Review
Jun 27, 2018, 3:31am

Cara Menyimpan Wang Untuk Jaminan Masa Depan


Sebagai seorang yang memikirkan masa hadapan, anda pasti mengetahui kepentingan wang untuk hidup dengan selesa di hari tua. Hal ini kerana, wang merupakan satu nilai yang amat penting untuk anda mengumpul aset – aset penting seperti kereta dan juga rumah untuk dibuat sebagai simpanan. Meskipun ramai yang mengatakan wang tidak membawa kebahagiaan, namun wang boleh membantu anda untuk mendapatkan hidup yang selesa.

Cara Menyimpan Wang

Anda perlu menyimpan wang untuk jaminan masa hadapan kerana wang yang mencukupi boleh membantu anda untuk mendapatkan aset, membiayai pendidikan anak – anak dan pelbagai lagi tujuan. Namun, ramai yang tidak tahu akan cara menyimpan wang yang betul dan terpaksa menggunakan wang tersebut pada hujung bulan. Anda boleh mengikuti cara di bawah untuk menyimpan wang dengan baik.

Tips Menyimpan Wang

Cara Menyimpan Wang Untuk Jaminan Masa Depan

1. Mula Bina Atau Beli Aset

Anda boleh bermula dari usia yang muda dan juga mengikut kemampuan anda sekiranya anda inginkan simpanan untuk masa hadapan. Aset seperti rumah, kereta dan saham merupakan salah satu aset yang umum dibeli untuk mendapatkan simpanan yang banyak. Bagi anda yang masih muda, emas adalah salah satu aset yang boleh dibeli dan disimpan.

Cara Menyimpan Wang Rumah

2. Cipta Pelbagai Tabung Simpanan

Tabung untuk menyimpan wang tidak boleh dihadkan kepada satu sahaja kerana pasti mempunyai pelbagai tujuan untuk menggunakan wang simpanan tersebut. Jadi, bina pelbagai akaun simpanan untuk rumah, percutian, pendidikan dan pelbagai lagi dan masukkan gaji anda pada setiap bulan untuk akaun – akaun tersebut.

Cara Menyimpan Wang Buku

3. Rangka Pelan Perbelanjaan Bulanan

Bagi anda yang bekerja dan mendapat gaji pada setiap bulan, anda boleh merangka perbelanjaan bulanan anda terlebih dahulu sebelum membelanjakan wang tersebut. Anda akan lebih berhati – hati dan tidak akan berlebihan apabila anda berbelanja kerana anda mengetahui jumlah wang yang tinggal selepas membayar bil bulanan.

Cara Menyimpan Wang Kira Kira

4. Penggunaan Kad Kredit

Sekiranya anda mahu menyimpan wang dengan baik, elakkan terus dari menggunakan kad kredit. Hal ini kerana, anda akan berhutang dengan bank dan sekiranya anda gagal membayar, nama anda akan di senarai hitam dan menyukarkan anda untuk membuat pembelian aset. Pastikan anda mengelakkan dari menggunakan kad kredit kecuali anda terdesak.

Langkah Menyimpan Wang

5. Menyertai Projek Pelaburan

Untuk anda yang masih baru di dalam dunia pelaburan dan merasakan tidak cukup sekiranya mendapatkan ilmu dari buku dan internet, anda boleh menyertai kumpulan atau projek pelaburan untuk memastikan anda boleh menjana keuntungan dari pelaburan tersebut. Anda boleh menyimpan wang dengan mudah sekiranya anda melabur wang anda dengan baik.

Petua Menyimpan Wang

Project CEO – Mudahkan Cara Anda Untuk Menyimpan Wang

Project CEO adalah sebuah Projek Inovasi Konsep e Joint Venture terhebat 2018 ini yang menggabungkan 3 element penting iaitu Mentor, Sistem dan Komuniti.Projek CEO Mereka adalah entiti bebas yang SUPERB WOWSEM bergabung Impian, Idea dan Usaha dalam Pasukan Elit untuk mencapai 5 projektion penting iaitu;

  1. 7 hari Bersara
  2. 3bulan- Memiliki BMW
  3. 3 bulan -Penuhkan Akaun ASB 200K
  4. 6 Bulan – Umrah & Pusing 1 Dunia
  5. 12 Bulan – Miliki rumah impian.

Cara Menyimpan Wang Kesan

Komuniti Projek CEO datang dari pelbagai latar belakang yang berbeza daripada Golongan Korporat, Pekerja Swasta & Awam, Peniaga,Pelajar,Suri Rumah, pengangur dan juga termasuk yang bukan warga negara.Mereka bersatu hati dan tenaga untuk mencapai Impian yang sama iaitu Kebebasan Kewangan Seumur Hidup.Mereka mengutamakan prinsip Together Gether To The Top untuk terus bergerak laju dan maju.

Cara Menyimpan Wang Banyak

Kenapa Anda Perlu Memilih Project CEO?

1. Platform Yang Asli Dan Sah Di Sisi Undang – Undang

Komuniti Project CEO hanya memilih platform paling Genuine yang sah dari segi undang-undang dan hukum syarak.Paltform yang mereka pilih juga telah berjaya mencapai pelbagai kejayaan demi kejayaan dalam masa yang singkat.Banyak pengiktirafan yang Platform mereka perolehi dari organisasi dalam negara dan luar negara.

Cara Menyimpan Wang Ringgit

Mereka langsung tidak terlibat dengan skim-skim pelaburan haram yang meragukan dan yang terang-terangan melanggar undang-undang negara.Mereka hanya melakukan perniagaan yang mempunyai Innovasi dan Kredibiliti tinggi untuk menjamin masa depan komuniti sebagai seorang C.E.O.

Cara Menyimpan Wang Bercuti

2. Mementingkan Semangat Kerjasama

Komuniti mereka sangat mementingkan Semangat Setia Kawan dan Kerja Berpasukan tinggi.Mereka lebih mengutamakan Kualiti daripada Kuantiti.Mereka akan membimbing sesiapa sahaja yang mahu bersama mereka walaupun anda ZERO HABIS dalam perniagaan.

Cara Menyimpan Wang Kaya

Mereka telah berjaya melahirkan ramai komuniti mereka menjadi Jutawan pantas dan juga cyberpreneurs-cyberpreneurs yang berpendapatan 5 Angka sebulan dalam masa kurang 7 hari!!!..Hari ini zaman di mana banyak perkara Mustahil suatu ketika dulu menjadi kenyataan pada hari ini.Jangan biarkan minda anda terus di jajah dengan ketakutan dan kekeliruan.

Cara Menyimpan Wang Paris

3. Aktif Dalam Menjalankan Aktiviti

Setiap hari, setiap bulan dan setiap tahun Komunti Project CEO mereka sangat aktif dalam menjalankan aktiviti berpasukan termasuk di dalam dan luar negara.Mereka mengutamakan gaya hidup yang berkualiti dan bermanfaat kepada komuniti dan juga masyarakat sejagat.

Cara Menyimpan Wang Ikut

Hari ini anda tidak boleh lagi bergantung harap kepada bos atau mahupun kerajaan untuk mengubah nasib hidup anda.Anda tidak boleh lagi bergantung hidup dengan cara pemikiran dan sistem cara kerja yang lama.Hari ini ramai orang berjaya kaya bukan kerana rajin dan kerja kuat semata-semata tetapi mempunyai komuniti , ilmu baru dan teknologi terkini.

Cara Menyimpan Wang Kereta

Apa Kata Mereka Yang Telah Menyertai Project CEO?

Cara Menyimpan Wang Testimoni

Sertai Project CEO Sekarang!

Jangan tunggu lagi. Mari sertai kami bersama Project CEO. Ramai yang berpuas hati dan gembira dengan hasil yang mereka dapat. Anda bila lagi? Ayuh! Jangan tangguh. Hubungi talian dibawah sekarang!

Cara Menyimpan Wang Hubungi

PROJECT CEO | UBAH HIDUP ANDA
H
otline 1: Tekan untuk telefon (011-40244694) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline 2: Tekan untuk telefon (016-9589059) | Tekan untuk Whatsapp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: