Review
Apr 23, 2018, 10:18am

Cara Solekan Dan Rawatan Untuk Kulit Muka Sensitif


Ramai wanita yang gusar kerana mengalami kulit muka yang sensitif serta menyebabkan mereka tidak tampil yakin mengenakan solekan seperti orang lain. Hal ini menjadikan mereka tidak berkeyakinan tinggi untuk keluar ke rumah dan memuat naik gambar wajah mereka di media sosial. Kulit muka sensitif berlaku disebabkan oleh beberapa faktor seperti alahan, resdung, kulit nipis, kulit kering, berjerawat dan lain-lain lagi.

rawatan untuk kulit muka sensitif

Namun, masalah berlaku apabila mereka mengenakan make up atau solekan sehingga menyebabkan kulit menjadi lebih gelap, kulit mengelupas, bertompok, ton warna kulit yang tidak sekata, jerawat makin naik dan macam-macam lagi masalah. Hal ini menjadikan wanita-wanita yang mempunyai kulit sensitif sukar memakai solekan apatah lagi memilih solekan atau produk make up yang tepat untuk muka mereka.

punca, rawatan untuk kulit muka sensitif

Bagi anda yang ingin kelihatan cantik dengan solekan tetapi mempunyai masalah kulit wajah yang sensitif, pilihan terbaik yang perlu anda lakukan adalah dengan mencari produk solekan yang bukan sahaja dapat mencantikkan kulit muka, tetapi juga merawat kulit muka untuk lebih baik dan berkesan. Kini, produk penjagaan wajah dan make up amat banyak dipasaran tetapi kebanyakannya tidak berfungsi untuk merawat walaupun ianya merupakan asas solekan yang perlu anda pakai. Anda perlu memakai solekan untuk kelihatan lebih berseri dalam masa yang sama merawat kulit muka anda yang sensitif supaya kulit akan cantik secara semulajadi. Tahukah anda apakah cara solekan dan rawatan untuk kulit muka sensitif?

Cara Solekan Dan Rawatan Untuk Kulit Muka Sensitif

rawatan untuk kulit muka sensitif yang selamat

Terdapat pelbagai cara untuk anda melakukan solekan serta merawat kulit muka sekaligus dalam masa yang sama. Tidak ramai yang tahu cara mudah dan pantas bagi menyelesaikan masalah solekan untuk kulit muka sensitif ini. Mari kita lihat cara solekan dan rawatan kulit muka yang sensitif.

Cara #1: Gel Aloe Vera

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan aloe vera

Bagi anda yang mempunyai kulit muka yang sensitif seperti muka berjerawat, berkerutu, berparut dan sebagainya, anda boleh amalkan sapu gel aloe vera sebelum mula solekan. Gel aloe vera boleh digunakan bagi menggantikan pelembab atau toner. Kemudian anda boleh sapukan foundation atau krim muka anda. Gel aloe vera menjadikan kulit muka anda lebih lembab dan berseri-seri. Sekiranya tiada gel aloe vera, jangan sekali-kali meninggalkan pelembab atau toner kerana tanpa salah satu daripadanya, kulit anda akan lebih kering dan rosak.

Cara #2: Bedak Yang Meresap

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan bedak meresap

Jangan sesekali memakai bedak yang kering dan sukar meresap. Bedak yang kering dan sukar meresap akan menjadikan warna kulit tidak sekata dan kulit wajah lebih kering. Namun, bagaimanakah caranya untuk mengetahui sama ada bedak tersebut mudah meresap atau tidak? Sebenarnya, tekstur bedak semua sama dan tiada bezanya, namun anda boleh melihat tahap kelicinan atau kehalusan bedak tersebut. Pernahkah anda mendengar bedak yang sekaligus berfungsi sebagai foundation? Itulah tips yang paling mudah untuk mencari bedak yang meresap ke kulit muka dengan mudah. Bedak jenis ini akan merawat kulit muka yang sensitif sekaligus.

Cara #3: Memakai Face Mist Yang Diyakini

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan face mist

Selesai mengenakan solekan sama ada yang tebal mahupun yang ringkas, anda wajib semburkan face mist ke wajah anda. Face mist sangat penting dan tidak boleh ditinggalkan kerana ia mengekalkan kelembapan, solekan serta merawat masalah kulit sensitif. Ia sangat-sangat penting dalam menjadikan kulit sensitif anda menjadi kulit normal yang cantik tanpa cela. Menyembur face mist ketika bersolek merupakan cara mudah untuk merawat kulit muka yang sensitif. Selain disembur selepas mengenakan meka up, anda juga boleh semburkan face mist pada muka selepas mandi.

Cara #4: Memilih Set Mekap Yang Sesuai Dan Berkualiti

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan set mekap berkualiti

Terdapat pelbagai jenis set mekap yang berada dipasaran tetapi anda tidak boleh memilih begitu sahaja kerana tidak semua mekap sesuai dengan kulit muka anda. Set make up yang sangat berkesan untuk kulit muka yang sensitif amat limited dan terhad untuk anda dapati dalam Malaysia. Selama ini anda mungkin memilih set mekap yang salah sedangkan anda belum memilih set mekap yang amat sesuai walaupun pernah anda dengari tentangnya.

DYXY Cosmetics – Solekan Dan Rawatan Kulit Muka Sensitif

DYXY Cosmetics sangat familiar dan terkenal dalam dunia solekan dan mekap para wanita. Sebenarnya, set DYXY Cosmetics amat sesuai untuk anda yang mengalami kulit sensitif dan ingin cantik serta membaiki kulit dengan berkesan.

DYXY cosmetics untuk rawat kulit muka sensitif

DYXY Cosmetics diperbuat daripada sumber mineral semulajadi tanpa bahan kimia serta bahan larangan. Ia amat selamat dan berkesan dalam mencantikkan solekan anda serta merawat masalah kulit sensitif dan sebagainya. DYXY Cosmetics yang merupakan produk diyakini ramai ini terkenal dengan set mekap yang lengkap dengan 5 produk iaitu cream foundation, face brush, mascara, lipstik dan face mist.

Jenis Produk Make up DYXY Cosmetics

rawatan kulit muka sensitif dari dyxy cosmetics

Antara 5 jenis produk DYXY Cosmestics, setiap daripadanya mempunyai kelebihan masing-masing yang perlu anda gunakan. Bahan make up ini mempunyai kaedah penggunaannya yang tersendiri dan memberikan fungsi yang tidak dapat anda alami berbanding dengan menggunakan produk lain. Ianya kerana semua produk DYXY Cosmetics dapat merawat kulit muka yang sensitif.

1) Cream Foundation DYXY

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan cream foundation

Cream foundation ini merupakan foundation yang mempunyai fungsi 2 dalam 1 iaitu boleh digunakan sebagai bedak dan juga asas bedak. Ini bermaksud, anda tidak perlu bertempek-tempek bedak yang banyak setelah memakai cream ini. Teksturnya yang ringan amat sesuai dengan anda yang mempunyai kulit sensitif. Ia juga bertindak sebagai magic foundation yang menutup segala cacat cela wajah seperti jerawat dan sebagainya serta mengandungi SPF50++ dan tidak melekit apabila dipakai. Cream foundation ini tahan lama sehingga 8 jam dan sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit jenis sensitif.

2) Face Brush DYXY

rawatan untuk kulit muka sensitif menggunakan face brush

Face brush pada asasnya merupakan sesuatu yang sangat penting dalam pemakaian make up atau solekan kerana ia akan meratakan wajah anda. Face brush DYXY ini pula diperbuat daripada nylon dan Iylon dimana ia lebih berkesan daripada face brush yang lain. Muka anda akan nampak lebih berkilat, mudah dan lebih lembut. Face brush ini juga tidak menyerap pigmen atau air.

3) Mascara DYXY

set mascara DXYX Cosmetics

Mascara DYXY sangat fleksibel dan mudah digunakan. Ia bersifat kalis air, senang dicuci iaitu sangat mesra wuduk serta boleh dibawa ke mana-mana sahaja. Memakai maskara DYXY juga memudahkan anda mendapatkan bulu mata yang lentik dan lebat dengan pantas. Ia bukan sahaja bertahan selama 12 jam, malah ia tidak menggatalkan mata, tidak menanggalkan bulu mata serta tidak menghitamkan bawah mata.

4) Green Tea Face Mist DYXY

face mist rawatan untuk kulit muka sensitif

Green tea face mist DYXY ini menggunakan teknologi micro nano dimana ia sangat berfungsi dalam mencantikkan solekan serta merawat kulit sensitif seseorang. Anda hanya spray sahaja ke wajah anda selesai mengenakan solekan ataupun anda boleh spray sebagai toner sahaja. Ia berfungsi dalam menghilangkan jerawat, menghidrasi kulit, melembabkan kulit serta memberikan kesan glowing yang hebat. Make up anda juga akan lebih tahan lama dan ia amat cepat meresap ke dalam kulit. Face mist ini boleh digunakan oleh wanita atau lelaki yang juga ingin menyihatkan kulit muka mereka daripada sebarang jerawat atau kulit sensitif.

5) DYXY Lipstik

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan DYXY Lipstick

DYXY Lipstik sangat selesa dan sedap dipakai. Ia tidak melekit dan tidak keras sehingga perlu menggosok mulut untuk mencucinya. DYXY Lipstik ini mengandungi coconut oil, shea butter dan olive oil. Ia dapat melembabkan bibir dan tahan lama. Memakai DYXY Lipstik akan menampakkan bibir anda mugil dan muka anda akan lebih menyerlah serta berseri-seri.

Jenis Pakej DYXY Cosmetics

awatan kulit muka sensitif terbaik dan berkesan

DYXY Cosmetics menyediakan pakej-pakej yang boleh anda pilih untuk memudahkan anda memiliki produk solekan dan rawatan kulit yang hebat ini. Dengan pembelian pakej, anda akan lebih jimat malah dapat menggunakan semua produk DYXY! Seronokkan. Jom kita terjah pake-pakej DYXY yang ditawarkan.

Pakej Beauty Lady

Pakej beauty lady DYXY

Beauty Lady merupakan pakej DYXY yang paling ringkas iaitu anda boleh mendapatkan set yang mengandungi cream foundation, face mist, mascara dan juga face brush.

Pakej Perfect Lady

Pakej Perfect Lady DYXY

Perfect Lady sesuai untuk anda yang inginkan penampilan yang lengkap dan menyerlah kerana anda akan menerima cream foundation, face brush, face mist dan juga DYXY lipstik.

Pakej Basic Lady

Pakej Basic Lady DYXY

Basic Lady menampilkan pakej produk basic sahaja seperti cream foundation, face mist dan face brush. Anda yang inginkan kulit cantik dan merawat kulit wajah terlebih dahulu boleh mencuba set basic lady.

Pakej Complete Lady

Pakej Complete Lady DYXY

Pakej terakhir adalah Complete lady. Complete lady merupakan pakej yang lengkap dengan semua produk DYXY iaitu DYXY lipstik, face mist, face brush, maskara dan juga cream foundation. Dengan set lengkap complete lady ini, anda dapat menikmati keindahan solekan wajah serta memudahkan anda menjaga menampilan disamping merawat muka kulit yang sensitif.

rawatan untuk kulit muka sensitif dengan produk kosmetic DYXY

Kini, anda mampu memakai solekan diwajah tanpa risau dan bimbang tentang keadaan rupa paras anda walaupun mempunyai kulit yang sensitif. Kulit sensitif anda akan dirawat dan anda boleh bersolek sepenuhnya semula. Anda boleh memilih mana-mana pakej yang anda inginkan dan harganya adalah sangat mampu milik dan berpatutan. Untuk pembelian per unit, harganya lain dan lebih tinggi berbanding dengan harga pakej set yang telah diletakkan. Dengan set mekap ini, hari anda bakal ceria dan bahagia kerana sentiasa dipuji oleh suami, keluarga dan kawan-kawan. Jom pilih set mekap yang anda inginkan!

Testimoni Mereka Yang Menggunakan DYXY Cosmetics

perubahan pengguna DYXY hasil pengguna DYXY feedback pengguna DYXY testimoni pengguna DYXY

Dapatkan DYXY Cosmetics Sebagai Rawatan Untuk Kulit Muka Sensitif Sekarang!

Ramai wanita yang telah menggunakan DYXY Cosmetics dan kesannya amat menakjubkan. Mereka amat berpuas hati dengan solekan serta rawatan kulit muka mereka setelah menggunakan DYXY kosmetik. Siapa yang taknak untuk dapatkan kulit cantik dan sihat tanpa keluarkan duit yang banyak kan? Muka jadi flawless dan glowing dengan mudah, cepat dan berkesan, tiada pada produk lain melainkan DYXY cosmetics. Kebanyakan mereka tidak menyangka kehebatan DYXY cosmetics yang menjadikan penampilan mereka benar-benar berubah dan bertambah yakin. Bagaimana pula dengan anda? Jom solek dan rawat wajah anda dengan cantik bersama DYXY Cosmetics.

rawatan kulit muka sensitif dari dyxy cosmetics complete set

DYXY COSMETICS | CARA SOLEKAN DAN RAWATAN UNTUK KULIT MUKA SENSITIF
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-3529106) | Tekan Untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: