Review
Dec 3, 2017, 11:15pm

Doorgift Kahwin Murah Serendah RM0.90


Sudah menjadi kebiasaan dalam sesebuah majlis perkahwinan masyarakat melayu memberikan cenderahati atau doorgift kepada tetamu yang hadir sebagai tanda penghargaan terima kasih kerana kesudian mereka menghadirkan diri bagi meraikan pasangan pengantin baru serta memeriahkan majlis tersebut.

doorgift-coklat

Memberi doorgift kepada tetamu bukanlah satu perkara yang wajib dilakukan oleh tuan rumah kepada tetamu. Akan tetapi, ianya sudah sebati dan menjadi trend dalam setiap majlis perkahwinan masyarakat melayu sejak dari zaman dahulu lagi dan sehingga kini trend tersebut masih lagi di amalkan.

Telur rebus yang dibungkus dengan kertas tisu atau kertas plastik warna-warni adalah doorgift yang paling popular pada zaman dahulu. Kemudiannya telur rebus digubah menjadi bunga telur selaras dengan peredaran zaman. Telur rebus tidak lagi dibungkus, sebaliknya telur rebus di ikat bersama dengan bunga dan dipanggil bunga telur.

telur-rebus

Bunga telur juga telah melalui banyak perubahan dari tahun ke tahun dan kini bunga telur semakin dilupakan. Ini kerana telur rebus tidak lagi menjadi pilihan masyarakat melayu dan mungkin juga bunga telur tidak lagi sesuai di zaman serba moden ini. Akan tetapi pemberian bunga telur masih lagi di amalkan di kampung-kampung.

bunga-telur

Disebabkan bunga telur kurang mendapat perhatian dan kurang permintaan, harga bunga telur di pasaran menjadi semakin mahal. Disebabkan itu juga, masyarakat melayu lebih memilih doorgift moden yang lain selain bunga telur. Kini, terdapat pelbagai jenis doorgift yang lebih menarik dan eksklusif untuk diberikan kepada para tetamu yang hadir.

Malah, doorgift sebegini harganya jauh lebih murah serendah RM0.90 berbanding bunga telur yang sedikit mahal dan perlu menyediakan telur rebus terlebih dahulu untuk di letakkan bersama bunga membuatkan bunga telur menjadi lebih leceh untuk disediakan. Tambahan lagi, tidak semua orang menggemari telur rebus.

Doorgift Kahwin Coklat Semurah RM0.90 Simplychocolate

Terdapat pelbagai jenis doorgift yang ada di pasaran untuk pilihan bakal pengantin. Ada yang jenis berkotak, beg, berkaca dan sebagainya. Anda boleh pilih mengikut kesesuaian majlis anda dan mengikut bajet masing-masing. Apa yang lebih penting, doorgift kahwin anda akan menjadi kenangan dan menggembirakan tetamu yang hadir.

simplychocolate-2

Doorgift coklat adalah pilihan yang tepat untuk dijadikan sebagai doorgift kahwin anda. Dengan harga RM0.90, anda boleh dapatkan doorgift yang sedap dengan bungkusan yang ekslusif untuk diberikan kepada tetamu yang hadir daripada Simplychocolate. Tambahan lagi, doorgift seperti coklat adalah kesukaan ramai tidak mengira peringkat usia.

Dengan adanya bungkusan coklat doorgift yang ekslusif sebegini, sudah tentunya ianya menjadi pilihan terkini bakal pengantin untuk majlis mereka. Dengan semurah RM0.90 untuk satu bungkusan coklat sudah tentu memberikan penjimatan kepada bakal pengantin untuk belanja kahwin. Pengantin pun tidak perlu pening kepala untuk memikirkan soal doorgift yang lain.

Keistimewaan Doorgift Kahwin Coklat Simplychocolate

1. Jimat Dan Murah

doorgift-murah

Perkara pertama dalam pemilihan doorgift kahwin, sudah tentu bakal pengantin memilih doorgift yang murah untuk penjimatan belanja majlis kahwin mereka kerana banyak lagi belanja yang perlu difikirkan. Jadi, Simplychocolate menawarkan harga doorgift yang termurah di pasaran untuk bakal pengantin yang berbajet kecil.

2. Bungkusan Coklat Simplychocolate Yang Eksklusif

bungkusan-coklat-eksklusif

Selain harga doorgift yang cukup murah, bungkusan coklat juga didatangkan dalam bungkusan yang sangat eksklusif untuk mereka yang berbajet kecil ataupun besar. Lebih menarik lagi, kesemua doorgift coklat boleh di pelbagaikan mengikut tema majlis kahwin anda dari segi warna dan sebagainya.

3. Banyak Pilihan

pelbagai-pilihan-doorgift-coklat

Simplychocolate menawarkan pelbagai jenis pilihan doorgift untuk pilihan anda seperti coklat bar, coklat kotak untuk hantaran, coklat kotak untuk pertunangan, coklat kotak untuk hadiah harijadi  atau untuk sebarang majlis mengikut permintaan anda. Simplychocolate mampu merealisasikan permintaan mengikut citarasa anda.

4. Coklat Buatan Tangan Yang Sedap

coklat-handmade

Coklat buatan tangan daripada Simplychocolate adalah coklat buatan Malaysia yang disukai ramai kerana rasanya yang sedap dan unik sesuai untuk citarasa tekak orang Malaysia. Rasa coklat yang tidak terlalu manis dan tidak jemu di makan selepas anda mencuba untuk pertama kalinya.

5. Dijamin Halal

Simplychocolate memberikan jaminan bahawa coklat buatan tangan yang dihasilkan adalah halal. Selain itu, Simplychocolate sentiasa memastikan semua coklat yang dihasilkan berkualiti tinggi supaya dapat memberikan kepuasan kepada para pelanggan dan bukan mengharapkan keuntungan semata-mata.

6. Cepat Siap

doorgift-cepat-siap

Kenapa doorgift coklat merupakan pilihan yang tepat? Ini disebabkan doorgift coklat seperti ini lebih memudahkan kerja dan cepat siap dalam urusan menyediakan doorgift. Hanya perlu membuat tempahan segera dan siap dalam masa yang ditetapkan. Kebiasaanya doorgift coklat akan siap dalam masa 4-7 hari sebelum majlis berlangsung.

7. Dekorasi Yang Menarik

design-coklat-menarik

Selain rasa coklat buatan tangan yang sedap, Simplychocolate memberikan dekorasi yang cantik dan comel dalam setiap hidangan coklat yang di tempah oleh pelanggan terutamanya coklat untuk majlis pertunangan, perkahwinan, hadiah harijadi, hadiah untuk orang yang tersayang dan sebagainya. Gerenti anda jatuh hati melihat dekorasi yang cantik seperti ini.

8. Easy Payment

pembayaran-online

Untuk memudahkan urusan pembayaran para pelanggan, Simplychocolate menawarkan perkhidmatan easy payment secara online dan secara ansuran. Bayaran secara ansuran secara tidak lansung tidak membebankan bakal pengantin untuk membuat persiapan dalam hal kahwin yang lain.

Jenis-Jenis Bungkusan Coklat Simplychocolate Untuk Doorgift Kahwin

1. Coklat Bar

bar-coklat

Coklat bar sangat sesuai di jadikan sebagai hadiah kepada yang tersayang sebagai tanda sayang atau sekiranya anda berbajet besar untuk berikan coklat bar kepada tetamu, anda boleh memilih coklat bar jenis bersaiz besar ini. Ataupun anda boleh tempah untuk diri anda sendiri.

2. Coklat Bar Mini

mini-bar-coklat

Coklat bar bersaiz mini ini adalah pilihan yang paling sesuai untuk di jadikan sebagai doorgift kahwin untuk para tetamu yang hadir. Harganya juga lebih murah dan menjimatkan berbanding coklat bar bersaiz besar. Selain itu, sesuai juga untuk dijadikan sebagai doorgift untuk majlis harijadi, majlis akikah ataupun majlis-majlis yang lain.

3. Coklat Kotak

coklat-kotak

Coklat kotak pula terdapat banyak saiz dan banyak pilihan yang ada untuk anda pilih. Coklat kotak seperti ini biasanya di tempah untuk majlis bertunang, hadiah harijadi, dan lain-lain lagi. Tempahan coklat kotak didatangkan dengan perkhidmatan penghantaran secara percuma kepada pelanggan.

Tips Untuk Dapatkan Harga Doorgift Kahwin Murah

tips-membeli-doorgift-murah

Jika anda seorang bakal pengantin yang sedang tercari-cari doorgift untuk majlis kahwin anda, sebaiknya anda fikirkan beberapa tips untuk dapatkan harga doorgift murah untuk lebih jimat dalam belanja kahwin majlis anda. Mungkin anda boleh guna pakai tips di bawah ini.

  1. Buat pembelian doorgift ketika harga promosi atau sebelum musim kahwin.
  2. Buat pilihan doorgift yang didatangkan dengan barangan lain seperti goodie bag, surah yasin, coklat dan sebagainya.
  3. Pilih tempahan yang menyediakan perkhidmatan bayaran ansuran untuk tidak membebankan diri anda membayar jumlah yang banyak dalam satu masa.

Apakata Pelanggan Simplychocolate Untuk Doorgift Kahwin Murah

Rata-rata pelanggan yang telah membuat tempahan coklat daripada Simplychocolate sangat berpuas hati dengan rasa coklat buatan tangan yang sangat sedap. Mereka juga mengatakan bahawa perkhidmatan daripada Simplychocolate sangat bagus, cepat dan terbaik. Ramai pelanggan yang membuat pembelian kali kedua selepas berpuas hati berurusan dengan Simplychocolate. Baca testimoni daripada mereka di bawah ini.

testimoni-pelanggan-simplychocolate (1) testimoni-pelanggan-simplychocolate (2) testimoni-pelanggan-simplychocolate (3) testimoni-pelanggan-simplychocolate (4)

Buat Tempahan Doorgift Kahwin Murah Sekarang!!!

Anda disarankan membuat tempahan lebih awal untuk memudahkan tempahan disiapkan dalam tempoh yang ditetapkan sebelum majlis berlansung. Membuat tempahan awal juga menguntungkan anda kerana berkemungkinan barang  akan naik harga pada masa akan datang dan anda tidak boleh berjimat lagi.

Tempoh siap pula bergantung kepada jumlah doorgift yang ditempah dan jumlah tempahan yang sedia ada. Anda boleh buat tempahan awal dengan membayar deposit untuk dapatkan harga promosi walaupun majlis perkahwinan anda lambat lagi. Sekiranya anda ingin berurusan dengan cepat, anda boleh terus Whatsapp Simplychocolate dengan segera.

tempah-doorgift-coklat-sekarang

Jom Dapatkan Bajet Doorgift SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No. 79, Jalan Wira Jaya, Timur 1, Taman Ipoh Jaya, 31350 Ipoh, Perak

   
Jom Dapatkan Bajet Doorgift SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Bajet Doorgift SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: