Review
Feb 19, 2018, 2:30pm

Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu


Adakalanya menurunkan berat badan merupakan sesuatu perkara yang amat terdesak. Majlis kahwin semakin dekat atau stress kerana berat badan yang tidak diingini adalah sebab-sebab anda perlu turunkan berat badan dengan segera. Menurunkan berat badan mengambil masa paling lama adalah setahun dan paling sekejap adalah seminggu. Selalunya, ramai dalam masyarakat yang mengambil masa berbulan-bulan untuk menurunkan berat badan, paling hebat lagi ada juga yang dapat menurunkan berat badan dalam masa beberapa hari.

Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

Mahukah anda menurunkan berat badan dalam masa seminggu? Terdapat banyak cara yang boleh dilakukan untuk merealisasikan impian menurunkan berat badan anda. Berat badan anda dapat diturunkan dalam seminggu sekiranya anda benar-benar fokus dan disipline mengikut panduan yang ditetapkan.

1. Lebihkan Makan Epal Hijau

Epal hijau sangat sesuai digunakan dalam menu diet untuk kurus. Epal hijau mengandungi vitamin dan protein yang berfungsi mengurangkan gula dalam darah, menurunkan kadar kolestrol dan meningkatkan metabolisma badan. Ia sesuai untuk diet dan memudahkan sistem penghadaman. Untuk turunkan berat badan dalam masa seminggu, anda boleh mengamalkan jus epal hijau. Hanya kisarkan buah epal bersama sedikit air dan minum pada setiap pagi dan malam. Pada waktu petang, anda boleh lebihkan makan buah epal hijau.

makan epal hijau Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

2. Amalkan Makan Telur Separuh Masak

Telur separuh masak sesuai dijadikan sarapan pagi dalam menu diet seimbang. Telur separuh masak mengandungi asid amino yang baik dimana ia akan berubah menjadi protein serta membekalkan tenaga. Selain menjadi sumber bekalan tenaga di pagi hari, telur separuh masa membantu untuk mengenyangkan anda dengan lebih lama dan ia berperanan untuk membantu anda menurunkan berat badan. Anda boleh amalkan sarapan dengan 2 biji telur separuh masak dua kali dalam seminggu. Selebihnya, amalkan makan roti gandum dan sayur-sayuran serta buah-buahan.

makan telur separuh masak makan epal hijau Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

3. Bermain Tali Skipping Sebagai Rutin Harian

Bermain tali skiping adalah salah satu senaman yang melibatkan semua pergerakan termasuklah tangan, kaki, peha dan jantung. Senaman ini adalah senaman jenis kardiovaskular yang memudahkan anda untuk mengeluarkan peluh. Aktiviti ini boleh dilakukan pada setiap hari selama sejam. Aktiviti ini memudahkan anda untuk membantu membakar lemak anda dan mengeluarkan toksin-toksin dari dalam badan anda dengan mudah.

bermain tali skipping Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

4. Berhenti Makan Makanan Berlemak dan Berminyak

Anda harus menjaga cara pemakanan anda bagi mendapatkan berat badan yang ideal dan menjadi kurus seperti yang anda mahu. Oleh itu, berhentilah makan makanan yang berlemak dan berminyak. makan berlemak dan berminyak akan terperangkap di salam usus dan menjadi keras. Begitu juga kesannya sekiranya anda selalu meminum air sejuk dan ais. Dalam tempoh seminggu, anda perlu tukarkan ais dan air sejjuk kepada air suam atau air kosong sahaja untuk memudahkan toksin-toksin dicerna dan dikeluarkan seta memudahkan proses melalui mengikut usus anda.

berhenti makan makanan berlemak Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

5. Lebihkan Bergerak Dan Aktif

Cara menurunkan berat badan dalam masa seminggu juga adalah dengan melebihkan bergerak dan aktif melakukan banyak perkara. Perkara yang boleh dilakukan adalah seperti membasuh baju secara manual, mengangkat barang-barang, berjalan kaki, menari dan macam-macam lagi. Semakin banyak anda menyibukkan diri bergerak aktif, semakin banyak lemak badan anda yang boleh dibakar. Anda juga boleh menukar cara kehidupan anda dalam masa seminggu iaitu banyak berjalan ke tempat yang berdekatan dengan rumah berbanding manaiki kenderaan.

lebihkan bergerak Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

6. Kerap Bersauna

Dalam seminggu, pastikan anda kerap bersauna. Sauna adalah cara mudah untuk anda memastikan kalori lemak terbakar. Cara sauna ini lebih kepada penghasilan haba untuk anda menikmatinya di bilik sauna. Justeru peluh akan banyak keluar dan badan akan berasa segar. Untuk pengetahuan anda, pihak perubatan mendapati satu sesi sauna boleh membakar hampir 300 hingga 400 kalori dan seseorang itu dengan mudah akan mengeluarkan peluh yang banyak.

lebihkan bersauna Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

7. Mandi dan Minum dengan Jus Limau Purut

Anda boleh menggunakan limau purut untuk mandi dan minum dalam tempoh seminggu. Setiap petang,anda boleh mandi limau purut dicampur ke dalam air sejuk untuk mandi. Seeloknya, anda boleh tonyoh sahaja limau purut ke seluruh tubuh badan anda. Ia bertujuan untuk membuang angin dan memudahkan proses penghadaman. Angin berlebihan menyebabkan toksin terkumpul dan sukar dibuang. Ia juga menyebabkan perut dan badan menjadi berat. Selain mandi dengan limau purut, anda boleh meminumnya dengan cara membancuh air limau seperti biasa tanpa meletakkan gula. Lebih baik lagi menggunakan air suam. Ia boleh diamalkan setiap petang atau malam.

lebihkan minum dan mandi limau Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

Carboflex Cara Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

Adave Carboflex adalah sejenis minuman organik yang bertindak membakar lemak dengan pantas dan berkesan. Carboflex berfungsi menyingkirkan lemak-lemak badan yang berlebihan di bahagian punggung, lengan, bawah dagu, perut dan sebagainya. Pembakar lemak nombor 1 terpantas ini dirumus khas menggunakan bahan semulajadi organik dan tujuan utamanya adalah untuk bertindak menurunkan berat badan seseorang itu dengan cepat dan berkesan.

carboflex cara kurus pantas diakui ramai

Anda juga akan selalu berasa kenyang dan mampu mengawal makan serta melakukan diet makanan seimbang yang mudah dan berkesan. Ia mempunyai perisa coklat dan juga perisa buah jus epal. Kedua-duanya sangat berkesan dalam memerangi lemak yang berlebihan serta menurunkan berat badan anda dengan pantas iaitu dalam masa seminggu. Adave Carboflex mempunyai sifat detoksifikasi yang pantas. Bagi anda yang gemar makan makanan ringan, makanan berlemak dan berminyak atau makan banyak, carboflex akan mencuci usus dan perut anda sebersih-bersihnya sehingga perut anda mengeluarkan toksin-toksin yang terlekat dan terkumpul serta menjadikan perut anda kempis. Anda boleh amalkan setiap hari berturut-turut. Dalam masa seminggu, anda akan nampak kesannya yang amat hebat.

Kandungan Dan Bahan-Bahan Semulajadi Carboflex

Carboflex lebih berkesan 100% daripada cara biasa untuk turunkan berat badan. Dengan mengamalkan carboflex juga, anda dapat mengatasi masalah selulit, pedih ulu hati, kembung perut, senak perut, kolestrol yang tinggi, badan menggelebeh serta penyakit kronik seperti gout, darah tinggi dan lain-lain lagi. Carboflex langsung tidak ada sebarang risiko kerana ia dihasilkan daripada 100% bahan semulajadi tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. Tumbuhan apakah yang membuatkan Carboflex begitu berkesan dan pantas?

kandungan utama dalam carboflex

1. Asam Keping

Asam keping adalah sejenis tumbuhan yang diyakini dapat menurunkan berat badan di Eropah. Kajian mendapati asam keping boleh mencegah pembentukan lemak yang bakal jadi dari rumusan gula dan karbohidrat yang diambil oleh badan. Lemak akan terhasil dengan lambat daripada makanan berkarbohidrat yang dimakan. Asam keping atau asam gelugor ini juga dapat merawat perut dan badan anda yang dipenuhi cacing. Selain berfungsi sebagai ubat cacing, masalah perut buncit dapat diselesaikan. Asam keping dapat membakar lemak dan bersifat anti-oksidan. IA juga dapat mengurangkan selera makan dan lebih cepat kenyang.

asam keping dapat membantu membakar lemak dengan pantas

2. Guarana

Guarana adalah sejenis herba yang kaya dengan pelbagai zat dan khasiat iaitu asid amino, vitamin, karbohidrat, bahan galian, tannin dan theine. Guarana sangat berkesan dalam membakar lemak di dalam badan dan dapat menyingkirkan lemak-lemak badan dari tubuh. Justeru ia sangat berhasil dalam mengatasi masalah kegemukan. Mengikut Pentadbiran Pemakanan dan Perubatan (FDA) Amerika Syarikat, guarana telah dikategorikan sebagai makanan tambahan semulajadi yang boleh diambil sebagai penambah tenaga dan sumber awet muda. Paling hebat, guarana dapat menambah tenaga tanpa perlu makan banyak dan dapat mengurangkan keletihan.

guarana berry dalam carboflex melancarkan darah

3. Kacang Merah

Tak sangka kacang merah sebenarnya mempunyai khasiatnya yang tersendiri dalam menurunkan berat badan. Kacang merah yang bersifat rendah lemak, ia juga sangat kaya dengan karbohidrat kompleks, protein, mineral dan vitamin. Kacang merah mempunyai tugasan dalam menurunkan paras kolestrol dan risiko serangan sakit jantung. Hal demikian memudahkan kolestrol dan berat badan dapat turun dengan sempurna dimana lemak-lemak kecil atau besar akan terbakar sepenuhnya dan dikeluarkan. Malah, tubuh badan akan menjadi sihat dan ringan.

kacang merah bahan dalam carboflex membekalkan protein

4. Kopi Hijau

Kopi hijau sangat terkenal dalam membakar lemak badan dan mengawal berat badan. Setiap kali pengambilan kopi hijau, anda akan berasa kenyang dan tidak mahu makan dengan banyak. Ia juga merupakan anti-oksidan yang sangat penting dalam tubuh kita yang akan membentuk radikal bebas bagi berfungsi menyerang sel-sel lemak di dalam badan kita. Kopi hijau juga akan meningkatkan metabolisma badan. Proses metabolisma badan adalah satu acara mudah untuk membakar kalori dan menyahkan lemak dari tubuh badan.

kopi hijau membantu membakar lemak dengan pantas

5. Buah Delima

Kandungan Carboflex juga terdiri daripada buah delima. Buah delima mempunyai anti-oksidan yang kuat dan dapat menurunkan paras kolestrol dalam badan yang menyebabkan penghasilan lemak dan berat badan yang berlebihan. Buah delima yang dijadikan jus atau diformulasi ke dalam carboflex menjadikan ia mudah diserap dan bertindak dengan pantas dan berkesan. Anda juga pasti tidak menyangka bahawa buah delima dapat mengurangkan tekanan darah tinggi dan merawat penyakit jantung dan darah tinggi serta strok. Natijahnya, kesemua manfaat itu memudahkan berat badan anda dapat diturunkan dengan cepat dan pantas.

buah delima membantu melancarkan darah dan membakar lemak

6. Double Chocolate Brownies Powder dan Buah Strawberry

Strawberry merupakan buah-buahan yang sangat berkhasiat dalam diet dan pantang. Strawberry menggalakkan penghasilan hormon adiponectin dan leptin. Hormon-hormon ini berfungsi dalam menurunkan berat badan dan menstabilkan hormon dalam badan dengan mudah dan baik. Selain itu, strawberry bertindak merawat luka dalaman dan tisu-tisu dalaman. Coklat brownies powder adalah sebagai penambah rasa coklat yang berkhasiat.

strawberry-memberikan-perasa-manis-untuk-perut-mudah-hadam

Minuman Duo Carboflex Terbaik Singkirkan Lemak Dalam Masa Seminggu

Carboflex sangat berkesan dalam menurunkan berat badan dengan cepat dan pantas hanya dalam masa seminggu! Dengan rumusan dan formulasi bahan-bahan semulajadi carboflex, sudah terbukti minuman ini dapat membakar dan menyingkirkan lemak dengan mudah. Anda juga boleh mengambil minuman duo carboflex iaitu deflex. Deflex dirumus daripada buah-buahan yang kaya dengan vitamin, mineral dan protein yang tinggi seperti epal, oren, aloe vera dan lain-lain lagi. Ia sangat berkesan dalam membakar kalori sepenuhnya.

carboflex membakar lemak dalam badan

Kelebihan dan Kesan Mengambil Carboflex Sebagai Makanan Tambahan

Selepas mengamalkan carboflex sebagai makanan tambahan anda, anda pasti akan merasai perbezaannya pada tubuh badan anda. Pada mulanya, anda akan merasa mudah kenyang dan sangat bertenaga dan tidak letih. Selain itu, terdapat banyak lagi fungsi dan kesan yang anda dapat rasai setelah mengamalkan carboflex.

kelebihan carboflex untuk menurunkan berat badan

 • Menukarkan lemak kepada tenaga dan melewatkan proses menjadi lemak
 • Menghapuskan lemak lama yang keras dan menempel
 • Membersihkan usus dan salur darah
 • Mencegah penyerapan lemak dan karbohidrat berlebihan
 • Mengurangkan nafsu makan berlebihan
 • Memudahkan dan memberi rasa kekenyangan kepada perut anda
 • Mengecil dan menguruskan bahagian yang berlemak seperti perut, lengan dan peha.
 • Meningkatkan metabolisma dalam tubuh.
 • Menyalurkan lebih tenaga
 • Tubuh menjadi aktif
 • Mengurangkan dan menurunkan berat badan dalam masa seminggu (paling awal)
 • Menstabilkan bacaan kolesterol dalam darah.
 • Badan lebih slim, sihat dan cantik
 • Bahagian peha, perut, punggung, lengan tidak menggelebeh lagi.

Cara Mengamalkan Carboflex Untuk Kesan 5 Kali Ganda

Untuk kesan 5 kali ganda lebih berkesan dan sihat, anda boleh mengamalkan carboflex setiap pagi sebelum sarapan. Anda juga boleh mengamalkan deflex dan oil flek untuk tengahari dan malam. Ia berfungsi memberi tenaga dan mengawal selera makan serta membakar lemak-lemak lama dan menghilangkan sintesis lemak. Proses detoksifikasi yang berlaku selepas mengamalkan carboflex dapat membantu proses pencernaan dalam badan. Dengan ketiga-tiga gabungan iaitu carboflex, oilflek dan deflek, ia akan berkesan dengan cepat dan pantas 5 kali ganda! Ini merupakan cara turunkan berat badan dalam masa seminggu yang sangat terbukti berkesan.

cara mengamalkan carboflex untuk kurus pantas

Testimoni Pengguna Carboflex

testimoni pengguna carboflex yang menurunkan berat badan pantas (1) testimoni pengguna carboflex yang menurunkan berat badan pantas (2) testimoni pengguna carboflex yang menurunkan berat badan pantas (3) testimoni pengguna carboflex yang menurunkan berat badan pantas (4)

Jom Kurus Pantas Bersama Kami – Team Cikgu Yuni Sekarang!

Anda tentu sudah lama mahukan suplimen menguruskan badan, dan pada masa yang sama memerlukan motivasi untuk kekalkan momentum kurus. Jadi, dengan membeli carboflex ini, anda akan dimasukkan ke dalam group coaching kami untuk mengikut diet pemakanan yang betul bersama – sama carboflex. Jom WhatsApp nombor di bawah sekarang!

jom sertai syuhada untuk misi kurus pantas dengan carboflex

Jom Order Set Kurus Carboflex SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Set Kurus Carboflex SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Set Kurus Carboflex SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: