Review
Feb 26, 2018, 10:08am

Cara Scrub Muka Supaya Kulit Licin dan Anjal


Setiap wanita sudah semestinya menginginkan kulit yang licin dan anjal setiap kali selepas scrub muka. Memang terdapat banyak banyak produk muka terutama sekali scrub dipasaran tapi tak semuanya sesuai dengan kulit kita. Ada yang serasi dan ada pula yang menyakitkan. Malah ada yang boleh menyebabkan kulit muka makin parah selepas menggunakannya. Ada yang menggunakan scrub moden dan ada pula yang menggunakan kaedah tradisional. Apa pun cara scrub muka yang korang gunakan supaya kulit licin dan dan anjal pastikan ianya selamat untuk muka dan tidak meninggalkan kesan dimasa akan datang.

Cara Scrub Muka Dengan betul

Banyak cara sebenarnya boleh kita guna untuk scrub muka kita supaya kulit muka licin dan anjal. Tapi kita juga mesti ambil tahu jenis kulit muka kita sendiri dan bahan apa yang sesuai untuk kulit muka kita. Jangan main hentam jer, nanti akibatnya kita yang menanggungnya. Jom saya kongsikan cara scrub muka supaya kulit licin dan anjal.

Cara Scrub Muka Dengan Cepat

Cara Scrub Muka Supaya Kulit Licin Dan Anjal

1. Guna Beras Pulut Hitam

Cara Scrub Muka Dengan Beras

Ambil sedikit beras pulut hitam kemudian di goreng tanpa minyak sehingga cukup masak. Kemudian tumbuk beras pulut hitam tersebut hingga halus. Setelah menjadi serbuk ambil sedikit air suam dan campurkan sekali hingga menjadi pekat. Sapukan ke wajah dan biarkan ia kering. Cuci dengan air suam. Gunakan sebagai masker wajah dan kulit akan terasa tegang. Amalkan seminggu tiga kali, Insya Allah wajah akan sentiasa tegang dan kulit kelihatan putih.

2. Guna Beras Pulut, Madu Dan Limau Kasturi

Cara Scrub Muka Dengan Limau

Sediakan ialah segenggam beras pulut, madu dan lima biji limau kasturi. Goreng beras pulut tanpa minyak sehingga kuning lalu di tumbuk atau di kisar sehingga hancur dan halus. Kemudian barulah di campur dengan madu dan air perahan limau dan gaul hingga sebati. Sebelum menggunakannya korang perlulah membasahkan muka dan menyapunya dengan perlahan-lahan dan membiarkanya selama 15 minit. Kemudian korang bilas muka anda dengan air bersih dan lihatlah hasilnya. Jika perlu lakukan 3 kali seminggu.

3. Campuran Beras Pulut, Sireh, Kunyit Dan Daun Jambu Batu

Cara Scrub Muka Dengan Kunyit

Rendam Beras semalaman. Keesokan harinya tos dan jemur beras tersebut hingga kering. Setelah kering, tumbuk atau kisar sehingga halus bersama-sama dua hingga tiga helai daun sirih, sepotong ibu kunyit dan segenggam pucuk jambu batu sehingga lumat atau hancur. Bancuh campuran tadi dengan air secukupnya dan sapukan pada kulit wajah. Selepas 15 hingga 30 minit, barulah cuci wajah anda. Sebaik-baiknya guna sebelum tidur,dua atau tiga kali seminggu,selamat mencuba.

4. Menggunakan Madu

Cara Scrub Muka Dengan Madu

Ambil setitik madu dan campurkan dengan sedikit air bagi memudahkan larutan. Jadikan sebagai masker dan sapukan pada kulit wajah yang bersih. Biarkan ia kering dan bilas,ulang dua kali sebulan.

5. Menggunakan Maskrub Lover

Maskrub Lover adalah skrub yang menggunakan bahan semulajadi. Ianya sangat sesuai untuk kulit wanita Asia, dan di Malaysia khususnya. Nak tahu ke tentang Maskrub Lover ni?

gunakan maskrub lover untuk licinkan kulit

Apa Itu Scrub Maskrub Lover?

Dok asyik berbicara pasal Scrub mesti ada yang belum pernah dengan pasal Scrub. Scrub ialah salah satu produk kecantikan yang terdiri daripada butiran-butiran kasar seperti pasir dan fungsinya ialah membuang sel kulit mati dan kusam, menanggalkan kotoran disamping menghaluskan kulit muka. Kali ni saya nak share produk srcub dari Maskrub Lover yang mampu menganjalkan kulit di samping melicinkan wajah sekaligus. Sebelum itu, ada beberapa kelebihan Maskrub LoverR yang akan kita perkatakan nanti.

gunakan maskrub lover untuk licinkan kulit

Bagaimana Maskrub Lover Bertindak Pada Wajah

Lihat bagaimana Maskrub Lover bertindak pada wajah :

1. Menegangkan Kulit

Penuaan kulit juga menjadi salah satu masalah wajah. Kedutan dan garisan halus ialah tanda penuaan yang membuatkan kita merasa diri terlalu tua dan tidak yakin berhadapan dengan orang ramai. Oleh itu salah satu fungsi Maskrub Lover ialah menegangkan kulit wajah dan mampu mengembalikan kulit yang berkedut kepada kulit yang sihat dan tegang. Caffein dari Maskrub Lover juga boleh membuang selulit jika disapu pada kulit badan.

maskrub lover menegangkan kulit

2. Menghilangkan Selulit

Selulit dibahagian peha, punggung, dada, perut dan dibawah lengan amat tidak menyenangkan kita. Keyakinan untuk berpakaian lebih menonjol seperti skirt, sleveless merundum dek kerana selulit yang tidak sedap mata memandang. Maskrub Lover yang mempunyai kandungan caffeine boleh membantu melancarkan peredaraan darah sekaligus menstimulasi lapisan kulit dan meratakan lemak dalam kulit.

masker menghilangkan selulit pada badan

3. Menghitamkan Rambut

Hitamkan rambut? Biar betul? Ya betul. Jangan tidak percaya bahawa Maskrub Lover ini bukan sahaja untuk kulit tapi boleh juga digunakan dalam penjagaan rambut. Penjagaan rambut juga amat penting kerana rambut itu mahkota wanita. Betul tak? Lumurkan Maskrub Lover dan biarkan seketika. Kemudian bilas dengan air bersih. Maskrub Lover bukan sahaja boleh menghitamkan rambut tapi boleh melebatkan rambut  pada waktu yang sama. Korang bolehla cuba Maskrub Lover ini kerana ianya organik. Sudah pasti korang tidak ragu-ragu lagi kerana korang sudah tahu apa kandungan produk organik.

masker menghitamkan rambut

4. Mengurangkan Lebam Bawah Mata

Masalah eye bag atau panda eyes paling kita tidak suka. Selain wajah nampak sembab dan tidak bermaya, ia juga membuatkan kita sukar untuk menutup kesan lebam itu dengan concelear atau alat solek yang lain. Dengan Maskrub Lover yang mengandungi caffeine, ia boleh mengecutkan saluran darah dan sekaligus mengurangkan bengkak bawah mata. Lumurkan sedikit dibawah mata dan amalkan selalu untuk mendapat kesan yang efektif.

menghilangkan lebam bawah mata

Isi Kandungan Maskrub Lover Adalah Organik Dan Terbaik Untuk Wajah

Jika anda suka akan produk yang berunsurkan organik, Maskrub Lover adalah pilihan yang tepat sekali! Ini kerana, isi kandungan di dalam Maskrub Lover adalah dari bahan organik seperti rosebud, rose water, organic salt, almond oil, glutinous rice, organic sugar dan pure honey. Kesemua bahan ini bertindak memberikan kesan optimum pada wajah sekaligus menjadikan muka anda licin dan anjal hanya dalam beberapa hari penggunaan sahaja.

kandungan makrub lover yang berkhasiat untuk kulit

Kesan Penggunaan Maskrub Lover Seawal 3 Hari Penggunaan

Isi kandungan dalam Maskrub Lover sudah pasti akan memberikan kesan optimum pada pengguna kerana bahan organik adalah yang terbaik untuk merawat wajah. Salah seorang pelanggan Maskrub Lover berkata sejak mengamalkan Maskrub Lover pada wajah semakin dilihat perubahan yang sangat ketara seolah rawatan spa dilakukan pada wajahnya. Maskrub Lover meresap cepat ke dalam wajah dengan serta merta sekali.

kesan penggunaan maskrub lover sepantas 3 hari

Khasiat Maskrub Lover Yang Ramai Tidak Tahu

  • Menjadikan kulit cantik, halus, gebu dan licin.
  • Menanggalkan sel-sel mati serta merta.
  • Memutihkan bahagian-bahagian tersembunyi seperti pelipat paha, lutut,siku & celah ketiak.
  • Menghindarkan bau badan dan peluh berbau.
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Mengembalikan kebersihan kulit daripada kotoran dan sel mati mendap dalam liang pori-pori.
  • Mengembalikan warna kulit supaya sekata.
  • Menghilangkan warna kulit berbelang.
  • Mengembalikan seri kulit kusam akibat peningkatan umur dan pancaran matahari.
  • Menjadikan kulit lembut dan lembap (KESAN SERTA MERTA)
  • Menjadikan kulit sentiasa tegang dan Mengecilkan liang pori-pori.\

khasiat maskrub lover

Maskrub Lover Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit Termasuk Kulit Bermasalah

Sesetengah scrub hanya sesuai untuk kulit muka yang normal, tapi tidak pada Maskrub Lover yang sesuai untuk semua jenis kulit. Jika anda sedang menghadapi masalah kulit seperti berjeragat, jerawat, kusam, kulit berminyak, kulit berkedut dan sebagainya, disarankan mengamalkan Maskrub Lover dan inshaAllah ia dapat merawat serta menjadikan kulit anda canti, bersih dan sihat semulajadi.

maskrub lover sesuai untuk semua

Celah Peha, Ketiak, Leher, Buku Lali Hitam?? Rawat Dengan Maskrub Lover

Eee, malunya jika kita menghadapi masalah ketiak hitam, leher hitam, celah peha hitam, hitam sana hitam sini. Masalah yang paling digeruni wanita adalah masalah hitam di tempat tersebut bukan? Dah cuba bermacam produk pun tidak menunjukkan hasil. Haa, itulah kesilapan kita dalam pilihan produk yang salah. Sepatutnya anda kena srcub dahulu bahagian hitam tersebut supaya hilang segala daki lama yang terkumpul. Barulah bahagian hitam akan pudar sedikit demi sedikit. Paling mudah guna je Maskrub Lover untuk srcub bahagian tersebut. Srcub ini tidak kasar dan tidak menyakitkan kulit malah kulit akan berasa lembut apabila menggunakannya.

maskrub lover sesuai untuk ketiak dan peha juga

Maskrub Lover Produk Homemade Selamat Digunakan

Berbau madu, lembut dan tidak menyakitkan badan dan juga wajah. Maskrub Lover begitu menepati citarasa pelanggan dalam menghasilkan produk yang memberi seribu manfaat pada seluruh badan anda. Boleh digunakan untuk badan dan juga wajah. Pasti memberi penjimatan untuk anda yang sedang mencari scrub.

maskrub lover homemade masker

Lihat Testimoni Berjaya Pengguna Maskrub Lover

testimoni maskrub lover (1) testimoni maskrub lover (2) testimoni maskrub lover (3)

Tunggu Apa Lagi, Dapatkan Segera Maskrub Lover Sekarang!

Satu produk yang mempunyai banyak khasiat untuk kulit wajah. Dapatkan segera  Maskrub Lover dengan hubungi nombor tertera di bawah :

MASKRUB LOVER | MASKER UNTUK LICINKAN DAN PUTIHKAN KULIT
Hubungi:
Tekan untuk telefon (60173595369) | Tekan untuk WhatsApp
Instagram: @maskrubloverkit

 

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: