Review
Oct 16, 2017, 12:44pm

Daftar Astro PVR dan Astro Beyond, Promosi Rebate RM636**


All-Asia Satellite Television and Radio Operator atau lebih di kenali dengan nama Astro merupakan siaran televisyen satelit dan radio berbayar pertama di Malaysia yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Boleh di katakan hampir seluruh rakyat Malaysia melanggan astro di rumah masing-masing.

astro-tv

Dari awal kewujudan Astro di Malaysia, rakyat Malaysia lebih mempunyai banyak pilihan rancangan televisyen tidak terhad kepada siaran televisyen percuma yang sedia ada. Malah, pelanggan boleh melanggan siaran-siaran kegemaran mereka mengikut pakej yang ditawarkan. Selaras dengan peredaran teknologi yang semakin berkembang, Astro kini tidak hanya kepada satelit berbayar. Astro juga menawarkan penyiaran satelit percuma iaitu dengan melanggan pakej NJOI.

Terkini, pelanggan boleh menaik taraf dekoder dan alatan lama kepada Astro PVR(Personal Video Recoder) dan Astro Beyond @ B.yond atau mendaftar baru.

Kelebihan Astro PVR Yang Anda Perlu Tahu

astro-pvr-decoder

Astro PVR adalah dekoder satelit masa kini yang dilengkapi dengan teknologi terkini  membolehkan pelanggan merakam 2 saluran serentak pada masa dan waktu yang sama Berfungsi seperti DVD player dimana anda boleh pause, play ,rewind dan forward bila-bila masa anda suka.

astro-byond-pvr

Selain itu, Astro PVR berupaya merakam sehingga 100 jam untuk saluran dalam HD ( High Definition) dan 390 jam untuk saluran SD ( Standard Definition) dan mempunyai kapasiti hardisk sebanyak 500 gb yang sedia ada didalam dekoder.

Promosi Astro PVR Yang Hebat

astro-pvr

Berita baik buat mereka yang ingin menaik taraf dekoder lama kepada Astro PVR ataupun berminat untuk mendaftar baru, Astro PVR sedang menawarkan promosi pemasangan dengan RM299 sahaja.

Promosi Astro PVR + Pakej Superpack

astro-superpack

Anda hanya perlu melanggan salah satu pakej Super Pack atau Super Pack Plus untuk memiliki Astro PVR yang dilengkapi dengan saluran lengkap termasuk movies, Sports, Learning, Kids, Variety atau News dan banyak lagi. Anda juga akan menerima set dekoder Astro Byond PVR dan minima kontrak selama 6 bulan.

astro-family-pack-channel

Promosi Astro PVR + Pakej Astro

Promosi PVR dengan pakej astro menawarkan pakej family dengan 40 saluran TV dan 20 saluran radio. Pelanggan juga akan menerima Astro Byond PVR dan servis PVR akan dikenakan setiap bulan.

Pakej Promosi Pemasangan RM299

 1. Yuran pemasangan RM299 (Bayaran perlu dijelaskan setelah pemasangan Astro PVR dibuat kepada pemasang Astro secara tunai sebanyak RM299).

 2. Bayaran bulanan secara tunai.

 3. Tiada syarat langganan.

 4. Percuma pra-tonton untuk :

Langganan bulanan < RM84.80

90 hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

Langganan bulanan ? RM84.80

90 hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

Rebate RM26.50 X 24 bulan = RM636***

astro-full-channel-list

astro-flexi-channel

Kelebihan Astro Beyond Yang Ramai Tidak Tahu

astro-byond

Astro beyond telah lama diperkenalkan di Malaysia yang membolehkan pelanggan menonton televisyen dengan lebih jelas dalam kualiti HD ( High Definition) dan tidak mempunyai kelebihan yang lain seperti Astro PVR yang mampu merakam saluran pilihan.

Promosi Astro Beyond

Promosi terkini Astro Beyond telah menawarkan 2 pakej dimana pelanggan boleh memilih antara dua pakej seperti di bawah ini mengikut bajet anda.

remote-astro

1. Promosi Pemasangan Serendah RM35

 1. Yuran pemasangan RM35 (Bayaran perlu dijelaskan setelah pemasangan Astro PVR dibuat kepada pemasang Astro secara tunai sebanyak RM35).

 2. Bayaran bulanan autodebit daripada kad kredit atau kad debit (minima 3 bulan autodebit bermula dari hari astro diaktifkan).

 3. Syarat langganan selama 24 bulan.

 4. Percuma pra-tonton untuk:

Langganan bulanan < RM84.80

60 hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

Langganan bulanan > RM84.80

90 hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

Langganan bulanan > RM106.00

90hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

1 X credit Astro Best**

1 X credit Astro First**

decoder-astro-byond-dan-byond-pvr

2. Promosi Pemasangan RM199

 1. Yuran pemasangan RM199 (Bayaran perlu dijelaskan setelah pemasangan Astro PVR dibuat kepada pemasang Astro secara tunai sebanyak RM199).

 2. Bayaran bulanan secara tunai.

 3. Tiada syarat langganan.

 4. Percuma pra-tonton untuk:

Langganan bulanan < RM84.80

90 hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

Langganan bulanan > RM84.80

90 hari percuma pra-tonton untuk saluran SD & HD terpilih*

Rebate RM26.50 X 24 bulan = RM636***

6 Kelebihan Astro PVR Untuk Anda

pvr-channel

1. Boleh Record, Play dan Tonton Rancangan Kegemaran Yang Dirakamkan

Seperti yang telah diberitahu pada awal artikel tadi, astro PVR berupaya merakam dan dengan disk space 500gb lebih daripada 100 saluran kegemaran anda dapat dirakamkan.

 2. Forward Rancangan Kegemaran

Rakaman yang di rakam boleh di forward kan pada mana-mana scene yang anda mahukan seperti anda menonton menggunakan DVD Player. Jadi, anda boleh skip mana-mana iklan yang ada dalam rakaman anda.

3. Rewind

Jika anda terlepas scene di dalam rakaman anda, anda boleh mengulang kembali scene tersebut. Menarik bukan?

4. Pause

Selain boleh forward dan rewind, anda juga boleh menggunakan fungsi pause. Mungkin ketika menonton TV anda perlu melakukan kerja lain pada masa masa yang sama. Selepas tu, anda boleh sambung menonton semula.

5. Mudah Untuk Rakam

Menariknya, anda boleh merakam rancangan kegemaran anda tanpa ON televisyen anda dengan syarat dish astro sentiasa ON. Jadi, anda boleh keluar rumah tanpa perlu risau terlepas menonton rancangan kegemaran anda.

6. Boleh Padam Rakaman Yang Lama
Mana-mana rakaman lama yang anda tidak mahu tonton lagi, anda boleh padam terus dan secara tak lansung space yang berkurang anda boleh merakam rancangan yang baru lebih banyak lagi.

pvr-benefits

Cara Daftar Astro PVR dan Astro Beyond Dengan Promosi Rebate RM636**

Untuk mendaftar Astro PVR dan Astro Beyond, pelanggan perlu menyediakan beberapa maklumat dan dokumen seperti berikut:

 1. Salinan mykad depan belakang yang jelas. (Minima umur 21 tahun)
 2. Salinan pasport depan belakang dan visa (bukan warganegara Malaysia)
 3. Alamat tempat pemasangan Astro
 4. Nombor telefon untuk di hubungi
 5. Pilihan pakej yang ingin dilanggan

Setelah permohonan anda telah diproses, wakil pemasang (installer) akan menghubungi anda terlebih dahulu pada bila-bila masa untuk membuat temujanji pemasangan di alamat pemasangan yang telah dimohon. Jadi, anda boleh memilih masa yang sesuai utk pemasangan tersebut dan bersedia. Pastikan anda mudah untuk dihubungi untuk memudahkan proses pemasangan astro di rumah anda.

daftar-astro

Hubungi Azran Untuk Daftar Astro PVR dan Astro Beyond Pada Harga Promosi SEKARANG!

Jika anda memilih untuk pendaftaran Astro yang lebih mudah dan cepat, anda hanya perlu menghantar nama, alamat penuh, nombor telefon dan gambar MyKad melalui aplikasi Whatsapp ke Nombor telefon Azran-016-3600656

Dapatkan segera Astro PVR dan Astro Beyond untuk menggembirakan keluarga anda setiap hari dengan menonton televisyen tanpa bosan. Untuk Maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan hubungi segera.

Jom pasang Astro di rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom pasang Astro di rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom pasang Astro di rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: