Review
Mar 21, 2018, 11:25am

Cara Miliki Kulit Putih Kekal Tanpa Memudaratkan Kesihatan


Kulit yang putih merupakan impian setiap gadis di Malaysia kerana kulit yang cerah akan membuatkan anda sesuai untuk memakai apa sahaja yang anda mahukan dan wajah juga akan kelihatan lebih berseri. Terdapat pelbagai produk yang berada di pasaran yang boleh anda cuba untuk mendapatkan kulit yang putih namun anda perlulah berhati – hati dengan produk tiruan ataupun re – branding yang masih ada dijual di pasaran yang memberi jaminan bahawa produk mereka boleh memutihkan kulit wajah dengan cepat.

cara miliki kulit putih bersih

Mendapatkan kulit yang putih bukanlah sesuatu yang susah kerana ia boleh dimiliki dengan mengikut cara yang betul. Namun, pastikan anda menggunakan produk yang betul dan tidak memudaratkan kesihatan anda. Anda boleh mendapatkan kulit yang cerah, namun ia tidak bermaksud anda perlu membahayakan kesihatan anda dengan menggunakan produk yang tidak mempunyai lulusan KKM. Oleh itu, anda boleh mengikuti cara – cara yang bakal dikongsikan bagi memiliki kulit putih secara kekal tanpa memudaratkan kesihatan anda.

cara miliki kulit putih dan sehat

Cara Miliki Kulit Putih Secara Kekal

Anda boleh menggunakan cara – cara yang dikongsi seperti di bawah untuk mendapatkan kulit putih secara kekal. Cara yang bakal dikongsi juga merupakan cara semulajadi yang anda boleh gunakan tanpa rasa risau akan penggunaan bahan – bahan kimia yang terlarang. Cara – cara untuk mendapatkan kulit putih secara kekal adalah;

  • Menggunakan Tomato

cara miliki kulit putih seperti orang korea

Tomato yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral boleh membantu anda untuk mendapatkan kulit yang putih secara semulajadi. Maka, tidak hairanlah banyak produk – produk kecantikan menggunakan tomato sebagai salah satu bahan di dalam produk mereka kerana ia boleh mencerahkan kulit secara efektif. Tomato juga boleh memberikan kesan kemerah – merahan kepada kulit anda jadi anda boleh menggunakan tomato sebagai salah satu cara untuk membuatkan kulit kelihatan bersinar.

Petua cara miliki kulit putih

Caranya ialah dengan memotong sebiji buah tomato kepada dua bahagian. Selepas anda mencuci wajah anda, anda boleh menggunakan tomato tersebut dengan menggosok secara perlahan – lahan ke wajah anda dan biarkan seketika lebih kurang 15 hingga 20 minit. Selepas itu, bilaskan wajah anda dengan air dan biarkan kering. Lakukan petua ini setiap hari sebelum tidur dan anda akan mendapat wajah yang cerah dalam masa yang singkat.

  • Air Masak

cara miliki kulit putih mulus

Tubuh kita memerlukan air untuk membantu menggantikan sel – sel yang telah mati. Anda perlu minum air yang banyak dan bersesuaian dengan berat badan anda agar tubuh anda sentiasa mempunyai pelincir untuk organ anda menjalankan sistem – sistem mereka. Ini termasuklah proses membuang sel kulit mati dan juga menggantikan sel yang baru. Dengan ini, kulit anda akan kelihatan lebih lembab, bersih dan juga cerah secara semulajadi. Pengambilan air yang cukup juga boleh membantu untuk menurunkan berat badan.

  • Air Beras

cara miliki kulit putih susu

Para wanita sejak zaman dahulukala lagi sering mempraktikkan air basuhan beras sebagai salah satu petua kecantikan. Air basuhan beras telah terbukti mampu memberikan kulit wajah yang licin tanpa sebarang jeragat atau jerawat. Kulit anda akan kelihatan mulus dan sentiasa cerah. Jadi, sekiranya anda mencuci beras, air bilasan tersebut jangan dibuang begitu sahaja dan simpan ia di dalam satu bekas yang kosong.

cara miliki kulit putih dengan cepat dan mudah

Caranya ialah mudah sahaja. Apabila anda mencuci beras, simpan air basuhan yang ketiga dan anda boleh menggunakan air basuhan tersebut di bahagian wajah dan juga badan. Sapukan dengan rata pada kulit wajah anda dan biarkan ia kering dengan sendiri. Untuk penggunaan tubuh badan pula, anda boleh berendam di dalam air beras selama 15 hingga 20 minit. Amalkan setiap hari untuk melihat kesan dengan cepat.

  • Limau Nipis

Limau nipis memang mempunyai pelbagai kegunaan. Maka, ramai peminat kecantikan menggunakan limau nipis untuk pelbagai kegunaan kecantikan. Tahap asiditi yang tinggi di dalam limau nipis boleh menanggalkan sel kulit mati dan secara tidak langsung membolehkan anda memiliki kulit yang cerah dan sekata. Selain itu, limau nipis juga boleh menghilangkan masalah kelemumur pada rambut.

Cara Miliki Kullt Putih Guna Limau

Caranya ialah dengan memotong limau nipis kepada dua dan perahkan jus limau tersebut di dalam bekas air. Biarkan limau tersebut direndam selama 40 minit agar ia boleh sebati dengan air dan mandi dengan air rendaman ini. Anda juga boleh sapu ke wajah anda namun pastikan anda tidak mempunyai kulit yang sensitif kerana asiditi limau adalah tidak sesuai untuk orang yang mempunyai kulit wajah yang sensitif dan mudah terhakis. Lakukan petua ini sekerap mungkin untuk mendapatkan kesan.

  • Beras Pulut

Cara Miliki Kulit Putih Guna Beras Pulut

Beras pulut juga merupakan salah satu petua tradisional yang digunakan oleh orang – orang zaman dahulukala namun tidak ramai yang tahu menggunakannya. Ia boleh memberikan kesan wajah yang licin sempurna serta menghilangkan cela – cela yang berada di wajah anda. Ia juga boleh digunakan untuk anda mendapatkan kulit yang cerah dan putih secara kekal.

air beras petua untuk memutihkan kulit

Caranya ialah dengan menjadikan beras pulut ini sebagai masker wajah dan juga tubuh badan. Gorengkan beras pulut tanpa minyak sehingga ia kekuningan. Kisar beras pulut tersebut dengan pengisar sehingga ia hancur dan menjadi serbuk. Simpan serbuk ini di dalam bekas kedap udara. Gunakan serbuk ini setiap hari dengan membancuh bersama air sehingga menjadi bentuk pes. Sapukan pada wajah dan tubuh dan biarkan sehingga kering. Kemudian, anda boleh membilas dengan air bersih dan lakukan setiap hari untuk melihat kesan.

ZS Instant Skin Whitening (Pemutih Kekal Dan Menghilangkan Cela Sepantas 15 Minit)

produk pemutih kulit paling berkesan

Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah mencari bahan  untuk memutihkan kulit anda, apa kata anda cuba ZS Instant Skin Whitening sebagai salah satu produk kecantikan anda? Ia boleh memberikan kesan sepantas 15 minit dan boleh mengurangkan masalah jerawat, jeragat, kulit kusam, sunburn, jerawat di tubuh badan, sel – sel kulit mati, kulit kering, kulit wajah tidak sekata, parut jerawat serta parut. Satu set ZS Instant Skin Whitening didatangi bersama tiga produk iaitu HP Skin Polisher, Magic Masker dan juga Serum Booster.

Frequently Asked Questions Tentang ZS Instant Skin Whitening

Ramai yang bertanyakan soalan tentang ZS Instant Skin Whitening dan anda boleh melihat jawapan yang diberikan seperti di bawah;

1. Adakah kulit saya akan mengelupas apabila saya menggunakan produk ini ?
Tidak, kulit anda tidak akan mengelupas kerana ZS Instant Skin Whitening tidak mengandungi sebarang bahan kimia keras. Ia hanya menggunakan produk yang natural seperti vitamin C, aloe vera, ekstrak hazel dan sebagainya.

zs instant white terbaik untuk kulit putih

2. Adakah ia sesuai untuk kulit yang sensitif ?
Ya, ZS Instant Skin Whitening boleh digunakan oleh semua jenis kulit. Jadi, anda boleh menggunakan produk ini meskipun anda mempunyai kulit yang sensitif.

produk ini sesuai untuk kulit sensitif juga

3. Adakah ia mempunyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ?
Ya, ia mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Maka, ianya adalah selamat digunakan oleh semua orang.

zs instant white ada KKM ke

4. Bilakah saya akan melihat kesan ZS Instant Skin Whitening ?
Anda boleh melihat kesan seawal 15 minit penggunaan.

kesan menggunakan zs instant white untuk putihkan kulit

5. Berapakah harga untuk satu barangan ?
Harga normal untuk ZS Instant Skin Whitening adalah RM 149.90 dan harga promosi pula adalah antara RM 99.90 – RM 130 dan ianya bergantung kepada promosi dan kempen HQ.

berapa harga zs instant white untuk miliki wajah yang putih

6. Adakah kulit saya akan kembali gelap sekiranya saya berhenti menggunakan produk ini ?
Tidak, kulit anda tidak akan kembali gelap melainkan anda terdedah kepada cahaya matahari dalam tempoh masa yang lama dan kulit anda akan menjadi sunburn.

kulit kekal putih selepas menggunakan zs instant white skin

Kenapa Anda Perlu Memilih ZS Instant Skin White?

Anda boleh memilih ZS Instant Skin Whitening sebagai produk pilihan anda kerana ia bukan sahaja mampu mencerahkan kulit, malah ia boleh memberikan anda pelbagai manfaat – manfaat lain. Antara kelebihan – kelebihan yang anda boleh dapat adalah;

  • Keputusan Yang Cepat

hasil sepantas 15 minit dengan zs instant white

Penggunaan ZS Instant Skin Whitening akan memberikan anda kesan yang cepat tanpa memerlukan anda untuk menunggu pada masa yang lama. Anda boleh melihat kesan penggunaan seawal 15 minit dan ini adalah bergantung kepada jenis kulit anda serta tindak balas kulit anda kepada produk ini. Namun, anda masih boleh melihat kesan yang cepat sekiranya anda menggunakan ZS Instant Skin Whitening.

  • Kulit Cerah Secara Kekal

kulit cerah secara kekal dengan zs instant white

Kulit anda akan cerah secara kekal dan tidak akan kembali kusam dengan menggunakan ZS Instant Skin Whitening. Ia menggunakan bahan – bahan semulajadi yang boleh meresap ke dalam tubuh badan anda dan memutihkan tanpa merosakkan organ dalaman anda ataupun kesihatan anda secara keseluruhan. Jadi, kulit anda akan cerah secara kekal meskipun anda berhenti menggunakan produk ini kecuali pada waktu anda terededah dengan cahaya matahari dalam tempoh yang lama.

  • Menggunakan Bahan – Bahan Natural

zs instant whitening skin menggunakan bahan semulajadi

Bahan – bahan yang digunakan di dalam ZS Instant Skin Whitening adalah dijamin natural dan tiada sebarang bahan kimia yang keras ataupun terlarang di dalam produk ini. Ia adalah kaya dengan vitamin A, vitamin C, vitamin E, Vulgare, Aloe Vera, Hazel Extract, Grape Seed, dan juga Olive Oil. Maka, kulit anda bukan sahaja akan cerah sempurna, malah ia akan memberikan nutrisi – nutrisi penting yang boleh diserap di dalam tubuh badan anda.

  • Boleh Membantu Masalah Kulit

membantu mengatasi masalah kulit

Selain dari mencerahkan kulit, ZS Instant Skin Whitening juga boleh membantu untuk memberikan kulit wajah yang flawless, menghilangkan sunburn, mengecilkan pori, mengurangkan parut, mengurangkan jerawat, memberikan kulit cerah sekata, dan juga kulit wajah akan kelihatan glowing. Jadi, ia boleh membuatkan kulit wajah anda menjadi cerah dan juga dalam masa yang sama merawat kulit wajah dan tubuh badan anda.

  • Boleh Digunakan Oleh Semua Orang

zs whitening skin boleh diguna untuk semua

ZS Instant Skin Whitening boleh digunakan oleh semua jenis kulit sama ada kulit sensitif, kulit kering, kulit berminyak mahupun kulit yang normal. Ia juga merupakan produk unisex yang bermaksud boleh digunakan oleh lelaki dan juga wanita. Ia boleh digunakan untuk wajah dan juga tubuh badan anda. Maka, anda sekeluarga boleh menggunakan ZS Instant Skin Whitening untuk mendapatkan kulit yang cerah dan cantik.

Testimoni Para Pengguna ZS Instant Skin Whitening

testimoni pengguna zs whitening skin

Kesan yang jelas kelihatan dengan ZS Skin Whitening

testimoni pengguna zs whitening skin

Dah ramai yang berpuas hati dengan produk ini. Anda bila lagi?

testimoni pengguna zs whitening skin

Sekejap sahaja dah boleh nampak beza dengan ZS Skin Whitening!

Dapatkan Wajah Dan Tubuh Yang Cerah Bersama ZS Instant Skin Whitening!

Anda boleh mendapatkan produk ZS Instant Skin Whitening dengan menghubungi talian dan juga info seperti di bawah;

NURSYAFIQAH | EJEN ZS INSTANT SKIN WHITENING
Hubungi: Tekan untuk telefon (601151131507) | Tekan untuk WhatsApp

Dapatkan Wajah Dan Tubuh Yang Cerah Bersama ZS Instant Skin Whitening!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Dapatkan Wajah Dan Tubuh Yang Cerah Bersama ZS Instant Skin Whitening!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Wajah Dan Tubuh Yang Cerah Bersama ZS Instant Skin Whitening!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: