Review
Nov 22, 2017, 4:26pm

Cara Penjagaan Kulit Wajah Yang Betul


Memiliki kulit wajah yang cantik, bersih dan berseri adalah impian setiap orang tidak mengira jantina mahupun usia. Ini kerana wajah adalah bahagian anggota tubuh badan manusia yang mencerminkan penampilan diri anda. Jika wajah anda cantik, secara tidak lansung anda akan lebih yakin dengan diri sendiri apabila berhadapan di khalayak ramai atau bertemu dengan ramai orang.

ingin-miliki-wajah-cantik-kulit-halus

Jika anda memiliki wajah yang kusam, kulit berjerawat dan sebagainya akan memberikan kesan kurang yakin terhadap diri sendiri. Mungkin juga akan menimbulkan tekanan perasaan jika anda perlu berhadapan dengan orang ramai setiap hari. Jika anda tidak ambil peduli tentang masalah kulit anda, mungkin ianya akan menjadi masalah kulit yang lebih teruk lagi.

Jadi, sebaiknya anda perlu bertindak lebih awal untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat dengan cara penjagaan kulit wajah yang betul. Jangan tunggu kulit rosak teruk baru nak bertindak. Dengan menggunakan cara penjagaan kulit wajah yang betul sudah pasti akan memberikan kesan kulit yang cantik dan bersih walaupun anda seorang yang sibuk dengan tugasan harian anda.

1. Elakkan Menyentuh Wajah

elakkan-sentuh-kulit-muka

Pertama sekali, elakkan jari jemari atau tangan anda menyentuh wajah sekiranya tangan anda tidak bersih. Di khuatiri tangan ada terdapat kuman-kuman atau bakteria yang menyebabkan jerawat pada kulit wajah kerana kulit wajah sangat sensitif jika terdedah kepada kotoran. Sebaiknya bersihkan tangan terlebih dahulu jika ingin menyentuh kulit muka terutamanya ketika memicit jerawat.

2. Gunakan Produk Yang Selamat Digunakan

pilih-produk-yang-betul

Jika anda menggunakan sesuatu produk, pastikan produk yang digunakan selamat untuk kulit anda. Jika anda tidak memilih produk yang selamat dan menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya, anda mungkin akan berhadapan dengan kulit wajah yang bertambah teruk dan berkemungkinan akan mengambil masa yang lama untuk kulit kembali pulih sepenuhnya jika tidak dijaga dengan betul.

3. Pilih Produk Yang Betul

produk-marykay-selamat

Selain memilih produk yang selamat, memilih produk yang betul dan sesuai untuk jenis kulit wajah anda adalah salah satu cara penjagaan kulit wajah yang betul. Ini kerana, setiap manusia memiliki jenis kulit wajah yang berbeza. Sebab itulah wujudnya pelbagai jenis produk di pasaran untuk disesuaikan dengan jenis kulit masing-masing. Anda tidak perlu risau kerana terdapat banyak jenis produk yang ada di pasaran.

4. Membuat Senaman Muka
senaman-muka

Tahukah anda bahawa dengan membuat senaman muka dapat menjaga kulit muka juga. Contohnya seperti  senaman menyebut “Ma Me Mi Mo Mu” dapat menguatkan otot-otot muka dan bibir. Percaya atau tidak, cara membuat senaman muka ini sangat berkesan dalam penjagaan kulit wajah serta menjadikan bentuk wajah lebih runcing dan lebih anjal.

5. Menggunakan Berus Pencuci Wajah Terbaik

pencuci-muka-terbaik

Mencuci muka adalah perkara asas dan rutih harian dalam cara penjagaan kulit wajah yang betul. Tapi bagaimanakah cara mencuci wajah yang betul dan terbaik? Caranya adalah dengan menggunakan berus pencuci wajah yang terbaik iaitu Skinvigorate Mary Kay akan memberikan kesan mencuci wajah yang maksima berbanding dengan menggunakan tangan.

Kelebihan Berus Pencuci Wajah Skinvigorate Mary Kay

1. Membersihkan kulit wajah dengan lebih berkesan

kelebihan-berus-muka-mary-kay

Berus pencuci wajah Skinvigorate Mary Kay mampu mencuci 85% lebih baik dan lebih bersih daripada membersih menggunakan tangan. Berus pencuci Skinvigorate dicipta khas memiliki 20,000 berus yang nipis dan sangat kecil untuk mencuci kotoran sehingga ke dalam liang pori kulit wajah bagi mengelakkan pori-pori tersumbat dengan kotoran yang boleh menyebabkan jerawat.

2. Memberikan Kulit Wajah Lebih Sihat dan Berseri

kelebihan-pencuci-berus-muka-mary-kay

Dengan 400 putaran seminit mampu membantu mengurut seluruh wajah. Dalam  masa yang sama dapat melancarkan perjalanan darah yang baik di bawah kulit untuk mendapatkan kulit wajah yang lebih sihat dan berseri. Malah, anda akan rasai perbezaan yang ketara selepas menggunakannya dimana kulit wajah akan lebih licin, halus, segar, bersih dan juga cerah.

3. Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit

membersih-muka-dengan-berus-muka-mary-kay

Berus pencuci wajah Skinvigorate sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah kulit yang sensitif kerana berusnya yang halus dan lembut. Penggunaan secara kerap juga tidak akan merosakkan kulit wajah anda. Sesuai juga digunakan oleh kaum perempuan mahupun kaum lelaki yang mementingkan penjagaan kulit wajah.

4. Mesra Pengguna

berus-muka-mesra-pengguna

Rekaan berus pencuci wajah Skinvigorate mudah digunakan oleh sesiapa saja. Terdapat  butang ON dan OFF yang berfungsi sebagai kawalan tahap kelajuan putaran berus mengikut kesesuaian penggunaan ketika mencuci wajah dan mengikut kesesuaian jenis kulit.

5. Rutin Mencuci Muka Menjadi Lebih Mudah Dan Cepat

cuci-muka-dengan-berus-muka-step-1

Bagi anda yang sentiasa sibuk atau jenis nak cepat mencuci muka tapi nak kulit wajah bersih, menggunakan berus skinvigorate adalah jalan penyelesaiannya. Dengan menggunakan berus ini, anda cuma perlukan masa 1-2 minit sahaja untuk mencuci muka sebersih-bersihnya. Bukan sahaja jimat masa, malah jimat tenaga. Kerja mencuci makeup pun jadi lebih mudah.

cuci-muka-dengan-berus-muka-step-2

5. Rekaan Yang Comel

pencuci-muka-sedap-digunakan
Berus pencuci wajah Skinvigorate direka dalam bentuk yang kecil, comel dan ringan untuk memudahkan anda membawa kemana-mana terutamanya ketika bercuti. Berus pencuci wajah skinvigorate antara barangan yang wajib bawa ketika bercuti. Jadi, anda tidak lupa untuk menjaga kebersihan kulit wajah anda.

6. Harga Yang Murah

berus-pencuci-muka-murah

Jika anda bandingkan harga berus pencuci wajah skinvigorate ini dengan berus pencuci wajah jenama lain, anda akan dapati harga berus skinvigorate ini mampu dimiliki. Selain mampu dimiliki, ianya juga sangat berbeza dengan jenama yang lain dan mempunyai kelebihannya yang tersendiri setanding harganya.

7. Memiliki Tempoh Warranty 1 Tahun

waranti-berus-muka-1-tahun-jaminan

Berus pencuci skinvigorate mempunyai tempoh warranty selama 1 tahun sebagai jaminan dalam memberikan kualiti yang terbaik untuk anda. Jika berlaku sebarang kerosakan atau berus pencuci wajah skinvigorate tidak berfungsi, anda boleh hubungi ejen yang sah untuk menggantikan berus yang baru.

8. Dijamin Selamat Digunakan

berus-muka-selamat-digunakan

Selain mempunyai bulu yang halus dan lembut yang tidak merosakkan kulit, berus pencuci wajah skinvigorate kalis air dan kedap untuk lebih cepat kering selepas digunakan bagi mengelakkan kuman membiak. Untuk lebih terjamin kebersihan berus, anda perlu tukar 3 bulan sekali. Menariknya, berus pengganti juga ada dijual secara berasingan.

Testimoni Pengguna Selepas Menggunakan Berus Pencuci Wajah Skinvigorate Mary Kay

Selepas menggunakan berus pencuci wajah terbaik Skinvigorate dari Mary Kay ini, ramai pengguna tidak lagi menggunakan tangan mereka untuk mencuci kulit wajah. Kebanyakkan daripada mereka sangat berpuas hati selepas menggunakan berus skinvigorate ni kerana kulit wajah mereka lebih bersih, sihat dan cantik berbeza daripada sebelumnya yang mencuci wajah menggunakan tangan.

testimoni-berus-muka-mary-kay

Rebut Peluang Dapatkan Berus Pencuci Wajah Skinvigorate Mary Kay Sekarang !!!

Kini, cara penjagaan kulit wajah lebih senang dengan adanya berus pencuci wajah terbaik Skinvigorate Mary Kay! Dengan menggunakan berus pencuci wajah dapat memberi jaminan untuk kulit yang lebih cantik berseri tanpa menggunakan produk tambahan yang mahal kerana asas mencuci sudah cukup bersih. Untuk penjagaan kulit wajah yang lebih sempurna, anda juga boleh dapatkan rangkaian produk Mary Kay yang lain untuk keperluan anda.

Jom Dapatkan Berus Pencuci Muka Skinvigorate Mary Kay SEKARANG!

Sila telefon ke +60163926065 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Berus Pencuci Muka Skinvigorate Mary Kay SEKARANG!

Sila telefon ke +60163926065 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Berus Pencuci Muka Skinvigorate Mary Kay SEKARANG!

Sila telefon ke +60163926065 atau WhatsApp SEKARANG!