Review
Mar 2, 2018, 9:58am

Cara Mudah Hamil Selepas Period Dan Tingkatkan Hormon Wanita


cara mudah hamil selepas period

Setiap pasangan yang inginkan cahaya mata harus berusaha meningkatkan hormon serta tahap kesuburan masing-masing. Lebih jelas lagi, wanita akan mengalami haid setiap bulan tetapi masing-masing mempunyai kitaran haid yang berbeza. Ada wanita yang datang haid lewat dari tarikh sepatutnya tetapi ada juga wanita yang haidnya keluar pada tarikh yang sama setiap bulan. Lebih teruk lagi, wanita tidak datang haid dalam tempoh yang lama tetapi tidak hamil. Semua situasi kitaran haid yang bermasalah adalah disebabkan oleh hormon tubuh badan wanita.

tips mudah hamil selepas haid

Hormon yang tidak seimbang menyebabkan berlakunya masalah kitaran haid dan kesannya, kesuburan ovum wanita sangat terjejas. Ramai wanita yang menyangkakan amat sukar untuk mereka hamil selepas period kerana keliru dengan tempoh kesuburan yang mereka alami. Ada juga yang mengalami masalah darah haid tersekat dan menyangkakan period telah habis tetapi akhirnya darah keluar semula. Sebenarnya, terdapat cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita yang perlu anda ketahui.

Cara Mudah Hamil Selepas Period Dan Tingkatkan Hormon Wanita

Tips #1. Amalkan Makan Asid Folic

kuatkan rahim dengan asid folic

Asid folic adalah pil vitamin yang berfungsi menumbuhkan sel-sel merah untuk pembesaran dan penyerapan nutrisi di samping dapat mengelak daripada berlaku penyakit tulang belakang dan saraf yang memberi kesan kepada tubuh badan anda. Asid folic perlu diamalkan sebelum kahwin dan selepas kahwin dengan pengambilan selepas sarapan pagi. Amalkan asid folic adalah cara mudah hamil selepas period dan dapat meningkatkan hormon wanita.

Tips #2. Catit Waktu Subur Anda

pengiraan waktu period

Woman circling day on wall calendar, close-up

Anda perlu catitkan waktu subur anda supaya dapat bersama pasangan pada waktu ovum subur pada bulan tersebut. Peluang untuk hamil sangat tinggi sekiranya anda menggunakan cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita seperti mengukur waktu subur dengan menggunakan Kit Ujian Kesuburan (OPK) serta carta suhu badan asas (BBT). Paling mudah, anda boleh tentukan waktu subur anda dengan mengira 14 hari sebelum jangka waktu period anda.

Tips #3. Elak Makanan Yang Berasid

elakkan makanan berasid

Anda harus elak daripada memakan makanan yang berasid atau yang menurunkan darah dengan lebih banyak seperti Coca Cola, nenas dan lain-lain lagi makanan yang bersifat tajam. Hormon akan dipengaruhi oleh gaya pemakanan anda sekaligus memberi kesan kepada proses ovulasi anda. Pemakanan yang seimbang dan sihat sangat penting bagi memudahkan anda hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita anda. Antara makanan yang berkesan untuk mudah hamil selepas period adalah kentang, delima, madu dan kurma.

Tips #4. Elak Menggunakan Pelincir Atau Bahan Sampingan

elak bahan pelincir

Cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita juga adalah dengan cara membiarkan seks berlaku secara semulajadi. Anda harus mengelakkan penggunaan produk pelincir khas untuk seks dan juga bahan sampingan seperti produk seks yang mempunyai bahan kimia dan bahan larangan. Untuk pengetahuan anda, air liur juga perlu dielakkan kerana ia mempunyai tahap keasidan yang tertentu dan mampu mengurangkan kualiti sperm.

Tips #5. Urut Peranakan Untuk Hamil

urutan untuk mudah hamil

Cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita juga berkesan dengan membuat urutan peranakan. Urut peranakan untuk hamil dilakukan supaya dapat mengatasi masalah tiub fallopia yang tersekat, rahim yang jatuh dan juga beberapa masalah dalaman wanita. Urutan peranakan untuk hamil boleh dilakukan selepas habis period dan sebelum bersama pasangan untuk waktu yang subur.

Tips #6. Mengambil Makanan Tambahan Vitamin

vitamin dan supliment kesihatan

Mengambil makanan tambahan berupa vitamin merupakan cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita dimana nutrisi makanan tambahan atau vitamin tersebut akan diserap pada tubuh badan dan memberi kesan terhadap hormon anda. Bahan kandungan makanan tambahan juga memainkan peranan penting dalam memastikan hormon ditingkatkan dan lebih stabil selepas period. Dengan makanan tambahan yang berkesan, anda tidak perlu risau sukar hamil selepas period lagi.

Femingra – Suplimen Untuk Mudah Hamil Dan Tingkatkan Hormon Wanita

Femingra supliment mudah hamil cepat

Cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita dengan berkesan adalah dengan mengamalkan Femingra. Femingra adalah agen perangsang hormon terbaik dan selamat dengan 100% bahan semulajadi buah-buahan dan herba tumbuh-tumbuhan organik. Femingra terbukti meningkatkan hormon, libido dan juga tahap kesuburan wanita bagi memudahkan wanita untuk hamil selepas period. Bahan utama Femingra iaitu Pine Pollen mempunyai pelbagai khasiat di samping dapat bertindak balas pantas untuk wanita bagi semua peringkat usia.

Bahan Kandungan Femingra Untuk Tingkatkan Hormon Wanita

kaedah rawatan cepat hamil

1. Buah Markisa

Nutrisi dari vitamin A, C, riboflavin, fosforus, protein, flavonoid serta antioksidan yang tinggi membantu menguatkan sistem imun, meransang tubuh badan dan meningkatkan aliran darah untuk sistem dalaman badan anda.

buah markisa bantu hormon wanita

2. Debunga Pain

Femingra mengandungi khasiat asid folic, magnesium, silicon, sodium, Vitamin A, B, B1, B2, B3, B6, D, E, kalsium dan lain-lain lagi yang diserap dari herba Debunga Pain.Semua khasiat ini menguatkan rahim dan menyuburkan hormon anda dengan mudah dan selamat. Amalkan Femingra setiap hari memberi kesan hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita dengan mudah.

debunga pain bagus untuk kesihatan wanita

3. Horny Goat Weed

Horny Goat Weed adalah herba anti penuaan dan antioksidan yang berfungsi meningkatkan libido dan keinginan seksual para wanita. Hormon akan meningkat naik dan tahap kesuburan serta tenaga seksual juga berkesan bagi pengambilan herba ini. Femingra memudahkan anda hamil selepas period dan dapat meningkatkan hormon wanita.

horny goat weed tingkatkan libido wanita

4. Akar Maca

Akar Maca berperanan mengimbangi hormon seks anda serta memberi rangsangan yang hebat untuk anda bersama pasangan. Seks akan lebih mudah kerana tiada lagi masalah dalaman, kesakitan, keputihan, hormon tidak stabil dan sebagainya. Mineral seperti asid lemak, zink, iodine membantu anda hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita.

akar maca untuk kesihatan rahim

5. Manjakani

Herba terbaik wanita ini berfungsi mengetatkan tisu dalaman faraj wanita, mengatasi masalah pendarahan rahim, mencegah bau busuk kemaluan dan meningkatkan hormon anda. Manjakani menjadi herba turun temurun sejak zaman dahulu lagi bagi memudahkan seseorang itu hamil selepas period dengan mudah.

manjakani petua herba jamu wanita

6. Habbatus Sauda

Habbatus Sauda dikatakan mampu menyembuhkan semua jenis penyakit seperti kanser, berat badan berlebihan, sakit kepala, sakit gigi, arthritis dan sebagainya. Ia mampu mencegah penyakit dalaman wanita dan mengimbangi hormon wanita sehingga wanita lebih subur dan mudah hamil.

habbatus sauda mengandungi kandungan vitamin yang tinggi

7. Tribulus

Tribulus adalah herba asli yang sering digunakan untuk meningkatkan stamina dan tenaga wanita. Kerap kali ia membantu meningkatkan prestasi seksual para wanita serta mengurangkan masalah menopause, kemurungan, panas badan dan sebagainya.

tribulus tambah tenaga dalaman wanita

8. Pueraria Mirifica

Pueraria Mirifica sangat hebat diambil oleh para wanita dimana ia bertindak meningkatkan hormon wanita sehingga mencapai tahap kesuburan yang tinggu disamping merangsang nafsu seks dan libido. Memastikan kelembapan dan kesihatan faraj yang berterusan adalah cara mudah hamil selepas period.

pueriera murifica untuk anjalkan sel wanita

Kebaikan Mengamalkan Femingra

 • Meningkatkan kesuburan tubuh badan dan memudahkan hamil selepas period
 • Mengimbangi hormon wanita dan ransangan seksual
 • Meningkatkan rangsangan libido wanita
 • Melancarkan sistem pencernaan dan imunisasi tubuh badan
 • Menjadikan hubungan intim lebih lancar dan memuaskan
 • Membantu meningkatkan peredaran darah dengan lebih lancar
 • Makanan tambahan utama untuk anti-penuaan, antioksidan kulit anda, keseimbangan hormon dan meningkatkan kesuburan
 • Mengetatkan tisu dalaman wanita serta mengelakkan pendarahan rahim yang tidak normal, keputihan dan lendiran abnormal
 • Menghilangkan bau busuk pada kemaluan
 • Membantu mengawal pendarahan period dan intensiti kitaran bulanan
 • Mengatasi masalah sistem penghadaman tubuh badan
 • Meningkatkan tenaga, stamina dan daya tahan semulajadi badan anda
 • Mengurangkan tekanan dan sakit kepala
 • Mengawal insomnia
 • Mudah tidur dengan nyenyak dan tubuh lebih rehat
 • Melegakan sakit menopause bagi mereka yang menghampiri menopause
 • Melembapkan kulit wajah dan tubuh badan
 • Menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi untuk tubuh badan

femingra menambah keharmonian rumahtangga

Kelebihan Menggunakan Femingra

Berikut adalah kelebihan sebagai pengguna Femingra.

1. Mudah Digunakan Dan Dibancuh

cara termudah untuk hamil cepat

Hanya dengan bancuhan 1 sachet bersama air suam atau air sejuk sahaja, anda boleh terus minum dengan mudah pada setiap hari hanya sekali. Femingra boleh diminum sekali sebelum makan pagi atau tengahari dan tidak digalakkan minum pada waktu malam untuk kesan yang lebih baik dan pantas.

2. Organik, Halal, Selamat Dan Berkesan

minuman untuk tingkatkan hormon wanita

Femingra terdiri dari bahan organik tanpa bahan kimia dan bahan larangan. Buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan herba Femingra mempunyai khasiat yang unggul dan dipercayai, malah ia diiktiraf halal dan selamat diamalkan oleh semua wanita.

3. Terbukti Berkesan Meningkatkan Kesuburan

terbukti berkesan atasi masalah wanita

Peluang untuk hamil selepas period sememangnya berkesan kerana tahap kesuburan dan hormon anda ditingkatkan dengan stabil dan tahap libido juga lebih tinggi. Femingra terbukti berkesan dalam mengatasi masalah dalaman dan hormon wanita.

4. Sesuai Untuk Semua Wanita

femingra terbukti berkesan

Femingra boleh diminum oleh semua wanita sama ada sudah berkahwin atau belum berkahwin. Masalah hormon, kesuburan dan libido yang rendah akan diatasi dengan baik. Anda juga mungkin mendapat kesan yang hebat seawal 7 hari.

5. Pakej Lengkap Dan Teknologi Terbaik

pakej berbaloi dari femingra

Femingra lengkap dalam pakej yang dapat menyelesaikan masalah dalaman wanita dan membaiki hormon wanita khas mereka yang ingin mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita. Kandungan organik pantas meresap dan memberi kesan pada tubuh dengan pengguanaan Micro Pine Pollen Technology.

Harga Femingra Berpatutan Dan Berbaloi

cara mendapatkan femingra

Harga Femingra yang ditawarkan adalah RM169 untuk sekotak iaitu bersamaan dengan 15 sachet. Sekotak Femingra ini bertahan sehingga 15 hari sekiranya diambil secara konsisten. Anda tidak perlu risau kerana Femingra sering mempunyai diskaun dan tawaran harga yang menarik dan lebih murah! Cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita yang paling mudah dan berbaloi ini sememangnya berkesan untuk anda amalkan.

Testimoni Mereka Setelah Menggunakan Femingra

testimoni femingra bantu wanita hamil

Masalah yang dialami sebelum mengamalkan Femingra adalah period tidak teratur dan telah 19 tahun berkahwin tetapi masih belum mempunyai zuriat. Kini 4 bulan tidak datang haid dan peluang hamil sangat tinggi dan mudah selepas menggunakan Femingra.

payudara membesar dengan femingra

Kesan payudara menjadi lebih anjal, pejal dan besar dengan penggunaan Femingra secara konsisten.

Mood lebih baik dengan femingra

Badan terasa lebih bertenaga dan tidak letih lagi untuk buat kerja rumah. Perubahan badan terasa lebih ringan dan Femingra sememangnya memberi kesan hormon dan kesuburan yang terbaik!

Dapatkan Femingra – Tingkatkan Hormon Wanita Dan Cara Mudah Hamil Sekarang Pada Harga Promosi!

Ramai wanita yang berpuas hati dengan kelebihan dan khasiat Femingra yang telah menyuburkan dan meningkatkan hormon wanita mereka sehingga berkesan untuk hamil selepas period dengan mudah. Ada pengguna yang berhasil mendapatkan hubungan intim yang lebih indah dan mendapatkan tubuh badan idaman serta rangsangan libido yang tinggi. Jom cuba cara mudah hamil selepas period dan tingkatkan hormon wanita dengan Femingra!

dapatkan femingra harga promosi

 

Jom Order Set Femingra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Set Femingra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Set Femingra SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: