Islam
May 11, 2012, 12:50am

Doa Ustaz Abdullah Amin dalam Tanyalah Ustaz


Muhamad Bin Abdullah Al Amin atau lebih dikenali sebagai Ustaz Amin merupakan seorang penceramah bebas yang kerap muncul di dalam tv. Selain tv, ustaz amin juga sering muncul dalam radio ikim.fm. Saya memang dah lama follow Ustaz amin ini sejak 2009 macam itu.

Ustaz Amin

al-Faqir Ila Rabbihi merupakan tagline bagi Ustaz Amin. Bagi rakan-rakan blogger yang berminat untuk membaca perjalanan hidup ustaz amin bolehlah melayari http://www.ustazamin.com/ atau Fan Page Ustaz Amin. Semoga bermanfaat untuk rakan-rakan bacaan doa selepas solat.

Doa Selepas Solat

Bismillahirrahmanirrahim..
“Ya Allah Ya Tuhan kami, pada kesempatan hidup yang telah kau berikan kepada kami Ya Allah. Jika ada kesalahan dan keaiban yang kami lakukan Ya Allah, ampunkan segala dosa-dosa kami Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan kami, pada peluang yang masih kau berikan kepada kami ya Allah, kami memohon kepada Mu ya Allah, pimpinkanlah kami kejalan Mu yang lurus ya Allah. Ya Allah Ya Tuhan kami, jika ada dikalangan kami orang yang sedang sakit ya Allah, berikan kesembuhan kepada mereka ya Allah, jika ada dikalangan kami orang yang bersedih hatinya ya Allah, berikan ketenangan dan jalan keluar dari segala permasalahan mereka ya Allah, jika ada dikalangan kami orang yang sangat berhajat dengan keperluannya ya Allah, anak-anak yang menderhaka kepada ibu dan ayahnya ya Allah, ampunkan mereka dan
pimpinlah mereka Ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan kami, susah kami bantulah ya Allah, beban kami ringkanlah ya Allah, kesusahan kami permudahkanlah ya Allah, hajat kami tunaikan ya Allah. Ya Allah ya Tuhan kami, dosa kami ampunkanlah ya Allah, aib kami tutuplah ya Allah, keras hati kami lembutkanlah ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan kami, keluarga kami bahagiakanlah ya Allah, isteri kami solehahkanlah ya Allah, suami kami solehkanlah ya Allah, anak-anak kami soleh dan solehahkanlah ya Allah. Jika ada dikalangan mereka yang keras hati lembutkanlah ya Allah, jika ada dikalangan mereka yang belum mendapat kesempurnaan hidayahmu, berilah hidayahmu kepada mereka ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, gantikanlah kesedihan hati kami dengan kegembiraan dari Mu ya Allah, gantikanlah segala kekusutan hati kami dengan ketenangan dari Mu ya Allah, berikan keselamatan kepada kami ya Allah, hindarkan kami dari segala mara bahaya ya Allah, daripada hasad dengki manusia yang berhasad ya Allah, daripada kezaliman manusia yang menzalimi ya Allah, dan daripada perkara yang tidak mampu kami tanggung ya Allah, hidayahkanlah hati kami ya Allah, murahkan rezeki kami ya Allah.

Ya Allah Ya Tuhan kami, berikan kekuatan keimanan kepada kami ya Allah, sepertimana yang telah kau berikan kepada nabi Mu Ibrahim ya Allah, berikan kami ketabahan didalam segala urusan hidup kami ya Allah, sepertimana yang telah kau berikan kepada nabi Mu Ayub ya Allah. Berikan kami jalan keluar bagi segala permasalahan kami ya Allah, sepertimana yang telah Kau berikan kepada nabi Mu Yunus ya Allah. Berikan kami kemurahan rezeki yang halal ya Allah, sepertimana yang telah kau berikan kepada nabi Mu Sulaiman ya Allah. Berikan kami bantuan dalam segala urusan kami ya Allah, sepertimana yang telah Kau berikan kepada nami Mu Musa ya Allah. Berikan kami akhlak dan adab ya Allah, sepertimana yang Kau berikan kepada nabi Mu Muhammad ya Allah. Berikan kami keluarga yang bahagia ya Allah, sepertimana yang telah kau berikan kepada Saidina Ali dan Siti Fatimah, Ya Allah. “

Amin Ya Rabbal Alamiin..

ProfHariz : Sangat indah Doa Ustaz Amin Ini.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: