Review
Jul 1, 2019, 3:20am

Cara Tingkatkan Tenaga Dengan Transfer Factor 4life Malaysia


Tidak dinafikan dengan arus pembangunan yang serba moden, kita terbeban dengan kerja yang banyak dan overloaded. Percayakah anda apabila sampai ke suatu tahap. kita akan merasakan bahawa 24 jam sehari itu tidak mencukupi bagi kita untuk menguruskan segala kerja disamping merehatkan badan yang terus-menerus dikerah untuk menyelesaikan tugas. Oleh itu, apakah cara terbaik untuk kita menambah tenaga agar kekal cergas sepanjang hari dan focus dalam tugas seharian?

Cara Tingkatkan Tenaga 2019

Berikut lima makanan sihat yang boleh meningkatkan tenaga dan stamina anda.

Tetapi, anda tak perlu bimbang kerana ada banyak cara mudah yang boleh anda praktik bagi meningkatkan kembali tenaga dan semangat anda. Salah satunya adalah dengan pengambilan makanan sihat yang sangat berguna untuk tubuh anda.

 1.  Makan madu asli

Cara Tingkatkan Tenaga Dengan Mudah

Makanan yang mempunyai pelbagai khasiat dan juga boleh merawat apa jua jenis penyakit.  Boleh dimakan dengan apa jenis makanan sekali pun sebagai makanan tambahan. Untuk kesan yang lebih mujarab, amalkan setiap hari dua sudu madu dicampur dengan telur ayam separuh masak sudah cukup untuk buat anda rasai kelainannya di malam hari.

Kandungan vitamin B yang diperlukan tubuh untuk meningkatkan hormon anda dan juga boleh diambil dua sudu madu secara terus setiap hari adalah lebih baik kerana anda mendapat nutrisinya secara terus.

 1. Mengamalkan pengambilan herba ginseng

Cara Tingkatkan Tenaga Trifactor

Ubatan yang kerap diambil oleh masyarakat Cina ini juga boleh dijadikan salah satu amalan atau makanan tambahan kepada pasangan suami isteri kerana kandungan vitamin dan khasiatnya yang tersendiri. Digunakan sebagai perawat masalah mati pucuk di kalangan lelaki dengan hanya meminum air yang sudah direneh dengan ginseng selama beberapa jam setiap hari. Elemen yang penting terdapat didalam ginseng ialah ia boleh membantu menghasilkan tenaga untuk melancarkan perjalanan darah dalam sistem badan.

 1.  Makan buah pisang

Cara Tingkatkan Tenaga

Penyelidikan yang telah dijalankan membuktikan dua biji pisang boleh membekalkan tenaga untuk kita melakukan kerja atau senaman berat selama 90 minit. Pisang sangat popular di kalangan ahli sukan sebagai makanan yang memberi tenaga segera serta baik untuk sistem penghadaman. Secara saintifiknya,  pisang mengandungi asid, enzim, dan sebatian kimia penting. Ia juga mengandungi tiga jenis gula semulajadi iaitu sukrosa , fruktosa dan glukosa.

Menurut Persatuan Pisang Antarabangsa, gula semulajadi ini amat penting untuk tumbesaran kanak- kanak  kerana ia mengandungi magnesium, fosforus,iodine, kuprum, vitamin B1, B2, B6 & C, niasin, dan folat.

 1.  Minum minuman soya

Cara Tingkatkan Tenaga Dijamin

Soya merupakan sumber tenaga yang sangat menakjubkan untuk tubuh kerana kandungan protein yang tinggi dapat menyokong  tahap tenaga, mengekalkan stamina serta berupaya meningkatkan pretasi sukan seseorang.

Selain itu, kandungan soya yang kaya dengan asid amino dapat menyokong otot badan dan tulang. Lebih kuat otot dan tulang kita, lebih kuat kita berupaya untuk melakukan aktiviti seharian.

 1. Amalkan Transfer Factor (TF)

Cara Tingkatkan Tenaga Cepat

Transfer Factor Tri-Factor Formula menawarkan pendekatan revolusi baru untuk kesihatan. Ia menyediakan kepintaran kepada tubuh badan untuk mengikut apa yang tubuh badan anda perlukan. Transfer Factor mengandungi ekstrak eksklusif daripada kolostrum lembu dan kuning telur ayam untuk membantu menyokong kesihatan badan anda. Ditambah zink untuk sokongan yang lebih baik. 4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula digunakan sebagai sokongan kesihatan setiap hari.

4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula Terbaik Untuk kesihatan Dalaman

Cara Tingkatkan Tenaga KL

4Life Transfer Factor Tri-Factor Formula – Produk suplimen untuk kesihatan Umum yang dirumuskan khas dengan khasiat Transfer Factor. Ia menawarkan pendekatan baru dengan kepintaran dan bersesuaian dengan keperluan badan. Produk ini unik kerana ia mengandungi transfer factor. Transfer factor adalah molekul pengutus yang memindahkan maklumat tindakbalas semulajadi badan dari satu entiti ke satu entiti yang lain, seperti di antara ibu dan bayi yang disusukannya.

Bagaimana Transfer Factor (TF) Berfungsi?

Cara Tingkatkan Tenaga Laju

Transfer Factor adalah zat molekul halus yang bijak (immune IQ) yang terdapat dalam kolostrum (susu awal). Ia bertindak sebagai pemberi maklumat kepada sistem imun tubuh badan. Setiap mamalia (manusia atau haiwan) yang menyusukan anaknya akan mengalihkan kepandaian sistem imun seluruh hidupnya kepada anaknya melalui susu awal yang dinamakan kolostrum. TF adalah “Senjata Daya Imun” yang paling berharga di dalam kolostrum.

Transfer Factor (TF) Dipercayai Berkesan Memperkuatkan Sistem Imun Badan Seseorang

Transfer Factor (TF) ADVANCED juga dikenali sebagai “MOLEKUL AJAIB”. TF ADVANCED adalah Molekul Pendidik Sistem Imun.  TF dapat memberikan informasi kepada sistem imun untuk mengenali “musuh-musuh” di dalam badan seperti kuman virus, bakteria, parasit dan juga sel2 kanser.  1 kapsul TF mengandungi informasi maklumat rupa bentuk lebih dari 100,000 jenis pathogen iaitu kuman, virus dan lain2 gejala penceroboh pembawa penyakit.

Transfer Factor Merangsang Sistem Imun Badan Untuk Lebih Kuat Melawan Penyakit Dan Memberi Tenaga Tambahan Pada Badan

Cara Tingkatkan Tenaga Diluluskan KKM

TF dapat meransang sistem imun untuk menyerang musuh-musuh penceroboh tersebut.  TF juga dapat menenangkan dan mengimbang kembali sistem imun apabila musuh-musuh telah berjaya di atasi menjadikan ia penawar utama untuk berbagai masalah ancaman penyakit.

Apa Yang Membuat Produk Ini Unik?

2019 Cara Tingkatkan Tenaga

Transfer Factor adalah molekul utusan kecil yang memindahkan maklumat tindak balas secara semula jadi daripada satu entiti kepada yang lain, seperti di antara ibu yang menyusukan bayinya sendiri.

Bahan Kandungan / Ingredients:

Cara Tingkatkan Tenaga Buat Malam Pertama

Cow colostrum, Lecithin (source: Chicken egg yolks), maltodextrin, zinc methionine, vegetable capsule.

Manfaat Utama Transfer Factor (TF)

Cara Tingkatkan Tenaga Auto Immune

 1.  Menggabungkan kekuatan Transfer Factor yang diperolehi dari kolostrum lembu dan kuning telur untuk sokongan sistem imun yang luas
 2.  Meningkat keupayaanbadan mengingati serangan lalu, menggalakkan keberkesanan dan kesihatan sistem imun.
 3.  Mendidik sel imun yang masih mentah mengenai bahaya semasa atau yang mungkin dihadapi, bersama dengan pelan tindakan.
 4.  Membantu di peringkat mengenali ancaman kesihatan
 5.  Menggalakkan imbangan sistem imun
 6.  Memupuk dan menyokong sistem imun semulajadi, taktik pertahanan pertama tubuh anda dari penceroboh asing.

Kelebihan Transfer Factor Tri-Factor Formula (TF Advanced Formula) :

Cara Tingkatkan Tenaga Batin

 • Memberi sokongan dan keseimbangan asas kepada badan anda.
 • Setiap kapsul mengandungi 300mg 4Life Transfer Factor™ yang diekstrak daripada kolostrum lembu dan kuning telur ayam.
 • Sesuai untuk semua orang.
 • Kapsul sayuran digunakan.
 • Sijil Halal diperakui oleh IFANCA.

Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor ADVANCED Formula meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fungsi Natural Killer (NK) sebanyak 283%.  Sel NK adalah barisan hadapan sistem imun kita.

Apakah fungsi Transfer Factor?

1) Meningkatkan aktiviti sel “Natural Killer” ketahap 200% – 400%.

Cara Tingkatkan Tenaga Dengan Cepat

Ini adalah 10-30 kali ganda lebih tinggi kekuatan peningkatan daya imun berbanding dengan segala jenis herba atau makanan2 kesihatan yang pernah dikaji oleh sains. Sel NK adalah bahagian yang paling penting dalam sistem ketahanan tubuh badan buat menentang infeksi dari penyakit. Sel NK adalah sangat penting dalam melawan dan membunuh sel2 kanser dan sel-sel yang berinfeksi akibat serangan virus, kuman, kulat dsb.

2) Meningkat IQ sistem imun (kebijaksaan)

Cara Tingkatkan Tenaga Terjamin

TF memiliki gambaran rupa beribu2 jenis kuman2 perosak. Ia akan mengalihkan gambaran ini kepada sel2 imun, supaya dapat mengenali musuh2 dengan cepat. TF memberikan informasi tepat supaya sel2 imun dapat bertindak segera, menghapuskan kuman2 perosak, virus dan kulat, sebelum ia bertapak dan membiak didalam tubuh badan.

3) Menenangkan sistem imun yang terlalu aktif

Cara Tingkatkan Tenaga 6

Sistem imun yang diluar kawalan akan menyerangkan sel-sel baik dan juga tisu tubuh badan. Bahagian penenang TF akan menenangkan sel2 imun apabila musuh2 telah berjaya diatasi, dan mengarahkan sel2 irnun ke tempat lain yang diperlukan. 

Ini Adalah Bukti-Bukti Sains Yang Membuktikan TF Dapat Meningkatkan Daya IMUN Jauh Lebih Tinggi Dari Makanan Kesihatan Lain?

Cara Tingkatkan Tenaga Terbaik

Walaupun makanan kesihatan lain mempunyai fungsi-fungsi tertentu dalam kesihatan manusia, TF memainkan peranan paling penting dalam daya melawan penyakit. Kajian sains yang dijalankan selarna 7 tahun (1992- 1999) oleh Jeunesse Inc – Institute of Longevity Medicine, California, keatas 198 produk2 terkenal didunia ini yang terbahagi kepada lebih 400 ramuan, telah membukti penemuan ini. Dalarn 198 produk, cuma 46 sahaja yang dapat merangsang sistem imun dari 10% – 48%. TF dan TF+ dapal merangsang sistem imun ketahap 283% dan 437% (sila lihat laporan penyelidikan).

Kajian Transfer Factor (TF) Telah Dibuktikan Dan Disahkan Oleh Sains

Cara Tingkatkan Tenaga Selangor

Sejak penyelidikan Doktor Sherwood Lawrence pada tabun 1949, terdapat lebih 3,000 laporan-laporan sains tentang kajian klinikal TF yang melibatkan beribu-ribu pakar perubatan dari seluruh dunia termasuk pakar-pakar bedah, doktor dan saintis terbilang. Penyelidikan keatas TF menelan belanja sejumlah US$40 juta.

Transfer Factor (TF) Banyak Digunakan Di Amerika Dan Eropah Untuk Pesakit Mereka

Cara Tingkatkan Tenaga Transfer Factor

Terdapat ramai para doktor di Amerika dan Eropah yang sudah mula menggunakan dan mengesyorkan TF kepada pesakit2 mereka. TF juga disenaraikan dalam buku PDR (Physicians’ Desk Reference) iaitu buku panduan dan rujukan para-para doktor. Terdapat beribu-ribu testimoni dari pesakit yang menggunakan TF, dan juga para doktor yang menganjurkan TF.

Transfer Factor (TF) Tiada Kesan Sampingan

Cara Tingkatkan Tenaga 2020

la adalah 100% selarnat, asli dan tanpa sedikitpun kadar toksik. Pengkaji telah memberikan dose sehingga 2000 kali ganda kepada sukarelawan2 untuk ujian klinikal dan mendapati tiada langsung kesan sampingan.

Siapa Yang Boleh Amalkan Transfer Factor (TF)

Cara Tingkatkan Tenaga Harian

Dari bayi yang baru lahir sehingga orang tua, boleh mengambil TF kerana ialah adalah produk kurniaan alarn semulajadi. 15. Adakah informasi ten tang keselamatan menggunakan TF? Pada tahun 1980, FDA (USA) meluluskan kolostrum (susu awallembu) dan diikuti dengan kelulusan mengarnbil TF dari kolostrum untuk kegunaaan manusia pada tahun 1985.

Amalkan Transfer Factor (TF) Untuk Kesihatan Yang Optimum

Cara Tingkatkan Tenaga KL

TF mendidik sistem imun kita untuk mengenal dan sentiasa bersedia terhadap serangan musuh-musuh di dalam tubuh badan kita. Serangan musuh ini terjadi setiap hari di dalam tubuh badan, akibat corak kehidupan zaman ini seperti pencemaran kepada makanan, air dan udara. Pencegahan adalah lebih utama dari merawat. Kadangkala penyakit boleh merosakkan organ kita sehingga ketahap tidak dapat dipulihkan kembali. Lagipun, walaupun kita sihat, sistem imun kita terpaksa bekerja ‘overtime’ setiap hari, dalam memastikan kita tetap hidup. Ini boleh menyebabkan kita selalu berasa letih dan lesu, jika sistem ketahanan tidak mendapat TF yang secukupnya.

Tingkatkan Ketahanan Badan Dengan Transfer Factor (TF) Sekarang!

4LIFE TRANSFER FACTOR | TINGKATKAN TENAGA DENGAN BERKESAN
Hotline : Tekan untuk telefon (012-2380479) | Tekan untuk WhatsApp
Website : https://malaysia.4life.com/6625273

Jom dapatkan Transfer Factor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Transfer Factor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Transfer Factor SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: