Review
Jan 10, 2018, 5:03pm

De Belleza Beauty Spa Terbaik di Kuala Terengganu


Pusat kecantikan atau lebih dikenali sebagai beauty spa merupakan salah satu tempat yang dikhaskan bagi mereka yang inginkan rawatan untuk kulit wajah mereka, bagi mereka yang mempunya masalah kulit sepert jerawat, jeragat, bintik hitam dan sebagainya, ataupun bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit mereka. Pusat kecantikan atau beauty spa biasanya mempunyai ciri-ciri yang membuatkan pengunjungya berasa selesa dan nyaman ketika menjalani rawatan, seperti keadaan persekitaran yang nyaman dan selesa. Nyatalah pusat kecantikan ini boleh juga dijadikan sebagai salah satu tempat istirehat khusus bagi wanita untuk menenangkan fikiran dan minda di samping menikmati rawatan yang diberikan.

spa terbaik di kuala terengganu 32

Kebaikan mengunjungi pusat kecantikan atau beauty spa ini adalah anda dapat berpeluang untuk berjumpa dengan pakar-pakar kecantikan kulit yang mana mereka boleh menerangkan atau membantu anda dengan cara-cara untuk menjaga kesihatan, bagaimana untuk memulihkan serta mengekalkan kecantikan serta kesihatan kulit anda terutama sekali raut wajah anda, dan bagaimana untuk anda mendapatkan rupa paras yang cantik, anggun, gebu dan flawless. Di sini anda boleh mengambil kesempatan untuk menimba ilmu dan pengalaman dalam cara-cara untuk menjaga diri anda.

spa terbaik di kuala terengganu 35

Di Kuala Terengganu, di manakah anda hendak mencari pusat kecantikan atau beauty spa tersebut? Terdapat beberapa pusat kecantikan atau beauty spa yang terdapat di bandar Kuala Terengganu, tetapi kita senantiasa mahukan yang terbaik dan pada masa yang sama dapat menawarkan servis atau perkhidmatan rawatan muka dan facial spa treatment yang berpatutan dan harga mampu milik. Di mana ya? Di sini kita akan memperkenalkan salah satu pusat kecantikan atau beauty spa yang terbaik di Kuala Terengganu.

Memperkenalkan De Belleza Beauty Spa | Terbaik Di Kuala Terengganu

spa terbaik di kuala terengganu 02

Selamat datang ke pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa, satu-satunya pusat kecantikan atau beauty spa yang terbaik di Kuala Terengganu. De Belleza Beauty Spa cukup dikenali bukan sahaja oleh penduduk-penduduk di bandar Kuala Terengganu, tetapi juga pengunjung-pengunjung dari luar negeri. Lokasi dan kedudukan pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa ini berada di tengah-tengah bandar Kuala Terengganu, di sebuah rumah kedai yang terletak di Jalan Sulaiman. Pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa adalah jawapan anda untuk mendapatkan perkhidmatan kecantikan kulit dan facial spa treatment yang anda idam-idamkan.

spa terbaik di kuala terengganu 67

Pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa adalah khusus untuk wanita-wanita Muslimah yang mana pusat kecantikan ini, antara pusat kecantikan atau beauty spa terbaik di Kuala Terengganu, menawarkan produk-produk penjagaan kulit muka dan wajah dan juga menawarkan perkidmatan-perkhidmatan rawatan dan kecantikan kulit sesuai dengan kehendak dan kemahuan anda. Pastinya anda akan tertarik dengan layanan dan perkhidmatan yang mesra yang ditawarkan oleh pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu.

Rawatan-rawatan di De Belleza Beauty Spa | Terbaik di Kuala Terengganu

spa terbaik di kuala terengganu 41

Salah satu rawatan kulit muka atau wajah di pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu adalah rawatan Fresh Herba Treatment. Rawatan ini amat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat dan jeragat, dan ia juga bersesuaian bagi mereka yang mempunyai lingkaran gelap bawah mata (dark eye bags). Bagi sesiapa yang medapati kulit muka anda rosak akibat tersilap memakai produk kecantikan, anda juga boleh mencuba rawatan Fresh Herba Treatment ini. Rawatan ini juga mampu untuk menghilangkan bintik-bintik hitam di muka anda, sekaligus mengembalikan raut wajah yang cantik, gebu serta flawless.

spa terbaik di kuala terengganu 47

Pakar-pakar kecantikan di De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu akan membantu anda dalam merawat kulit muka anda, dengan menggunakan losyen-losyen berasaskan herba yang semestinya dibuat daripada 100% bahan-bahan semulajadi. Sekiranya anda mengalami masalah jerawat batu (pustull) dan jerawat kecil (papull), anda dinasihatkan untuk mendapatkan rawatan dengan segera. Keadaan kulit ini selalunya terjadi pada umur remaja dan harus diberikan perhatian dan dirawat seawal yang mungkin.

spa terbaik di kuala terengganu 36

Losyen-losyen berasaskan herba yang digunakan oleh De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu diadun mengunakan bahan-bahan semulajadi 100% dan tidak menggunakan agen pengawet, dan anda akan yakin bahawa anda akan menggunakan produk yang betul-betul berkesan dalam usaha anda untuk memiliki kulit yang sihat dan cantik. Selain daripada rawatan facial treatment ini, De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terenggaanu juga menawarkan perkihdmatan-perkihdmatan lain seperti urutan (massage), pedicure, manicure, waxing, relaxing head dan juga refleksologi.

Kemudahan-kemudahan Yang Terdapat Pada | De Belleza Beauty Spa Terbaik di Kuala Terengganu

spa terbaik di kuala terengganu 88

Anda mungkin bertanya pada diri anda sendiri, apakah keistimewaan pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa berbanding dengan pusat-pusat kecantikan yang lain? Adakah dari segi servis / perkhidmatan atau kemudahan-kemudahan yang disediakan?  De Belleza Beauty Spa, antara beauty spa yang terbaik di Kuala Terengganu, menawarkan perkhidmatan-perkhidmatan rawatan kecantikan yang tiada tandingnya dan digandingan dengan kemudahan-kemudahan yang menawarkan satu persekitaran yang nyaman dan selesa di samping anda sedang menjalani proses rawatan muka anda.

spa terbaik di kuala terengganu 91

Antara ciri-ciri dan kemudahan-kemudahan yang terdapat di De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu, adalah seperti berikut:

 • Tempat yang selesa, dengan kedai berhawa dingin dan luas sehinggakan mampu merawat sehingga 4 pelanggan sekaligus
 • Harga yang paling murah – De Belleza Beauty Spa menawarkan harga yang paling murah dan paling berkesan kerana De Belleza Beauty Spa mementingkan rawatan untuk pulih, dan kualiti perkhidmatan diberikan keutamaan berbanding dengan kuantiti
 • Tempat mesra muslimah – lelaki tidak dibenarkan sama sekali di ruangan spa bagi menjaga sensitiviti dan privasi pelanggan-pelanggan De Belleza Beauty Spa

spa terbaik di kuala terengganu 57

 • Ruang menunggu – ruang menunggu yang berhawa dingin dan selesa, dan disertakan pula dengan alunan muzik yang nyaman dan selesa sehinggakan anda berasa hendak tidur
 • Layanan terbaik – sebanyak 1,000 daripada pelanggan kami telah meluahkan bahawa mereka amat berpuas hati dengan perkhidmatan atau servis yang diberikan, di samping dapat bergaul dengan pakar-pakar kecantikan yang cukup ramah.

spa terbaik di kuala terengganu 44

 • Jaminan wang dikembalikan – setiap servis atau perkhidmatan yang diberikan oleh De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu adalah terjamin berkesan, dan pakar-pakar kecantikn De Belleza Beauty Spa akan memberikan hasil kerja yang betul-betul berkualiti dan sangat profesional. Sekiranya terdapat apa-apa keraguan dalam perkhidmatan yang diberikan, pihak De Belleza akan bertanggungjawab 100%.
 • WiFi – WiFi berkelajuan 100 mbps disediakan untuk pelanggan yang menunggu.

Produk Kecantikan Kulit dari De Belleza Beauty Spa  | Terbaik di Kuala Terengganu

spa terbaik di kuala terengganu 01

Di samping menawarkan perkhidmatan rawatan kecantikan dan facial spa treatment yang terbaik di Kuala Terengganu, De Belleza Beauty Spa juga ada menawarkan produk-produk kecantikan dan penjagaan kulit supaya pelanggan-pelanggan De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu dapat menjaga wajah kulit mereka di rumah. Dikenali sebagai Magic Express, produk kecantikan dan penjagaan ini amat sesuai sebagai langkah penjagaan dan rawatan bagi pelbagai jenis dan keadaan kulit. Produk kecantikan dan rawatan kulit Magic Express telah mendapat pengiktirafan dari beberapa badan antarabangsa dan merupakan salah satu produk kecantikan dan rawatan kulit yang terulung di pasaran masa kini.

spa terbaik di kuala terengganu 25

Diperkenalkan sejak tahun 1985, produk kecantikan dan rawatan kulit Magic Express oleh De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu ini kini dikenali ramai sebagai salah satu produk yang menggunakan bahan-bahan herba dan 100% semula jadi untuk merawat pelbagai keadaan dan masalah kulit, seperti kulit kering, kulit merekah, jerawat, jeragat, bintik-bintik hitam dan sebagainya. Ia dihasilkan menggunakan teknologi canggih dari negara Perancis untuk menggabungkan ekstrak-ekstrak tumbuhan lalu menghasilkan produk berbentuk krim yang dapat memberi kesan yang ketara pada kulit muka sehingga ke akar umbi.

spa terbaik di kuala terengganu 08

Antara bahan-bahan semulajadi yang diigunakan yang terkadung dalam ramuan produk kecantikan dan rawatan kulit Magic Express oleh De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu, adalah seperti berikut:

 • Ginseng Extract – diperolehi dari akar ginseng yang mana ia sangat popular di kalangan masyarakt Cina untuk membantu organ dalaman berfungsi dengan lebih baik dan sempurna. Ginseng mempunyai partikel-partikel aktif yang membantu merawat masalah wajah sensitif dengan cahaya matahari dan juga bagi mereka yang menghadapi masalah pada kulit muka akibat penggunaan produk kecantikan yang salah.

spa terbaik di kuala terengganu 125

 • Ginkgo Biloba – merupakan sejenis herba yang kaya dengan serat dan vitamin, ia digunakan untuk melegakan sindrom pramenstruasi. Ekstrak ini mempunyai kandungan flavonoid dan teperonoid yang tinggi, dan ia juga mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi yang boleh memberi perlindungan terhadap kerosakan kulit. Selain dari itu juga, ia dapat membantu menghalang radikal bebas yang berbahaya terhadap kerosakan sel kulit. Pokok ginkgo biloba amat terkenal sejak turun-temurun sebagai satu-satunya pokok yang kaya dengan kebaikan dan khasiat.

spa terbaik di kuala terengganu 126

 • Squalene – merupakan kompaun (compound) organik 30-karbon yang didapati daripada minyak sayuran seperti buah zaitun, gandum, beras dan tumbuhan sayuran. Squalee digunakan sebagai perantaran biokimia yang mampu menghasilkan sel yang baru untuk pertumbuhan kulit. Sel-sel yang bercantum akan menghasilkan kulit yang segar dan bersinar, mejadikan raut wajah anda lebih gebu, anggun dan flawless. Tambahan pula, ia juga boleh menghilangkan sel kulit mati dan diigantikan dengan sel yang baru dan segar.

spa terbaik di kuala terengganu 127

 • Aloe Vera – nama lain bagi tumbuhan lidah buaya dan digunakan secara meluas sebagai ramuan penjagaan kulit dan dioles menjadi salah satu produk kecantikan. Aloe vera mempunyai kandungan anti-bakteria yang dapat mencegah jangkitan dan pada masa yang sama ia dapat melambatkan proses penuaan. Aloe vera juga mempunyai kandungan anti-oksida yang banyak untuk membantu membuang radikal bebas di dalam badan yang merupakan agen nombor satu penuaan. Selain itu juga, aloe vera mampu mengekalkan kulit yang lembut di samping dapat merngurangkan kedutan pada kuit anda, terutama sekali di raut wajah muka anda.

spa terbaik di kuala terengganu 128

 • Ekstrak bunga – ekstrak bunga megandungi agen-agen antiseptik, anti-mikro dan anti-radang yang cukup bagus untuk kulit. Minyak yang terkumpul dari ekstrak ini adalah sangat bagus untuk ulit yang kering, kasar dan kulit yang mempunyai eczema. Selain itu juga, ekstrak bunga juga dapat menggalakkan sel darah di dalam kulit untuk memberikan perlindungan yang diperolehi dari agen anti-oksida bagi mengurangkan kesan-kesan kedutan dan bintik-bintik hitam.

spa terbaik di kuala terengganu 129

Jemputlah Datang Ke De Belleza Beauty Spa  | Terbaik di Kuala Terengganu

spa terbaik di kuala terengganu 65

Jemputlah datang ke pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa, satu-satunya pusat kecantikan atau beauty spa yang terbaik di Kuala Terengganu. Sekiranya anda mengidamkan perwatakan yang menarik, kulit yang flawless, dan raut wajah yang anggun dan gebu serta cantik, ataupun anda ingin mencari penyelesaian untuk masalah kulit seperti jerawat, jeragat, bintik hitam dan sebagainya, anda tidak perlu lihat jauh-jauh lagi. Ini adalah kerana De Belezza Beauty Spa sedia berkhidmat untuk anda dalam usaha mendapatkan raut wajah yang flawless dan cantik. Anda tentu tidak akan menyesal dan akan amat berpuashati dengan perkhidmatan cemerlang yang diberikan oleh pusat kecantikan De Belleza Beauty Spa terbaik di Kuala Terengganu!!

spa terbaik di kuala terengganu 66

Jom Buat Spa Di Belleza Beauty SPA SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

De Belleza Beauty Express Lot 3976 Jalan Sultan Sulaiman, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu

   
Jom Buat Spa Di Belleza Beauty SPA SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Buat Spa Di Belleza Beauty SPA SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: