Review
Jan 24, 2019, 11:26am

Cuckoo Penapis Air Terbaik Serendah RM2.50/Sehari


Shares568

Pernahkah anda merasakan bahawa air paip di rumah anda berasa agak payau apabila diminum? Itu adalah disebabkan oleh klorin yang dicampur ketika air itu dirawat untuk digunakan semula di rumah – rumah. Jadi, anda tidak digalakkan untuk minum air terus dari paip rumah anda tanpa dimasak. Air merupakan keperluan yang amat penting kerana tubuh manusia memerlukan air untuk memastikan semua organ berjalan dengan lancar dan memberikan tenaga. Malah, tubuh badan kita diperbuat daripada 65 peratus air.

Cuckoo Penapis Air Terbaik

Oleh itu, meskipun anda sentiasa meminum air untuk kesihatan tubuh badan, air juga boleh membahayakan anda jika ia tidak ditapis atau dimasak. Kebanyakan mesin mengisi air yang berada di luar juga telah dikaji dan kajian menunjukkan bahawa ia membawa kuman yang merbahaya seperti E Coli. Maka, anda perlu menggunakan penapis air untuk memastikan bahawa anda sentiasa meminum air yang telah dijamin bersih dan ditapis dengan teliti. Pada masa kini, terdapat pelbagai jenis penapis air dijual di pasaran dan ia terpulang kepada anda untuk memilih yang terbaik.

pilihan penapis air murah

Kenapa Perlu Penapis Air Terbaik Untuk Rumah Anda?

 • Biasakan minum air alkali yang mempunyai khasiat yang lebih tinggi daripada air paip biasa yang dimasak
 • Memberi khasiat untuk anak dan keluarga anda
 • Memudahkan proses menyediakan air dan masakan
 • Terhindar daripada penyakit yang pelbagai terutamanya penyakit gatal kulit dan ekzema
 • Tidak terdedah dengan air berkarat, klorin dan air kotor
 • Kehidupan dan kesihatan anda dan keluarga lebih terjamin

Inilah sebab lebih dari 650 ribu pengguna Malaysia telah menggunakan penapis air terbaik no.1 di dunia ini. Mari lihat cara memilih penapis air yang sesuai dan terbaik untuk anda.

Bagaimana Cara Untuk Memilih Penapis Air Yang Sesuai?

 • Bandingkan Harga

Anda boleh melihat harga yang ditawarkan oleh syarikat penapis air dan bandingkan sendiri harga tersebut. Namun, tidak semestinya anda perlu memilih harga yang terlalu mahal atau terlalu murah. Sebenarnya, harga yang mahal tidak menjamin kualiti penapis air yang ditawarkan. Oleh itu, pastikan anda melihat juga testimoni atau review yang ditinggalkan oleh pelanggan.

penapis air murah dan berbaloi

 • Servis Penapis Air

Syarikat penapis air yang baik akan menyediakan servis penapis air dari rumah ke rumah secara berkala. Syarikat Cuckoo menawarkan servis penapis air secara percuma. Penapis air perlu diservis dari semasa ke semasa kerana benda asing yang berada di dalam air akan ditapis dan di asingkan di dalam penapis air. Jadi, servis pembersihan perlu dijalankan untuk memastikan penapis air tersebut berada di dalam keadaan baik. Cuckoo bukan sekadar memberi servis secara berkala, malah menukar filter setiap kali servis. Anda boleh terus gunakan sahaja, hal servis akan diuruskan 100% oleh syarikat Cuckoo.

penapis air dengan servis percuma

 • Bayaran Secara Bulanan

Pasti anda inginkan air yang sihat untuk diminum bukan? Anda tidak perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk mendapatkan penapis air bayaran penuh yang akan memakan kos yang tinggi. Syarikat penapis air Cuckoo menawarkan penapis air berkualiti, terbaik No. 1 di dunia dengan kadar sewaan bulanan rendah dan tidak membebankan. Anda juga boleh memilih model terbaik tanpa perlu keluarkan wang yang banyak untuk menikmati air yang bersih.

ansurans penapis air cuckoo

 • Jenis Air

Sama ada Alkali atau asid, ada satu jenis air yang lebih baik untuk diminum sepanjang hidup ini. Air alkali yang bermineral terbaik untuk semua manusia kerana ia tidak mempunyai bakteria dan kuman sama sekali. Penapis air Cuckoo No.1 di dunia ini menghasilkan air alkali yang bermineral untuk anda dan keluarga menikmati air yang lebih sihat untuk tubuh badan.

jenis air yang diperolehi dari cuckoo

Cuckoo – Penapis Air Terbaik Di Pasaran

Untuk anda yang masih tercari – cari penapis air terbaik di pasaran, anda boleh mendapatkan Cuckoo, iaitu penapis air popular yang digunakan oleh ramai orang pada masa sekarang dengan harga yang amat berpatutan. Ia merupakan penapis air mineral beralkali yang akan memastikan setiap molekul air yang berada di dalam penapis ini adalah ditapis dan hanya air yang betul – betul bersih akan diberikan kepada anda.

antara penapis air terbaik masakini

Cuckoo juga menyediakan pelbagai jenis model yang anda boleh pilih mengikut keperluan dan kemampuan anda. Apa yang lebih menyeronokkan, penapis air Cuckoo menawarkan harga serendah RM2.50 sehari dan kos bulanan anda hanyalah RM75. Harga ini adalah amat berpatutan berbanding kesihatan anda yang tidak ternilai.

Model Cuckoo Penapis Air

A. Model Mekanikal

King Top

Untuk Memiliki Cuckoo King Top Water Filter, Anda Boleh Memilih 6 Pilihan Rental Mengikut Kesesuaian Anda. King Top mudah digunakan untuk keluarga anda yang mempunyai anak-anak kecil dan ahli keluarga yang ramai.

King top water filter

King Top

Fusion Top

Fusion Top amat ideal untuk anda miliki di mana ia menjadi pilihan Pertama rakyat Malaysia dan seluruh dunia. Secara Ansuran Serendah RM80.00 Setiap Bulan dan RM2.50 sehari, kesihatan anda dan keluarga pasti lebih terjamin.

fusion top

Fusion Top

B. Model Digital

Iris Top

Anda Boleh Memilih 6 Pilihan Rental Mengikut Kesesuaian Anda, Cuckoo Iris Water Filter ini bermula dari harga Hanya RM94.34 sahaja. Tak perlu fikirkan harga tunai, servis ansuran bulanan dan manfaat tambahan disediakan untuk anda.

Iris top water filter

Iris Top

Icon

Pilih Sama Ada Untuk Memiliki Terus Set Model Cuckoo ICON Water Filter Secara Tunai Atau Ansuran Serendah RM113.21 sebulan. Penggunaan penapis Icon ini sangat mudah, ringkas dan selesa.

Icon water filter

Icon

C. Model SuperBig

Deluxe

Pilih Sama Ada Untuk Memiliki Terus Set Model Cuckoo Deluxe Water Filter Secara Tunai Atau Ansuran Serendah RM122.64 Setiap Bulan. Penapis air Cuckoo terbesar ini boleh digunakan di tempat kerja atau rumah yang mempunyai ramai penduduk.

Deluxe water filter

Deluxe

Fusion Stand

Pilih Sama Ada Untuk Memiliki Terus Set Model Cuckoo Fusion Stand Water Filter Secara Tunai Atau Ansuran Serendah RM115.00 sebulan. Anda pasti suka model penapis air Fusion Stand ini kerana ia amat kukuh dan mudah diguna ramai.

Fusion Stand water filter

Fusion Stand

Kenapa Pilih Cuckoo

1. Servis Terbaik Selepas Jualan

Cuckoo akan memastikan anda menerima servis yang terbaik selepas pemasangan dan juga servis secara berkala disediakan. Mereka akan memastikan setiap penapis air diservis dengan baik agar air yang diminum adalah sentiasa bersih dan berkualiti. Anda tak perlu risau akan kebersihan air minuman anda seisi keluarga.

kebaikan penapis air cuckoo

2. Air Beralkali dan Kaya Mineral

Penapis air Cuckoo menghasilkan air beralkali (pH 7.5) agar tubuh badan anda sentiasa sihat dan kaya dengan mineral. Air alkali akan membantu melancarkan sistem pencernaan, menyihatkan jantung dan menyegarkan tubuh badan. Ia adalah lebih baik berbanding air RO (Reverse Osmosis) yang tidak mempunyai sebarang zat mahupun elektrolit mineral.

air cuckoo water filter

3. Mengikut Standard WHO

Setiap model penapis air yang dikeluarkan oleh Cuckoo dihasilkan mengikut piawaian dan standard W.H.O. Jadi, anda tidak perlu merasa ragu – ragu akan kualiti pengeluaran penapis air dari Cuckoo. Inilah penapis air terbaik di dunia yang menepati piawaian kesihatan, keselamatan dan standard WHO.

penapis dengan WHO standard

4. Mampu Milik

Penapis air Cuckoo adalah satu-satunya penapis air yang mampu milik kerana dengan harga serendah RM75 sebulan, anda boleh memiliki sebuah penapis air Cuckoo di dalam rumah anda. Anda juga tidak perlu mengeluarkan sebarang deposit. Berbaloi kan? Kesihatan terjamin tanpa kadar bayaran yang tinggi. Siapa mahu pertaruhkan kesihatan diri jika ada sistem air yang lebih sihat kan.

cuckoo water filter promotion

Testimoni Pengguna Cuckoo Penapis Air

Terdapat ramai pelanggan yang telah memiliki penapis air terbaik di rumah mereka dan mereka amat berpuas hati dengan Cuckoo. Kini, masalah air kotor, penyakit gatal dan kesukaran mencari air bersih bukan lagi masalah, semuanya telah dapat diatasi dengan mudah.

testimoni cuckoo water filter testimoni cuckoo water filter testimoni cuckoo water filter testimoni cuckoo water filter testimoni cuckoo water filter

Miliki Cuckoo Penapis Air di Rumah Anda Sekarang

cuckoo penapis air murah

Anda boleh mendapatkan penapis yang paling sesuai dengan bajet dan keperluan anda. Anda akan diberikan:

 • Konsultasi percuma
 • Pemasangan percuma
 • Servis percuma

Anda hanya memerlukan IC dan kad debit sahaja. Urusan pembelian dan sewaan tidak akan mengambil masa lebih dari 10 minit.

CUCKOO PENAPIS AIR TERBAIK UNTUK SETIAP RUMAH
Hotline: Tekan untuk telefon (012-2361514) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Cuckoo
Laman Web: http://www.cuckoomaster.com

Nak pasang penapis air cuckoo terbaik?

Hubungi talian +60122361514 atau tekan butang untuk WhatsApp

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak pasang penapis air cuckoo terbaik?

Hubungi talian +60122361514 atau tekan butang untuk WhatsApp

Call Whatsapp Layari Website

Nak pasang penapis air cuckoo terbaik?

Hubungi talian +60122361514 atau tekan butang untuk WhatsApp