Review
Jun 6, 2018, 12:18pm

D’Village Menawarkan Pakej Katering Murah di Selangor


Shares142

Pakej Katering Murah di Selangor Kampung

Malaysia adalah negara yang terkenal dengan kepelbagaian bangsa dan etnik. Setiap bangsa mempunyai makanan mereka yang tersendiri dan unik. Setelah puluhan tahun, makanan di Malaysia mula berkembang dan berpelbagai. Rakyat Malaysia boleh dikatakan gemar menikmati pelbagai makanan yang ada pada setiap peluang yang ada. Oleh itu, setiap event seperti majlis perkahwinan, mesyuarat korporat, kenduri dan sebagainya yang diadakan di Malaysia akan ditemani bersama juadah-juadah yang istimewa dan lazat. Biasanya mereka yang mengadakan event-event tersebut akan menggunakan khidmat katering untuk menjimatkan masa dan memudahkan mereka.

catering majlis makan malam

Pernahkah anda melanggan katering di Selangor untuk event anda? Bukan semua katering mampu memenuhi citarasa kita yang sentiasa mahukan yang terbaik untuk event kita tidak kira kecil-kecilan atau besar. Disebabkan kedudukan Selangor yang boleh dikatakan pusat ekonomi Malaysia, orang Selangor mempunyai kedudukan kewangan yang lebih stabil dari negeri-negeri di utara Malaysia. Asalkan pengusaha katering bermulut manis dan pandai mempromosikan khidmat mereka, pasti anda akan menggunakan khidmat katering mereka walaupun mahal dari biasa. Ada kemungkinan bahawa makanan yang anda nantikan tidak setanding dengan harga yang anda bayar kepada pihak katering.

D’Village Caterers Mampu Memenuhi Permintaan Hati Anda

Pakej Katering Murah Selangor Logo

Penduduk Selangor bertuah kerana mereka mampu mengelakkan semua masalah yang mungkin timbul sekiranya mendapatkan perkhidmatan katering yang tidak bagus seperti makanan yang tidak sedap, kebersihan yang tidak memuaskan atau perkhidmatan low class yang tidak sepadan dengan harga yang dibayar. Ini kerana D’Village Caterers beroperasi di Selangor. D’Village Caterers adalah syarikat katering yang sudah bertapak lama dalam bidang katering di Selangor. Pelbagai jenis event atau majlis telah mereka kendalikan. Sebut sahaja jenis event. Pasti mereka pernah melakukannya beberapa kali.

Pakej Katering Murah Selangor Kerusi

D’Village Caterers adalah syarikat katering yang dikenali ramai dan sentiasa sibuk sepanjang tahun untuk memenuhi kehendak pelanggan. Ramai yang menggunakan khidmat D’Village Caterers tanpa menukar pihak katering yang lain kerana D’Village Caterers menyediakan perkhidmatan yang sangat high class dan makanan yang disediakan sangat lazat berbanding dengan syarikat katering yang lain.

Jenis Event Yang D’Village Caterers Kendalikan

Mungkin anda risau sekiranya D’Village Caterers tidak mengendalikan jenis event yang anda mahu lakukan. Jadi, mari saya terangkan serba sedikit mengenai jenis-jenis event yang dikendalikan oleh D’Village Caterers sepanjang tahun operasinya.

1. Majlis Perkahwinan

Majlis perkahwinan adalah event yang paling biasa sekali orang mengupah katering. Setiap tahun, D’Village Caterers mengendalikan puluhan majlis perkahwinan. Makanan dan khidmat yang diberikan juga bergantung kepada tema majlis perkahwinan tersebut.

Pakej Katering Murah Selangor Kahwin

2. Mesyuarat Korporat

Mesyuarat korporat tidak diadakan secara kerap. Apabila mesyuarat tersebut berlangsung, biasanya masa yang lama akan diambil dan makanan perlu disediakan. Kepada anda yang menguruskan mesyuarat sebegini, ambillah hati bos besar dengan menyediakan makanan yang sedap dan mampu memuaskan hati mereka. D’Village Caterers mampu mengambil tanggungjawab menyediakan makanan tersebut dengan sempurna.

katering majlis korporat

3. Majlis Private

Antara contoh majlis private adalah seperti majlis hari jadi, jamuan kecil-kecilan, majlis perpisahan dan sebagainya. Semua majlis ini memerlukan makanan disediakan di majlis tersebut. D’Village Caterers bersedia berkhidmat untuk anda.

Pakej Katering Murah Selangor Bufet

4. Pakej Seminar

Biasanya seminar mengambil beberapa hari. Anda yang menguruskan seminar tersebut pasti tiada masa untuk menguruskan bab makanan. D’Village Caterers boleh menguruskan mengenai makanan sepanjang seminar tersebut.

katering terbaik di selangor

5. Parti Bertema

Biasanya parti bertema lebih meriah dari parti-parti biasa dan makanan yang disediakan juga perlu selaras dengan tema yang diberikan. Tidak banyak katering yang mampu menerima tugas seperti ini. Kepada penduduk Selangor, anda tidak perlu susah-susah mencari kerana D’Village Caterers mampu menyediakan perkhidmatan ini kepada anda tidak kira jenis tema sekalipun.

Pakej Katering Murah Selangor Beratur

Pendek kata D’Village Caterers mampu menjalankan kerja mereka tidak kira jika wujud cabaran dalam apa bentuk sekalipun. Anda pasti akan berpuas hati dengan apa sahaja yang D’Village Caterers sediakan untuk anda.

Menu Yang Ada Di D’Village Caterers

Untuk setiap jenis event, menu yang berbeza diperlukan untuk disesuaikan dengan event tersebut. Berikut adalah menu yang disediakan D’Village Caterers.

1. Pakej Katering Menu 001 – Light Buffet

Untuk pakej ini, ada 7 jenis menu disediakan. Anda boleh memilih mana-mana yang anda suka daripada pilihan yang ada. Pakej ini mengandungi hidangan yang tidak terlalu berat tetapi tidak terlalu ringan.

Pakej Katering Murah Selangor Breakfast

Pakej Katering Murah Selangor Lunch

2. Pakej Katering Menu 002 – Lunch Buffet

Pakej ini untuk makan tengah  hari yang lebih berat. Terdapat 6 menu dalam pakej ini. Setiap menu disediakan setelah perancangan rapi dilakukan.

Pakej Katering Murah Selangor Dinner

Pakej Katering Murah Selangor Supper

3. Pakej Katering Menu 003 – Themed Buffet Dinner

Untuk pakej ini, hanya 2 jenis menu disediakan. Anda boleh pilih menu yang menarik perhatian anda.

Pakej Katering Murah Selangor Seminar

4. Menu Bento Set Meal

Pakej Katering Murah Selangor Bento

5. Pakej Hari Raya

Bila sebut hari raya, pasti kita akan terfikir rendang, ketupat dan kuih raya. Semua yang anda boleh fikirkan disediakan dalam pakej ini yang dibahagikan kepada 3 jenis menu.

Pakej Katering Murah Selangor Raya

6. Pakej Menu Mesyuarat / Seminar

Seperti namanya, pakej ini disediakan khusus untuk mesyuarat dan seminar. Keduanya hampir sama sahaja kecuali seminar mempunyai pakej tambahan untuk sarapan tambahan kerana biasanya peserta seminar memerlukan tenaga yang lebih kerana tempoh seminar yang lebih lama.

Pakej Katering Murah Selangor Puasa

Pakej Katering Murah Selangor Pakej

7. Pakej Bermenu Theme Buffet Lunch / Dinner

Pakej ini sesuai untuk anda yang ingin melakukan event seperti parti bertema terutama ketika majlis perayaan. Anda boleh memilih salah satu daripada 5 jenis tema yang diberikan yang sesuai dengan tema event anda.

Pakej Katering Murah Selangor Sedap

Selain dari menu makanan, D’Village Caterers juga menyediakan barang-barang majlis seperti khemah, meja, kerusi dan sebagainya yang anda perlukan dengan harga yang sangat rendah. Selain itu, jika anda tidak berpuas hati dengan jenis makanan yang disediakan dalam menu yang disediakan, anda boleh berunding dengan pihak D’Village Caterers untuk menukar makanan tersebut dengan yang lain. D’Village Caterers adalah syarikat katering yang sentiasa mengutamakan servis dan kualiti makanan mereka, jadi mereka pasti akan cuba sedaya upaya memuaskan kehendak anda.

Antara Testimoni Pelanggan D’Village Caterers

feedback katering murah berkualiti selangor majlis perkahwinan katering murah katering terbaik di selangor berkualiti

D’Village Caterers Pilihan Yang Tepat Untuk Anda

pakej katering murah selangor

Sebarang event yang anda adakan pasti akan berjaya dengan adanya D’Village Caterers. Tidak ada yang tidak berpuas hati dengan perkhidmatan D’Village Caterers. Semua makanan yang disediakan oleh D’Village Caterers sangat lazat kerana mempunyai tenaga kerja yang sangat berpengalaman dalam kerja masing-masing. Jadi, D’Village Caterers adalah pilihan terbaik anda sekiranya anda ingin melakukan apa-apa majlis atau event. Anda boleh menghubungi pihak mereka untuk sebarang pertanyaan lanjut dan tempahan.

pekerja dvillage catering

D’VILLAGE CATERERS | KATERING MURAH DI SELANGOR
Hubungi: Tekan untuk telefon ( 010-4217623 ) | Tekan untuk Whatsapp
Facebook: D’Village Caterer Official

Dapatkan Harga Pakej Katering Daripada D'Village Caterers Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

D'Village Caterers Hevea Kafeteria Lembaga Getah Malaysia Sungai Buloh, Jalan Sungai Buloh, 47000 Selangor, Malaysia.

   
Dapatkan Harga Pakej Katering Daripada D'Village Caterers Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Harga Pakej Katering Daripada D'Village Caterers Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: