yang Jelas Mengenai Hartanah

Ramai yang Encik Azhar jumpa, pasti bertanya tentang proses jual beli rumah di Malaysia. Bukan sahaja dari pihak pemilik hartanah, malah dari pihak pembeli juga turut bertanya.  Terutama bagi pasaran ‘subsale’ iaitu rumah ‘second hand‘. Mereka mahukan panduan agar tidak tersalah tindakan dalam prosedur jual beli rumah. Proses ini juga merangkumi jenis hartanah lain seperti proses jual beli tanah, bangunan komersil dan sebagainya.

Selain itu Ejen Hartanah Selangor dan KL

Sebagai ejen hartanah yang berdaftar, Encik Azhar percaya beliau perlu menjelaskan secara terperinci kepada client (penjual/pembeli) tentang proses jual beli rumah supaya kedua-dua pihak jelas dan faham proses tersebut. Ini kerana, menjadi tanggungjawab seorang ejen hartanah bagi memastikan client mendapat maklumat yang jelas dan terperinci agar tidak keliru dalam proses jual beli rumah. Jangan risau, Encik Azhar bantu anda!

Servis menguruskan penjualan hartanah di Selangor dan KL Yang Berpengalaman

Mencari-cari Ejen Hartanah Selangor dan KL

Sekiranya anda merancang untuk menjual rumah dalam masa terdekat, Encik Azhar menawarkan khidmat nasihat awal secara PERCUMA. Khidmat nasihat awal ini sedikit sebanyak dapat memberi gambaran awal dan persediaan bagi menjual rumah.?

Antara khidmat nasihat tersebut seperti :

Ejen Hartanah Selangor dan KL

 • Semak Harga Pasaran Terkini
 • Membuat kajian pasaran semasa
 • Cadangan dalam menentukan harga jualan yang sesuai
 • Prosedur & proses lengkap jual-beli rumah
 • Anggaran tempoh masa bagi mendapatkan hasil jualan rumah
 • Dokumen yang diperlukan untuk menjual rumah

Memudahkan Urusan Antara Kedua Belah Pihak

Adanya Ejen Hartanah Selangor dan KL

Proses jual rumah adalah proses yang sangat penting yang perlu difahami oleh owner hartanah dan juga pembeli. Sekiranya tersilap atau cuai, akan bagi kesan besar kepada pemilik mahupun pembeli. Jika rumah dijual atau dibeli tanpa guna ejen, owner dan pembeli mesti memahami sendiri prosedur jual beli rumah. Di samping nasihat pihak peguam. Namun, sekiranya menggunakan khidmat ejen hartanah, ejen akan jelaskan dan bimbing serta menjaga kepentingan (hak) pemilik dan pembeli sepanjang proses jual beli rumah.

Sebab Kenapa Anda Perlukan Ejen Hartanah Seperti Encik Azhar

Setiap pihak seperti peguam, pihak bank, pejabat tanah dan sebagainya memainkan peranan masing-masing dalam proses jual/beli hartanah. Sudah tentu peranan ejen hartanah pula adalah bagi memastikan urusan berjalan dengan lancar serta menjaga hak dan kepentingan semua pihak. Walaupun lantikan ejen hartanah tidak wajib tapi hakikatnya ia sangat membantu proses berjalan dengan lancar.

Selain itu Ejen Hartanah Selangor dan KL

Walaupun melantik ejen hartanah tidak wajib tapi amat digalakkan bagi memudahkan urusan dan menjaga kepentingan penjual dan pembeli. Penjual perlu mengisi borang lantikan ejen yang disediakan oleh pihak agensi hartanah.

Dapatkan Khidmat Ejen Hartanah Selangor dan KL Jual Beli Rumah Terbaik dari Encik Azhar Wahab Sekarang!

Pilihan ejen hartanah dalam proses jaul beli rumah sangat penting seperti yang telah dinyatakan diatas. Sekiranya anda mencari ejen hartanah di Sekitar selangor dan Kuala Lumpur saya cadangkan anda melantik ejen hartanah Encik Azhar. Ketulusan dan tanggungjawab yang diberikan oleh anda kepada encik Azhar inshaAllah telus.

EJEN HARTANAH ENCIK AZHAR WAHAB | EJEN HARTANAH SELANGOR DAN KL JUAL BELI RUMAH TERBAIK
Hotline: Tekan untuk telefon (010-7717542 -Encik Azhar) | Tekan untuk WhatsApp
Website:
http://www.azhartanah.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: