Review
May 4, 2018, 11:17am

Cara Mudah Bakar Lemak Berlebihan Anda dan Kurus


Lemak boleh diumpamakan sebagai musuh dalam selimut. Diam-diam ia memberi kesan yang tidak baik dan berisiko bagi kita untuk menghidap penyakit kronik seperti obesiti, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya. Selain daripada penyakit, lemak menyebabkan badan anda akan merasa rimas, berbau dan tidak selesa. Dalam keadaan yang sebegitu tidak terurus, pasti anda tidak dipandang oleh tuan suami lagi. Janganlah anda jadikan lemak anda sebagai penghalang kebahagiaan anda!

cara mudah bakar lemak

Ramai wanita yang ingin membakar lemak berlebihan dan kurus tetapi tidak tahu cara terbaik bagi memudahkan proses kurus mereka. Terdapat banyak cara yang boleh anda ikuti untuk memastikan lemak-lemak anda cair dengan pantas dan berkesan.

Cara #1. Makanan Seimbang

cara mudah bakar lemak dengan makanan seimbang

Kita sering mendengar bahawa memakan makanan yang seimbang adalah sangat berkesan untuk kurus. Ya. Ia adalah kerana piramid makanan telah menyediakan semua panduan dengan lengkap. Sekiranya kita memakan karbohidrat dengan banyak, ia akn bertukar menjadi lemak. Sekiranya kita melebihkan sayur-sayuran dan buah, seratnya akan membakar lemak di dalam tubuh badan kita. Oleh itu, makanlah mengikut pemakanan yang seimbang.

Cara #2. Olahraga Bersukan

cara mudah bakar lemak dengan senaman

Cara mudah untuk membakar lemak anda yang berlebihan dan juga kurus adalah dengan cara sentiasa bersukan atau berolahraga. Sukan atau olahraga kardiovaskular seperti berlari, bermain threadmill, berzumba, menari,berenang dan lain-lain lagi yang mengeluarkan peluh akan menurunkan kolestrol, lemak dan berat badan anda. Semakin banyak dan kerap anda lakukan, semakin banyak lemak berlebihan akan hilang dan kurus.

Cara #3. Minuman Asas Lemon

cara mudah bakar lemak dengan lemon

Anda boleh membakar lemak dengan mudah dengan cara meminum minuman asas lemon. Minuman asas lemon yang dimaksudkan adalah anda boleh memerah lemon ke dalam air masak dan minum begitu sahaja ataupun boleh memerah lemon ke dalam teh panas. Minuman berasaskan lemon akan membakar lemak anda yang berlebihan kerana lemon bertindak sebagai pencuci badan dan toksid.

Cara #4. Jangan Minum Ais

cara mudah bakar lemak elak air sejuk

Ais adalah minuman sejuk yang dapat menghalang lemak daripada cair malah ia akan menjadikan lemak pejal dan tepu di dalam badan. Oleh itu, elakkan minum ais dan tukarlah minuman anda kepada air masak atau air suam. Sungguhpun tidak mahu minum air putih, minumlah teh panas atau air suam yang tidak sejuk dan berais. Ais akan melambatkan proses membakar lemak dan menyukarkan perut anda kempis.

Cara #5. Makan Awal Sebelum Tidur

cara mudah bakar lemak dengan makan awal sebelum tidur

Sebelum tidur, biarkan badan memproses dan mencerna makanan anda terlebih dahulu. Jangan makan dan terus tidur kenana saat itu, sistem penghadaman dan pencernaan belum bertindak dan siap sepenuhnya. Anda perlu makan awal kerana sistem pencernaan akan mengambil waktu untuk memproses. Sekiranya makan dan terus tidur, proses metabolisme badan dan sistem.pencernaan anda akan terganggu dan menyebabkan lemak akan bertambah dengan banyak. Oleh itu, makan awal sebelum tidur mampu menghilangkan lemak anda.

Cara #6. Memakai Pakaian Pembentuk Panas

pakaian pembentuk haba untuk bakar lemak

Pakaian pembentuk panas adalah pakaian yang dapat menguruskan badan dengan cara membakar lemak ketika kita memakainya. Ia diperbuat daripada teknologi Neotex yang direka dengan kain Neotex atau fabrik pintar yang meningkatkan suhu badan anda serta menjadikan segala peluh, keringat dan lemak akan keluar begitu sahaja. Pendek kata, ia akan mengeluarkan haba badan anda dan menjadikan lemak-lemak anda cair dengan pantas setiap kali anda memakai pakaian pembentuk ini. Untuk pengetahuan anda, ia sama seperti pakaian pembentuk dalaman iaitu korset.

Hot Shapers Neotex | Pembentuk Panas Neotex

hot shaper cara mudah bakar lemak

Hot Shapers Neotex ini adalah salah satu jenama pembentuk panas badan yang sangat terkenal abad ini. Neotex hot shaper adalah langkah mudah untuk membakar lemak anda yang berlebihan dan menjadikan anda lebih kurus adalah kerana anda akan mengalami proses penyejatan haba di mana segala lemak-lemak anda akan di panaskan, dicairkan dan disingkirkan secara diam-diam. Pembentuk panas Neotex atau hot shapers Neotex ini terdiri beberapa jenis bentuk pakaian yang berbeza iaitu 6 jenis. Dengan memakai hot shapers ini, anda akan kelihatan lebih kurus dan tidak berlemak lagi.

Ciri-Ciri Hot Shaper Neotex

 • Ringan

cara mudah bakar lemak dengan hot shapper

Hot Shaper Neotex sangat ringan dan tidak berat. Anda boleh memakainya dengan selesa dan tidak merasa beban kerana ia ringan seperti singlet sahaja.

 • Kalis Air

cara mudah bakar lemak dengan hot shapper kalis air

Hot Shaper Neotex adalah material yang kalis air dan ia menyerap air seperti peluh dan sebagainya. Jadi anda tidak perlu risau kerana ia mengeluarkan peluh tetapi peluh anda tidak mengganggu anda ketika anda memakainya sebagai pakaian dalam ke pejabat sekalipun.

 • Selesa

cara mudah bakar lemak hotshaper selesa

Pembentuk Neotex sangat selesa dipakai kerana ia merupakan kain fabrik yang selesa, tidak gatal dan sesuai untuk semua kulit badan.

 • Cepat Kering

hot shapper cepat kering untuk cara mudah bakar lemak

Hot Shaper Neotex memudahkan anda memakainya kerana walaupun ia basah dengan peluh ataupun dibasuh, ai akan cepat kering tanpa anda perlu menjemur baju ini dalam tempoh masa yang lama.

 • Menaikkan Suhu Badan

cara mudah bakar lemak pantas

Suhu badan anda akan naik dengan mudah setelah menggunakan Hotshaper Neotex. Apabila suhu badan meningkat, badan akan mengeluarkan peluh yang banyak yang berupa toksid dan lemak yang telah disingkirkan.

 • Mudah Berpeluh

cara mudah bakar lemak berkesan

Memakai Hot Shaper Neotex ini menjadikan anda lebih xepat berpeluh tapi anda tidak perlu risau kerana peluh anda tidak akan melencunkan badan kerana kain neotex ini akan melindungi dan mengeringkan anda daripada peluh yang terlalu banyak.

 • Material Berkualiti Neotex

cara mudah bakar lemak dengan pantas

Fabrix ini sangat berkualiti, jika tidak masaka ia dapat mengeluarkan peluh dan lemak. Hot Shaper Neotex ini menggunakan teknologi fabrik pintar yang telah diciptakan khas untuk membakar lemak dan menguruskan anda demgan pmatas dan berkesan.

6 Jenis Neotex Hot Shaper | Pembentuk Pakaian

antara cara mudah bakar lemak

Hot Shaper Neotex ataupun pembentuk pakaian kurus ini terdiri daripada 6 jenis bentuk. Ia bukanlah sekadar baju sahaja tetapi banyak lagi yang boleh anda pakai.

 • Hot long pant – Seluar panjang seperti tracksuit tetapi fabriknya sangat selesa dipakai.

hot long pant cara mudah bakar lemak

 • Hot short pant – Seluar pendek seperti seluar tight.

hot short pant cara mudah bakar lemak

 • Hot t-shirt long sleeve – T-shirt berlengan panjang dan bewarna hitam

long sleeve cara mudah bakar lemak

 • Hot t-shirt short sleeve – T-shirt lengan pendek seperti tight

tshirt bakar lemak

 • Hot bra – Baju dalam yang turut berfungsi membakar lemak yang berlebihan dan lemak berlapis

hot bra bakar lemak pantas

 • Hot folded belt – Tali pinggang berbentuk panas yang menyingkirkan lemak badan anda secara mudah dan pantas

hot folded belt

Walaupun terdapat pelbagai jenis Hot Shaper Neotex, namun tidak bermakna anda harus memilih kesemuanya, anda cuma perlu memilih satu jenis bentuk pakaian sahaja. Lebih sesuai sekiranya anda memilih jenis bentuk pakaian panas yang berkait dengan tubuh yang hendak anda kuruskan. Sebagai contoh, anda perlu memakai seluar pendek Neotex untuk membakar lemak di peha anda dan t-shirt neotex untuk membakar lemak di perut.

Kelebihan Memakai Neotex Hot Shaper

Terdapat banyak kelebihan memakai Hot Shaper Neotex yang dapat anda rasakan. Ya, kali pertama memakainya sahaja anda sudah dapat merasa bagaimana ia bertindak. Badan anda mula mengeluarkan peluh-peluh serta membakar kalori dalam diam.

kelebihan hot shaper cara mudah bakar lemak

 • Membakar lemak dan kalori dalam badan tanpa disedari
 • Mengurangkan berat badan sedikit demi sedikit mengikut kadar kolestrol yang telah hilang
 • Menyerap peluh sehingga 4 kali ganda dimana toksid peluh anda akan mudah disingkirkan
 • Menyingkirkan toksin tanpa perlu berlapar dan berpantang
 • Tahan lasak dan tidak mudah koyak
 • Membentuk semula pinggang, peha, badan dan perut yang ramping
 • Menjadikan badan lebih selesa dan tidak letih
 • menguruskan anda dengan cara yang pantas

tips dan cara mudah bakar lemak

Kesemua fungsi dan kelebihan Neotex hot shaper yang anda dapat rasakan ini menjadikan anda lebih mudah untuk kurus kerana ia membakar lemak anda yang berlebihan sedikit demi sedikit. Selain itu, toksid dan racun yang terdapat di dalam badan dapat disingkirkan sepenuhnya.

Waktu Sesuai Untuk Memakai Neotex Hot Shaper

waktu dan cara mudah bakar lemak

Antara waktu sesuai untuk memakai pakaian berbentuk panas ini adalah tidak kira sama ada cuaca panas atau sejuk, dipakai ketika bersenam, ke pejabat ataupun hanya berada dirumah.

 • Cuaca Panas Atau Sejuk

cara mudah bakar lemak waktu panas atau sejuk

Neotex Hot Shaper boleh dipakai ketika panas ataupun sejuk kerana apa sahaja suhu yang anda rasakan, hot shaper ini akan meningkatkan suhu anda dengan mengeluarkan peluh anda untuk membuang lemak dengan mudah.

 • Dipakai Ketika Bersenam

cara mudah bakar lemak ketika bersenam

Bagi anda yang suka dan gemar bersenam, anda boleh menjadikan rutin senaman harian anda lengkap dengan memakai Hot Shaper Neotex ketika bersenam. Ia akan memudahkan anda untuk menurunk berat badan demgan lebih baik.

 • Dipakai Ketika Ke Pejabat

cara mudah bakar lemak di pejabat

Hot Shaper Neotex boleh dipakai ke pejabat sebagai baju kurus kewajipan anda. Jadikan ia sebagai singlet dalaman kerana ia akan memberikan kesan yang tidak anda sedari. Badan akan mula susut dan kelihatan kurus walaupun anda cuma sibuk kerja di pejabat tanpa sukan.

 • Dipakai Di Rumah

cara mudah bakar lemak terpantas

Hot Shaper Neotex boleh dipakai dirumah sama ada anda ingin berehat, buat kerja rumah, tidur dan sebagainya, anda boleh memakainya. Ia tetap membantu anda memkar lemak secara perlahan-lahan dan berkesan.

Trending Memakai Pakaian Pembentuk Panas Neotex

trend dan cara mudah bakar lemak

Kini pakaian pembentuk panas Neotex telah menjadi trending dalam negara kita. Ia dimulakan dengan mereka yang gemar menguruskan badan atau bersenam, kemudian diperkenalkan dan dipaka oleh mereka yang ingin kurus tetapi tiada masa untuk bersenam. Golongan ini memakai Neotex pembentuk panas badan ini ke pejabat dan di rumah. Anda juga boleh mengamalkan pemakaian Neotex hot shaper ini pada bila-bila masa sahaja. Pastinya lemak anda dapat dibakar dengan mudah dan anda akan semakin kurus!

Harga Hot Shaper Neotex

harga hot shapper terkini cara mudah bakar lemak

Hot Shaper Neotex menawarkan harga yang sangat berpatutan dan berbaloi. Ia tidaklah semahal produk lain. Dengan hot shaper ini, anda boleh dapatkan serendah Rm45 untuk tali pinggang, bra dan t-shirt lengan pendek manakala hot shaper berbentuk seluar panjang dan t-shirt tangan panjang pula boleh didapatkan dengan harga Rm65 sahaja. Untuk seluar pendek, harga adalah Rm55. Ia sangat berbaloi dan mampu milik.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Hot Shaper Neotex

testimoni dan cara mudah bakar lemak terkini testimoni dan cara mudah bakar lemak terkini

Cubalah Hot Shaper Neotex Hari Ini. Tempah Sekarang!

Hot Shaper Neotex sangat penting bagi anda yang ingin kurus dengan mudah. Ramai pengguna berpuas hati dan telah merasai bagaimana lemak telah keluar daripada tubuh mereka. Inilah cara paling berkesan untuk membakar lemak yang perlu anda cuba.

tempah hot shaper neotex hari ini juga

NEOTEX HOT SHAPER | CARA MUDAH MEMBAKAR LEMAK BERLEBIHAN ANDA DAN KURUS
Hubungi: Tekan untuk telefon (0146433443) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Hot Shaper Best

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: