Review
Mar 28, 2014, 8:12pm

Diet Atkins : Peringkat 1 Induction


Pernahkah anda dengar mengenai Diet Atkins? Atau mungkin ada yang tertanya-tanya apakah itu Diet Atkins?.. Diet Atkins adalah diet rendah karbohidrat yang kini semakin popular diamalkan dikalangan kaum wanita yang inginkan berat badan yang idea dan mahu kurus dengan cepat… Diet Atkins ini diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins pada awal tahun 70an bagi membantu seseorang individu itu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak dalam badan.. Nak tahu lebih lagi tentang Diet Atkins? Baca sampai habis ye..

makanan-diet-atkin
Dr. Robert C. Atkins telah membuat kajian mengenai low carbohydrate diet dan mendapati, mereka yang mengamalkan pemakanan kurang karbohidrat tetapi tinggi dengan protein mampu menghilangkan berat badan yang berlebihan dan kekal dalam keadaan langsing seumur hidup. Diet Atkins ini adalah Atkins Nutritional Approach (ANA) yang mempunyai 4 peringkat utama yang perlu diikuti dengan penuh berdisiplin dan dedikasi jika anda ingin mencapai tubuh langsing impian anda iaitu :-

Peringkat 1: Induction

Peringkat 2: Ongoing Weight Loss

Peringkat 3: Pre-maintenance

Peringkat 4: Lifetime Maintenance

atkin-diet-malaysia-plan

Ok, peringkat 1 adalah peringkat yang paling penting dalam Diet Atkins.. Kenapa? Kerana dalam peringkat 1 – Induction, anda dihadkan dengan hanya 20gram Karbohidrat sahaja.. Tujuannya? Memastikan badan anda membakar lemak, bukan glukosa.. Induction ini dilakukan sehingga mencapai berat badan yang anda inginkan! Dari segi sainsnya, badan akan menggunakan glukosa sebagai bahan api terlebih dahulu sebelum lemak. Jika anda mengehadkan karbohidrat kepada hanya 20 gram atau kurang sehari, store glukosa badan anda akan habis dalam masa 48 jam (2 hari). Selepas tu, apa yang dibakar oleh badan anda sebagai tenaga adalah lemak semata-mata dan dengan cara inilah anda akan menghilangkan lemak.

Berapa target berat badan anda?

Contohnya, berat badan anda sekarang 100kg dan target anda ingin mencapai berat badan 80kg. Maka anda akan buat induction ini sehingga berat badan anda 80kg baru anda boleh berhenti Peringkat 1 dan pergi ke peringkat 2 Diet Atkins dan peringkat yang seterusnya. Paling lama 2 tahun sahaja. (Bergantung keadaan kesihatan dan berat badan anda). Kalau sudah melebihi 2 tahun tak kurus-kurus juga, makanya itu bukan namanya DIET ye.. hehe

Model Diet Atkins

Q : Hariz saya ada baca Peringkat 1 ini hanya boleh makan 20gram Karbohidrat. Boleh cerita tak apa yang boleh makan dengan 20gram tu?

Boleh Makan Induction Diet Atkins

Apa yang saya listkan disini adalah HALAL DIET ATKINS. Anda bebas untuk panggang, steam, bakar, sup, digoreng tanpa tepung dan ditambah gula atau madu.

diet-ayam-atkin

Ayam

menu-diet-atkin-daging

Daging

menu-diet-atkin-ikan

Ikan

sayuran-hijau-menu-diet-atkin

Sayuran Hijau

menu-diet-atkin-udang

Udang

Selain itu, anda juga boleh mengambil keju (cheddar, mozarella & parmesan), rumpai laut, supplement dan vitamin.. Paling penting, air kosong atau air mineral haruslah diambil dalam kuantiti yang secukupnya sekurang-kurangnya 8 gelas sehari..

Q : Hariz contoh menu diet atkins bagi peringkat 1 macam mana??

Berikut adalah contoh Menu Induction Diet Atkins yang boleh anda amalkan bagi membantu menurunkan berat badan…

Menu Induction Diet Atkins
Sarapan awal pagi (6.30am – 8.00am)
http://instagram.com/p/gZQpi1guu5/

Sarapan pagi (10.30am – 12.00am)
http://instagram.com/p/i2RxpWAuq6/

Makan Tengahari(2.00-3pm)
http://instagram.com/p/kD_z2kAuoT/

Makan Petang(5pm-6pm)
http://instagram.com/p/fCN_bNgugJ/

Makan Malam(8pm-9pm)
http://instagram.com/p/fchLU3guk1/

Dalam sehari anda boleh makan sebanyak 5 kali dan anda juga boleh melaraskan jadual pemakanan anda dengan hanya makan 4 kali sehari sahaja.. Tetapi saya amat mengesyorkan anda makan sehari 5 kali sehari bagi mengelakkan gastrik!

Q: Konsep Induction Diet Atkins ni macam mana sebenarnya?

Konsep Diet Atkins adalah jangan berlapar atau biarkan perut kosong. Anda kena selalu makan dan makan. Asalkan jangan melebihi 20gram Karbohidrat dalam sehari dan tidak mengambil gula, madu dan tepung.

Q: Saya selalu sibuk dan tiada masa untuk mengamalkan Diet Atkins ni.. Adakah cara lain yang lebih mudah dan berkesan untuk kurus?

Ok, bagi yang tiada masa untuk mengamalkan Diet Atkins ni, saya ingin mengesyorkan satu alternatif lain yang boleh anda amalkan bagi menggantikan Diet Atkins ini untuk kurus dengan cepat dan berkesan..

kuruskan-badan-dengan-berkesan-dan-diet-atkin

Kuruskan Badan Anda dengan MINCE MX JUICE & SERUM

kuruskan-badan-dengan-minum-jus-mince-mx

Sebelum anda membaca dengan lebih lanjut, minta anda jawab soalan-soalan ini :-

 1. Adakah anda mempunyai masalah berat badan?
 2. Adakah anda ada cuba untuk turunkan berat badan tetapi masih belum nampak hasilnya?
 3. Tahukah anda terdapat satu produk yang boleh bakar lemak dan boleh menyebabkan berat badan turun dalam masa yang singkat?

Sekiranya jawapan anda pada soalan pertama dan kedua adalah YA dan jawapan pada soalan ketiga adalah TIDAK, maka apa yang bakal diterangkan di bawah ini mungkin adalah apa yang anda cari selama ini…

jom-kuruskan-badan-dengan-mince-mx
Adakah anda sering bersenam atau exercise pada setiap hari dan berdiet sepanjang masa tetapi tidak juga dapat menurunkan berat badan?

Tanda-Tanda Anda Perlu Kuruskan Badan Dengan Segera!

tanda-anda-wajib-kurus-segera

Lihat pada diri anda sendiri dan tanya pada diri sendiri sekiranya anda mempunyai tanda-tanda seperti berikut seperti:-

 • Lenguh-lenguh badan dan sendi-sendi
 • Cepat penat serta mengantuk
 • Pergerakan yang lambat dan terhad
 • Tidur berdengkur
 • Dan sebagainya

Jika ya, maka anda hendaklah melakukan sesuatu kerana sekiranya anda mengabaikan tanda-tanda ini, ia mungkin akan menyebabkan masalah yang lebih kronik.

Fungsi MINCE MX JUICE & SERUM

mince-mx-serum-dan-juice

MINCE MX JUICE & SERUM boleh membantu anda untuk kurus dan turunkan berat badan dengan cepat. Ia terbukti berkesan dan mampu membantu dalam membakar lemak badan yang berlebihan secara maksimum dalam masa yang singkat. MINCE MX JUICE mempunyai 6 fungsi khas untuk kekal cergas dan cantik, iaitu :-

 1. Membakar lemak
 2. Detoks
 3. Penghalang karbo
 4. ‘Booster’ tenaga
 5. Anti penuaan
 6. Melicinkan kulit

Kandungan MINCE MX JUICE Untuk Membantu Anda Kurus

kandungan-jus-mince-mx-kuruskan-badan

MINCE MX JUICE mengandungi bahan-bahan semulajadi dan diformulasikan dengan THERMO FAT BURNER, ia akan membantu dalam proses membakar lemak badan dengan selamat tanpa kesan sampingan. MINCE MIX JUICE mengandungi bahan-bahan semulajadi seperti Jus Manggo, Garcinia, Guarana, Oligo Fructose, Manggo Flavor, Green Team L-Carnitine, L-White Kidney Bean, Raspberry Ketones, Ekstrak Buah Zaitun, Halia Bara dan Stevia yang dapat membantu membakar lebih banyak kalori dan membuatkan anda berasa sihat dan cergas sepanjang hari, di samping meningkatkan antibodi badan, melancarkan perjalanan saluran darah anda dan juga bertidak sebagai detox.

TEMPAH MINCE MX JUICE & SERUM SEKARANG

Cara Pengambilan MINCE MX JUICE

Cara mengambil MINCE MX JUICE ini senang sahaja.. Ambil 1 sudu besar MINCE MX JUICE ini 2 kali sehari.

Diet Bukan Perlu Berlapar!

diet-tak-perlu-berlapar
Diet yang baik merupakan kunci kepada kejayaan program untuk kurus dan mengurangkan berat badan, terutama sekali bagi wanita yang semestinya mengidamkan tubuh badan yang langsing dan rupa paras yang menawan. Ramai yang salah anggap dengan definisi diet yang sebenar. Bagi kebanyakan orang, diet bermaksud kita perlu berlapar. Sebenarnya, diet adalah pemakanan harian kita. Sekiranya anda inginkan tubuh yang kurus dan menawan, pastikan anda mengamalkan diet yang betul. Dan untuk menampakkan lagi kesan yang lebih optimum, minumlah MINCE MX JUICE setiap hari!

Testimoni Pengguna MINCE MX JUICE

Gambar di bawah menunjukkan mereka yang sudahpun mengamalkan produk MINCE MX JUICE dan berpuashati dengannya..

testimoni-pengguna-jus-mince-mx
Apa kata rakan-rakan lain yang telah menggunakan MINCE MX ini?

testimoni-jus-mince-mx (1)

testimoni-jus-mince-mx (2)

testimoni-jus-mince-mx (3)
Insya Allah, dengan mengamalkan MINCE MX JUICE & SERUM, tidak mustahil untuk anda mengurangkan berat badan sehingga 10kg!

Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Sekarang!

MINCE MX JUICE yang digandingkan dengan SERUM MICE MX merupakan gabungan yang akan membantu membakar lemak berlebihan secara maksima dan optimum, di samping dapat mencantikkan kulit serta memberi tenaga tanpa ada apa-apa kesan sampingan. Ia bertindak secara efektif dalam usaha anda untuk menurunkan berat badan anda dengan cepat dan selamat. Di samping itu juga, ia juga mempunyai fungsi anti-penuaan yang akan membantu anda untuk mendapatkan kembali wajah dan rupa zaman muda anda. Anda akan dapat merasakan perbezaan pada diri anda seawal 3 – 7 hari apabila mengamalkan MINCE MX JUICE & SERUM.

minum-juice-mince-mx-untuk-diet

Lemak yang berlebihan di dalam badan sekiranya tidak diatasi akan memudaratkan diri anda kepada masalah risiko kesihatan yang lebih bahaya. Jadi jangan tunggu-tunggu lagi! Tempah dengan kami sekarang! Stok kami memang banyak dan insya-Allah stok tidak akan putus, tetapi apa yang perlu anda risaukan adalah diri anda sendiri dan anda perlu bakar lemak anda dengan segera. Jadi klik pada link Tempah Sekarang!

TEMPAH SEKARANG !

TEMPAH SEKARANG !

TEMPAH SEKARANG !

Sekiranya anda masih ada persoalan lain, boleh dapatkan maklumat menerusi WhatsApp dan facebook seperti berikut :-

MINCE MX JUICE & SERUM

Telefon: 019-2229279 | Link WhatsApp

Facebook: @mincemx

Website: www.cergasmenawan.com

Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan MINCE MX JUICE & SERUM Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: