Review
Nov 22, 2017, 11:26am

Cara Untuk Badan Langsing dan Cantik Seperti Model Tanpa Sakit


Saat melihat model atau selebriti, mungkin anda tertanya-tanya bagaimana mereka mendapatkan tubuh yang langsing dan cantik walaupun ada di antara mereka telah melahirkan zuriat. Ini kerana agak mustahil untuk mengembalikan bentuk badan seperti anak dara kerana majoriti badan wanita akan berkembang selepas melahirkan anak. Jika anda sering mengikuti perkembangan mereka, mungkin anda akan tahu rahsia bagaimana mereka mengekalkan bentuk badan yang begitu langsing dengan cara yang selamat tanpa kesan sampingan.

inginkan-badan-langsing

Kebanyakan model dibantu oleh pelatih peribadi, dan adakalanya mereka menerima dana dari pihak sponsor untuk menurunkan berat badan atau supaya tetap langsing. Walaupun untuk sebahagian besar orang mampu untuk upah pelatih peribadi atau mengeluarkan modal yang besar untuk langsing, kini ada beberapa teknik dan petua model dan selebriti sendiri kongsikan agar anda mampu untuk langsing dan cantik seperti mereka tanpa mengerluarkan modal yang besar.

Jangan Mengalah Sebelum Mencuba!

Sebelum itu, Ada banyak faktor mengapa mereka yang mempunyai berat badan berlebihan merasakan mereka perlu mengurangkan berat badan. Mungkin mereka ingin lebih sihat, penampilan yang lebih baik, kelihatan lebih bertenaga, lebih berkeyakinan atau berketerampilan dan sebagainya. Bagi sebahagian yang lain, mereka beranggapan tubuh yang langsing melambangkan kecantikan dan kejayaan seseorang individu. Walau apa juga alasannya, kejayaan dalam menurunkan berat badan banyak bergantung kepada kaedah, matlamat dan perancangan yang ingin dicapai.

motivasi-kuruskan-badan

Usaha menurunkan berat badan bukanlah sesuatu usaha yang mudah. Malah, tidak kurang yang mengalami kekecewaan kerana gagal mencapai matlamat seperti diharapkan. Jangan khuatir, saya telah menemui cara yang mudah untuk dikongsikan dengan anda untuk dapatkan badan yang langsing dan cantik seperti model.

Tip Model berbadan langsing dan cantik

Di sini disenaraikan beberapa tip mudah yang boleh anda amalkan bagi membantu menurunkan berat badan dengan cara yang lebih sihat yang dikongsikan oleh model dan selebriti. Sihat sepatutnya menjadi keutamaan dalam usaha menguruskan berat badan dan bukanlah faktor cantik semata-mata.

tips-kuruskan-badan-selepas-bersalin
Pengambilan makan yang berkhasiat dan seimbang

pemakanan-seimbang

Langkah pertama yang perlu kita amalkan untuk menjaga kesihatan adalah dengan mengambil makanan yang berkhasiat dan seimbang setiap hari. Justeru, kita harus mengambil makanan daripada semua kelas makanan pada kadar yang betul seperti yang disyorkan oleh piramid makanan. Antara makanan yang berkhasiat termasuklah sayur-sayuran yang kaya dengan serat dan vitamin, bijirin, buah-buahan, hidupan laut, dan hasil tenusu yang membekalkan protein. Kita harus memastikan bahawa kita hanya mengambil makanan yang berkualiti sahaja.

Melakukan senaman atau beriadah

senaman-untuk-kurus

Selain pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat, kita perlu beriadah dan melakukan senaman atau bersukan. Hal ini perlu ditekankan sekiranya kita jarang melakukan kerja berat. Dengan beriadah atau bersukan, kita dapat menggerakkan otot badan dan membolehkannya berfungsi dengan baik. Di samping itu, kita juga dapat membakar lemak yang berlebihan dan mengeluarkan peluh. Aktiviti bersenam juga dapat melancarkan pengaliran darah dalam tubuh ke jantung dan mengurangkan risiko penyakit jantung. Pihak kerajaan menggalakkan masyarakat melakukan aktiviti sukan untuk mencegah seseorang daripada menghidapi kencing manis, sakit jantung, dan tekanan darah tinggi.

Elakkan pengambilan makanan ringan

jauhi-makanan-ringanElakkan mengambil makanan ringan (junk food) seperti mi segera, keropok ringan, kerepek, biskut, kek, pastri, jajan-jajan dan sebagainya. Ini kerana makanan ringan seperti ini tidak mengandungi zat pemakanan yang lengkap dan hanya mengandungi karbohidrat dengan kalori berlebihan, di samping memiliki pelbagai pengawet dan perasa tiruan yang berbahaya untuk kesihatan.

Minum air kosong secukupnya

minum-air-secukup

Banyakkan minum air kosong atau air mineral kerana ia membantu membakar kalori berlebihan dalam badan. Malah minuman seperti ini berkalori kosong dan memerlukan kalori untuk diproses dalam tubuh manusia. Kesannya akan menjadikan air sebagai ‘negatif kalori’. Sentiasalah minum air kosong dan amalkan lapan gelas air kosong dalam sehari. Elakkan minuman manis dan berkarbonat kerana gula dalam minuman mempunyai kalori yang tinggi dan indeks glisemik yang tinggi.

Rehat dan tidur yang secukupnya

tips-kurus-dengan-tidur

Akhirnya, rehat dan tidur yang secukupnya. Setiap orang digalakkan tidur tidak kurang daripada enam jam sehari. Kita juga harus berehat bagi mengekalkan kesihatan yang stabil. Orang yang tidak mempunyai rehat yang cukup tidak dapat menumpukan perhatian kepada kerja yang dilakukan dan melaksanakannya dengan baik. Malah mereka mudah berasa letih dan senang jatuh sakit. Oleh yang demikian, masa sekurang-kurangnya lapan jam sehari diperuntukkan untuk berehat dan tidur amat perlu ditekankan.

Tampil Kurus, Cantik, dan Menawan Tanpa Sakit

Hampir kebanyakan daripada masyarakat kita ingin memiliki tubuh badan yang sempurna. Keutamaan yang sebenarnya kita perlu kurus untuk kekal sihat dan mengurangkan risiko mendapat pelbagai penyakit. Jangan berlapar atau ‘diet’ dengan cara yang tidak sihat untuk kurus. Penekanan inilah yang model dan selebriti amalkan dalam hidupan harian mekera. Ya, bukan mudah untuk kurus jika tidak mengamalkan tips seperti diatas. Hakikatnya, begitulah cara model dan selebriti mendapatkan tubuh badan yang langsing dan cantik.

wanita-yoga-meditasi
Ada juga sesetengah model dan selebriti yang mengamalkan produk kurus untuk membantu mereka menurunkan berat badan. Tidak salah jika anda ingin mengambil produk atau supplement untuk kurus bagi membantu serba sedikit penurunan berat badan. Tapi, pilihlah produk yang dapat bantu untuk kurus, turunkan berat badan dan secara tidak langsung membuatkan potongan badan kelihatan lebih menarik. Paling tidak pun biarlah bersesuaian dengan berat badan ideal anda (BMI)

Kepentingan memilih produk Kurus yang sesuai

pil-kurus

Ramai wanita ingin kurus tapi hanya segelintir sahaja yang berjaya menurunkan berat badan. Kenapa hal ini berlaku? Kerana semua nak kurus dengan pantas dan mudah. Justeru tidak hairanlah mengapa ramai yang mudah percaya dan terpedaya dengan produk-produk pelangsing yang merbahaya terdapat di pasaran hari ini tanpa memeriksa bahan dan kelulusan produk tersebut. Segelintir pengguna terus membeli tanpa usul periksa kerana tidak cukup ilmu tentang produk kurus yang bagus. Penjual pula hanya menjual mereka tidak bertanggungjawab jika anda tidak mampu untuk kurus kerana bukan kemahiran mereka untuk bantu anda untuk kurus. Sebab itulah pentingnya memilih produk yang mempunyai team support untuk membantu anda kurus dengan betul dan selamat.

Eudhra Jamu Tradisi Turun Temurun

Tahukah anda bahawa pemilihan produk kurus yang tepat sememangnya membantu serba sedikit menurunkan berat badan? Dalam era teknologi modern sekarang, walaupun telah banyak produk kurus yang dihasilkan tapi hasilnya tidak akan sama dengan bahan tradisional yang digunakan. Oleh itu, telah terciptanya satu produk yang masih mengekalkan keaslian jamu untuk memberi kesan yang berganda untuk badan lebih langsing seperti model tanpa perlu rasa sakit telah dihasilkan iaitu Produk Jamu dari Eudhra.

Eudhra Jamu Tradisi

Cara melangsingkan tubuh menggunakan ramuan tradisional sebenarnya sudah banyak dilakukan oleh wanita sejak zaman dulu, mereka memanfaatkan ramuan tradisional dari bahan semulajadi untuk melangsingkan tubuh. Bahan semulajadi tersebut dicipta hingga menjadi ramuan tradisional untuk melangsingkan tubuh yang sangat mujarab dalam bentuk yang lebih mudah di ambil oleh pengguna. Penggunaan bahan semulajadi terbukti cukup efektif karena telah diuji dan merupakan resepi turun temurun nenek moyang kita.

Keaslian Jamu dikekalkan dalam bentuk yang mudah diambil

jamu-tanpa-kapsul

Proses pembuatan Eudhra Jamu Kenasih dan Eudhra Jamu Selangsing masih mengekalkan proses tradisional bagi mengekalkan keaslian jamu. Herba dikisar halus, dibentukkan dengan cermat dan dicelup madu bagi mengekalkan bentuk sebelum dibakar berulang-ulang sehingga dapat bentuk yang memuaskan supaya mudah ditelan. Hasilnya, Eudhra Jamu Kenasih dan Selangsing tidak terasa pahit dan mudah ditelan. Paling istimewa, Eudhra Jamu Kenasih dan Selangsing tidak menggunakan kapsul plastic yang memberi kesan pada tubuh badan.

Eudhra Jamu Kurus dan Cantik Rahsia Langsing Bak Model

jamu-asli-tradisi

Nak cantik dalaman dan luaran, ada 3 perkara yang setiap wanita kena jaga. Pertama kecantikan kulit, Kedua kecantikan potongan badan dan Ketiga kecantikan dalaman wanita terutamanya mereka yang dah berkahwin dan ada anak. Kini, telah ramai yang sedar pentingnya amalkan jamu dan herba untuk kembali langsing dan dapatkan bentuk badan idaman. Eudhra Jamu Kurus Dan Cantik paling mudah diamalkan untuk anda yang ingin langsing dan cantik bak model.

2 produk Eudhra iaitu Jamu Kenasih dan Eudhra Jamu Selangsing merupakan kombinasi yang sangat berkesan untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing kerana masing-masing mempunyai kelebihannya yang tersendiri iaitu :

Eudhra Jamu Kenasih : menjaga dalaman wanita. Keputihan, masalah bau badan dan berupaya menjaga kulit wajah. Wanita dalam pantang, menyusu (sbg milk booster) dan ikhtiar hamil digalakkan mencuba.

Eudhra Jamu Selangsing : membantu menurunkan berat badan. Mengawal selera makan, mengempiskan perut dan melawaskan pembuangan tanpa kesan cirit birit.

Testimoni Pengguna Produk Eudhra

testimoni-jamu-eudhara (4) testimoni-jamu-eudhara (3) testimoni-jamu-eudhara (2) testimoni-jamu-eudhara (1)

Antara produk lain Eudhra yang ada adalah:

  1. Feminine Wash
  2. Eudhra sabun seri wajah
  3. Eudhra Sabun  Skrub Badan
  4. Set Tangas

rangkaian-produk-eudhara

Harga Produk Eudhra dan fungsinya

Harga :

Jamu Kenasih dan Eudhra Jamu Selangsing : RM75/botol
2 botol jamu dan 1 feminine wash Set Promosi RM167
Eudhra Tangas Herba : RM40/pcs
Feminine Wash : RM17
Eudhra Sabun Seri Wajah : RM40
Eudhra Sabun  Skrub Badan : RM40
Kerusi Tangas sahaja : RM200
Promosi Set Tangas Eudhra : RM250 PERCUMA Eudhra Tangas Herba (bernilai RM40) dan Eudhra Sabun Skrub Badan (bernilai RM40) dan Feminine Wash (bernilai RM17).

harga-produk-eudhra

Fungsi :

Eudhra Sabun Seri Wajah : Menyerikan wajah dengan ekstrak kulit kayu manis dan beras tanpa mengeringkan kulit.

Eudhra Sabun  Skrub Badan : Menghapuskan jerawat badan dan sesuai untuk merawat kulit eczema.

Eudhra Feminine Wash : Feminine Wash (Pembersih Kewanitaan Eudhra) : Membersihkan alat sulit wanita. Ramuan ekstrak sireh yang memberi kesan segar sepanjang hari.  Ada dua jenis, Cold dan Extra Cold.

kegunaan-produk-eudhra

Berminat untuk mencuba produk Eudhra boleh hubungi nombor yang tertera di bawah :

Jom order Jamu Eudhra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Jamu Eudhra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Jamu Eudhra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: