Review
Aug 9, 2018, 9:11am

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Secara Semulajadi Dan Berkesan


Hormon tidak seimbang pada wanita merupakan satu perkara yang sering kita abaikan. Sebenarnya kesannya mampu menyebabkan beberapa penyakit serius. Keseimbangan hormon amat penting agar kita kekal sihat, aktif, cergas dan penuh tenaga.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Rambut

Ketidakseimbangan Hormon bermaksud hubungan di antara tahap progesteron dan estrogen dalam badan adalah tidak seimbang. Perubahan hormon yang tidak seimbang akan memberi kesan sampingan pada badan seseorang wanita. Gejala ketidakseimbangan hormon merupakan kesan negatif yang dapat dilihat dari ketidakstabilan hormon. Wanita biasanya akan mengalami gejala ketidakstabilan hormon antara usia 20 hingga 40 tahun.

4 Cara Untuk Mengatasi Hormon Yang Tidak Seimbang

Mengekalkan keseimbangan hormon adalah sangat penting untuk menjaga keamanan dan kemakmuran dalam hidup. Hormon-hormon ini sangat memberi kesan terhadap tahap kesihatan  kulit, pola tidur, berat badan, kesihatan sistem peranakan, mood dan tahap tenaga anda. Berikut adalah beberapa cara untuk menyeimbangkan hormon anda secara semulajadi.

1. Tidur Yang Mencukupi

Tidur adalah waktu dimana tubuh sedang membaikpulih. Ini adalah salah satu cara terbaik untuk menstabilkan hormon. Tanpa tidur yang cukup, badan kita akan mewujudkan banyak masalah termasuklah mengganggu sistem endokrin. Semua pakar mengesyorkan untuk tidur selama tujuh hingga sembilan jam sehari.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Tidur

2. Mengurangkan Tekanan atau Stress

Apabila tahap tekanan atau stress meningkat, badan kita akan mengalami peningkatan kadar jantung dan adrenalin. Ini menyebabkan kortisol hormon yang dihasilkan oleh kelenjar adrenal menjadi berlebihan. Stress atau tekanan yang berlebihan dalam jangka waktu panjang boleh membawa kepada pelbagai masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, ketidakseimbangan tiroid, kehilangan kepadatan tulang, hiperglisemia, berat badan, dan sebagainya. Oleh itu, pelajari cara bagaimana untuk menguruskan stress dengan baik, Salah satunya ialah teknik pernafasan. Ianya membolehkan badan anda untuk berehat seketika.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Terlelap

3. Amalkan Diet Yang Sihat

Apabila hormon tidak seimbang, diet merupakan perkara yang terbaik untuk dilakukan. Elakkan makanan yang boleh memberikan kesan tidak baik kepada sistem endokrin. Makan makanan semulajadi yang kaya dengan serat dan berlemak sangat penting, seperti avocado, sayur-sayuran hijau, kentang , dan blueberi.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Sayur

4. Mengambil Supplemen Atau Vitamin

Multivitamin merupakan salah satu daripada beberapa cara untuk menstabilkan hormon. Hakikatnya , kehidupan anda akan lebih baik jika anda dapat menyeimbangkan hormon secara semulajadi. Bagi menyeimbangkan hormon anda. Selain daripada menggunakan perubatan moden dengan bantuan doktor, Saya cadangkan anda mencuba cara alternatif dengan mengamalkan pengambilan vitamin semulajadi.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Pil

Bio Ever Plus – Cara Untuk Menstabilkan Hormon Secara Semulajadi

Secara jujurnya, saya sangat mengesyorkan  wanita diluar sana untuk mencuba cara alternatif melalui pengambilan vitamin Semulajadi iaitu Bio Ever Plus kerana haid dan hormon wanita boleh distabilkan melalui pengambilan bahan semulajadi. Tambahan lagi, cara alternatif ini tidak akan memberikan kesan sampingan cuma anda perlu konsisten dan bersabar untuk mendapatkan hasilnya.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Usia

Bio Ever Plus Krim Hormon Terbaik

BIO EVER PLUS – AGE REVERSING CREAM diformulasikan dengan ekstrak tumbuhan semulajadi  iaitu kacang soya (Glycine soja), pegaga (Centella asiatica), wild yam (Dioscorea Villosa) dan Japanese Long Life Grass (Chou-mei-sou). Bio Ever Plus menyelaras dan menyeimbangkan hormon, mengembalikan keremajaan dan kesihatan secara semulajadi. 

BIO EVER PLUS juga diperkaya dengan :

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Botol

 • Vitamin B3
 • Vitamin E
 • Ekstrak pokok Candeia Brazil
 • Kolagen boleh larut

Keistimewaan Bio Ever Plus

Menggunakan sistem bio-teknologi untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano yang dirumuskan kedalam liposom (lipid sfera yang kecil dan kosong) secara terus kedalam saluran darah melalui penggunaan luaran pada kulit . Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Bio Ever

Fungsi Utama Bio Ever Plus

 • Melancarkan aliran darah
 • Membuang toksid dalam badan
 • Memulihkan dan menghidupkan sel
 • Meningkatkan kadar metabolisme
 • Menyeimbang dan menstabilkan HORMON

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Antioksidan

Secara Umumnya Bio Ever Plus Sesuai Untuk :

 • Kesihatan
 • Kecantikan
 • Keintiman

Selain Itu Bio Ever Plus Juga Dapat Membantu Anda Yang Menghadapi Masalah Yang Sama Seperti:

1. Masalah Saraf Pesakit Strok

Pulih dengan cepat selepas massage menggunakan Krim BIO EVER PLUS. Molekul krim yang halus, lebih kecil daripada molekul air, membolehkan krim diserap ke dalam kulit dan terus ke bahagian saraf, Mengembangkan dan mengaktifkan semula saraf-saraf yg dah tersumbat, saraf lemah atau saraf yang terlalu sempit.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Keintiman

2. Membantu Pesakit Asthma (alternative)

Asma terjadi disebabkn saluran pernafasan semakin sempit, sapu dari bahu ke bawah dada yang sememangnya menyerap dengan pantas melegakan otot & saraf, membantu otot relax & membuka semula saluran pernafasan.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Anak

3. Menghangatkan Hubungan Intim Suami Isteri

Seperti yang kita tahu zaman sekarang ni, suami isteri bekerja dan masing-masing pulang kepenatan. KRIM Bio Ever Plus ni boleh membantu pasangan menaikkan syawat a.k.a mood keinginan untuk bersama, bagi perempuan ibarat malam anda seperti “malam pertama”. Bagi sang suami ibarat kepuasan berganda. Hahaha… Ye la kadang2 bila husband minta isteri malas nk layan la sebab terlalu penat. So bagi wanita yang berstatus isteri boleh la sapu di tempat sepatutnya. Macam tu jugak dengan sang suami.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Kesihatan

4. Suami Extra & Gagah Perkasa… Opsssss!!! Sorry…

Sapu di pangkal peha kiri kanan & “senjatanya”. Lepas beberapa minit siap sedia untuk kebahagiaan & kepuasan berganda.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Kecantikan

Menyeimbangkan Dan Mengembalikan Kesihatan Dan Kecantikkan Diri

Bio Ever Plus mempunyai ramuan yang dapat menyeimbangkan hormon anda. Jadi, gunakanlah Bio ever Plus untuk membantu tubuh anda mencapai keseimbangan hormon kerana anda boleh mengembalikan KESIHATAN dan KECANTIKAN yang optima apabila hormon di dalam tubuh anda seimbang.

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Wanita

Cara Penggunaan Bio Ever Plus

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Pakai

Testimoni Keajaiban Bio Ever Plus

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Lelaki

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Kolestrol

Cara Untuk Menstabilkan Hormon Koyak

Dapatkan Bio Ever Plus Sekarang!

Dapatkan segera Boi Ever Plus sekarang. Jadikan diri anda lebih awet muda. Jangan tunggu lagi. Hubungi nombor yang tertera di bawah ini dengan segera.

BIO EVER PLUS | RAHSIA KEJELITAAN SEMULAJADI
Hotline: 
Tekan untuk telefon (013-9050638) | Tekan untuk Whatsapp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: