Review
Mar 23, 2018, 12:01am

Cara Nak Putihkan Muka Dalam Masa 3 Hari Dengan Cepat Dan Berkesan


“Dah letih guna bermacam produk untuk putihkan wajah, tempek krim itulah, krim inilah, makan pil ubat putih dan banyak lagi cara sudah di usahakan, tapi masih juga tak berkesan! Badan pun tak berapa sihat sejak ambil ubat putih dan macam-macam produk muka tu.  Susahnya nak cari cara nak putihkan muka dengan cepat dan berkesan!”

Cara nak putihkan muka dalam masa sejam

Ramai daripada anda yang telah mengalami situasi seperti di atas kan? Tambah-tambah lagi apabila anda terdesak nak putih dalam masa yang cepat dan pantas. Mana tidaknya, majlis penting anda sudah semakin hampir, paling tidak pun mungkin anda sudah tidak tahan dengan wajah gelap dan kusam sekarang ini. Biasalah zaman sekarang kecantikan adalah satu kelayakan dan keistimewaan bagi sesetengah objektif. Nak jadi pramugari, kecantikan penting, nak kahwin mestilah lagi nak cantik, taknak suami cari lain mestilah kena cantik-cantik juga! Penyataan semua orang wajib putih bukanlah gurauan lagi, hampir 90% manusia dalam dunia ini sukakan kecantikan dan cenderung kepada mereka yang memiliki kulit wajah yang putih.  Apa yang paling penting adalah bagaimanakah untuk mendapatkan kulit muka yang putih secara pantas dan berkesan? Tetapi dengan cara yang sihat, tiada risiko dan penyakit. Sebenarnya, terdapat cara yang sangat-sangat efektif dalam memutihkan muka dengan cepat dan berkesan seawal 3 hari sahaja. Anda hanya perlu konsisten dalam melakukannya dan berterusan.

1. Gosokkan Lemon Di Wajah

Cara nak putihkan muka dengan oren

Gosokkan lemon diwajah? Tak pedih? Jarang sekali anda mendengar tips begini namun inilah realitinya yang perlu anda lakukan bagi mendapatkan kulit cerah seawal 3 hari dengan selamat, cepat dan berkesan. Anda hanya perlu hiriskan lemon dan gosokkan dibahagian wajah secara berterusan dan teratur. Pada mulanya, wajah anda akan rasa pedih namun lama kelamaan selepas selalu anda lakukannya ia tidak akan terasa pedih lagi. Kenapa cara ini sangat berkesan? Lemon mempunyai zat dan vitamin yang sangat kuat dalam memutihkan kulit muka. Sebab itulah banyak produk dipasaran telah menggunakan lemon sebagai bahan utama, namun, jika anda nak lagi berkesan dengan cepat, gunakan sahaja buah lemon dan gosok dibahagian muka dan leher.

2. Cuci Muka Dengan Cuka Epal

Cara nak putihkan muka dengan cuka epal

Cuka Epal sangat terkenal sebagai pemutih wajah yang paling berkesan kerana ia mengandungi vitamin dan protein yang merupakan ejen pemutih secara semulajadi sejak azali lagi. Asam amino, beta koratin, kalsium dan lain-lain kandungannya lagi sangat kukuh dalam memutihkan wajah anda. Dengan langkah yang sangat mudah ini, kulit anda akan kelihatan putih dengan cepat dan berkesan. Anda boleh gunakan cuka epal untuk dijadikan sebagai pencuci muka. Campurkan cuka epal dengan sedikit air suam, cuci muka seperti biasa. Keesokan harinya, anda boleh lihat perbezaan warna kulit anda. Cara ini boleh diamalkan selalu untuk kesan yang hebat!

3. Betik Kisar

Cara nak putihkan muka dengan betik

Cara putihkan kulit seperti ini adalah yang paling tidak kita sangkakan. Siapa tahu rupa-rupanya buah betik mempunyai zat yang sangat tinggi dalam memutihkan kulit wajah. Buah betik dipotong kecil dan dikisar tanpa air yang banyak akan menjadi cecair buah betik. Cecair itu boleh digunakan dengan cara melumur ke wajah atau kulit muka anda dengan rata dan tunggu sehingga kering, barulah basuh muka dengan air putih. Betik yang penuh dengan vitamin yang berfungsi memutihkan wajah itu jika di tempek hari-hari pada kulit muka, vitaminnya akan lebih cepat serap ke kulit anda berbanding dengan cara-cara lain. Selama 3 hari, setiap masa anda kerap lakukannya maka lebih cepatlah kesannya.

4. Pengambilan Kolagen

Cara nak putihkan muka dengan cepat

Tahukah anda kolagen berfungsi menghilangkan pigmentasi kulit yang bewarna hitam dan gelap? Kolagen juga berfungsi menjadikan pigmentasi kulit bewarna cerah dan putih untuk menampakkan kulit luaran anda juga kelihatan lebih putih. Pendek kata, tujuan utama kolagen adalah untuk memutihkan kulit wajah dengan sempurna tanpa ada flek kulit hitam yang hadir. Bagaimanakah cara untuk mengambil kolagen supaya mendapat kesan yang cepat dan sempurna? Kolagen boleh diambil dengan pelbagai cara iaitu dengan cara meminum minuman berkolagen, memakan serbuk kolagen, menyuntik kolagen ke dalam badan anda dan lain-lain lagi. Namun, sebelum mengambil kolagen, anda harus pastikan bahawa tiada kesan-kesan negatif terhadap badan dan kesihatan anda terlebih dahulu dan jangan ambil sebarang suntikan kolagen sekiranya anda ragu-ragu dengan sumber kolagen tersebut.

5. Jus Epal Atau Stem Cell

Cara nak putihkan muka epal

Sering kita mendengar bahawa epal hijau sangat bagus untuk diet dan kuruskan badan. Tetapi tanpa kita sedari epal hijau juga sangat bagus untuk memutihkan kulit secara semulajadi dan selamat. Sumber bahan pemutih ini yang berupa epal hijau atau stem cell menjadikan kulit anda mengalami rawatan dalaman setelah anda mengambilnya. Selepas meminum jus epal hijau atau stem cell epal, sel-sel kulit anda akan bertindak menyalurkan vitamin dan mineral ke kulit untuk memutihkan kulit anda secara cepat dan berkesan. Inilah yang dikatakan nak putih dan cantik luaran, semuanya bermula dari kecantikan dalaman.

6. Secret Rich By Hazlynn Beauty

secret rich by hazlin beauty untuk lembapkan wajah

Cara yang paling berkesan, mudah dan cepat dalam memutihkan muka hanya dalam masa 3 hari sahaja adalah dengan pengambilan Secret Rich. Secret Rich adalah serbuk herba yang sangat berkesan 10 kali ganda daripada cara biasa anda memutihkan wajah. Secret Rich kaya dengan pelbagai vitamin dan khasiat kerana ia dihasilkan daripada herba semulajadi serta buah-buahan yang sangat kaya dengan zat dan tidak dapat disangkalkan oleh produk herba-herba yang lain. Secret Rich adalah produk kesihatan yang selamat dan halal yang telah dikeluarkan oleh Hazlynn Beauty dalam membantu ramai orang mengatasi masalah kulit wajah serta penampilan diri. Ianya telah terbukti berkesan dan cepat seawal 3 hari sahaja!

Kandungan Utama Secret Rich

Cara nak putihkan muka guna beras

Secret Rich dihasilkan daripada buah-buahan dan herba yang sering kita dengar namanya, namun tidak pula kita sedar akan khasiat hebatnya! Kali ini, anda akan mengetahui apakah khasiat-khasiat kandungan utama yang terdapat dalam Secret Rich ini serta anda sendiri boleh rasai kesannya seawal 3 hari. Antara kandungan utamanya adalah Stem Cell Gamay Teniturier Freaux, Stem Cell Malus Domestica, Buah Kundur, Ceri Acerola dan Buah Zaitun.

1. Stem Cell Gamay Teniturier Freaux

Cara nak putihkan muka guna anggur

Stem Cell Gamay ini diimport dari daerah Burgundy, Perancis. Diimport dari jauh-jauh ini sudah tentulah khasiatnya sangat hebat dan berkesan. Stem Cell Gamay ini bersifat antioksidan dan dapat menyingkirkan radikal bebas bagi perlindungan sinaran UV. Ia juga merangsang pembaharuan berterusan untuk kulit kekal lembab, lembut, cerah dan gebu.

2. Acerola Cherry

Cara nak putihkan muka guna beri

Buah Ceri Acerola ini sangat kaya dengan vitamin C berbanding oren, ia mempunyai lebih 65 kali ganda vitamin C daripada buah oren. Ceri acerola berfungsi meningkatkan daya ketahanan badan, hati, kulit serta memperbaiki tisu badan dengan cepat. Ia juga dapat merawat masalah selesema, demam, jangkitan dan rambut yang nipis serta mengurangkan sakit kepala dan mengatasi masalah kencing manis. Khasiatnya sangat pelbagai dan berkesan.

3. Stem Cell Malus Domestica

Cara nak putihkan muka guna epal

Buah stem cell malus domestica ini sukar didapati kerana ia hampir pupus oleh sebab buahnya masam dan kurang digemari. Namun, ramai tidak tahu bahawa buah ini mempunyai antioksida yang sangat-sangat tinggi. Buah ini juga berfungsi menyembuhkan diri sendiri daripada sebarang penyakit dan kulit juga akan lebih halus dan anjal.  

4. Buah Kundur

Cara nak putihkan muka dengan cepat

Sebenarnya buah kundur dapat merawat pelbagai penyakit dan ia merupakan buah yang sangat baik untuk sistem penghadaman. Buah kundur berfungsi sebagai penawar demam panas serta dapat menyejukkan badan, buasir, lebam atau bengkak, sakit usus dan buah pinggang. Masalah kencing manis dan lemah limpa juga dapat diatasi dengan kandungan buah kundur.

5. Buah Zaitun

Cara nak putihkan muka dengan selamat

Secret Rich juga terdiri daripada buah zaitun yang membantu mengatasi masalah darah tinggi dan menurunkan kolestrol serta menghindari penyakit pembuluh darah tersumbat dan sempit. Buah zaitun juga berperanan menyeimbangkan metabolisma tubuh dan dapat menyihatkan kulit dan rambut. Untuk pengetahuan anda, ia juga bersifat antioksidan dan anti penuaan.

Cara nak putihkan muka dengan pantas

Secret Rich juga kaya dengan kolagen yang membantu menstabilkan hormon, mencantikkan rambut serta memutihkan kulit dengan lebih cepat dan berkesan. Dengan gabungan 5 kandungan asas Secret Rich beserta kolagen, muka anda akan putih dalam masa 3 hari pengambilan sahaja.

Kelebihan Mengamalkan Secret Rich

cara lembapkan wajah dengan secret rich

Secret Rich amat berkesan dengan cepat dan selamat.  Anda boleh amalkan pengambilan secret rich setiap hari tanpa rasa was-was atau tidak selesa kerana ia adalah 100% sumber semulajadi tanpa bahan kimia dan bahan larangan.  Dengan pengambilan secret rich secara berterusan, kulit anda akan mengalami kesan-kesan menyenangkan dan kesihatan anda juga akan lebih terjamin.

Cara nak putihkan muka tanpa sakit

  • Kulit muka akan lebih halus, cerah dan gebu tanpa ada kulit kusam dan jerawat atau jeragat lagi.
  • Memutihkan wajah dengan cepat dan berkesan
  • Membaiki masalah kulit rosak dan break out
  • Dapat merawat masalah ketidaksuburan
  • Menurunkan suhu badan dengan baik
  • Mengurangkan kolestrol dan berat badan anda serta mengelak pelbagai jenis penyakit
  • Mengurangkan sakit sendi, lutut dan tulang
  • Menyingkirkan toksik dan lemak dari badan
  • Memulihkan tumit kaki pecah, kulit kering dan bersisik
  • Melancarkan peredaran darah, tekanan darah rendah dan tinggi
  • Mengurangkan masalah kencing manis

Secret Bright By Hazlynn Beauty

Selain daripada Secret Rich, anda juga boleh mendapatkan Secret Bright bagi kesan yang lebih optimum dan berkesan. Secret Bright juga sesuai diambil oleh anak-anak anda dapat membantu mengatasi masalah yang dihadapi oleh mereka. Kandungan utama Secret Bright terdiri daripada Ginko Biloba, EyeBright, Bacopa dan Lutein.

Cara nak putihkan muka secara semulajadi

Kelebihan Secret Bright

Secret Bright mempunyai kelebihan dan kebaikan terhadap anda dan juga anak-anak kerana secret bright boleh diambil seawal usia 4 tahun dimana ia berfungsi menggalakkan proses pemikiran dan menguatkan memori untuk proses pembelajaran. Selain itu, ia lebih kepada merawat penyakit mata, rabun, kulit dan juga aliran darah.

Cara nak putihkan muka dengan bijak

  • Merangsangkan dan meningkatkan aliran darah untuk tisu dan organ badan
  • Menguatkan memori, meningkatkan kecergasan dan mengurangkan keletihan.
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mencegah Insomnia
  • Meningkatkan penghantaran oksigen dan nutrien ke mata.
  • Berkesan membantu masalah katarak, rabun malam dan lain-lain.
  • Menjadikan otak bergerak dengan lebih cepat dan pantas

Testimoni Mereka Yang Mengamalkan Secret Rich

Ramai yang sangat teruja selepas menggunakan Secret Rich. Ianya terbukti berkesan, selamat dan paling pantas untuk putihkan muka! Secret Rich sangat terbaik dan tiada tandingannya! Jom dapatkan Secret Rich segera.

Cara nak putihkan muka tanpa duit

petua Cara nak putihkan muka

rahsia Cara nak putihkan muka

Jom Dapatkan Secret Rich by Hazlin Beauty Untuk Wajah Yang Sihat Dan Lembab SEKARANG!

Pergi wajah kusam dan wajah penuh jerawat dan selamat datang wajah yang ayu dan lembut. Dengan Secret Rich by Hazlin Beauty anda dapat wajah yang lebih ayu dah segar tanpa perlu bersusah payah lagi. Jom dapatkan Secret Rich dengan menghubungi menerusi WhatsApp atau Like facebook untuk mendapatkan info lanjut dari mereka.

SECRET RICH BY HAZLYNN BEAUTY
Hubungi: Tekan untuk telefon (60193302046) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Hazlin Beauty HQ

Jom Dapatkan Secret Rich by Hazlin Beauty Untuk Wajah Yang Sihat Dan Lembab SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Secret Rich by Hazlin Beauty Untuk Wajah Yang Sihat Dan Lembab SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Secret Rich by Hazlin Beauty Untuk Wajah Yang Sihat Dan Lembab SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: