Review
Sep 25, 2018, 12:27pm

Cara Mula Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri


bisnes produk sos cili

Bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri sangat menguntungkan dan membanggakan apatah lagi jika lahirnya seorang usahawan bumiputera melayu yang berjaya dalam perniagaan produk sendiri yang berkembang maju ke seluruh negara. Jenama sos cili dan kicap yang terkenal seperti Jalen, Habhal’s, Maggi, Emas, Kimball dan lain-lain lagi tidak asing lagi dalam dunia masakan dan pemakanan kita semua.

cara buat sos cili buatan sendiri

Bagi anda yang mempunyai pemikiran dan minat mendalam terhadap bidang keusahawanan, bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri boleh berjalan lancar dan mempunyai market yang sangat tinggi berbanding bisnes lain. Sebenarnya, ia tidak sukar untuk membina bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri sekiranya anda mempunyai langkah-langkah atau senarai yang perlu anda lakukan bagi memiliki bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri.

Cara Mula Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri

azryma bisnes produk sos cili sendiri

Bisnes sos cili dan kicap buatan sendiri memerlukan anda membuat persiapan dari segi produk terlebih dahulu. Bukan senang untuk membina jenama sendiri, perkara pertama perlu anda titik beratkan adalah produk dan kualiti sos cili dan kicap buatan anda, kemudian branding dan sebagainya. Jom kita lihat cara untuk memulakan bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri.

Hasilkan Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Anda

jadi pengeluar sos cili dan kicap sendiri

Pertama sekali, anda harus mempunyai produk sos cili atau kicap buatan anda sendiri untuk dijual dan dipasarkan dalam market yang lebih besar. Pastinya anda harus mahir dengan teknik dan cara-cara membuat sos cili atau kicap jenama anda.

Memohon Sijil Mesti Dan Halal

permohonan sijil halal untuk produk sendiri

Anda perlu memohon sijil Mesti dari KKM dan sijil Halal dari Jakim untuk meluaskan produk sos cili dan kicap buatan sendiri anda. Dengan adanya kelulusan dari agensi yang diperlukan, anda bebas memasarkan produk sos cili dan kicap buatan sendiri anda di dalam negara.

Mendapatkan Bantuan Dari Agensi Kerajaan

cara mula bisnes produk sos cili dan bantuan kerajaan

Bagi mengembangkan bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri anda, bantuan dari Agensi Kerajaan merupakan salah satu alternatif yang wajib anda gunakan bagi meringankan beban anda mengumpul dana atau meluaskan bisnes anda di samping dapat meningkatkan mutu perkhidmatan perniagaan anda.

networking untuk kembangkan bisnes sos cili

Langkah mudah tetapi memerlukan prosedur yang cukup lama dan belum tentu berjaya. Itulah keluhan mereka yang ingin mula bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri tetapi tidak tahu bagaimana untuk melakukan semua prosedur dan langkah-langkah untuk bermula. Bagaimana pula dengan anda?

Azryma Food Training Centre | Azryma Food Industries

azryma food training bisnes sos cili dan kicap

Azryma Food Training Centre akan menyelesaikan semua masalah anda dalam memulakan bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri. Azryma Food Industries adalah syarikat bumiputera melayu Islam yang merupakan pengeluar utama produk berasaskan cili yang telah beroperasi lebih dari 5 tahun di sekitar Sabak Bernam, Selangor dan seluruh Malaysia. Sebagai sebuah syarikat makanan yang menjadi pilihan ramai, Azryma Industries mempunyai tunjang utama iaitu menghasilkan makanan yang selamat, bersih dan suci memenuhi keperluan umat Islam dan lain-lain.

Kelas Dan Kursus Anjuran Azryma Food Training Centre

Azryma Food Training Centre sering menganjurkan kelas pemprosesan produk hasilan cili seperti sos cili, cili giling dan juga kicap. Kelas atau kursus pemprosesan ini meliputi cara memulakan bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri anda, bermula dengan pendaftaran syarikat anda, pemprosesan, packaging sehinggalah permohonan sijil halal dan Mesti KKM serta banyak lagi perkara yang dibimbing oleh mereka.

kelas usahawan sos cili dan kicap buatan sendiri

Kelas dan Kursus anjuran Azryma Food Training Centre ini membimbing anda membentuk perniagaan yang tidak memerlukan modal terlalu besar, malah anda boleh mulakannya secara kecil-kecilan. Kebanyakan mereka yang mengikuti kursus ini menjadi lebih kreatif, produktif dan aktif dalam menghasilkan produk sos cili dan kicap buatan sendiri dengan teknik dan cara yang berkesan.

Pakej Kursus Terbuka Untuk Semua

sos cili buatan sendiri sebagai bisnes

Azryma Food Industries membuka tawaran Pakej Kursus untuk anda yang merupakan usahawan baru, berminat menjadi usahawan dan berniaga, surirumah, pesara, fresh graduate yang ingin menjana pendapatan serta pengusaha ladang cili dan semua orang untuk mengikuti Kursus Pemprosesan Sos Cili secara komersial yang berbaloi. Terdapat 3 pakej yang boleh anda pilih. Setiap pakej bernilai RM399 dan anda layak belajar dan mengaplikasikan bisnes Sos Cili dan Kicap buatan anda sendiri.

produk sos cili di pasaran

  1. Pakej Kursus Sos Cili
  2. Pakej Kursus Cili Giling
  3. Pakej Kursus Kicap

Kursus Pemprosesan Sos Cili, Cili Giling Atau Kicap Secara Komersial

kursus menghasilkan sos cili buatan sendiri

Kursus Pemprosessan Sos Cili Secara Komersial ini bukanlah semata-mata untuk mempelajari cara membuat sos cili buatan anda sahaja, tetapi anda berpeluang menjalani ‘Personal Coaching’ dan dibimbing oleh mereka yang berpengalaman. Menariknya, anda juga dilatih dan dibongkarkan rahsia perniagaan paling mudah, kurang persaingan dan sangat menguntungkan berbanding perniagaan lain.

antara hasil produk tempatan

Anda dapat belajar di kursus umpama kelas bersama mentor yang berjaya, belajar secara teori dan praktikal dimana anda boleh mengaplikasikan teknik-teknik pemprosesan sos cili dan kicap buatan anda sendiri dengan mudah dan senang. Anda juga diajar cara merealisasikan bisnes produk sos cili dan kicap buatan anda sendiri dengan memulakan bisnes anda mengikut prosedur yang ditetapkan.

Apa Yang Akan Anda Pelajari Di Kursus Anjuran Azryma Food Industries?

peserta kursus usahawan sos cili dan kicap buatan sendiri

Kursus Pemprosesan Produk Sos Cili dan Kicap Secara Komersial membekalkan anda ilmu yang terlalu banyak walaupun anda seorang yang baru bermula dan juga anda yang sudah berpengalaman dengan bisnes bahan makanan berasaskan cili. Jom kita lihat apa yang akan anda pelajari di kursus anjuran Azryma Food Industries ini.

pengajar kelas produk sos cili buatan sendiri

  • Cara mudah untuk menubuhkan syarikat dan bisnes anda
  • Mengetahui dan memahami perkara-perkara yang boleh dikenakan tindakan undang-undang dalam perniagaan
  • Mudah faham teknik dan cara tertentu dalam menghasilkan 9 jenis produk hasilan daripada Cili.
  • Cara mudah mengaplikasikan prosedur untuk memohon sijil Halal dari JAKIM
  • Cara mudah mengaplikasikan prosedur untuk memohon sijil Mesti dari KKM
  • Cara dan tempat untuk memohon Barcode pada label produk
  • Cara memohom Nutrition Fact dan ujian makmal untuk dapatkan nutrition fact pada label produk
  • Cara memohon bantuan dari Agensi Kerajaan dengan mudah dan cepat
  • Cara mencari bahan atau supplier bahan mentah yang murah bagi menghasilkan produk sos cili dan kicap yang tahan lama dan lebih berkualiti
  • Cara menurunkan kos operasi
  • Anda akan ditunjukkan terus dengan cara-cara pemprosesan serta diberi personal coaching sehingga anda benar-benar faham

Maklumat Kursus Pemprosesan Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri

pengendalian kursus buat kicap sendiri

Tarikh: Sila hubungi untuk dapatkan tarikh terdekat
Masa: 9.00pg – 5.00 ptg
Tempat: Azryma Food Training Centre PKP batu 39, 45200 Sabak Bernam Selangor
Yuran: RM 399

Sebab Anda Perlu Sertai Kursus Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri

mulakan bisnes sos cili buatan sendiri

Bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri boleh dimulakan dengan mudah setelah anda menghadiri kursus pemprosesan sos cili dan kicap buatan sendiri yang berpatutan dengan nilai dan faedah yang bakal anda peroleh. Kursus pemprosesan produk sos cili dan kicap secara komersial ini menjadikan anda lebih fokus akan matlamat bisnes dan mendapat idea berkaitan bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri yang anda inginkan.

  • Tenaga pengajar yang disediakan sangat berpengalaman dan pakar dalam bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri.
  • Ilmu yang diajar adalah menyeluruh dan berkaitan proses produk sos cili, kicap dan sebagainya serta merangkumi cara membuatkan produk tahan lama
  • Anda akan diajar semua bermula dari permulaan anda ingin hasilkan produk sehinggalah anda pasarkan produk secara besar-besaran.
  • Kelas akan diadakan secara teori dan praktikal
  • Bimbingan diberikan secara berterusan dan juga boleh menggunakan telefon sahaja
  • Sijil penyertaan akan disertakan sebagai sokongan atau penghargaan kepada anda. Ia lebih mudah untuk anda memohon geran kerajaan selepas ini.
  • Nota disediakan untuk kefahaman dan rujukan anda
  • Anda akan diberikan senarai suplier murah atau bahan mentah murah yang anda perlukan
  • Pasti anda lebih fokus kerana anda akan diajar secara 5 orang dalam satu masa, namun anda bernasib baik jika dapat diajar seorang sahaja dalam satu masa, ia lebih mudah untuk anda faham dan fokus.

proses kursus buat sos cili dan kicap

Kesan Setelah Mengikuti Kursus Pemprosesan Sos Cili Secara Komersial

Ramai yang mengalami perubahan dan melihat masa depan dengan lebih cerah setelah mengikuti kursus pemprosesan sos cili secara komersial. Kursus bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri ini telah banyak membantu usahawan yang baru bermula dan mereka yang berminat untuk berniaga dengan mudah dan berkesan.

peserta menerima sijil kursus

1. Produk Berkualiti Dan Tahan Lama

Produk sos cili dan kicap buatan sendiri yang anda hasilkan setelah mengikuti kursus Pemprosesan Sos Cili Secara Komersial akan lebih berkualiti dan tahan lama. Produk keluaran Melayu Bumiputera Islam ini tidak pernah mengecewakan, malah ia selamat dan halal dimakan.

cara hasilkan produk tahan lama

2. Mudah Mendapat Kelulusan Agensi Terbabit

Adalah mudah untuk anda memohon sijil Mesti daripada KKM dan Halal daripada JAKIM dengan adanya ilmu yang diberi pada kursus bisnes produk sos cili dan kicap buatan sendiri.

rahsia bisnes produk sos cili sendiri

3. Menurunkan Kos Operasi Dan Modal

Azryma Food Industries membolehkan anda menurunkan kos operasi dan modal dengan kadar harga yang rendah dan menjimatkan. Anda berminat nak tahu caranya? Kursus Pemprosesan Sos Cili Secara Komersial akan membongkarkan caranya dan menunjukkan anda caranya.

cara menurunkan kos operasi bisnes

Antara Kata-Kata Mereka Yang Telah Mengikuti Kursus

Ramai yang berpuas hati dan menggenggam kejayaan berkat dari kursus Pemprosesan Sos Cili Secara Komersial.

testimoni peserta kursus usahawan sos cili

”Saya tak sangka.. saya ingatkan kursus biasa-biasa je.. rupa-rupanya banyak ilmu yang saya dapat yang bila saya balik dan buat terus je menjadi..” – Kathrina, Singapura

”Asalnya pening jugak macam mana nak bagi produk saya ni tahan lama.. baru letak produk saya dipasaran.. tak sampai sehari setengah dah naik buih.. apa lagi.. buang sajelah.. tak sangka ada teknik tertentu rupanya nak bagi produk tahan lama.. terima kasih cikgu atas tunjuk ajar.” – Weng chi, Tawau Sabah

”Rasanya tak perlu kot saya tunggu kursus dari agensi kerajaan.. lambat sangat lah nk tunggu.. kursus di AFTC ni sehari je.. Macam-macam idea saya dapat macam mana cara nak buat duit..” – Roslan, Kuantan

antara testimoni peserta kursus usahawan iks antara testimoni peserta kursus usahawan iks antara testimoni peserta kursus usahawan iks

Jom Mulakan Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri Bersama Azryma Food Industries!

Jika anda mempunyai sedikit modal dan ingin menceburi dalam bidang Sos Cili dan Kicap jenama sendiri, ayuh jangan berlengah lagi. Sertai kursus keusahawanan daripada Azryma Food Industries. Hubungi untuk mendapatkan tarikh terdekat kursus.

cara hasilkan sos cili buatan sendiri

AZRYMA FOOD INDUSTRIES | CARA MULA BISNES PRODUK SOS CILI DAN KICAP BUATAN SENDIRI
Hubungi: Tekan untuk telefon (012-6051159) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Azryma Food Training Centre
Website: 
http://azrymafoodindustries.blogspot.com

Lokasi:
Azryma Food Industres
PKP Batu 39, 45200 Sabak Bernam, Selangor

Jom Mulakan Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri Bersama Azryma Food Industries!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Mulakan Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri Bersama Azryma Food Industries!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Mulakan Bisnes Produk Sos Cili Dan Kicap Buatan Sendiri Bersama Azryma Food Industries!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: