Review
Aug 9, 2018, 1:14pm

Cara Mudah Kempiskan Perut Dan Turunkan Berat Badan


Mudah ke nak kempiskan perut? Ada ke cara dan petua untuk kuruskan badan dengan mudah? Maklumlah, macam-macam ubat kurus badan yang ada di pasaran sekarang sampaikan ada antara kita yang berhabis ratusan mungkin ribuan ringgit untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing lagi menawan macam zaman anak dara atau bujang dulu. Kata orang, kalau nak selesaikan masalah, kenalah tahu langkah yang betul menurunkan berat badan serta kempis kan perut.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Ukur

Cara Mudah Kempiskan Perut Dan Turunkan Berat Badan

1. Minum Air Masak Secukupnya

Minum air masak banyak-banyak. Banyakkan minum air mineral atau air kosong dan kurangkan minum air manis. Cubalah tengok warna urin anda. Kalau jernih/’slightly’ kuning, oklah tu. Kalau kuning sangat, silahlah minum air kosong yer! InshaaAllah minum air kosong juga boleh sebabkan kita rasa kenyang dan kurangkan nafsu makan. Cubalah! Kualiti senaman.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Minum

2. Lakukan Senaman Ringan

Beberapa pergerakan mudah boleh dilakukan bagi membentuk bahagian badan tertentu sekiranya dilakukan dengan konsisten seperti jogging,hiking dan sebagainya. Selain membentuk badan, senaman ini dapat menguatkan jantung, sekali gus meningkatkan stamina dan kecergasan. Bersukan sebanyak tiga kali seminggu dapat membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh badan yang bagus untuk pembakaran dan pemecahan lemak. Bersukan akan membantu menggerakkan cairan berlebihan dalam perut dan dikeluarkan dari tubuh badan sebagai peluh. Ini seterusnya akan mengekalkan bentuk badan seseorang yang sesuai dengan ketinggian dan berat badan.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Bersenam

3. Tukar Snek Kepada Makanan Berkhasiat

Kurangkan makan kek dan coklat sebagai snek utama kita. Ganti dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Pandai-pandailah anda ubahsuai buah dan sayur untuk jadi lebih menarik untuk dimakan. Buah apa? Amalkan makan buah epal, betik, belimbing sebelum anda makan makanan utama. Ubah cara kita makan. Maksudnya makan perlahan-lahan. Kunyah makanan sampai benar-benar hancur luluh. Mudahkan kerja perut kita untuk hadam. Sebab tu Nabi pesan suruh kunyah 40 kali. Ada hikmahnya kita ikut sunnah Nabi. Kalau makan cepat-cepat, udara boleh terkepung dalam usus. Tu yang jadikan perut kita “buncit angin”.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Makanan

4. Tingkatkan Dan Kekalkan Motivasi.

Minda yang aktif dan positif penting untuk kita berjaya kuruskan badan dan kempiskan perut. Bacalah pengalaman mereka yang berjaya turunkan berat badan. InshaaAllah kita akan lebih bersemangat untuk bersenam dan ikut jadual pemakanan yang teratur. Kalau orang lain boleh kurus, kenapa tidak kita?

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Kurus

5. Kurangkan Garam Dalam Makanan.

Terlalu banyak garam dalam proses diet akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan dalam tubuh dan melambatkan mekanisme proses pengeluaran air dari sel badan. Akibatnya, perut akan menjadi kembung dengan gas-gas yang terbentuk.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Garam

6. Pilih Produk Diet Yang Sesuai

Ramai wanita ingin kurus tapi hanya segelintir sahaja yang berjaya menurunkan berat badan. Kenapa hal ini berlaku? Kerana semua nak kurus dengan pantas dan mudah. Justeru tidak hairanlah mengapa ramai yang mudah percaya dan terpedaya dengan produk-produk pelangsing yang merbahaya terdapat di pasaran hari ini tanpa memeriksa bahan dan kelulusan produk tersebut. Segelintir pengguna terus membeli tanpa usul periksa kerana tidak cukup ilmu tentang produk kurus yang bagus. Penjual pula hanya menjual mereka tidak bertanggungjawab jika anda tidak mampu untuk kurus kerana bukan kemahiran mereka untuk bantu anda untuk kurus. Sebab itulah pentingnya memilih produk yang mempunyai team support untuk membantu anda kurus dengan betul dan selamat.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Pills

Memperkenalkan Set Perut Kempis Program Clean 9 Forever Living

“Apa bendanya Clean-9 ni? Produk ke program? Pakej? Tak faham la.” Ramai yang cakap macam tu. Katakan anda beli Clean-9. Ada beberapa produk hebat seperti Forever Living Aloe Gel yang hebat untuk buang mendapat di usus anda dan sekaligus membuang toksin dalam dalam serta meningkatkan tenaga. Ada juga di dalam Clean-9, Arctic-Sea iaitu campuran minyak ikan dan minyak zaitun yang handal memecahkan lemak dalam badan, menyingkirkan kolestrol dan sebagainya. Ada juga Forever Ultra Lite yang seumpama susu vanila atau coklat untuk memecahkan protein dalam badan anda. Terkadung juga Forever Bee Pollen untuk nyah toksin dan merawat badan anda.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Botol

Kenapa Pula Clean 9 Dipanggil Program?

Sebab di dalam tu ada satu buku panduan untuk anda ikut selama 9 hari. Secara amnya, sebab kesemua produk dalam Clean-9 sudah mampu untuk membekalkan tenaga kepada badan anda selama 9 hari, anda PERLU MENINGGALKAN TABIAT PEMAKANAN BIASA ANDA! Hampir-hampir boleh dikatakan, jangan makan nasi untuk 9 hari tersebut.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Tips

Dengan Clean-9, anda sepatutnya tak akan rasa lapar sebab khasiat dah cukup dibekalkan. Ikut jadual pengambilan Aloe Vera Gel, Arctic-Sea, Forever Lite Ultra dan Forever Bee Pollen, anda tak sepatutnya rasa lapar. Ia juga selamat kerana Clean-9 direka khas untuk mengatasi masalah kegemukan yang melanda banyak orang di Amerika Syarikat khususnya.

Buku Panduan Jadual Pemakanan Secara Percuma Untuk Anda

Bayangkan anda sedang mencuci kotoran pada pakaian. Semasa anda mencuci, anda masukkan kotoran dalam air cucian anda. Kemudian anda cuci semula pakaian anda dan masukkan lagi kotoran dalam air cucian. Mana mungkin pakaian itu bersih, betul tak? Clean-9 sedang mencuci toksin dalam badan anda tapi anda teruskan juga tabiat makan anda yang biasa dan mengandungi banyak lemak, protein dan lebih teruk lagi – toksin. Tentu sukar usaha anda untuk buang toksin dari badan anda. Jangan bimbang, bukannya anda tak boleh makan langsung makanan lain. Di dalam buku panduan Clean-9, ada diberikan senarai makanan-makanan lain yang anda boleh makan – sayur-sayuran dan buah-buahan sebagai contohnya dan beberapa lagi.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan FIT

Berjaya Kempis Dan Turun Berat Badan Sehingga 5kg!

Anda juga disuruh melakukan beberapa senaman ringan untuk tempoh 9 hari tersebut. Ramai  yang berjaya turunkan berat badan dalam tempoh 9 hari tanpa kesan Yo-yo dengan Clean-9 ni. Ada yang turun sehingga lebih 5kg!

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Gemuk

Nak Lagi Cepat Turun Berat Badan, Amalkan Sekali Forever Living Aloe Vera Gel Dan Artic-sea

Dapatkan sebotol Forever Living Aloe Vera Gel dan sebotol Arctic-Sea. Minum 4 sudu besar Forever Living Aloe Vera Gel, 3 kali sehari sebelum makan. Ambil 2 gel lembut Arctic-Sea, 3 kali sehari selepas makan. Biasanya kedua-dua produk ini akan habis dalam tempoh lebih kurang 2 minggu dengan cara pengambilan intensif macam ni.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Paket

2 Produk Ini Handal Menanggalkan Kotoran Usus

Jika terdapat banyak mendapan kerak dan kotoran di usus anda, kedua-dua produk ini handal menanggalkan mendapan ini. Hati-hati sedikit sebab untuk sesetengah orang, mungkin akan kerap ke tandas ketika proses ini. Arctic-Sea juga sangat berkesan memecahkah lemak-lemak dan menyingkirkan kolestrol dalam salur darah. Banyak pelanggan kami yang melalui pengalaman ini merasa sangat teruja bila saiz tali pinggang mereka boleh diturunkan selepas 2 minggu. Bagaimana pun, kesan ke atas setiap orang adalah berbeza.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Ubat

Dalam Program Clean 9 Forever Living Ada Mengandungi :

  • 3 x  Botol Aloe Vera Gel
  • 1 x Forever Lite Ultra with Aminotein
  • 1 x Forever Arctic-Sea
  • 1 x Clean 9 Instruction Booklet

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Package

Program Clean 9 Forever Living Menyingkirkan Toksin Yang Terkumpul

Forever CLEAN 9 adalah langkah pertama untuk memperolehi tubuh yang bersih dengan mengawal pengambilan bahan pengawet dan bahan kimia lain yang berbahaya. CLEAN 9 adalah satu program 9 hari yang menyediakan anda dengan pemakanan yang perlu untuk membersihkan badan anda, menyingkirkan toksin terkumpul serta mengurangkan berat badan anda secara sihat dan dengan itu menggalakkan anda mengikuti satu gaya hidup yang lebih sihat dan bahagia.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Program

Apa Manfaat-Manfaat Program Clean 9?

  1. Membantu menyingkirkan toksin berbahaya.
  2. Membantu memulihkan sistem badan anda.
  3. Membantu dalam pengurusan berat badan.
  4. Membantu memperbaiki keadaan kulit.
  5. Membantu meningkatkan tahap tenaga.
  6. Membantu meningkatkan sistem imun badan.
  7. Membantu menggalakkan penghadaman.

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Benefit

Lihat Testimoni Program Clean 9 Forever Living

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Comparison

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Slimming

Cara mudah kempiskan perut dan turunkan berat badan Beza

Dapatkan Program Clean 9 Forever Living Sekarang!

Bagi anda yang serius untuk mengubah hidup anda dengan mengurangkan berat anda,amat disarankan untuk mengambil serta dalam Program Clean 9 ini sekarang. Hubungi kami di nombor yang tertera dibawah.

PROGRAM CLEAN 9 FOREVER LIVING | UBAH HIDUP ANDA SEKARANG
Hubungi: 
Tekan untuk telefon (012-7066255) | Tekan untuk Whatsapp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: