Review
Jun 12, 2018, 8:39am

Dapatkan Kit Ceramah Kejayaan, Motivasi Sedia Guna Untuk Penceramah


Rasa cemas, gugup, gementar, berpeluh dan sebagainya apabila mahu bercakap di hadapan orang ramai? Semua orang mengalaminya pada tahap yang berbeza walaupun semasa membuat penampilan kali pertama ataupun sudah berucap berkali-kali. Mengikut kajian, hampir 75% orang dewasa berasa takut apabila ingin memberi ucapan di hadapan umum. Rasa tertekan ini akan memberikan kesan yang tertentu kepada mental dan tubuh kita.

kit ceramah kejayaan

Namun, setiap daripada kita tidak boleh mengelak daripada bercakap di hadapan orang ramai baik untuk tuntutan akademik mahupun tuntutan kerja. Jika anda ingin mengatasi kelemahan anda semasa bercakap di hadapan orang dan membuatkan orang tertarik untuk mendengarkan apa yang anda perkatakan, anda boleh mencuba pelbagai cara untuk mencapainya.

5 Rahsia Teknik Komunikasi

ceramah komunikasi

Antara rahsia teknik berkomunikasi dengan baik ialah;

Rahsia #1: Keghairahan

Keghairahan, minat yang mendalam dan cinta pada sesuatu topik itu akan menonjol apabila kita berbicara. Serlahkan keghairahan kita dalam percakapan kita. Ini sering kali menjadi mudah apabila kita bercakap mengenai sesuatu yang kita cinta.

ceramah kejayaan dan motivasi

Oleh sebab itu juga, dalam perniagaan, pastikan perniagaan yang kita dalami adalah sesuatu yang menarik minat kita. Apabila kita berbicara dengan penuh ghairah dan bersungguh-sungguh, pastinya ia akan berjaya menarik hati mereka yang mendengar berbanding dengan sekiranya kita hanya bercakap ala kadar dan tidak menunjukkan riak wajah yang ceria dan mempesonakan.

Rahsia #2: Beri Inspirasi

Beri inspirasi kepada audiens anda. Inspirasi akan menyentuh emosi. Emosi adalah apa yang akan menghubungkan antara anda dan pendengar pada tahap yang lebih mendalam. Percakapan seringkali akan menyentuh logik manusia. Tetapi, inspirasi akan menyentuh emosi manusia.

ceramah kejayaan dan motivasi untuk pelajar

Kebanyakan daripada kelakuan manusia adalah berdasarkan emosi. Oleh itu, dengan menyentuh emosi melalui inspirasi, anda akan berjaya mendapat respons yang positif daripada audiens. Dalam berkomunikasi, cuba selitkan elemen-elemen inspirasi untuk menyentuh emosi pendengar anda.

Rahsia #3: Jelas Dan Pendek

cara berucap di hadapan

Bercakap dengan jelas. Gunakan perkataan-perkataan yang mudah difahami. Fahami bahawa apabila kita berkomunikasi, kita sering berhadapan dengan mereka yang pelbagai latar belakang.  Tidak semua akan fahami apa yang kita ingin sampaikan, oleh itu, gunakan perkataan yang mudah untuk di fahami. Adakalanya kita perlu jelaskan semula supaya pendengar benar-benar faham apa yang kita hendak sampaikan.

Rahsia #4: Mesti Ada Gaya

cara memberi ceramah kejayaan dan motivasi

Yang ini agak sukar dijelaskan, tetapi ia juga tak kurang pentingnya. Pastikan anda mempunyai gaya! Ya, gaya tu penting. Ambil sedikit masa untuk melihat pakar-pakar perniagaan berkomunikasi. Lihat gaya tersendiri yang mereka tonjolkan. Komunikasi bukan sahaja pada percakapan, tetapi gaya kita sendiri dari segi cara pembawaan, dan juga pemakaian.

Rahsia #5: Perbaharui Diri

koleksi ceramah motivasi

Perbaharui diri anda. Ubah diri anda dari semasa ke semasa mengikut zaman. Audiens sering berubah dan pelbagai peringkat umur. Untuk menawan mereka, kita perlu meletakkan diri kita bersama mereka.

Nak Jadi Magnet Kepada Audience Anda? Kit Ceramah Sedia Guna Bersedia Membantu Anda

Anda seorang penceramah, pensyarah, guru, ahli perniagaan dan seangkatan dengannya. Lumrah anda adalah berkomunikasi dengan audience setiap hari. Pernah rasa hilang semangat apabila terpandang audience tidak menumpukan perhatian, sering menguap, mengantuk atau tertidur ketika anda bercakap? Maknanya, sudah tiba masanya bahan dan teknik penyampaian anda perlu ditambah baik.

panduan dan kit ceramah

Kini kami sediakan Kit Ceramah Sedia Guna dengan 10 tajuk eksklusif dihasilkan oleh Dr. Syed Mohamed Shafeq Syed Mansor, mantan Prof Madya Fakulti Pendidikan, UTM untuk membantu anda mengatasi masalah di atas.

10 Tajuk Eksklusif Untuk Anda

Tajuk yang disediakan di dalam Kit Ceramah Sedia Guna berbentuk slide dan video sangat mudah untuk anda fahami dan kuasai. Antara 10 tajuk eksklusif ialah,

Topik #1 – NLP Dalam Pengucapan Umum

cara memberi ceramah kejayaan dengan NLP

Anda berkebolehan menggunakan teknik NLP seperti Anchoring secara Visual, Audio dan Kinestetik dalam Pengucapan Umum. Anda juga dapat mengatasi ketakutan dan menguasai teknik berkesan dalam sesi soal jawab ( Q&A ).

Topik #2 – Penyelesaian Masalah Secara Insightful Solution Therapy

kit ceramah serbaguna dari pakar

Anda dapat menguasai Teknik Celik Akal dan membantu mengenal pasti Sistem Kepercayaan Yang Salah ( Wrong Believe System ) pada diri sendiri atau orang lain.

Topik #3 – Teknik Mengurangkan Stres

ceramah cara mengurangkan stress

Anda dapat menggunakan 7 teknik dan pendekatan psikologi yang efektif dalam mengurangkan stres seperti Teknik Repo, Teknik 1/3, Teknik Kawal Minda, Teknik Pengurusan Masa, Teknik Shutdown dan Teknik Reverse.

Topik #4 – Rahsia Kejayaan Diri Satu

kit ceramah kejayaan dan keseimbangan hidup

Anda mampu mengenal pasti kekuatan Visual, Audio, Kinestetik pada diri. Selain itu anda dapat memahami Hukum Alam dan hubungannya dengan kehidupan.

Topik #5 – Kemahiran Mendengar Dalam Insightful Solution Therapy

kemahiran mendengar bagi penceramah

Anda mampu menajamkan pendengaran, pemahaman dan ingatan dengan menggunakan Kata Kunci serta menggunakan beberapa Teknik seperti Refleksi dan Reverse.

Topik #6 – Pendekatan Psikologi Mengenal Diri Dan Orang Lain

kit ceramah kejayaan dan psikologi

Anda dapat memahami dan mengenali diri dan orang lain melalui Teori Personaliti, memahami Kerangka Rujukan serta Aksi dan Reaksi dalam komunikasi.

Topik #7 – Penyelesaian Masalah Secara Minda Separa Sedar

kit ceramah separa sedar

Anda mampu menggunakan Teknik Reverse, Psychosythesis, Cross Breeding, Impossible Hybrid, Blue Rose dan Sleight of Head dalam penyelesaian masalah.

Topik #8 – Pengurusan Stres Menggunakan Teknik Releksasi Secara Muzik, Aroma Dan Urutan

ceramah teknik relaksasi

Anda berkebolehan membeza dan memilih ciri muzik yang sesuai untuk releksasi, dapat membezakan jenis aroma yang sesuai untuk releksasi dan berkebolehan mendemonstrasi cara urutan yang betul.

Topik #9 – Rahsia Kejayaan Diri Dua

teknik afirmasi dan mental movie

Anda mampu mencapai matlamat dengan Mental Movie dan mampu menggunakan Teknik Afirmasi dan Teknik Anchoring.

Topik #10 – Permasalahan Dan Penyelesaian Dalam Amalan Law Of Attraction

ceramah kejayaan law of attraction

Anda dapat mengenal pasti proses pelaksanaan Law of Attraction dan mengenal pasti faktor penyumbang kejayaan.

Jaminan Wang Dikembalikan

Sekiranya anda yang membeli bahan eksklusif ini berasa tidak berbaloi memilikinya dengan wang yang dikeluarkan, sila maklumkan kepada kami dalam tempoh tujuh (7) hari pembelian. Kami akan mengembalikan wang anda.

panduan ceramah motivasi dan kejayaan

Dapatkan Kit Ceramah Kejayaan Motivasi Daripada Dr Syed Mohamed Syafeq Pada Harga Promosi!

Ketika anda memikirkan tujuan hidup anda pasti anda katakan anda ingin kaya, ingin berjaya, ingin memperoleh kerjaya yang baik, ingin gaji yang besar, mahu jadi pensyarah yang baik dan ingin menjadi orang yang bahagia. Dengan adanya Kit Ceramah Sedia Guna, ia dapat menyelesaikan masalah yang anda hadapi. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Kit Ceramah Serba Guna, anda boleh hubungi talian di bawah ini.

maklumat lengkap kit ceramah kejayaan motivasi

KIT CERAMAH SERBA GUNA | MOTIVASI SEDIA GUNA UNTUK PENCERAMAH
Hotline:Tekan untuk telefon (018-9413482) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Saf Akademi

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: