Review
Feb 19, 2018, 9:20am

Cara Mudah Dapatkan Kulit Muka Lembut Seperti Bayi


Kadang-kadang kita sering terfikir, kenapa ketika kita masih bayi kulit kita sangat lembut dan cantik? Semakin meningkat dewasa, semakin masak pula kulit kita, dah tak rasa lembut macam kulit bayi lagi. Jika difikir secara logik, hormon menjadikan kulit kita berbeza dari masa lalu kita. Disebabkan pertumbuhan hormon, seseorang itu akan mengalami pelbagai jenis masalah kulit seperti kulit berminyak, berjerawat, kusam dan sebagainya. Tapi kenapa masih ada orang yang boleh memiliki kulit muka yang lembut seperti bayi? Kenapa?

cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

Sebenarnya, masih ada perkara yang kita terlepas pandang dalam menjaga kecantikan dan kelembutan kulit. Perkara-perkara penting yang sepatutnya kita perlu ambil tahu sebenarnya adalah perkara yang amat ringkas dan remeh.  Terdapat banyak cara mudah untuk kita dapatkan kulit muka lembut seperti bayi.  

Cara Mudah Dapatkan Kulit Muka Lembut Seperti Bayi

Kulit lembut menjadi idaman setiap wanita dalam kecantikan kulit muka. Kelembutan kulit seseorang menampakkan kulit wajah seolah-olah berseri-seri dan bercahaya tanpa jerawat dan sebagainya.  Justeru para wanita akan tampil yakin dan sempurna dimata lelaki.  Oleh hal yang demikian, mari kita lihat apakah cara mudah untuk mendapatkan kulit muka lembut seperti bayi.

nak dapatkan kulit selembut bayi

1. Mandi Susu

Seperti kisah fairy tale atau mitos-mitos yang wujud, mandi susu dapat melembutkan kulit muka dan badan seseorang. Sehingga sekarang, mandi susu digunakan dalam menyegarkan serta melembutkan kulit seseorang di saloon atau mana-mana spa dan pusat kecantikan. Mandi susu mempunya khasiat yang tersendiri dalam merawat kulit untuk lebih lembut dan gebu, malah dapat mengeluarkan energy atau tindak balas dan aura positif di dalam diri. Mandi susu juga  menjadi amalan Ratu Mesir iaitu Cleopatra dalam menjadikan kulitnya lembut dan putih. Cubalah anda amalkan mandi susu seminggu atau dua minggu sekali.  Pasti anda teruja dengan kesannya!

mandi susu cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

2. Masker Lobak Merah

Cara mudah untuk melembutkan kulit muka selembut kulit bayi ini memerlukan anda menyumbang sedikit tenaga dan kerajinan bagi menyediakan bahan ini. Lobak merah perlulah dipotong halus atau dikisar tanpa air. Hanya letak sedikit air saja untuk membolehkan ia berpusing.  Setelah selesai dikisar, lobak merah boleh dipakai di muka sebagai masker atau tepek sahaja di muka sehinga kering. Ia dijadikan sebagai masker lobak kerana khasiat lobak bewarna merah sangat kaya dengan pelbagai vitamin. Ia mampu melembutkan kulit muka selembut bayi secara semulajadi.

masker lobak merah cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

3. Tidur Yang Cukup

Tidur berkualiti tidak bergantung kepada berapa jam anda tidur tetapi tidur yang berkualiti bergantung kepada kualiti tidur anda dalam masa beberapa jam yang anda tidur. Walaupun begitu, anda juga perlu mendapatkan tidur yang cukup atau dalam erti kata lain, mata dan otak anda haruslah mempunyai waktu rehat yang banyak dan segar. Sewaktu tidur, kulit-kulit anda akan mengalami proses pembaikpulih sel-sel kulit dimana ia akan lebih efektif dan berkesan dalam membaiki sel kulit menjadi baru, cantik dan lembut. Sekiranya anda selalu tidur lambat setiap hari, pembaikian sel-sel kulit tersebut tidak akan efektif dan sentiasa bergerak lemah kerana setiap hari tidak mempunyai masa rehat untuk ia bertindak. Oleh itu, berilah ruang kepada proses sel kulit anda untuk berjalan lancar dengan cara tidur mencukupi.

cukup tidur cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

4. Jangan Melakukan Aktiviti Luar Yang Terjejas Dengan Cahaya Matahari

Cara mudah untuk mendapatkan kulit lembut seperti bayi juga adalah dengan melindungi diri dari sinaran UV atau lebih mudah lagi, jangan melakukan aktiviti luar yang terjejas dengan cahaya matahari.  Susahnya, takkan nak jadi puteri lilin pula? Tapi itulah kenyataannya, semakin banyak anda bermain dengan cahaya matahari, semakin pigmentasi kulit menjadi gelap dan sukar cerah, malam kelembutan kulit akan menjadi kasar sedikit demi sedikit.  Sekiranya anda ingin melakukan aktiviti luar yang terjejas di bawah cahaya matahari, anda disarankan memakai Sun Block atau krim pelindung daripada sinaran UV.

elakkan pancaran matahari cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

5. Sentiasa Melembabkan Kulit

Kulit yang kering akan mempercepatkan proses penuaan dan kedutan dengan cepat.  Anda juga tidak akan berasa selesa kerana kulit kering memudahkan kulit menjadi kesat, kasar dan kusam. Oleh itu, ia mudah luka apabila berjerawat dan berminyak. Pentingnya untuk kita memastikan kulit kita berada dalam keadaan lembab dan dingin. Kulit lembab akan menjadikan sel-sel kulit berfungsi bagi melembutkan dan melicinkan kulit dengan baik.

pakai pelembap muka cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

6. Herba Tradisional Dan Campuran Lemon Dengan Soda Bikarbonat

Petua tradisional dalam menggunakan herba tidak dapat lari dari bidang kecantikan. Sememangnya herba sangat baik dalam merawat serta memastikan kulit wajah mendapat manfaat yang hebat dan berkesan. Terdapat banyak jenis herba di muka bumi ini dan ada yang sukar untuk kita temui, ada juga yang mudah untuk kita temui. Selain itu, lemon adalah buah yang mudah didapati dalam negara kita. Lemon mempunyai keistimewaannya sebagai antibakteria. Memakai lemon di wajah akan menjadikan wajah kulit pedih tetapi memakai lemon dengan campuran soda bikarbonat dapat mengurangkan kepedihan dan dapat melicinkan serta melembutkan kulit seseorang itu selembut kulit bayi.

makan herba tradisional cara mudah dapatkan kulit muka lembut seperti bayi

Anda serius nak kulit lembut seperti bayi? Menggunakan tips panduan yang melibatkan bahan-bahan seperti herba dan tumbuhan merupakan perkara yang memerlukan banyak masa daripada anda.  Bagi anda yang benar-benar inginkan kelembutan dan kecantikan kulit seperti kulit bayi yang sebenar, terdapat satu rahsia dan penyelesaian terbaik yang sangat berkesan untuk anda lakukan.  

Làbèauskin Kulit Selembut Bayi

Làbèauskin adalah penyelesaian segala masalah anda.  Kulit anda akan menjadi lembut dan gebu seperti bayi dengan hanya menggunakan Làbèauskin. Làbèauskin tidak sama dengan mana-mana produk yang berada di pasaran kerana Làbèauskin adalah salah satu produk yang dijamin berkesan dan bertindak merawat masalah kulit anda yang sebenar. Bagi anda yang inginkan kulit lembut, Làbèauskin bukan sahaja melembutkan kulit anda, tetapi ia menghilangkan minyak, kotoran, jerawat, kusam dan segala punca sebenar masalah kulit anda. Kulit anda akan menjadi seakan-akan kulit bayi yang lembut dan bersih suci.  Produk Làbèauskin yang diperkatakan adalah Serum Shark Collagen.

cara mudah dapatkan kulit selembut bayi dengan laebauskin

Làbèauskin Dan Serum Shark Collagen

Làbèauskin adalah keluaran produk iaitu Serum Shark Collagen.  Ia adalah serum kecantikan yang telah diperoses dan dijuji secara klinikal dan berperingkat terlebih dahulu bagi memastikan kesan yang hebat kepada pelanggan.  Untuk pengetahuan anda, kandungan bahan aktif dalam Làbèauskin original berbeza dengan serum-serum lain.  Sebagai produk serum kecantikan dan diyakini ramai, Làbèauskin akan memastikan masalah anda selesai memandangkan kepakaran mereka adalah dalam mencantikkan wajah seseorang dengan kesempurnaan alam semulajadi.  Anda juga tidak perlu risau kerana Làbèauskin telah mendapat kelulusan KKM.  Masih belum terlambat untuk anda mengetahui apakah kandungan di sebalik Serum Shark Collagen!

shark collagen labeauskin

Kandungan Dan Kelebihan Serum Shark Collagen

Pasti anda akan terkejut dengan bahan-bahan kandungan Serum Shark Collagen Làbèauskin! Bahan utamanya jarang kita lihat dalam produk-produk kecantikan di pasaran yang ada di luar sana kerana Làbèauskin telah diformulasikan dengan bahan bermanfaat yang terhebat dalam bidang kecantikan. Làbèauskin mengandungi Peptide (shark) Collagen, Gold 24K, Glutathione, Apple Stemcell dan Green Tea Leaf Extract.  6 kandungan asas ini mempunyai kelebihan dan manfaat dalam menghasilkan Làbèauskin.

labeauskin shark serum

1. Shark Collagen (Collagen Ikan Jerung)

Inilah kandungan yang jarang kita temui iaitu Shark Collagen atau Kolagen ikan jerung.  Apakah khasiat kolagen ikan jerung ini sehingga sanggup dijadikan bahan asas serum ini? Serum Shark Collagen merumus khas kolagen ikan jerung kerana ianya membantu merawat segala masalah kulit yang berlaku sama ada kulit berjerawat, berjeragat, berminyak, berpanau, gelap, kusam dan lain-lain lagi.  Kehebatannya sebagai serum peptida ini menyerap masuk ke dalam kulit dengan pantas dalam masa 10 saat sahaja.  Oleh itu, kesannya juga amat pantas dan mengejutkan.  Kolagen ikan jerung mempunyai zatnya dari segi memutihkan kulit serta merta secara selamat dan juga merawat dalaman serta luaran supaya lebih sihat dan cantik. 

shark collagen labeauskin terbaik untuk lembutkan kulit muka

2. 24K Gold

24K gold adalah agen pemutihan yang mengandungi kandungan emas 24K yang digunakan dalam dunia kecantikan. Kuasa 24K gold dalam kecantikan sangat besar dan berkesan dimana ia menjadikan kulit muka bersinar-sinar dan lembut. Dengan penambahan 24K gold ini di dalam serum Làbèauskin, kulit muka anda diyakini lembut seperti kulit bayi sekiranya mengamalkan pemakaian serum ini secara konsisten. Ini kerana khasiat 24K Gold sentiasa bertindak memutihkan dan melembutkan kulit muka anda secara sihat.

24k gold labeauskin

3. Gluthathione

Gluthathione adalah gabungan protein yang terdapat dalam badan kita iaitu glutamin, glycine dan cysteine. Ia adalah molekul semulajadi yang dihasilkan didalam badan seseorang dan merupakan kuasa antioksidan yang tertinggi berbanding membuang toksin badan. Ia bermaksud kuasa gluthathione sangat cepat dan laju bertindak berkali-kali ganda daripada kuasa sebenar zat dalam badan seseorang. Gluthahione berfungsi merawat pelbagai jenis penyakit kronik dan juga menjadikan kulit halus, lembut dan cerah secara semulajadi dengan pantas dan selamat! 

gluthatione agen melembutkan kulit muka

Serum Shark Collagen – Làbèauskin Kenal Pasti Punca Masalah Anda Berjerawat

Bagi mengelakkan anda tertanya-tanya mengenai sesuaikah anda memakai serum shark collagen ini, anda perlu tahu bahawa Serum Shark Collagen ini adalah satu-satunya serum yang merawat dan sesuai dipakai untuk semua jenis kulit bermasalah serta mengatasi masalah tersebut dari 1% sehingga 100% seperti kulit bayi.  Anda mahu mempunyai kulit seperti bayi? Kebanyakkan mereka yang sukar mendapatkan kulit lembut seperti bayi adalah kerana jerawat yang tumbuh di muka. Jom kita kenalpasti masalah jerawat anda dan atasinya!

cara menggunakan labeauskin serum

 • Dahi – Diet tidak seimbang, tidur tidak menentu
 • Hidung – Aliran darah tidak lancar
 • Pipi kiri – Terlebih mengambil produk tenusu
 • Pipi kanan – Tekanan, alergi
 • Dagu – Masalah buah pinggang, tekanan, hormon

Kelebihan Serum Shark Collagen by Làbèauskin

Làbèauskin menjadikan kulit wajah anda sempurna dan cukup sifat dengan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan.  Oleh itu, wajah muka anda akan menjadi lebih anjal, lembut, cerah, lembab dan berseri-seri.

kelebihan serum labeauskin shark

Ciri-Ciri Serum Shark Collagen Untuk Kulit Anda

 • Age Lock (Anti Aging)
 • Anti Wrinkle ( Anti Kedutan )
 • Firming ( Anjalkan kulit )
 • Moiture ( Melembapkan kulit )
 • Glowing( Sinarkan dan licinkan kulit )
 • Sunscreen (Berfungsi sebagai UV protection dengan Spf15)
 • Brighten ( Mencerahkan kulit )

ciri-ciri shark serum labeauskin

Sebab Anda Perlu Gunakan Serum Shark Collagen by Làbèauskin

 • Selesa dan tidak melekit
 • Menyerap dengan pantas, kesannya pun pantas
 • Formulasi dari Shark Collagen yang terbaik didunia
 • Melambatkan proses penuaan wajah
 • Menegang dan menganjalkan kulit wajah
 • Berfungsi sebagai sunblock yang melindungi wajah dari cahaya matahari
 • Melembut dan memuluskan kulit seperti kulit bayi
 • Mencerahkan kulit secara semulajadi
 • Menjadikan tona warna kulit muka sekata
 • Menghilangkan jerawat dan jeragat
 • Menghilangkan parut dan kulit kusam
 • Mengatasi masalah kulit kering dan berminyak
 • Menghilangkan kedutan, whitehead dan blackhead
 • Harga yang sangat rendah dan berpatutan

nak kulit cantik dengan cepat dengan labeauskin serum

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Làbèauskin

Mereka semua telah berjaya dan berpuas hati dengan serum shark collagen ini.  Ia sangat berhasil dan benar-benar berkesan. Semua produk yang telah anda cuba tetapi tidak berhasil, namun dengan Làbèauskin, anda akan berpuas hati dan tidak ada produk serum muka yang dapat menandingi Serum Shark Collagen.

testimoni pengguna labeauskin serum

Dapatkan Shark Serum by Làbèauskin Untuk Kulit Selembut Bayi

Anda pasti teruja untuk memiliki shark serum by Làbèauskin. Ayuhlah, hubungi mereka menerusi facebook atau instagram untuk membuat tempahan sekarang!

dapatkan labeauskin serum sekarang

Jom Order Labeauskin Shark Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Labeauskin Shark Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Labeauskin Shark Serum SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: