Review
Dec 13, 2018, 2:54pm

Cara Pecahkan Lemak, Selulit Dan Atasi Sakit Badan dengan Cepat


Selulit bukan sahaja terjadi kepada mereka yang bersaiz besar, tetapi juga anda yang kurus, slim dan sentiasa menjaga badan. Selulit adalah kesan luaran yang disebabkan oleh lemak terkumpul di bawah lapisan kulit tubuh badan anda sama ada di bahagian peha, perut, punggung dan lain-lain lagi. Lemak-lemak terkumpul ini akan memberi kesan kepada tisu anda sehingga menyebabkan ia kelihatan di luar kulit.

tips hilangkan selulit

Walaupun anda kurang bersenam, mendapat kesan selulit akibat hormon dan gaya hidup serta disebabkan oleh keturunan, lemak yang menyebabkan selulit boleh anda pecahkan dengan mudah sekiranya anda menggunakan cara dan kaedah yang terbukti berkesan. Selain dari selulit, sakit badan juga merupakan masalah utama anda yang mempunyai lemak serta kolestrol yang tidak anda sedari.

cara pecahkan lemak di perut

Jom Ikuti Cara Pecahkan Lemak, Selulit Dan Atasi Sakit Badan Dengan Cepat Dan Berkesan

 • Tukar Gaya Pemakanan Yang Seimbang Dan Berkualiti

tips pecahkan lemak dan hilangkan selulit

Ramai yang tahu bahawa makanan berlemak dan berminyak adalah punca kepada hadirnya kolestrol, lemak yang menyebabkan selulit. Inilah masanya untuk anda tukar gaya pemakanan anda selama ini untuk lebih seimbang dan berkualiti. Anda seharusnya melebihkan makanan omega seperti tuna, ikan salmon, kacang walnut dan lain-lain lagi termasuklah menggunakan minyak omega-3 untuk masakan.

 • Pecah Selulit Dan Atasi Sakit Badan Dengan Lemon

tips dan khasiat lemon

Lemon boleh digunakan untuk anda atasi sakit badan dengan cara melumurkan lemon ke badan seminggu dua kali ketika anda mandi. Anda juga boleh mengamalkan minum jus lemon atau lemonade setiap pagi selepas bangun tidur. Selain itu, anda juga boleh sapukan sahaja lemon ke bahagian selulit pada tubuh badan anda untuk menghapuskan kesan selulit luaran di bahagian-bahagian tertentu. Lemon yang mempunyai zat vitamin C akan membakar lemak dan kolestrol pada tubuh anda.

 • Menggunakan Rawatan Laser Selulit

rawatan laser selulit

Tahukah anda, selulit dapat dirawat dengan menggunakan tenaga laser yang berfungsi mencairkan lemak dan kolestrol tepu di bawah kulit anda? Rawatan laser selulit menghapuskan semua lemak bawah lapisan kulit anda dengan mudah dan membuka laluan serta membolehkan penghasilan kolagen dilakukan dari kulit anda dengan lancar dan baik.

 • Sapu Dan Lumur Bahagian Selulit Dengan Tomato

pecahkan lemak dan selulit dengan tomato

Tomato boleh anda gunakan untuk pecahkan lemak, hilangkan selulit dan juga atasi sakit badan dengan cepat dan berkesan. Potong sahaja tomato dan tonyohkan di sekeliling bahagian tubuh badan anda yang mempunyai lemak, selulit dan bahagian yang sering anda sakit atau letih. Tomato yang kaya dengan pelbagai vitamin mempunyai keistimewaan tersendiri dalam memecahkan lemak, selulit dan mengatasi sakit badan dengan cepat.

 • Rawatan Tradisional Minyak Kayu Putih Dan Halia

rawatan halia dan kayu putih

Anda boleh menggunakan rawatan tradisional seperti urutan bahagian tubuh badan anda yang mempunyai lemak, selulit dan sentiasa rasa lemah serta tubuh badan yang sentiasa terasa berat. Minyak kayu putih dan campuran halia mampu membuang segala angin dalam badan dan menghapuskan lemak berlebihan yang menyebabkan selulit dalam dan luar badan. Anda boleh menyapukan ke semua bahagian selulit setiap hari dan kesannya amat cepat serta memuaskan anda!

Azra Multi Lotion | Pecahkan Lemak, Selulit Dan Atasi Sakit Badan Dengan Cepat

produk untuk bakar lemak

Azra Multi Lotion adalah satu-satunya cara untuk anda pecahkan lemak, selulit dan atasi sakit badan dengan cepat dan berkesan. Semua peringkat umur sama ada lelaki atau perempuan, masing-masing boleh menggunakan Azra Multi Lotion. Losyen terbaik untuk hilangkan lemak, selulit dan sakit badan ini menjadi pilihan ramai pengguna dan ia setaraf dengan produk antarabangsa yang mempunyai banyak manfaat dan kelebihan dalam mengatasi masalah selulit dan sakit badan.

Kandungan Azra Multi Lotion

kandungan azra multi lotion

Bahan semulajadi yang terkandung dalam Azra Multi Lotion memberi kesihatan dan keberkesanan yang terjamin kepada anda yang ingin memecahkan lemak, selulit serta menghilangkan sakit badan. Azra Multi Lotion sangat istimewa kerana ia diadun khas bersama herba terbaik iaitu daun Bidara dan Lavender yang mempunyai aroma wangian semulajadi yang berkhasiat.

lotion untuk bakar lemak

 • Daun Bidara – Menghilangkan lemak, kolestrol badan dan sakit-sakit sengal badan akibat penyakit dan lain-lain lagi faktor.
 • Lavender – Menaikkan aroma dan membaikpulih emosi serta menyegarkan tubuh badan anda
 • Halia – Menghilangkan segala kepenatan dan kekacauan kesihatan tubuh anda supaya lebih selesa, bertenaga dan membakar lemak-lemak dari tubuh badan.
 • Minyak Kayu Putih – Menyembuhkan sakit-sakit sendi dan meningkatkan antibodi serta imunisasi badan sentiasa terhalang oleh penyakit serta lemak dalam tubuh badan.
 • Serai Wangi – Melegakan sakit otot, menghilangkan segala penyakit dalam tubuh badan dan merawat luka luaran dan dalaman badan.
 • Minyak Kelapa Dara – Memecahkan lemak, selulit dan mencantikkan kulit, melangsingkan tubuh badan dengan berkesan.

Fungsi Azra Multi Lotion

fungsi azra multi lotion

 • Melegakan sakit lutut dan sendi-sendi, sengal badan
 • Menghilangkan rasa kebas kaki dan tangan
 • Melegakan sakit senggugut dan memberi keselesaan kepada wanita yang datang bulan
 • Mengurangkan sakit kepala dan migrain
 • Merawat sakit kembung perut dengan mudah
 • Mengempiskan perut dengan berkesan dan cepat
 • Memecahkan lemak tanpa kesan sampingan dan secara semulajadi
 • Memudarkan dan menghilangkan kesan selulit di celah-celah tubuh badan seperti punggung, peha dan perut.
 • Menghilangkan sakit urat dan lenguh saraf
 • Melancarkan laluan peredaran darah
 • Memudahkan penghasilan kolagen
 • Mengatasi masalah loya-loya dan tidak sedap badan
 • Menyelesaikan masalah pencernaan dan pembuangan supaya lebih mudah buang air besar
 • Mudah untuk tidur malam
 • Boleh dijadikan sebagai param atau pilis untuk wanita yang berpantang atau selepas bersalin.

Kelebihan Menggunakan Azra Multi Lotion

azra multi lotion

Azra Multi Lotion mempunyai kelebihannya yang tiada tandingan daripada losyen-losyen yang lain. Ia merupakan losyen semulajadi dan berkualiti, sah serta selamat untuk dijual malah mempunyai pelbagai khasiat dan zat tambahan selain dari merawat dan menghilangkan lemak, selulit serta sakit badan dengan cepat. Jom lihat kelebihan menggunakan Azra Multi Lotion yang wajib anda ketahui.

1. Kandungan Semulajadi Yang Terbukti Berkesan

kebaikan lotion bakar lemak

Bahan utama Azra Multi Lotion seperti halia dan daun bidara yang digunakan adalah herba semulajadi yang terbaik dan berkhasiat dalam mengatasi masalah pecahkan lemak, selulit dan sakit badan dengan ceoat dan berkesan. Anda boleh menikmati kenikmatan menggunakan Azra Multi Lotion yang pastinya melegakan tubuh badan dan menyihatkan kesihatan anda.

2. Losyen Pelbagai Fungsi Dan Banyak Kelebihan

lotion pelbagai fungsi

Sedar atau tidak, banyak fungsi Azra Multi Lotion yang boleh anda nikmati setelah menyapukan losyen ini ke tubuh badan atau tempat yang sakit anda rasai. Anda bukan sahaja boleh menggunakannya untuk memecahkan lemak, selulit dan mengatasi sakit badan, tetapi juga boleh membantu sistem pencernaan dan pembuagan anda serta menyelesaikan masalah sukar tidur malam bagi anda yang letih, penat dan tidak keruan.

3. Mudah Dibawa Dan Sesuai Untuk Semua

tips hilangkan selulit

Azra Multi Lotion mudah dibawa ke mana sahaja kerana bentuk botolnya yang kecil dan sederhana, tidak terlalu besar dan menyukarkan anda untuk pegang, simpan dan bawa ke tempat yang anda inginkan. Azra Multi Lotion ini juga sesuai untuk semua keluarga, kawan-kawan, anak kecil dan juga orang dewasa. Ia juga tidak semestinya dipakai ketika anda sakit atau mempunyai masalah kesihatan, tetapi anda boleh amalkannya selalu untuk kebaikan kesihatan anda.

4. Selesa, Tidak Berminyak Dan Tidak Melekit

lotion tak melekit

Azra Multi Lotion tidak berminyak dan tidak melekit setelah anda memakainya. Kulit anda tidak akan terasa berminyak dan bergetah seperti minyak-minyak yang dijual dalam pasaran di luar sana. Anda akan selesa kerana ia cepat menyerap dan anda boleh memakainya pada bila-bila masa sama ada di tempat kerja, diluar rumah, selepas mandi, sebelum tidur dan sebagainya. Azra Multi Lotion ini juga tidak panas teruk tetapi sedap dipakai serta mempunyai rasa lega dan ringan yang menyeronokkan.

5. Lulus Kementerian Kesihatan Malaysia Dan Pengeluaran Terbaik

lotion lulus kkm

Azra Multi Lotion diperbuat daripada bahan organik dan diproses oleh kilang bumiputera yang bertaraf GMP. Selain itu, Azra Multi Lotion juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia yang memberi maksud bahawa losyen Azra pelbagai fungsi ini selamat digunakan untuk semua dan tiada kesan sampingan yang buruk. Anda tidak perlu risau dan tak perlu cari ubat-ubat lain lagi untuk memecahkan lemak, selulit dan mengatasi sakit badan anda. Azra Multi Lotion dipercayai dan diyakini sejak dulu lagi.

6. Mudah Digunakan, Berbau Wangi Dan Berkesan

petua hilangkan kesan selulit

Tiada losyen kesihatan lain yang berbau wangi seperti bauan lavender dari Azra Multi Lotion ini. Ia berbau wangi semerbak lavender dan memulihkan apa jua emosi anda untuk lebih stabil lagi. Cara penggunaannya juga amat mudah di mana anda hanya perlu calit sedikit sahaja di jari dan sapukannya di bahagian yang memerlukan seperti peha, perut dan punggung. Anda juga boleh sapukannya di lengan yang berlemak atau double chin anda.

7. Harga Azra Multi Lotion Murah Dan Berpatutan

azra lotion untuk kecilkan perut

Azra Multi Lotion boleh anda dapatkan dengan harga yang murah dan berpatutan. Harga asal yang boleh anda dapatkan di pasaran adalah RM 79 tetapi untungnya, anda boleh mendapatkan tawaran Promosi melalui pembelian dari Profhariz.com hanya serendah RM59 sahaja (Promosi ini sah sepanjang Januari 2019 sahaja). Berbaloikan? Oh ya, anda juga akan menerima perkhidmatan penghantaran percuma dan mendapat percuma 1 losyen untuk pembelian 1 losyen.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Azra Multi Lotion

pelanggan azra multi lotion

Tawaran promosi Azra Multi Lotion yang murah dan berpatutan ini tidak harus anda lepaskan. Ramai pelanggan berebut-rebut untuk mendapatkan Azra Multi Lotion kerana kesannya yang menakjubkan dan berkesan dengan cepat serta pantas. Mari kita lihat testimoni dan kata-kata pengguna Azra Multi Lotion. Sudah ramai yang telah berjaya pulih dan mendapat kehidupan yang selesa dengan menggunakan Azra Multi Lotion.

testimoni azra multi lotion

Azra Multi Lotion telah terbukti berfungsi dalam melancarkan peredaran darah serta melegakan kaki terseliuh anda. Kaki tidak lagi sakit dan urat-urat juga telah berfungsi dengan baik dan tiada masalah saraf kaki dan sebagainya. Kebanyakan pelanggan akan terus menggunakan losyen Azra ini kerana kesan dan fungsinya yang pelbagai sangat bagus untuk semua orang termasuklah anak kecil, dewasa dan orang tua.

kebaikan azra multi lotion

Tanpa disangka-sangka, Azra Multi Lotion juga berfungsi dalam melancarkan perjalanan darah dan menyembuhkan penyakit kronik seperti strok. Pengguna Azra Multi Lotion kini boleh bergerak dan berjalan semula setelah mengamalkan Azra Multi Lotion den.

boleh bergerak selepas sapu lotion azra

 

Setelah menyapukan Azra Multi Lotion di seluruh tubuh badan atau bahagian-bahagian yang sakit dan tidak selesa, badan terasa lebih ringan dan angin dalam badan keluar dengan mudah serta memberikan keselesaan yang optimum kepada tubuh badan. Bau losyen Azra juga amat harum dan menenangkan minda.

Nak Cuba Hilangkan Masalah Selulit Dan Lemak Di Badan? Azra Multi Lotion Adalah Penyelesaiaannya!

azra multi lotion semakin disukai

Dapatkan Azra Multi Lotion hari ini juga. Ianya mungkin solusi yang anda tercari – cari selama ini. Hilangkan masalah – masalah yang menyebabkan anda rasa kurang yakin dan sekarang anda mampu mengubahnya. Hubungi wakil konsultan Azra Global Network di talian di bawah atau layari FB dan IG mereka hari ini.

AZRA MULTI LOTION | CARA PECAHKAN LEMAK, SELULIT DAN ATASI SAKIT BADAN DENGAN CEPAT
Hotline: Tekan untuk telefon (01+601822906888-2290688) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Azra Global Network
Instagram: @azraglobal_network

P/S: Jangan lupa promosi untuk bulan Januari 2019 kepada pembaca blog Profhariz, hanya RM59 sahaja (tidak termasuk penghantaran). Jadi apa lagi, hubungi sekarang!

Nak order Azra Multi Lotion SEKARANG?

Sila telefon ke +60182290688 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order Azra Multi Lotion SEKARANG?

Sila telefon ke +60182290688 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order Azra Multi Lotion SEKARANG?

Sila telefon ke +60182290688 atau WhatsApp SEKARANG!