Review
Apr 24, 2018, 10:01am

Cara Mudah Detox Badan Untuk Kekal Ramping Dan Cantik


Buat mereka yang dah mencuba macam-macam untuk kurus tapi tak berjaya, anda wajib baca entri ini sampai habis. Gemuk membawa pelbagai risiko penyakit dan masalah kesihatan. Malah menggangu aktiviti kehidupan seharian juga. Nak cari baju dan seluar yang ‘kena’ dengan saiz pun susah. Apatah lagi kalau pekerjaan anda pula jenis yang selalu jumpa dengan public. Konfem keyakinan diri tu agak rendah. Tak best kan perasaan gemuk?

cara mudah detox badan untuk kurus

Apa Itu Detox?

Detoks atau detoksifikasi adalah proses dimana pembuangan atau penyingkiran racun atau toksin dari dalam badan manusia. Air Detox atau Infused Water adalah diperbuat daripada campuran air mineral berserta buah-buahan yang terpilih. Ia dipanggil Infused Water. Kebiasaannya untuk menghasilkan Infused Water kita hendaklah membiarkan buah-buahan yang dicampurkan bersama air mineral itu tadi dalam tempoh masa 5-6 jam sebelum dinikmati. Air detox atau Infused Water ini membantu  kita mempercepatkan dan memudahkan proses pembuangan atau penyingkiran toksin dalam badan kita.

cara mudah detox badan dengan minum air

Caranya senang je potong buah-buahan campurkan bersama air mineral dalam bekas atau botol air dan tinggalkan selama 5-6 jam. Esok bangun pagi boleh minum dah. Senangkan?  Rasanya yang agak masam mungkin membuatkan kita kurang selesa nak minum tapi bila dah biasa, minum Infused Water macam minum air mineral dah. Biasanya saya akan buat Infused Water 3 kali seminggu dan saya tak akan simpan Infused Water tu lama-lama.  Buat untuk sekali minum dan untuk hari seterusnya buat lagi. Seronok sebab Infused Water ni memudahkan bahan toksin dalam badan kita disingkir keluar. Badan pun sihat dan lebih bertenaga.

Kelebihan Air Detox

kelebihan detox dan cara mudah detox badan

  • Membantu membersihkan dan menyingkirkan toksin dalam badan
  • Membantu mengempiskan perut. Infused Water merupakan minuman detoksifikasi yang bagus untuk membantu perut dalam proses pencernaan yang baik. So banyak kan minum air kosong atau infused water ye kalau nak perut selim macam Abang Ali 😉
  • Mencantikkan kulit, kulit lebih lembap tidak berminyak dan kelihatan awet muda. Bila kita minum air yang secukupnya sel sel kulit kita pun sihat tu yang kulit lembap macam kulit baby tu kan. Nak kulit cantik jom rerajin minum infused water
  • Lebih bertenaga. Infused Water ni bukan air magik taw minum minum terus ada tenaga lari sepantas kilas tak. Hehe  Infused Water membantu membekalkan keperluan air dan membersihkan segala kotoran (toksin) dalam badan kita. Bila badan bersih kita pun jadi lebih cergas dan ringan untuk buat aktiviti apa saja kan? Sebab tu minum 8 gelas air kosong penting dalam harian kita. Kalau rasa air kosong tu tak sedap hah Infused Water lah jawapannya. Bagi tekak berbuah-buah rasa kenikmatan Infused Water ni yea.

Kenapa Perlu Melakukan Proses Detoksifikasi ?

cara mudah detox badan agar lebih sihat

Jawapannya adalah untuk membuang segala toksik dalam badan untuk :

  • Lebih Bertenaga – Badan yang banyak toksik cenderung terasa lemah, tidak bermaya, cepat mengantuk, tidak bertenaga.
  • Pemikiran Yang Lebih Jelas – Hati-hati jika kita memiliki pemikiran yang sentiasa ‘blur’ , tidak jelas, tidak mampu fokus dengan kerja yang dibuat, rasa malas dan penat berfikir.
  • Nafas Yang Lebih Segar – Nafas yang berbau kurang enak walaupun sudah menggosok gigi berkali-kali adalah tanda ada yang tidak kena dalam sistem badan kita. Best ke bercakap dengan orang kalau nafas berbau ?
  • Penghadaman Yang Sihat – Sering kembung, makanan tidak hadam, sembelit juga tanda-tanda banyak toksin dalam badan.
  • Kulit Yang Cantik Berseri – Masalah jerawat, kulit kusam, tona kulit tidak sekata juga petanda banyak toksin dalam badan
  • Badan Sihat Dan Cergas – Badan yang lemah dan tidak bermaya, mudah jatuh sakit, tidak kebal terhadap sebarang serangan penyakit boleh jadi akibat pengumpulan toksin yang banyak dalam badan.

antara cara mudah detox badan

Simptom-simptom Toksik Yang Banyak Di Dalam Badan

simptom badan banyak toksin dan cara mudah detox badan

  • Berat badan bertambah-tambah, obesiti
  • Sembelit
  • Kulit kusam dan berjerawat
  • Tekanan
  • Selalu letih
  • Susah tidur
  • Mudah jatuh sakit
  • Penyerapan nutrien berkurangan
  • Fokus jangkamasa pendek
  • Keinginan makan bertambah-tambah (food craving).

Adakah Badan Kita Akan Terus – Menerus Dimasuki Toksin ?

tips dan cara mudah detox badan

Organ-organ ‘detox’ di atas pada mulanya dapat menjalankan tugasnya dengan amat baik. Namun demikian, toksin yang masuk ke dalam badan kita dari makanan , persekitaran yang terlalu banyak menyebabkan ianya menjadi beban kepada organ tersebut. Jadi, lama kelamaan fungsi yang tergendala itu menyebabkan toksin tidak boleh dikeluarkan dan terus menerus akan berkumpul di dalam badan. Secara tidak langsung boleh merosakkan organ tersebut juga untuk jangka masa yang panjang. Hal inilah yang menyebabkan ianya keluar sebagai jerawat di permukaan kulit, sembelit, sukar bernafas, dan kesan yang tidak baik kepada buah pinggang.

Bagaimana Untuk ‘Detox’ Secara Berkesan ?

cara mudah detox badan supaya kurus cantik

1. Minum Air Masak Yang Banyak ( 2- 3 Liter Sehari Mengikut Kesesuaian Badan )

Air berguna untuk menurunkan berat badan, kenapa saya katakan begitu? Kerana air tidak memiliki kalori, karbohidrat atau protein. Jadi bagi anda yang suka mengambil minuman yang berkalori tinggi seperti minuman bersoda, mocha, kopi atau teh dan air berkalori lainnya, saya mencadangkan agar anda menggantikan air berkalori kegemaran anda tersebut dengan air putih.

minum air masak cara mudah detox badan supaya kurus cantik

2. Minum Air Lemon Atau Air Yang Diletakkan Hirisan Lemon

Pasti ada yang telah mengamalkan air lemon ketahui bahawa air lemon merupakan diuretik semulajadi yang membantu menyingkirkan cecair dan toksin di dalam badan. Asid sitrik yang terkandung di dalamnya juga membantu fungsi buah pinggang serta hasilkan eznim untuk proses detox di organ hati. Kita sedia maklum organ hati adalah merupakan salah satu organ utama dalam proses membuang toksin daripada tubuh badan manusia. Bila badan mempunyai toksin yang banyak akan memberikan kesan badan mudah letih dan mengantuk. Bila toksin telah disingkirkan nutrien daripada makanan juga akan lebih mudah diserap ke dalam badan.

air lemon cara mudah detox badan supaya kurus cantik

3. Makan Makanan Yang Tinggi Kandungan Serat (Buah-buahan Dan Sayur – Sayuran)

Dalam mengamalkan diet yang sihat anda perlu tahu memilih makanan yang betul dan membantu dalam menurunkan berat badan. makanan serat tinggi juga adalah perlu dimasukkan dalam diet seharian anda dengan jumlah yang sederhana. Bijak dalam memilih makanan serat tinggi bagi membantu diet anda.

makan fiber cara mudah detox badan supaya kurus cantik

4. Lakukan Senaman

Jangan lakukan senaman dengan terus berjoging dan senaman ‘high intensy’ dengan cara mendadak dan terkejut. Mulakan senaman anda dengan gaya paling santai, dan tidak terlalu membebankan badan anda yang obes dengan berjalan kaki. Ya, berjalan kaki dalam tempoh 15-20 minit antara senaman ringkas yang pernah saya amalkan. Berjalan kaki tidak memenatkan dan kebanyakan dari kita mampu lakukan. Ke mana harus kaki itu melangkah? Berjalanlah ke tempat-tempat yang anda sangat senang dan nikmati. Sesiapa yang suka berjalan di taman berjalanlah di taman. Sesiapa yang sangat senang berjalan di pasaraya berjalanlah di sana. Pokok pangkalnya, berjalanlah ke tempat-tempat yang sangat anda senang.

senamancara mudah detox badan supaya kurus cantik

5. Minum Ramping Miracle

Jika anda tidak suka dengan program diet menguruskan badan dan tidak punya waktu atau malas bersenam maka mengamalkan makanan yang tepat dapat membantu menurunkan berat badan. Beberapa bahan makanan dan buah-buahan Ramping Miracle dapat membantu menurunkan berat badan secara signifikan dengan menurunkan kadar lemak dan kolesterol dalam tubuh serta mencegah timbulnya berbagai macam penyakit seperti penyakit jantung, dan diabetes. Penggunaan bahan alami terbukti cukup efektif karena telah teruji waktu dan merupakan resepi turun temurun.

ramping miracle cara mudah detox badan supaya kurus cantik

Ramping Miracle Minuman Diet Fiber Untuk Badan Ramping Dan Cantik

Ramping Miracle bermanfaat untuk detoksifikasi tubuh dan merupakan cara yang paling cepat untuk anda yang inginkan bentuk badan yang langsing dan cantik. Ramping Miracle berfungsi membantu melancarkan sistem pembuangan, mengeluaran racun dari tubuh sekaligus menurunkan kadar kolestrol dalam badan.

cara mudah detox badan dengan ramping miracle

Selain berguna untuk memperlancar buang air besar, detoksifikasi juga bermanfaat mencegah penyakit berbahaya termasuk kanser. Malahan, ianya juga dapat memberi nutrisi dan kebaikan yang sangat diperlukan oleh tubuh anda dengan kandungannya yang luar biasa. Ramping Miracle yang berupa fiber untuk diminum ini sekaligus juga berfungsi sebagai jus sihat dan.

Manfaat Utama Ramping Miracle Adalah:

jom detox badan dengan ramping miracle

  1. Mengeluarkan lemak, sisa kotoran lama dan racun yang bersifat karsinogen yang terkumpul di dinding usus besar
  2. Melancarkan buang air besar, tanpa menyebabkan cirit birit kerana Ramping Miracle mengandung probiotik yang berfungsi mengurangi cirit birit
  3. Menjaga kesihatan saluran pencernaan
  4. Membantu menurunkan kolesterol sehingga menurunkan risiko penyakit jantung
  5. Mengawal kadar gula dalam darah
  6. Menurunkan berat badan secara alami
  7. Membantu mengecilkan atau mengempiskan perut buncit dengan cepat
  8. Melawas serta melancarkan pembuangan angin
  9. Meningkatkan metabolisme
  10. Menurunkan berat badan
  11. Membantu sistem pencernaan dan berfungsi dengan baik
  12. Menghalang badan menerima lebihan lemak dan karbohidrat
  13. Membakar kalori berlebihan
  14. Mengatasi masalah sembelit
  15. Menghalang pembentukan lemak

manfaat ramping miracle untuk detox badan

Badan Kekal Ramping Dan Perut Jadi Kempis Dengan Ramping Miracle

Ramping Miracle juga membantu dalam memastikan perut mempunyai pergerakan yang biasa. Maknanya, takde hari yang kita tak buang air besar. Bila minum Ramping Miracle ni, membuat kita rasa kenyang lebih cepat, memperlahankan kadar penghadaman dan membuat kita rasa kenyang lebih lama. Ramping Miracle berfungsi menggerakkan lemak melalui sistem penghadaman lebih cepat. Jadi kurang lemak akan diserap ke dalam badan. Selain itu, Ramping Miracle turut membantu memindahkan kolesterol keluar dari badan dan mengurangkan risiko sakit jantung.

ramping miracle detox terbaik untuk lelaki dan wanita

Diabetes Boleh Amalkan Tak Ramping Miracle Ni?

Saya tertarik dengan soalan ini. Ramping Miracle tidak mengandungi gula tepu, tambahan kebanyakan kes terjadinya diabetes dikaitkan dengan obesiti. Kehadiran Ramping Miracle dalam makanan menghalang sensor deria yang memberi arahan kepada pankreas untuk mengeluarkan insulin, seterusnya gula dikurangkan oleh fiber boleh larut. Gula dalam darah bergerak perlahan dengan kehadiran Ramping Miracle, memberi masa kepada pankreas menapis darah tanpa ‘overload’.

detox setiap hari untuk badan sihat

Obesiti menyebabkan anda susah bernafas, jadi dengan mengamalkan Ramping Miracle bermaksud anda tidak akan gemuk, seterusnya menghindarkan diri dari masalah pernafasan, tercungap-cungap dan sebagainya berkaitan peparu, berdengkur ketika tidur ataupun masalah sukar bernafas ketika tidur (penyebab masalah sukar tidur).

Bahan-bahan utama Ramping Miracle

  • Rasberi
  • Asam Gelugur
  • Guarana
  • Pcyllium Husk
  • Teh Hijau
  • Kopi Hijau

resepi detox dan ramping miracle detox terbaik untuk lelaki dan wanita

Cuba Ramping Miracle, Berat Pasti Turun 5kg Hingga 10kg Sebulan!

Kelima-lima bahan diatas akan saling ‘BEKERJA’ dan memberikan kesan kesihatan yang terbaik dalam tubuh sebaik diambil secara berterusan setiap pagi sebelum bersarapan. Bukan itu sahaja, kebaikan bahan utama Ramping Miraacle dapat meningkatkan sistem imun badan manusia di samping kandungan serat dan air yang banyak dalam guarana sekaligus berupaya meningkatkan proses metabolisme dalam tubuh.

minuman detox untuk kurus dan sihat

Apabila sistem metabolisme tubuh berfungsi dengan baik, ia membantu meningkatkan proses pembakaran lemak 3 kali lebih efektif , sekaligus usaha penurunan berat badan akan jadi lebih cepat dan mudah malah, tidak mustahil untuk turun sehingga 10kg dalam masa sebulan. Melihat akan keupayaan kelima-lima bahan tersebut, maka terhasillah Ramping Miracle produk yang diharapkan dapat membantu masyarakat bebas daripada masalah obesiti sekaligus berupaya untuk kekal sihat

Rahsia Mudah Detox Badan Untuk Kekal Ramping Dan Cantik

rahsia detox untuk awet mudah

Khasiat serta manfaat pengambilan Ramping Miracle ini terbukti membantu proses penurunan berat badan serta amat digalakkan sebagai pelengkap diet harian anda. Proses detox menggunakan Ramping Miracle akan buang kotoran dan bersihkan usus. Jadi jika anda nak kurus atau dalam proses nak kurus, perkara pertama yang perlu dibuat adalah detox menggunakan Ramping Miracle ni. Bersihkan usus anda supaya penyerapan vitamin berlaku dengan lebih berkesan dan optimum. Ini kerana nutrien tertentu iaitu carbo, protein dan fiber memainkan peranan yang besar dalam proses penurunan berat badan.

Ramai Telah Berjaya Detox Badan Menggunakan Ramping Miracle

Ada yang telah berjaya menurunkan berat badan, ada yang telah ramping seperti anak dara dan banyak lagi testimoni menunjukkan kejayaan pengguna Ramping Miracle ni.

produk detox murah dan berbaloi produk detox murah dan berbaloi produk detox murah dan berbaloi

Dapatkan Ramping Miracle – Cara Mudah Detox Badan Sekarang Juga!

Inilah masanya untuk anda menurunkan berat badan. Dapatkan kembali bentuk badan idaman anda dengan menggunakan Ramping Miracle. Untuk pembelian, hubungi mereka di talian bawah:

kempiskan perut dengan ramping miracle

RAMPING MIRACLE | DETOX BADAN UNTUK CANTIK DAN RAMPING
Hotline 1: Tekan untuk telefon (019-2781909) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (012-3478589) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Ramping Miracle
Instagram: @ramping_miracle

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: