Review
Aug 20, 2018, 7:25am

Cara Mudah Bakar Lemak Dengan Pantas dan Selamat


Perut buncit, kegemukkan dan sebagainya sememangnya boleh mengganggu penampilan dan keyakinan diri seseorang. Jika diamati, perut buncit bukan hanya dimiliki mereka yang bertubuh gemuk. Sebaliknya wanita bertubuh kurus juga memiliki lemak yang menonjol pada perut. Terdapat pelbagai faktor penyebab perut buncit. Ada mengatakan pengambilan makanan segera membuatkan perut buncit. Namun faktor paling nyata adalah kurang bersenam, tidak menjaga pola makan yang teratur dan makan makanan berlemak pada malam hari menjadi punca kepada masalah ini.

Antara Cara Mudah Bakar Lemak

Untuk mengatasinya wanita mahupun lelaki disarankan bersenam dengan memberi tumpuan kepada bahagian perut. Ia boleh dilakukan dengan mengamalkan senaman berbaring sambil menggerakkan otot kaki. Pergerakan pada bahagian paha dan kaki akan memberikan tekanan kepada otot perut. Terdapat pelbagai variasi senaman bangkit tubi dan tekan tubi yang akan memberikan tumpuan pada bahagian otot kaki, peha dan perut.

Cara Mudah Bakar Lemak Dengan Pantas dan Selamat

Antaranya Cara Mudah Bakar Lemak

Ramai beranggapan senaman hanya dilakukan secara formal seperti berjoging, ke gimnasium atau berbasikal. Tetapi sebenarnya pembakaran kalori boleh berlaku dengan hanya melakukan aktiviti di rumah. Mencuci tingkap, membersihkan kipas, menyapu, membasuh dan mengemop lantai serta mencuci tandas antara kerja rumah yang boleh mengeluarkan peluh. Ia sangat sesuai terutama bagi wanita yang merungut kerana tiada masa atau tiada ruang dan tempat yang sesuai untuk bersenam, cara ini juga dapat memberikan kesan dalam pembakaran kalori anda.

1. Latihan plank

Selain Cara Mudah Bakar Lemak

Latihan plank ialah elemen popular latihan isometrik yang membabitkan pengecutan (kontraksi) pada otot anda terhadap rintangan bergerak. Latihan isometrik memang biasa untuk pemulihan kecederaan dan pemulihan. Senaman isometrik seperti plank boleh membantu anda melepasi kekuatan latihan dataran tinggi dan meningkatkan tenaga pemindahan antara bahagian atas badan dan badan yang lebih rendah. Latihan plank khususnya, memberi manfaat kepada pelbagai unsur kecergasan fizikal dan kesejahteraan umum anda

2. Latihan sirkuit atau CT

Selain itu Cara Mudah Bakar Lemak

Latihan sirkit atau CT adalah rangkaian latihan yang dilakukan secara berurutan dengan menggabungkan latihan beban dan latihan kardio dalam rangkaian latihan tertentu. CT amat baik dilakukan untuk menurunkan berat badan terutama selepas pengambilan beraneka jenis makanan selepas raya dan seelok-eloknya dilakukan tiga kali seminggu untuk membakar lemak dan kalori.

Menerusi CT, tubuh juga membakar lemak lebih efektif daripada melakukan latihan kardio berintensiti sederhana. Latihan ini dapat dilakukan antara 15 ke 30 minit bergantung kepada jumlah latihan, pengulangan dan sirkit yang dilakukan. Lebih menarik, CT boleh dilakukan di mana saja baik di gimnasium, rumah, taman atau tempat kesukaan anda yang lain.

3. Latihan Tekan tubi

Mencari Cara Mudah Bakar Lemak

Ini mungkin langkah yang agak sukar dilakukan kebanyakan kita tetapi percayalah ia boleh menjadi cara yang sangat senang untuk melakukan tekan tubi. Anda juga boleh mencuba latihan ini dengan berdiri pada dinding. Anda akan membina kekuatan lengan juga membabitkan kawasan otot dan dada anda.

4. Latihan Squat

Mencarinya Cara Mudah Bakar Lemak

Latihan ini baik untuk kaki dan punggung. Anda boleh mencuba dengan duduk dan berdiri semula dari kerusi tetap. Lakukan senaman ini untuk beberapa kali dan ia akan memberi manfaat kepada seluruh tubuh anda.

5. Tarian rancak

Ciri Cara Mudah Bakar Lemak

Menari, senaman yang sangat indah kerana ia juga bagus untuk kesihatan hati. Selain untuk kesihatan, menari juga boleh menaikkan semangat serta menggembirakan.

6. Supplemen pembakar lemak tambahan

Ada Cara Mudah Bakar Lemak

Pengambilan makanan tambahan kebiasaannya adalah untuk menahan diri dari rasa lapar. Ada sesetengah produk tambahan juga telah ditambah untuk membakar lemak secara sihat dan pantas. Serba sedikit ianya turut membantu menurunkan berat badan.

Jus Deina Pembakar Lemak Dengan Pantas Dan Selamat

Mencari-cari Cara Mudah Bakar Lemak

Dengan Jus Deina, anda dapat Mencegah atau Menurunkan Kolestrol dalam darah sekaligus mengurangkan risiko darah tinggi dan diabetes bagi mereka yg dah mulai mengalami Obesiti yg berpanjangan, memang sesuai untuk golongan Emas dan Muda. Jus deina 100% dari buah-buahan dan herba membantu penurunan berat badan. Kandungan dalam jus ini banyak mengandungi pemangkin dalam tingakatkan metabolisme dan pembakaran lemak. Terutama sekali cuci atau pembuangan kerak usus. Untuk bantu usus serap nutrisi dan turunkan berat badan nanti.

3 bahan efektif Jus Deina Untuk Kesihatan Diri

1. GREEN TEA untuk mengempiskan perut lepas bersalin.

Ada Cara Mudah Bakar Lemak

Teh hijau memang terkenal sebagai minuman yang kaya dengan khasiat. Sebagai anti oksidan semulajadi yang kuat. Ada kajian yang mengatakan bahawa ianya membantu mengurangkan risiko kanser. Walau pun mungkin tak ramai suka minum teh hijau ni sebab rasanya yang agak kelat dan tak dicampur gula, sebenarnya teh hijau juga membantu dalam menguruskan berat badan.

2. DAUN PUDINA untuk mengawal masalah period.

Adanya Cara Mudah Bakar Lemak

Pudina melegakan kekejangan dibahagian peranakan, dengan ini ia dapat membantu kitaran haid. Daun Pudina juga didakwa boleh membantu Sistem Penghadaman kita apabila kita mengambilnya. Laporan dari pakar klinikal mendapati bahawa kesemua jenis pudina ini juga boleh bertindak sebagai perangsang dan membantu penghadaman serta mengurangkan ‘flatulens’.

3. BUAH MARKISA untuk mencantikan kulit.

Ciri Cara Mudah Bakar Lemak

Buah markisa sendiri memiliki kandungan vitamin yang cukup lengkap, diantaranya iaitu vitamin A, vitamin C, vitamin C dan vitamin K. Bukan hanya itu, buah markisa juga memiliki kandungan yang lainnya, seperti asam lemak, mineral fosfor, kalium, magnesium, dan masih banyak lagi beberapa kandungan lainnya. Beberapa kandungan tersebut yang terdapat di dalam buah markisa inilah yang memberikan manfaat yang sangat luar biasa, terutama untuk kesihatan kulit.

Deina Slimax Fruit Juice membantu anda dengan 4 fungsinya yang istimewa :

Khasiat Deina Slimax Fruit Juice (Fungsi 4 Dalam 1)  iaitu :

1. Menurunkan Berat badan

Selain Cara Mudah Bakar Lemak

Menurun dan mengekalkan berat badan idaman yang seimbang walaupun sibuk di tempat kerja.

2. Detox

Selain itu Cara Mudah Bakar Lemak

Proses membuang lemak degil di dalam tubuh badan agar terhindar daripada penyakit berbahaya.

3. Kesan Anti-Penuaan

Ciri Cara Mudah Bakar Lemak

Mengurangkan kedutan di wajah akibat faktor penuaan dan mengembalikan keremajaan pada kulit wajah

4. Mengurangkan Kolesterol

Mencarinya Cara Mudah Bakar Lemak

Membantu mengurangkan kadar kolesterol serta lemak di dalam badan agar saluran darah tidak tersumbat

Kelebihan Pengambilan Deina :

Selain itu Cara Mudah Bakar Lemak

 • Melancarkan haid yang tidak teratur
 • Menurunkan berat badan
 • Mengempiskan perut boroi
 • Mengawal selera makan
 • Sekali minum kenyang sampai malam
 • 7x Membakar lemak degil
 • Mengecilkan peha dan punggung
 • Tak perlu berlapar dan bersenam
 • Membuang toksin dalam badan
 • Memberi tenaga yang berpanjangan
 • Mencantikkan kembali kulit yang kusam

Anda Perlukan Deina Jika Anda Ingin :

Selain ada Cara Mudah Bakar Lemak

 • Mengawal masalah Obesiti (gemuk).
 • Ingin kembalikan berat badan asal seperti zaman anak dara..
 • Teringin nak pakai baju saiz baju M atau S semula.
 • Tak nak malukan suami, walaupun suami konon2 tak kisah dengan bentuk badan isteri.
 • Badan yang ringan dan lebih produktif lebih2 lagi dalam menjalankan aktiviti harian serta ibadah.
 • Menjauhi penyakit-penyakit kronik.

4 Orang Terawal Akan Dapat Khidmat Nasihat Percuma

Purata Rakyat di Malaysia dikategorikan sebagai overweight dan obese. Sanggup ke anda berada dalam kategori sebegitu? Terutamanya wanita. Bagi yang dikategorikan extremly obese memang akan buat anda mengalir air mata.

Selain Cara Mudah Bakar Lemak

Team Deina Slimax Juices boleh membantu anda mengira BMI anda dengan cepat dan kami akan menasihat cara yang terbaik untuk anda menurunkan berat badan sehingga anda mencapai tahap normal

Cara pengambilan Jus Deina

Terdapat Cara Mudah Bakar Lemak

 1. Goncangkan botol Deina sebelum dibuka.
 2. Guna cawan yg disediakan di dalam kotak dan tuangkan jus Deina dalam 5ml sekali minum.
 3. Minum jus Deina 15 minit sebelum sarapan dan 15 minit sebelum makan malam.
 4. Pastikan penutup jus Deina ditutup rapi. Simpan jus Deina dalam peti ais atau di tempat lain. Pastikan ianya suhu bilik.

Anda masih ragu-ragu lagi? Jom lihat apa kata mereka yang telah cuba Deina!

Mencari Cara Mudah Bakar Lemak

Ciri Cara Mudah Bakar Lemak

Ada Cara Mudah Bakar Lemak

JUS DEINA | CARA MUDAH BAKAR LEMAK DENGAN PANTAS DAN SELAMAT
Hubungi: Tekan untuk telefon (013-4854722) | Tekan untuk Whatsapp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: