Review
Mar 12, 2018, 10:24am

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk Dengan Betul


Pastinya ibu bapa tercari-cari rawatan untuk merawat anak yang mengalami asma, batuk, kahak mahupun semput. Kebanyakan anak-anak kita tidak lari dari penyakit ini. Ibu bapa tentunya mahukan anaknya tidur lena tanpa gangguan. Bayangkan si kecil anda menangis dan meragam kerana tidak sihat, kasihankan?Anda juga boleh merawat dengan tips dibawah: –

Antara Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk

1. Madu

Agen penyembuhan semulajadi dan yang mempunyai ciri-ciri anti radang dan anti-bakteria. Membantu dalam menghapuskan bakteria yang menyebabkan batuk serta mencegah keradangan yang boleh mencetuskan asma. Satu sudu teh madu beberapa kali sehari untuk mengurangkan keradangan.

Selain Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk

2. Bawang Putih

Digunakan untuk merawat beberapa penyakit seperti asma dan juga jangkitan bakteria seperti batuk, yang juga boleh menyebabkan mukus terkumpul di dalam tiub bronkial dan menyebabkan asma. Mengunyah bawang putih juga mampu membersihkan kotoran dan zat kimia yang menyumbat saluran pernafasan. Ambil 3-4 ulas bawang putih setiap hari jika anda mempunyai asma dapat mmbantu mengurangkan masalah anda.

Mnecari Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk

3. Petola

Petola juga mempunyai khasiat untuk merawat penyakit Asma. Ambil sebiji petola potong sedikit dan buangkanbiji danbuat lubang di tengah-tengah. Selepas itu, masukkan beberapa biji gula bat uke dalam dan bakar petola itu sehingga masak. Selepas masak, perah petola untuk menghasilkan jus. Amalkan minum jus berkenaan.

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan mudah

4. Minyak Herba Asmak

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan mudah

Anda tidak perlu lagi mengunakan nebulizer, mengambil ubat/pil dan terpaksa menanggung kos rawatan yang tinggi kerana ada alternatif yang berkesan dengan menggunakan Minyak Herba Asmak dapat membantu anda. Minyak ini dapat melegakan asma, semput, sesak nafas, resdung, selsema, sakit kepala, migrain, sakit tekak, batuk, hilangkan kahak, sakit perut, senggugut, luka, kulit melecur, lenguh sendi dan macam macam lagi

Minyak Herba Asmak

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan cara betul

“Minyak Herba Asmak” dikeluarkan oleh syarikat “Minyak Herba Asma Mujarab Sdn. Bhd.” – MHAMSB. Minyak Herba Asmak telah mendapat kelulusan Notifikasi KKM sejak 2017. Minyak Herba Asmak juga dibuat dikilang bertaraf GMP – iaitu Good Manufacturing Practice yang menepati piawaian untuk pasaran tempatan dan antarabangsa.

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan sangat cepat

Minyak herba asmak digunakan sebagai rawatan alternatif herba untuk masalah pernafasan seperti asma/ lelah, semput, sesak nafas, kahak, batuk dan selsema serta pelbagai lagi kegunaan luaran yang lain. Malah Minyak Herba Asmak ini juga digunakan untuk masalah gigitan serangga, luka, tergeliat, terkena api, bengkak, lenguh, sakit gigi, kembung/sakit perut dan lain-lain.

Antara Cara Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk

Minyak Herba Asmak ini berwarna hitam dan sedikit berangin (menthol and cool) tidak panas dan sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi yang baru lahir sehinggalah kepada orang tua. Penggunaan adalah mengikut tahap umur jadi ianya tidak memudaratkan jika digunakan pada bayi.

Kandungan Minyak Herba Asmak

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan betul

Minyak Herba Asmak ini diperbuat daripada minyak zaitun, minyak kelapa dara, habatussauda, pati gamat, herba & akar kayu terpilih yang bukan sahaja selamat, tapi suci. Gunakan tanpa was-was kerana ia adalah hasil dari R&D (Research & Development) @ Penyelidikan dan Pembangunan dan menggunakan Teknologi Nano.

Kandungan minyak ini sebotol ialah 30ml. Dengan hanya sebotol sahaja dan penggunaan tak sampai suku botol, 99% pelanggan telah pun dapat melihat keberkesanan dan merasai sendiri keajaiban minyak ini untuk sembuhkan asma dan pelbagai masalah lain dengan CEPAT dan BERKESAN. Bagaimanapun bergantung atas individu, yang penting gunakan dengan yakin, cara pakai yang betul, konsisten dan terus berdoa.

Apakah kegunaan Minyak Herba Asmak

Mencari Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan Betul

Telah terbukti dengan banyak testimonial yang diterima, minyak herba asma dengan izin Allah mampu sembuhkan asma,semput dengan cepat. Selain itu, ia mampu menyembuhkan batuk dan selsema serta mencairkan kahak. Kegunaan lain ialah untuk gigitan serangga, luka,tergeliat, bengkak, lenguh dan sakit gigi.

Testimoni lain diterima ialah mampu membantu masalah senggugut, melancarkan darah, sembelit, buasir, strok, sakit kepala, migrain, resdung dan banyak lagi. Kesimpulannya memang minyak ini satu KEPERLUAN yang mesti dimiliki oleh setiap keluarga dan WAJIB ada di setiap rumah.

Cara penggunaan Minyak Herba Asmak

Selain Antara Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk

Hanya perlu sapu di leher hingga dada, dari tengkuk hingga ke belakang sekerap mungkin untuk permulaan dan boleh hentikan bila sudah sembuh. Anda perlu rajin dan istiqamah menggunakannya dan kesan boleh dilihat seawal 1-30 hari bergantung pada individu dan cara penggunaan. Cara guna minyak ini yang lebih terperinci beserta tip dan panduan akan diberikan selepas pembelian dibuat.

Soalan: Ada kesan sampingan tak?
Jawapan: Setakat ini tiada kesan sampingan minyak ini melainkan respon positif yang diterima iaitu sembuh dari masalah asma, tidur yang lebih lena,dan banyak lagi.

Soalan: Ada tindak balas tak?
Jawapan: kesan tindak balas bergantung pada individu, ada yg akan cairkan kahak & muntah2 kahak bg mengeluarkan semua kahak2 yg terkumpul dari dalam yg telah menyekat saluran pernafasan. Teruskan sapu , Insyaallah akan beransur sembuh.

Apakah kelebihan menggunakan minyak ini

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan sangat betul

 1. Jimat wang tak perlu berhabis untuk ubat, dan rawatan lain yang cuma mengurangkan, bukan MENYEMBUHKAN.
 2. Jimat masa, tak perlu lagi ke klinik atau hospital untuk guna inhaler/nebulizer.
 3. Dengan hanya sebotol sudah boleh rasai perubahan.
 4. Kesan seawal 1 hari- 30 hari bergantung pada tahap penerimaan dan cara penggunaan.
 5. Sesuai untuk semua peringkat umur.

Apakah keistimewaan Minyak Herba Asmak Berbanding Yang Lain

 • Kami ambil masa yang lama untuk menjalankan R&D minyak ini agar ianya selamat dan berkesan lebih cepat.
 • Kandungan minyak ini yang telah menjalani R&D lebih selamat, lebih suci, tidak overdose bahan tertentu dan tidak mengandungi bahan aktif yang tinggi.
 • Minyak Herba Asmak lebih mesra kulit di mana peratusan alahan pada herbanya tersangat rendah dan mesra bayi.
 • Minyak ini lebih cepat menyerap di kulit,sebab itu ramai yang mengakui keberkesanannya jauh LEBIH CEPAT kerana menggunakan teknologi nano.
 • Minyak ini berangin dan tidak panas kerana ianya mengikut piawaian yang ditetapkan dan kandungannya sentiasa sama tidak berubah sebab dihasilkan di kilang yang GMP dan mempunyai sukatan kandungan bahan yang sama.
 • Minyak Herba Asmak bukan sahaja berkesan untuk asma, semput,lelah, batuk, kahak, selsema, gigitan serangga, luka, terkena api tetapi juga berkesan untuk sakit perut, bengkak, lenguh, buasir, sembelit, senggugut, membantu melancarkan darah, sakit kepala, migrain, resdung, sakit gigi, strok dan ulser.
 • Mereka yang mendapatkan minyak R&D akan diberikan rundingan cara pakai mengikut masalah yang dihadapi dan biasanya akan dipantau oleh pengedar sah yang mempunyai ID. Malah pelanggan digalakkan berhubung dengan pengedar yang berkenaan sama ada untuk sebarang masalah berkaitan atau berkongsi pengalaman mencuba.
 • Kami memberi jaminan kesucian dan keselamatan produk kepada pengguna.

Berapakah Harga Minyak Herba Asmak

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan cepat

Minyak Herba Asmak ini dijual  dalam 10ml = RM18, 30ml = 39 dan 50ml = RM55. Pastikan anda mendapatkan minyak dari pengedar sah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (MHAMSB) yang memaparkan No ID sahaja, dan jika anda ragu-ragu,anda boleh meminta ID pengedar dari mereka. Poslaju ke Seluruh Negara.

Perbezaan antara Original dan Tiruan

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan Minyak herba Asmak

Terdapat lambakan-lambakan produk tiruan yang mengambil kesempatan ke atas produk Minyak Herba Asmak ini. Disebabkan produk ini mendapat sambutan yang tinggi bukan sahaja di Malaysia malahan di luar negara juga, maka ramailah peniaga yang meniaga cara menjual Minyak Herba Asma Mujarab PALSU. Berikut adalah perbezaan yang dikenalpasti bagi mengetahui samaada produk tersebut ORIGINAL atau TIRUAN.

Untuk mengelakkan kekeliruan terhadap pengguna dari TERTIPU dengan produk tiruan maka pihak HQ telah mengeluarkan amaran mengenai produk palsu yang semakin meningkat di pasaran dengan cara mengenalpasti mana satu produk original dan produk tiruan.

1 Rumah 1 MHAM

cara Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan cepat

Minyak ini kelihatan seperti minyak biasa, tapi hasilnya luarbiasa. Kena cuba dulu baru boleh komen. Hilangkan rasa ragu-ragu dan beri peluang pada yang memerlukan untuk sembuh. Bila dilihat testimoni dan keberkesanan Minyak Herba Asmak ini, anda pasti ingin memilikinya sebagai satu persediaan dan keselamatan di rumah juga. Rasanya minyak ini sangat penting di setiap rumah. Jika anak-anak tidak sihat seperti batuk, kahak, asma, lelah mahupun digigit serangga boleh disapu ubat ini.

Antra Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan cepat dan mudah

Bukan sahaja pada bayi dan kanak-kanak, malah orang dewasa dan tua juga boleh digunakan. Ramai yang telah mencuba Minyak Herba Asma Mujarab tidak panas. Gunakan tanpa was was kerana Minyak Herba Asma Mujarab adalah HALAL dan terdiri daripada bahan bahan yang selamat digunakan.

Bagaimana Cara Untuk Menjadi Pengedar Minyak Herba Asmak

Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan cara yang betul

Berita baik untuk anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh join mejadi Agen atau Stokis Minyak Herba Asmak. Anda yang berminat boleh menghubungi (Call, Whatsapp, SMS) Superstokis Negeri Selangor, Mohd Rafhan di Talian 012-5586734 untuk menjadi pengedar. Pelbagai tawaran menarik menanti. Pendapatan tidak terhad bergantung kepada usaha anda.

Testimoni dari pengguna Minyak Herba Asmak

Untuk pengetahuan anda, sebelum ini minyak herba asmak telah menjadi viral mengenai kehebatan produk ini sehingga menjadi pilihan ramai pengguna dan terjual puluhan ribu sebulan. Banyak testimoni dari golongan ibu yang mengatakan produk ini berkesan digunakan terutamanya untuk anak-anak. Ianya dijadikan sebagai penawar asma pada bayi. Terdapat pelbagai testimoni positif dari pengguna Minyak Herba Asmak.

Mencari Antara Cara Merawat Asma, Semput Dan BatukAntara cara Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk dengan mudahmencari kaedah Cara Merawat Asma, Semput Dan BatukAntar keadah dan Cara Merawat Asma, Semput Dan BatukMencari-cari kaedah dan Cara Merawat Asma, Semput Dan Batuk

Saya Nak Dapatkan  Minyak Herba Asmak SEKARANG!

Jika anda masih lagi tercari – cari solusi untuk masalah batuk, asma dan semput, anda harus mencuba Minyak Herba Asmak hari ini juga! Anda jadilah testimoni terhadap keberkesanan minyak Herba Asmak dan berpeluang menjadi pengedar yang berjaya juga inshaAllah. Jom hubungi mereka menerusi maklumat tertera.

 

Saya Nak Dapatkan  Minyak Herba Asmak SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Jalan Ilmiah, Taman Universiti 43000 Kajang, Malaysia

   
Saya Nak Dapatkan  Minyak Herba Asmak SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Saya Nak Dapatkan  Minyak Herba Asmak SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: