Review
Apr 23, 2018, 4:10am

Cara Pulihkan Muka Breakout Dengan Mudah Dan Berkesan


punca breakout dan cara pulihkan muka breakout

Perkara atau kes yang paling ditakuti oleh semua wanita diluar sana adalah muka breakout. Muka breakout bermaksud kulit muka menjadi rosak bukan sahaja sebab jerawat, parut dan sebagainya tetapi keseluruhan muka mengalaminya dan kadang-kadang muka breakout juga menjadikan muka anda luka, panas, sentiasa sakit dan amat susah untuk dibaiki lagi. Muka breakout terjadi apabila seseorang itu mengalami kesan-kesan buruk dalam memakai produk mekap atau produk penjagaan kulit wajah yang salah, tidak sesuai dengan kulit mereka, produk tersebut telah expired dan juga kerana produk tersebut mengandungi bahan kimia dan telah bertindak ke muka mereka. Kes ini sering menjadi perhatian dan memenuhi ruangan akhbar setiap tahun malah ia juga melibatkan produk-produk kosmetik timbang kilo dan faktor-faktor lain lagi.

cara pulihkan muka breakout dengan cepat

Selain itu, seseorang yang mengalami eksiden yang menyebabkan mukanya cedera parah juga menjadikan muka mereka sukar untuk dibaiki lagi. Itu juga dipanggil breakout dimana ia memberi kesan yang buruk terhadap wajah mereka. Memulihkan muka yang breakout memakan masa yang panjang dan memerlukan banyak cara seperti mengamalkan petua tradisional untuk membaiki kulit muka dan juga boleh mengamalkan cara moden. Namun harus diingatkan bahawa pemilihan produk memainkan peranan yang amat penting dalam merawat kulit muka breakout. Seeloknya anda boleh merawat kulit wajah dari dalam dan akhirnya akan pulih secara luarannya. Walaubagaimanapun, terdapat banyak cara untuk pulihkan muka breakout dengan mudah dan berkesan yang wajib anda lakukan.

Cara Pulihkan Muka Breakout Dengan Mudah Dan Berkesan

cara pulihkan muka breakout dengan berkesan

Memulihkan muka breakout memerlukan kesabaran yang tinggi, hari ini bertindak, esok belum tentu dapat hasilnya, paling awal pun anda boleh melihat kesannya dalam sebulan. Namun, ada juga cara yang lebih mudah dan berkesan iaitu dengan hanya menggunakan bahan semulajadi sahaja sebagai produk penjagaan kulit wajah anda. Selain itu, anda juga harus melihat dari sudut pemakanan, cara penjagaan wajah dan lain-lain lagi.

Cara #1 : Herba Semulajadi Aloe Vera Asli

cara pulihkan muka breakout dengan aloe vera

Kulit muka yang breakout sering terjadi kerana jerawat-jerawat sensitif yang bernanah luas berleluasa disekitar wajah. Anda boleh menggunakan aloe vera asli iaitu tumbuhan lidah buaya, bukan produk yang diperbuat daripada aloe vera tetapi anda perlu mencari tumbuhannya yang sebenar dan mendapatkan gel-gel yang terkandung didalamnya. Setiap hari selepas mandi, anda perlu sapukan atau tonyoh gel-gel lidah buaya asli ke kulit wajah anda yang mengalami jerawat dan sebagainya, namun lebih elok sekiranya anda sapukan ke seluruh wajah. Aloe vera mengandungi sifat anti oksidan yang tinggi dan merupakan mineral terbaik untuk menjadikan kulit wajah yang rosak dan luka bercantum kembali, melicinkan dan menutup segala lubang dan biji-biji yang hadir diwajah seperti bintik-bintik hitam, putih dan sebagainya. Anda perlu mengamalkan cara ini setiap pagi dan petang.

Cara #2 : Tomato Sebagai Toner

cara pulihkan muka breakout secara semulajadi

Bunyi yang agak pelik, tapi sememangnya waktu anda mengalami muka breakout, anda perlu mengubah segala rutin harian anda. Kalau selama ini anda lengkap menggunakan set penjagaan wajah seperti pencuci muka, toner, pelembab, krim malam dan sebagainya, anda kini perlu tukar dengan menggunakan tomato sebagai toner anda dalam tempoh seminggu. Tomato yang mentah perlu diperah tanpa tambah air, ia akan mudah cair dan anda hanya perlu tempekkan sahaja tomato diruangan wajah anda. Buah yang bewarna oren terang ini kaya dengan pelbagai vitamin yang akan merawat kulit wajah anda yang rosak. Ia juga akan menyalurkan segala mineral untuk membaiki dan menganjalkan kulit anda.

Cara #3 : Jaga Pemakanan

Kenapa perlu jaga pemakanan dalam merawat kulit muka yang breakout? Pemakanan perlu dijaga supaya hormon seseorang itu tidak menggila atau memberi kesan yang dahsyat untuk perubahan seseorang seperti penumbuhan jerawat yang melampau. Ya, sememangnya kita tidak dapat mengelakkan kesan-kesan daripada hormon tetapi kita boleh mengawal hormon dengan cara menjaga pemakanan iaitu tidak makan makanan yang berminyak, manis dan berlemak.

cara pulihkan muka breakout dengan jaga makanan

Makan makanan yang berminyak dan berlemak akan membuatkan kulit anda menjadi semakin kusam, berminyak dan tidak cantik kerana minyak yang diserap didalam tubuh anda akan menghalang vitamin didalam kulit untuk membekalkan zat kepada kulit luaran. Ia akan disekat oleh minyak dan lemak-lemak tepu yang berada didalam badan anda. Disebabkan itu jugalah anda harus elakkan makanan yang berminyak, bergoreng serta perlu lebihkan meminum air masak. Air masak akan memudahkan perjalanan serapan zat terhadap kulit anda. Untuk pulihkan muka breakout anda perlu cantik dan sihat dalaman terlebih dahulu dengan cara mendapatkan zat baik dari pemakanan anda setiap hari. Oleh itu, lebihkan makan salad, kentang, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Cara # 4: Produk Dalaman Dan Luaran Wajah

cara pulihkan muka breakout dengan produk dalaman

Mengharap kepada petua tradisional semata-mata mengambil masa yang agak lama untuk pulihkan muka breakout kepada kulit yang normal. Kulit wajah anda perlukan sokongan vitamin tambahan atau herba tambahan bagi membaiki sel-sel kulit yang mati dengan cara cepat, selamat dan berkesan. Penggunaan suplement atau makanan tambahan yang sihat perlu untuk menyelesaikan masalah ini, begitu juga dengan penggunaan produk penjagaan kulit yang selamat dan berkesan. Anda perlu menggunakan produk penjagaan wajah yang baik untuk kulit breakout dan juga perlu memastikan kulit anda dirawat dari dalam dan luaran.

Fuza Bellezza Collagen Beauty Formula

cara pulihkan muka breakout dengan fuza belleza

Fuza Bellezza Collagen adalah formula kecantikan yang dihasilkan dengan selamat dan sempurna bagi menjaga kulit dari dalaman dan luaran para wanita. Collagen Fuza Bellezza yang mengandungi herba semulajadi dan kaya dengan vitamin ini merupakan sesuatu yang amat diperlukan oleh kulit wajah yang breakout, sensitif dan perlukan proses pemulihan. Mari kita lihat kandungan Fuza Bellezza Collagen dengan lebih lagi.

Kandungan Fuza Bellezza Collagen

cara pulihkan muka breakout dengan mudah

 • Kolagen – Kolagen berfungsi menjadikan kulit anda lebih cerah dan menghilangkan pigmentasi hitam.
 • Ekstrak Nenes Batu – Ia akan mengawal dan menstabilkan hormon anda
 • Manjakani – Berfungsi menyihatkan tubuh secara menyeluruh
 • Daun Sireh – Menjaga bahagian sulit wanita dan memberi kesan kepada kulit
 • Pueraria Mirifica – Menjadikan otot badan wanita lebih kencang
 • Berry – Menganjalkan kulit dari dalam secara semulajadi
 • Garcinia Cambogia – Menghilangkan bakteria dan kuman kulit serta menjadikan kulit licin semula tanpa radang
 • Bunga Pakma – Memulihkan segala luka luaran dan dalaman secara berkesan

Selain itu, Vitamin C, Vitamin E dan Vitamin B3 dan Ramuan yang aktif juga turut terkandung didalam Fuza Bellezza Collagen.

Kelebihan Fuza Bellezza Collagen

Fuza Bellezza Collagen sangat bagus dalam merawat kulit dari dalam dan akhirnya memberi kesan luaran dengan berkesan. Untuk anda yang ingin pulihkan muka breakout, anda boleh menyihatkan kulit secara dalaman terlebih dahulu dan automatiknya kulit anda akan pulih sehingga luaran.

cara pulihkan muka breakout dengan fuza belleza collagen

 • Mengawal bacaan gula
 • Mengembalikan tenaga
 • Merawat serta menghilangkan jerawat dan mencantikkan kulit
 • Melancarkan perbuangan air besar
 • Menyingkirkan toksin
 • Melancarkan perjalanan haid
 • Menghilangkan bau badan serta menyejukkan badan
 • Memulihkan bahagian intim wanita
 • Mengubati penyakit kencing manis & darah tinggi
 • Memulihkan tenaga batin dan memudahkan mendapatkan zuriat
 • Merawat kulit untuk lebih cantik, halus dan tampak berseri

cara pulihkan muka breakout cara moden

Bagi Penggunaan yang berkesan, Fuza Bellezza Collagen perlu diambil sebelum makan. Anda boleh minum 1 sachet semasa perut kosong dan banyakkan minum air untuk memudahkan penyerapan. Kafein dan alkohol juga perlu dielakkan.

Set Penjagaan Kulit Muka Fuza Bellezza

cara pulihkan muka breakout dengan set penjagaan muka

Selain daripada collagen Fuza Bellezza yang merawat muka breakout dari dalaman, anda juga boleh menggunakan set penjagaan kulit muka Fuza Bellezza bagi memulihkan muka breakout dengan cepat dan berkesan. Dengan set ini, anda tidak perlu mencari semua herba-herba yang sukar ditemui tetapi anda telah mendapatkan khasiat pemulihan kulit daripada herba-herba semulajadi yang terpilih.

1. Fuza Bellezza – Cleanser And Make up Remover

cara pulihkan muka breakout dengan cleanser dan makeup remover

Makeup remover digunakan sewaktu meninggalkan solekan dimana kesemua solekan akan cair dan dibersihkan dengan lengkap dan menyeluruh pada wajah. Pencuci muka Fuza Bellezza pula akan memastikan semua sel-sel kulit mati dan kotoran tertanggal. Muka akan lebih berseri dan bersih.

2. Fuza Beauty – Face Scrub

cara pulihkan muka breakout dengan face scrub

Scrub muka Fuza Bellezza juga fokus kepada menanggalkan sel-sel kulit mati serta meremajakan kulit anda. Segala jerawat muka dan masalah muka akan menjadi pudar dan kecut kerana kulit sentiasa lembab dan makin licin juga cerah sekiranya anda menggunakan scrub ini dengan kerap sekurang-kurangnya 2 kali seminggu. Ia juga mampu melembabkan kulit anda. Untuk anda yang berkulit kering dan sensitif, scrub ini amat bagus untuk diamalkan selalu.

3. Fuza Beauty- Repair Cream

cara pulihkan muka breakout dengan repair cream

Repair cream ini digunakan untuk merawat dan menyembuhkan kulit muka anda yang breakout atau mempunyai masalah wajah seperti jerawat dan sebagainya. Selepas cuci muka dan sebelum tidur, anda boleh gunakan krim penyembuh atau ‘repair cream’ bagi mempercepatkan penyembuhan kulit muka yang rosak dan breakout.

4. Fuza Beauty – Pro+ Protection Cream

cara pulihkan muka breakout dengan beauty cream

Fuza Beauty protection cream berfungsi untuk melindungi kulit muka sepanjang hari. Sebelum bersolek atau awal pagi, anda harus mulakan hari anda dengan menggunakan krim perlindungan khas atau ‘protection cream’ pada muka untuk kurangkan kesan negatif alat solek pada kesihatan muka. Protection cream ini juga akan melindungi kulit daripada cahaya matahari dan sebagainya.

Testimoni Pengguna Fuza Bellezza

feedback pelanggan fuza belleza testimoni pelanggan fuza belleza cara pulihkan muka breakout dengan testimoni

Jom Gunakan Fuza Bellezza Collagen Dan Set Penjagaan Kulit Muka

gunakan fuza belleza untuk atasi muka breakout

Set penjagaan wajah Fuza Bellezza ini diperbuat daripada sumber organik iaitu tumbuhan semulajadi yang sangat baik untuk kulit wajah. Proses rawatan dan pemulihan akan berjalan lancar sekiranya anda merawat kulit dari dalaman dan luaran sekaligus dengan khasiat bahan semulajadi. Oleh itu, anda tidak perlu risau mengenai kesesuaian kulit wajah dengan produk penjagaan kulit ini kerana ia amat sesuai untuk semua jenis kulit berikutan bahan-bahan semulajadi yang terkandung di Fuza Bellezza ini. Anda juga boleh memakai mengikut turutan dan cara pemakaian yang betul iaitu bermula daripada meminum kolagen Fuza Bellezza pada waktu pagi, menggunakan cleanser, krim protection pada siang hari. Apabila pulang dari kerja, anda boleh gunakan makeup remover, cleanser, krim pemulihan serta menikmati kolagen untuk merawat dari dalaman. Semua penggunaan perlulah diikuti secara rutin dan berterusan bagi mendapatkan kulit muka yang cantik dan pulih dari muka breakout dengan mudah dan berkesan! Jom gunakan Fuza Bellezza Collagen dan Set Penjagaan kulit muka Fuza Collagen!

PRODUK FUZA BELLEZzA | MEMULIHKAN KULIT MUKA BREAKOUT MUDAH DAN BERKESAN
Hubungi: Tekan untuk telefon (011-15084429) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: FUZA Bellezza

Jom order produk muka Fuza Bellezza SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order produk muka Fuza Bellezza SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order produk muka Fuza Bellezza SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: